|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() Byłyśmy we trzy patologiczne matki Orąbałyśmy po Bavarii na skwerku. Podlazł do nas patrol policyjny Ale spoko, zobaczyli etykietkę i śmiali sie, że jakoś tam sobie radzimy ![]() Cytat:
Mówi, że jak przybiera, choćby nawet mało to już jest oki. Każdy dzieć rośnie swoim tempem i już. I tak jak mówisz, może być dłuższa niż grubsza
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Cytat:
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Lucy dobre
|
|
|
|
|
#94 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Lilka jak dzielna Cytat:
to po co kłamie w opisie o ich stanie?Cytat:
my kładziemy małego na brzuszku ale na pewno nie kest to kilkanaście razy ![]() Janek po wczorajszych przeżyciach dzisiaj śpi prawie cały dzień Dzisiaj byla położna ostatni raz. Nie chciała uwierzyć, że u prawie 6tyg dziecka mogą się pojawić kolki, a jednak ![]() Ale z dobrych newsów to waży już 5360g
|
||||
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Musze poczytac:-P
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
My siedzimy na dworze i łapiemy słoneczko od 12 dziś. Dobrze że chociaż pogoda jest to się wyspi, bo w domu ni hu hu😕 Obłędu można dostać 😡 ja to się anemii dorobie jak nic bo zjeść nawet nie ma jak. Szczerze zazdroszczę tym z Was które mogą coś zrobić w domu bo mi się rzadko udaje 😔 A że tak jeszcze zapytam...działa na Was ten femaltiker? Bo ja jakichś spektakularnych efektów nie widzę
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Jessuu a my nawet jeszcze nie byliśmy i ortopedy, w następnym tygodniu jedziemy jak mąż będzie miał 2 zmianę. Z☠☠☠ke zjemy jak nic. Nasza też za nic nie chce leżeć na brzuchu, wyje jak potępienie jakiś 😆 chyba głód okrutny, trzeba się do domu zmywac😊 |
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli podczytywalas wcześniej wątek to wiesz kto tu ma samare w domu Wiec ja ci powiem ze ja nic nie zrobię w domu :p Czasami cały dzień nic nie jem :p
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
My byliśmy na spacerze przez 2h, wróciliśmy o 14 i praktycznie cały czas młody wisi na cycu, z przerwa na 25min drzemkę 😞
Czy Wasze dzieci potrafią spacerować jak nie śpią ? Bo u nas niema szans, góra 10min sie pogapi na cos i pózniej ryk |
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore Zoske do kuchni w lezaczku i wlaczam okap. Dziala najczesciej i moge zjesc czasem.bujając lezaczek noga :-D
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj tez juz powiedziałam dość tej diety !!! ![]() Wpakowalam ja w lezaczek i do kuchni. Zrobiłam sobie śniadanie a ona patrzyla na mnie z oczami jak 5 zl co ja robię Czytaj : matka a ty nie oszalalas? !?! Nie ma jedzenia przy mnie Ja zjadłam i ja bujam noga i poszłam jeszcze po herbatę i chipsy a co W końcu piąte czek ![]() Kiedyś było wino i disco a dzisiaj musze się zadowolić śniadaniem i herbata ![]() Jutro niemiecki a ja nic nie umiem i nic nie mam odrobione. .. Mysle czy nie zrovic sobie wolnego (haha jak dziecko ucieczka ze szkoły ) Ale szkoda mi kasy tej co place za to . Dobrze ze jeszcze dwa miesiące i koniec kursu . I dobrze bo już mi się nie chce ![]() Aaa chyba nie pisałam wam. Podjęłam z tż decyzję i wracamy na stałe do pl ![]()
|
|
#101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do wózka i spał tylko sponsorem i był mega grzeczny uśmiechał się cały czas. Więc chyba zależy gdzie go matka zabierze ![]() Cytat:
A ja sobie laktację rozkrecalam 5dni po 1 dziennie karmi u super było 2 dni nie piłam i dzis cycki zwisy mały śpi już 3h a cyce się nie napelnily właśnie obalilam karmi i felmatiker naraz oby pomogło bo mój mały glodny to zły. Jaka mam komedie jak ku w połowie jedzenia podaje kropelki i jaki krzyk jak matka cyca zabierze na chwilę aż pluje tymi kropelkami hahah ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- [/COLOR]Jessuu a my nawet jeszcze nie byliśmy i ortopedy, w następnym tygodniu jedziemy jak mąż będzie miał 2 zmianę. Z☠☠☠ke zjemy jak nic. Nasza też za nic nie chce leżeć na brzuchu, wyje jak potępienie jakiś 😆 chyba głód okrutny, trzeba się do domu zmywac😊[/QUOTE] My też dopiero w poniedziałek mamy bioderka a mały będzie miał 10tyg skończone. 2 tyg temu mieliśmy wizytę ale nie miałam jak dotrzeć. Ogólnie my idziemy do przychodni nie musimy mieć ani skierowania nic i rejestrujących się online i wtedy dostajemy odp mailem kiedy i na którą godzinę yle że co 2 tyg da terminy bo oni grupkę dzieci zbierają zawsze. I przykazań jest żeby mieć książeczkę tetre i śpiochy pajaca bądź spodenki rozpisane w kropki bo tam raz ciach hurtowo leci.---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Moje dziecko jest tak delikatne że masakra zaraz otwarty chodzi jak tylko ciepłej się zrobiło dziś patrzę pacha obtarta wczoraj w faldce pod szyjka no szlag by to trafil
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super :-D a do jakiegos konkretnego miasta? I kiedy? :-D
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wreszcie dotarłam na nowy wątek Gratuluję tytułu !!!marcia- gratulacje skończenia semestru i powodzenia jeśli chodzi o butelkę !!! ![]() ![]() paula- Ty chyba trafiłaś na jakiegoś nieludzkiego lekarza. Jak wymagać czegoś od dziecka jeśli ono nie może tego ćwiczyć...mam nadzieję, że człowiek od rehabilitacji okaże się pomocny. paumyd- nawet nie chcę próbować. Ze starszą od razu po 2 minutach od obudzenia się wracałam na sygnale. Z Krzysiem mam jakieś zaporowe 15 minut wiedzma- witaj wykalacka- gratulacje wagi !!! Mój wazy podobnie a przecież jest młodszy 2 tygodnie lucy- patologiczny spacer z policją zrobił mi dzień ![]() aninis- ja nie biorę wit. d solo. Może jest w witaminkach co biorę z dha...nie czytałam składu ![]() Miałam nadzieję, że po tym jak wczoraj wszystkich 5-minutowych drzemek się zebrało na pół godziny pójdzie szybciej spać...nic bardziej mylnego. Dostał bólu brzucha na wieczór i był płacz. Tak mi go szkoda było, że wzięłam rurkę (znalazłam jeszcze po Małej) i go odgazowałam. Poszły bąki i kupa i lekko się uspokoił. Także widzę, że jakiś słaby wieczór wczoraj u kilku dzieciaczków był. Ja jak ostatnio mi się zdarza w opakowaniu poszłam spać i po 2 się umyłam i przebrałam. Jeśli chodzi o trzymanie głowy. Mój trzyma sztywno i lubi być na brzuchu. Z tym, że na początku trzyma główkę a potem odkłada i się relaksuje a potem jest płacz. paula- ja podobno byłam flaczkiem i leżałam jak żaba jak mnie mama na brzuch kładła. Ale jako małe dziecko było ok i nic mi nie brakowało.
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I te drugie jak będzie miało rok i wezmę na nie wszysko co mi tu się należy to wtedy wracamy do pl Taki jest plan ![]() Musze trzy lata tu wytrzymać jeszcze. Ale za rok mój ojciec idzie już na emeryturę i jak będzie drugie to nawet i na pół roku przyjadą z mama do nas ![]() A póki co odkładamy kasę i mi jest lżej z ta myślą - taka moja deska ratunku w ciężkiej chwili ![]() A gdzie ? Jeszcze może dużo się zmienić ale w moje rejony. Olsztyn odpada bo strasznie drogie mieszkania ale niedaleko jego zęby tż mógł do pracy tam iść. Może do miasteczka gdzie moja siostra mieszka - chrzestny mii
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny Zuza od rana wyje. Non stop praktycznie.
Mnie już głowa boli, Michał grymasi bo nie mam dla niego nawet chwili. Samara pełną gębą. Teraz niby zasnęła na rekach ale juz się wierci. I pytanie OCB. Brzuszek, skok, zęby... Co?
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Paula to plany konkretne, a jak rodzice przyjadą to już w ogóle rewelacja
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Paula odblokowalam konto telefoniczn9r
i tu niespodzianka zus przelał kasę macierzynski za luty i marzec marne grosze bo ja na zleceniu i 80% z tego ale jest zaraz matka jak dziecko zje będzie mu szukać ubranek ![]() Mały spał od q4 do teraz a jadł po 13 a ja miękkie cyce zaraz będzie ryk pewnie jak się nie doje...
|
#108 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nic, ze Zocha wiecej wylała niż wypiła. Ważne, ze robi postępy. Ja dzisiaj zrobiłam błąd. Bo najpierw podałam z butli ściągnięte mleko z probiotykiem. A po tym dałam cyca i mała mi zmasakrowała cyca ssąc go jak butle... dopiero po chwili się przestawiła. ☺ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
A po CC miałaś od razu pokarm i karmiłaś piersią? Ja kupiłam przed porodem butelki Avent. Zaczęłam rodzić sn, ale skończyło się na cc. Przez parę dni nie miałam pokarmu i dawałam mm. Lilka bez problemu piła z butli w szpitalu i uczyła się ssania cyca. Po wyjściu ze szpitala chciałam ją nakarmic z butli Avent i był ryk. Tż migiem jechał do sklepu po butle ze smokiem takim jak w szpitalu. Od tamtej pory mamy butle Nuk i pije bez problemu pomimo karmienia w większości piersią. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Moja śpi po szczepieniu od 14 jak nigdy w dzień. Ja się też przespałam po ciężkiej nocy. Ale obudził mnie przed chwilą głód hehe Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Z której części Polski jesteś? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||||||
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że etap dołączania do forum jeszcze nie jest zakończony więc spróbuje i ja
![]() Na poczekalni udało mi się tylko i aż przywitać ale na pisanie już jakoś brakło weny. Może tym razem pójdzie lepiej Chęci są.Tak czy inaczej jestem tutaj stałym gościem tyle tylko, że niemym ![]() Dzięki podczytywaniu Was mam dużo cennej wiedzy jak w Polsce sobie radzicie z przeróżnymi problemami, tutaj gdzie mieszkam (NL) wszystko jest ok ;/ (ekstremalne ulewanie - tak, jak przybiera na wadze to jest ok, wysypka - taa nawet do pół roku może być). A teraz coś o Nas Mała opuściła swoje mieszkanko dzień przed terminem - 15 lutego przez CC poprzedzone próbami SN. Urodziła się z waga 3,04 i długością 50 cm ale dziś już pracuje nad 3 poodbródkiem ![]() We wtorek udajemy się na pierwsze szczepienie więc zapewne dowiem się ile przybrała. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Haha dzis dzień kup 😂nas też kupa dziś byla A to już 4 dzień był bez
jeśli chodzi o leżenie na brzuszku to mała od dawna ładnie główkę podnosi. I to bardzo wysoko wygląda wredy jak f oczka.ale zeby tylko polezec to nie chce za bardzo. A gdy trzymam za raczki to jeszcze glowki nie podnosi. Tak się bałam ze po tym szczepieniu będzie krzyk A mała jak zwykle spa la s nocy i w dzień też zje pobawi sie zje i e kime za to ja pol bicy nie spalam My też dalej meczymy się z butelką, bo nie chce pic za kazdym rszem tylko jsk jej sie podoba a od babci wcale nie weźmie i jak tu ja zostawić. Jak ja tylko myślę szybko bo ona tam głodna pewnie 😐 |
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Zolii witamy
dzisiaj dzień ujawniania się podczytujacych :p
|
|
|
|
#112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety u nas kolejne proby z butelk okazaly sie fiaskoem. Krzyk krzyk krzyk. Od tz tez nie chciala. No ale nir poddaje sie. Postabowilan ze w nocy sprobuje moze bedzie bardziej chetna..
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejo !! A gdzie mieszkasz ? ![]() Ja mieszkam w de w okolicach venlo ![]() Nana Super ze sie udało ! Brawo ty ! ![]() No plany mamy ☺ oby czas leciał teraz szybko
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#115 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Apropo karmienia butelką to też czekam na wymyślenie magicznego sposobu na przyuczenie ssaka a właściwie ponowne przyuczenie. Mój dzieć zaczynał właściwie od butelki, bo na początku karmienia tylko odciągałam, a jakoś w 7 tygodniu optymistycznie porzuciłam butle. Jakież było moje zdziwienie gdy po niespełna tygodniu dziecko mi protestować przy butli. Smoka zresztą też ma w głębokim poważaniu, a wcześniej tolerowała ... Bu ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to na północy mieszkasz Ja kiedyś mieszkałam w Roermond
|
|
#118 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ile nowych mamuś
witajcie
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak to jest z planami...
Wystarczy mój przykład z samara - wszystko nie tak ![]() Ale zobaczymy ![]() Hehe jest tz jest czas na gotowanie Smacznego 1460743570714-212623646.jpg
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Orąbałyśmy po Bavarii na skwerku. Podlazł do nas patrol policyjny

Każdego maila mi odrzucało, a potem pisanie zrobiło się mało ważne. Ważne było to, że można było czytać i wspomagać radami. Wiele razy ratowałyście mnie przed deprechą, kibicowałam każdemu porodowi i cieszyłam z każdego maleństwa. Też jestem lutową mamusią małej księżniczki
my kładziemy małego na brzuszku ale na pewno nie kest to kilkanaście razy 

Czasami cały dzień nic nie jem :p