|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez jest bunt w foteliku poki auto stoi 😊
Mieta ja od samego poczatku mowie, ze to moj synus i moze ze mna spac nawet do 30 😉 a nosic tez go bede tak dlugo jak kregoslup pozwoli 😜 Ruda, my dzis pierwszy raz bylismy z malym w lokalu na obiedzie i zachowywal sie bardzo poprawnie 😊 troche polezal u mnie na kolanach, pozniej na xzas jedzenia poszedl do fotelika i zagadywal wszystkie lampy natomiast dziecko przy sasiednim stoliku wylo okrutnie😒Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
No my nawet na spacerze mieliśmy kwękanie, więc trochę mam pierta co do restauracji, chociaż ona rzadko wyje, częściej po prostu "jędoli", takie kwękanie, jęczenie. A ja nadal mam opór przed karmieniem w miejscach publicznych.
Ale za to w obi pięknie spala, wróciła i śpi w foteliku do teraz A wyjezdzaliśmy do obi ok 18:00. Także nie przewidzisz...
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-04-03 o 19:45 |
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Olaf dzisiaj na spacerze taki cyrk odstawil ze az sie spocilam cala. taki byl ryk ze szok az w koncu mowie do meza chodz do szkoly bo widze ze otwarta. Dalam troche cycka, podjadl i sie udpokoil ufff![]() A mowilam mezowi chodz nakarmie go i dopiero wtedy na spacer, ale nieee bo niedawno jadl przeciez no to ma..![]() Kasia przykro ze rodzicow nie bylo na chrzcinach no ale czasami sa sytuacje na ktore nie mamy zadnego wplywu.. |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a planujecie jakieś wyjazdy wakacyjne z maluszkami?
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, mieszkamy w takim miejscu, ze tu cale zycie ma sie wakacje.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Planujemy ale na razie bez konkretnych planów:P taki dłuższy to pewnie na jesień. W lipcu na 5 dni tradycyjnie do Trójmiasta się wybieramy. Jestem ciekawa jak się zapakujemy do samochodu z wszystkim
Cytat:
a jak mówię że już całą ciąże w brzuchu była noszona i spała przytulona - "to nie to samo". No to logiczne że jak dziecku się radykalnie świat zmienił, to chociaż tą bliskość chce mieć znajomą. Ech nie, lepiej wykopać od razu do łóżeczka jak już można, mimo że chce się tulić
Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-04-03 o 20:20 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, pewnie ze planujemy 😊 moze na majowke juz gdzies wyjedziemy 😊 co do pakowania to miescimy caly wozek, bujaczek tiny i duza walizke w bagazniku wiec jest luzik
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy poczuli wiosnę ![]() Cytat:
komentarze cudowne ![]() Tak pierwszy krótki wyjazd planujemy już na majówkę, a w lecie gdzieś dalej i na dłużej No więc przeżyliśmy pierwsze wspólne wyjście do restauracji najpierw w drodze tam Mały tradycyjnie nie chciał zasnąć, cudem go uspilam ale jak dotarliśmy do knajpy to się oczywiście obudził i chciał zwiedzać, później chciał jeść więc przykrylam się swetrem i go nakarmilam jak jedliśmy to na zmianę z TZ bo w wózku oczywiście nie chciał siedzieć no a na koniec zrobił kupę i wpłynęła mu bokiem więc musiałam z nim iść do łazienki i całego przebierać ![]() No więc karmienie w różnych okolicznościach przyrody mam już opanowane ogólnie wypad wspominam dobrze, chyba jestem dziwna (albo taka spragniona wyjść )
|
||
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmilam dzisiaj w lokalu
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Raczej nie mimo, że myślałam, że pojedziemy nad morze ale teraz tego nie widzę. Chciałabym chociaż w listopadzie na termy zajechać ale raczej nic z tego nie wyjdzie. Musielibyśmy ją zostawić z dziadkami, a przecież będzie za mała.
Edytowane przez koktajlowa7 Czas edycji: 2016-04-03 o 21:00 |
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chcemy jechać nad morze lub w Bieszczady. |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Ewusia, to mieliście przeżycia ![]() Mu też w lipcu może do Krynicy chcemy pojechać, a w sierpniu mąż ma dłuższy urlop, i nie wiem gdzie pojechać. Nad morze fajnie by było, tylko daleko ode mnie. No i myślałam o poszukaniu jakiś kwater przyjaznych małym dzieciom. Malwi, a tu gdzieś w świętokrzyskim? Dobrze pamiętam?
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Tz chciał jechać do Grecji we wrześniu/październiku. Ja przemyślałam i chyba nie chce
skończy się pewnie na Bieszczadach |
|
|
|
#105 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
Z tatą na pewno będzie lepiej i będzie jeszcze okazja do świętowania Cytat:
Cytat:
Niech się to nie zmienia ![]() Cytat:
U nas nawet nie 5 kg Cytat:
![]() My może nie wakacyjnie, ale w czerwcu do cioci jedziemy jakieś 1000 km. Zwariowałam chyba z trójką dzieci
|
|||||
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, tak A4 w sedanie
a volvo v40 jest pozyczone moim rodzicom, moze do wakacji nam oddadza ![]() Wiola heh no wyprawa zacna z 3 dzieciaczkow podziwiam ![]() Kasiaaaa, haloooo, co z tata i jak chrzciny dalej minely? |
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda tak, ale zależy od urlopu męża, bo w tym roku z tym krucho i mam nadzieję że choć na tydzień się uda nad morze chociaż.
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Jest duzy ale ma maly otwor i tu sa najwieksze problemy wazna jest logistyka ukladania 😉Czas spac. Mam nadzieje, ze juz nigdy wiecej Franek nie zrobi nam szokujacej pobudki
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-04-03 o 22:55 |
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam, że musiałaby zostać z dziadkami, a będzie za mała na takie coś. Zabrać ze sobą nie widzę bo trzeba byłoby się zamieniać opieką, a co mi z takiego odpoczynku.
Zresztą mi się małżeństwo sypie. Więc nawet nie mam co gdybać nad wakacjami. Chciałabym zasnąć i obudzić się w innej rzeczywistości
|
|
|
|
#112 | ||
|
Rozeznanie
|
my planowaliśmy jechać nad morze ale nie wiem jak to wyjdzie bo teraz nie jestem w stanie zaplanować terminu a podejrzewam że ze względu na obecną sytuację za granicą nasze nadmorskie kurorty będą przepełnione
![]() Cytat:
nam też Nan nie pasował (w szpitalu) bo dawali raz Nan a raz Hipp i polecam Hipp Combiotic Cytat:
uzywacie nawilżaczy powietrza? interesują mnie takie z funkcją aromaterapii, ma któraś z was doświadczenie w tym temacie? młoda śpi od godziny oby pospała jak wczoraj do 5 |
||
|
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień spędziłam z moim synkiem który "wrócił" jak to dobrze zobaczyć uśmiech na buźce własnego dziecka po tylu dniach, serce się raduje.
Wy tu o wakacjach, a ja nie mam pojęcia jak się spakować do Polski, przecież ja powinnam wziąć najlepiej wszystko. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Casaa Ty do audi tyle włożysz ?Jak Ty to robisz? ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okolice Buska Zdroju, tyle ze u nas nie ma tylu spacerowiczow, a jest cudownie cicho, spokojnie. Ja tu spedzilam kazde wakacje, dlugie weekendy. Problem jest tylko taki, ze moi znajomi ktorych mialam, porozjezdzali sie po swiecie. :-( Koktajlowa co sie u was dzieje?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, fajnie. Ja niby mam znajomych na miejscu a u tak ostatnie 3 mce żyje trochę jak odludek. Pewnie przesadzam, bo mam ciągle pomoc mojej rodziny, i na jogę raz w tygodniu idę, ale z takimi koleżankami to 2 razy do tej pory miałam kontakt osobisty, a tak to przez internet tylko. Nikt nie ma czasu... a ja czas mam plus dziecko na głowie, co nie każdy jest w stanie znieść. Ale może będzie coraz lepiej.
Koktajlowa, może to tylko chwilowy kryzys, tak często bywa przy małym dziecku...
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Russian dużo sił dla Was! Do szpitala wysyłają żeby wyleczyć a tam się jeszcze gorsze rzeczy łapie, eh :/
Ja o UV póki co pamiętam (mam Dermedic baby Sunbrella 50). Za to notorycznie zapominałam o kremie na niepogodę ![]() Też byłam na Mama wie!, i to drugi raz wygrałam tylko książeczkę kontrastową, ale w sumie teraz mniej rzeczy mnie interesowało, a ostatnio wygrałam chustę ![]() Z lamaze mam mruczącego geparda, uwieelbiam tę zabawkę ![]() ![]() Koktajlowa o, mój tez 7 kg Używamy już rozmiaru 68 i już na szybko kupuję 74
|
#118 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Co tu tak cicho(?) ![]() My dzisiaj pobudki o 1 i 4, bez rewelacji ![]() Co do rozmiarow to nosimy teraz rozmiar 62
|
|
|
|
#120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Cytat:
![]() A co do wyjazdu to dla mnie oczywiste jest że jak mamy dziecko to jedziemy z dzieckiem Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

taki byl ryk ze szok az w koncu mowie do meza chodz do szkoly bo widze ze otwarta. Dalam troche cycka, podjadl i sie udpokoil ufff
no to ma..

skończy się pewnie na Bieszczadach
Z tatą na pewno będzie lepiej i będzie jeszcze okazja do świętowania 
Niech się to nie zmienia