![]() |
#91 | ||
BAN stały
|
Dot.: Czy mam rację?
Cytat:
Ja tylko tak ogólnie gdybam i stwierdzam, że rozumiem faceta, który chce aby jego żona i dzieci nosiły jego nazwisko. Dla mnie też jest to ważny aspekt. Co oczywiście nie oznacza, że autorka musi się na to zgadzać i ma do tego święte prawo. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A facet feminista - jak sprawdzisz czym jest feminizm, to bez problemu sam wpadniesz na rozwiązanie zagadki. Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2016-03-31 o 22:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
.
|
przez całą moją edukację szkolną nie spotkałam się z dziećmi z podwójnym nazwiskiem. na studiach poznałam jedną nie-mężatkę z dwuczłonowym nazwiskiem.
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie słyszałam, dopóki nie przeprowadziłam się do Trójmiasta. Tak jak pisały dziewczyny wyżej - na Kaszubach podwójne nazwiska są dosć popularne (zwłaszcza nazwisko, która nosi jedna z aktorek
![]() ![]()
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Jestem Kaszubką i dla mnie dwuczłonowe nazwiska są normalne
![]()
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z ciekawości, czy mogłabys proszę wytłumaczyć jak to jest z tymi kaszubskimi nazwiskami, tzn. czy one powstają w wyniku połączenia członów nazwisk rodziców, czy po prostu sa podwójne, jak np. góralskie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mam z tym problemów, czasem po prostu trochę irytuje. W różnych miejscach czy przy różnych przesyłkach ludzie piszą tak, jak im się podoba - tylko pierwsze, tylko drugie, bez myślnika :P No i trzeba opanować pisanie czcionką rozmiar 8, żeby się zmieścić w niektórych rubrykach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;58255791]Z ciekawości, czy mogłabys proszę wytłumaczyć jak to jest z tymi kaszubskimi nazwiskami, tzn. czy one powstają w wyniku połączenia członów nazwisk rodziców, czy po prostu sa podwójne, jak np. góralskie?[/QUOTE]
Po prostu podwójne, same z siebie ![]()
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
w dorosłym życiu mam kontakt ze sporą grupą osób z podwójnymi nazwiskami - to już nikogo nie dziwi. Są też panowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
Mój partner ostatnio wspominał, że gdybyśmy wzięli ślub to chciałby zmienić nazwisko na moje
![]() Więc autorko, jeśli facet chce, znawcy wszyscy wiedzieli że jesteś jego żona to niech zmieni nazwisko na twoje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.