|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Partner zapowiada testy DNA dziecku, które mu kiedyś urodzisz i żąda intercyzy. | |||
akceptujesz wszystko |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 11,96% |
tylko intercyzę |
31 | 33,70% |
tylko testy |
5 | 5,43% |
nic z tych rzeczy |
45 | 48,91% |
Głosujący: 92. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Intercyza i testy na ojcostwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Nie każdy musi być normalny i to, że ktoś nie jest to nie powinno być jakąś wielką obrazą. Jak ktoś jest pod jakimś względem nienormalny to, jak dla mnie, po prostu odbiega od ogólnie przyjętych norm.
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla pedofila, w środowisku pedofili normalny jest związek osoby dorosłej z dzieckiem. Dla mnie właśnie taka relacja jest nienormalna. Ale już dla osoby z kultury arabskiej jest to normalne. Norma jest względna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Czyli jednak próbujesz nam wmówić że dobór słów taki przypadkowy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty np. kłamiesz - to "normalne" bo powszechne, a jednak nienormalne, bo obrzydliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Związek MONOgamiczny to związek jednego mężczyzny z jedną kobietą.
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Wracając do tematu...
Testy na ojcostwo - jeżeli coś budzi wątpliwości, to jak najbardziej, nawet pomimo oporów partnerki. Mimo, że większość z was wybrała ostatnią opcję w ankiecie, to szczerze wątpię, że kazałybyście spadać facetowi z którym macie dziecko i zdecydowały na samotne macierzyństwo tylko dlatego, że chciałby zrobić testy, a dziecko jest naprawdę jego. Osobiście wolałbym się rozejść niż być oszukiwanym przez całe życie. Intercyza - czemu nie. Ale tu wydaje mi się problem jest nieco bardziej złożony i zależny od wielu czynników. Oczywiście nikt nie zakłada z góry, że coś się rozpadnie, to byłaby paranoja i w końcu trzeba ufać - bądź co bądź bliskiej sobie osobie, ale czasem to zaufanie ulega nadwątleniu i trzeba mieć zdrowe/lekko krytyczne spojrzenie na niektóre sprawy. I nie wyklucza to miłości, wzajemnego szacunku itp. Argument "ale jak to, nie ufasz mi" jest słaby. Takie unoszenie się honorem "jak nie ufa, to niech spada" inaczej wygląda w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
TheBill
|
Ja bym te testy zrobił,ale nie mówił jej o tym tylko wziął ślinę niemowlaka i zaniósł do laboratorium.Jakby wyniki były spoko to bym je spalił i nigdy o tym nie wspomniał.Tak to widzę.
![]() Ponoć się ma na to pół roku tylko,a potem ona może powiedzieć wprost,że to nie twoje,bo potem już żadne testy nie pomogą tylko trza płacić i już.
![]() |
#101 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Ja to jestem ciekawa, czy wszyscy ci popierający testy na ojcostwo "ot tak", badają się raz w miesiącu, żeby udowodnić partnerce/partnerowi, że nawet jeśli zdradzają, to z zabezpieczeniem, zdrowi są.
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Ja na intercyzę się zgadzam, ale Ty, autorze wątku mógłbyś poprawić tytuł ankiety, proszę, oczy bolą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to chyba jesteś w błędzie, bo jest jednak dużo samotnych matek, które kopnęły faceta w dupę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sorry, ale mężczyźni mają takie same prawa jak kobiety. W tym również prawo do pewności co się dzieje z ich genami. (I nie, ojcem nie jest ten co wychował) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
TheBill
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#106 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
TheBill
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
TheBill
|
Ty,a ja wyżej miałem napisać ile wypiłaś,że dalej tak niezrozumiale piszesz,ale jaja co nie?
![]()
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Ale przecież i tak nie masz co liczyć na przychylność żadnej bramki.
![]() Pozdrów bramkę do której mówisz mamo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przecież to Ty zacząłeś z bramkami... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Autor to chyba z wykopu tu trafil xD
Co do pytania o intercyze/testy. Za sama intercyza chyba bym nie byla, mam raczej dosyc silna potrzebę wspolnoty w zwiazku i mi sie to kloci, nawet jezeli tylko by to mialo obowiazywac na papierze. Jedynie zdecydowalabym sie na rozdzielnosc majatkowa w sytuacji, gdy ktoras ze stron chcialaby zakladac firme/dokonac wiekszej inwestycji/podjac bardziej ryzykowne dzialanie na polu finansow, zeby chronic plynnosci finansowej i zeby ewentualne dzieci byly zawsze zabezpieczone. Co do testów na ojcostwo nie zgodzilabym sie. Skoro partner ma jakiekolwiek podejrzenia co do mojej wiernosci to po co w ogole ze mna jest? Sugerowanie romansow, skokow w bok ( oczywiscie nie jednorazowych bo nie tak latwo zajść w ciaze, a zresztą co za roznica ile razy) jest po prostu obelga rzucona w twarz i tyle. Tak jak juz ktos wyzej napisal, dlaczego nie kontroluje sie wiernosci i braku chorob co miesiac, dla zasady? Jak moge sprawdzic, czy facet nie ma czasem dzieci na boku? I sorry, ale porownywanie testow na ojcostwo do szczepionko rozwalilo mnie totalnie xD glupszej analogii juz dawno nie widzialam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
incercyza w uzasadnionym przypadku ok, testy DNA... byłoby mi bardzo przykro jakby mój TŻ coś takiego zaproponował
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Dla mnie to sformułowania w tytułowym poście są beznadziejnym uproszczeniem. Zasadniczo kwestie intercyzy i testów na ojcostwo są sprawami do zastanowienia i przegadania, natomiast w pierwszym poście sformułowane są one na zasadzie roszczenia, co w naturalny sposób budzi niechęć.
Natomiast w realnym życiu i partnerstwie: - intercyza - jako decyzja obojga - tak, jak najbardziej. To działa w obie strony, a jednocześnie ułatwia w życiu wiele spraw. - testy na ojcostwo - bezwzględnie tak, jeśli partner podejrzewa zdradę. To trzeba wyjaśnić i zdobyć pewność. Natomiast autor pyta o zgodę na testy niejako awansem, nawet jeśli nie ma jeszcze ciąży w planach - no sorry, ale chyba żadna zdrowa psychicznie kobieta nie chce się wiązać z paranoikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58327106]Myślisz, że kobiety są aż tak zdesperowane, żeby trzymać się takiego buca? No to chyba jesteś w błędzie, bo jest jednak dużo samotnych matek, które kopnęły faceta w dupę.[/QUOTE] Myślę, że "samotne matki, które kopnęły faceta w dupę" zrobiły to w większości z innych przyczyn, niż prośba o zrobienie testów na ojcostwo. I w sumie jestem pewien, że nie zrobiły tego ot tak, pochopnie, ale problem narastał z czasem. Edytowane przez _pantograf Czas edycji: 2016-04-03 o 08:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
po drugiej stronie szafy
|
Zaiste, skądś się przecież to zakładanie z góry że partner/partnerka jest zdradzającym idiotą/zdradzającą idiotką się bierze. I niekoniecznie z uzasadnionych podejrzeń wobec tej konkretnej osoby niestety.
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
tez nie wierze ze jakakolwiek kobieta by naprawde odeszla od partnera jesli zapytalby o testy a on bylby ojcem
napewno zostal by niesmak po takiej prosbie wiec gdybym byla facetem by zrobila testy na wlasna reke nie pytajac partnerki aby byc pewnym i nie wprowadzac niepotrzebnego kwasu. tak jak powiedzialam wczesniej takie rozwiazanie bede rowniez proponowac mojemu synowi. moim zdaniem lepiej byc na 100% pewnym niz sponsorowac przez lata nie swoje dziecko .polskie prawo jest troche nienormalne i nawet jesli do uniewaznienia ojcostwa by doszlo pozniej to rzekomy ojcec ktory placil alimenty lub lozyl na utrzymanie dziecka nie ma najmniejszych szans na odzyskanie swoich pieniedzy ps.sama bym sie nie obrazila gdyby moj ex chcial sprawdzac czyje to dzieci nie mam nic do ukrycia Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-04-03 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Regulator reniferów
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;58338206]polskie prawo jest troche nienormalne i nawet jesli do uniewaznienia ojcostwa by doszlo pozniej to rzekomy ojcec ktory placil alimenty lub lozyl na utrzymanie dziecka nie ma najmniejszych szans na odzyskanie swoich pieniedzy[/QUOTE]
Ale od kogo byś chciała te pieniądze odzyskiwać? Od tego dziecka? To jest jak najbardziej normalne prawo.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.