|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() Byłyśmy we trzy patologiczne matki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Lucy dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Lilka jak dzielna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Janek po wczorajszych przeżyciach dzisiaj śpi prawie cały dzień ![]() Dzisiaj byla położna ostatni raz. Nie chciała uwierzyć, że u prawie 6tyg dziecka mogą się pojawić kolki, a jednak ![]() Ale z dobrych newsów to waży już 5360g ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Musze poczytac:-P
#96 |
Raczkowanie
|
My siedzimy na dworze i łapiemy słoneczko od 12 dziś. Dobrze że chociaż pogoda jest to się wyspi, bo w domu ni hu hu😕 Obłędu można dostać 😡 ja to się anemii dorobie jak nic bo zjeść nawet nie ma jak. Szczerze zazdroszczę tym z Was które mogą coś zrobić w domu bo mi się rzadko udaje 😔 A że tak jeszcze zapytam...działa na Was ten femaltiker? Bo ja jakichś spektakularnych efektów nie widzę
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Jessuu a my nawet jeszcze nie byliśmy i ortopedy, w następnym tygodniu jedziemy jak mąż będzie miał 2 zmianę. Z☠☠☠ke zjemy jak nic. Nasza też za nic nie chce leżeć na brzuchu, wyje jak potępienie jakiś 😆 chyba głód okrutny, trzeba się do domu zmywac😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli podczytywalas wcześniej wątek to wiesz kto tu ma samare w domu ![]() Wiec ja ci powiem ze ja nic nie zrobię w domu :p Czasami cały dzień nic nie jem :p
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
My byliśmy na spacerze przez 2h, wróciliśmy o 14 i praktycznie cały czas młody wisi na cycu, z przerwa na 25min drzemkę 😞
Czy Wasze dzieci potrafią spacerować jak nie śpią ? Bo u nas niema szans, góra 10min sie pogapi na cos i pózniej ryk |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore Zoske do kuchni w lezaczku i wlaczam okap. Dziala najczesciej i moge zjesc czasem.bujając lezaczek noga :-D
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj tez juz powiedziałam dość tej diety !!! ![]() Wpakowalam ja w lezaczek i do kuchni. Zrobiłam sobie śniadanie a ona patrzyla na mnie z oczami jak 5 zl co ja robię ![]() Czytaj : matka a ty nie oszalalas? !?! Nie ma jedzenia przy mnie ![]() Ja zjadłam i ja bujam noga i poszłam jeszcze po herbatę i chipsy a co ![]() W końcu piąte czek ![]() Kiedyś było wino i disco a dzisiaj musze się zadowolić śniadaniem i herbata ![]() Jutro niemiecki a ja nic nie umiem i nic nie mam odrobione. .. Mysle czy nie zrovic sobie wolnego (haha jak dziecko ucieczka ze szkoły ) ![]() Ale szkoda mi kasy tej co place za to . Dobrze ze jeszcze dwa miesiące i koniec kursu . I dobrze bo już mi się nie chce ![]() Aaa chyba nie pisałam wam. Podjęłam z tż decyzję i wracamy na stałe do pl ![]() ![]()
![]() |
#101 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
do wózka i spał tylko sponsorem i był mega grzeczny uśmiechał się cały czas. Więc chyba zależy gdzie go matka zabierze ![]() Cytat:
![]() A ja sobie laktację rozkrecalam 5dni po 1 dziennie karmi u super było 2 dni nie piłam i dzis cycki zwisy mały śpi już 3h a cyce się nie napelnily właśnie obalilam karmi i felmatiker naraz oby pomogło bo mój mały glodny to zły. Jaka mam komedie jak ku w połowie jedzenia podaje kropelki i jaki krzyk jak matka cyca zabierze na chwilę aż pluje tymi kropelkami hahah ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- [/COLOR]Jessuu a my nawet jeszcze nie byliśmy i ortopedy, w następnym tygodniu jedziemy jak mąż będzie miał 2 zmianę. Z☠☠☠ke zjemy jak nic. Nasza też za nic nie chce leżeć na brzuchu, wyje jak potępienie jakiś 😆 chyba głód okrutny, trzeba się do domu zmywac😊[/QUOTE] My też dopiero w poniedziałek mamy bioderka a mały będzie miał 10tyg skończone. 2 tyg temu mieliśmy wizytę ale nie miałam jak dotrzeć. Ogólnie my idziemy do przychodni nie musimy mieć ani skierowania nic i rejestrujących się online i wtedy dostajemy odp mailem kiedy i na którą godzinę ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Moje dziecko jest tak delikatne że masakra zaraz otwarty chodzi jak tylko ciepłej się zrobiło dziś patrzę pacha obtarta wczoraj w faldce pod szyjka no szlag by to trafil
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super :-D a do jakiegos konkretnego miasta? I kiedy? :-D
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wreszcie dotarłam na nowy wątek ![]() ![]() marcia- gratulacje skończenia semestru i powodzenia jeśli chodzi o butelkę !!! ![]() ![]() paula- Ty chyba trafiłaś na jakiegoś nieludzkiego lekarza. Jak wymagać czegoś od dziecka jeśli ono nie może tego ćwiczyć...mam nadzieję, że człowiek od rehabilitacji okaże się pomocny. paumyd- nawet nie chcę próbować. Ze starszą od razu po 2 minutach od obudzenia się wracałam na sygnale. Z Krzysiem mam jakieś zaporowe 15 minut ![]() wiedzma- witaj ![]() wykalacka- gratulacje wagi !!! Mój wazy podobnie a przecież jest młodszy 2 tygodnie ![]() lucy- patologiczny spacer z policją zrobił mi dzień ![]() aninis- ja nie biorę wit. d solo. Może jest w witaminkach co biorę z dha...nie czytałam składu ![]() Miałam nadzieję, że po tym jak wczoraj wszystkich 5-minutowych drzemek się zebrało na pół godziny pójdzie szybciej spać...nic bardziej mylnego. Dostał bólu brzucha na wieczór i był płacz. Tak mi go szkoda było, że wzięłam rurkę (znalazłam jeszcze po Małej) i go odgazowałam. Poszły bąki i kupa i lekko się uspokoił. Także widzę, że jakiś słaby wieczór wczoraj u kilku dzieciaczków był. Ja jak ostatnio mi się zdarza w opakowaniu poszłam spać i po 2 się umyłam i przebrałam. Jeśli chodzi o trzymanie głowy. Mój trzyma sztywno i lubi być na brzuchu. Z tym, że na początku trzyma główkę a potem odkłada i się relaksuje a potem jest płacz. paula- ja podobno byłam flaczkiem i leżałam jak żaba jak mnie mama na brzuch kładła. Ale jako małe dziecko było ok i nic mi nie brakowało.
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I te drugie jak będzie miało rok i wezmę na nie wszysko co mi tu się należy to wtedy wracamy do pl ![]() Taki jest plan ![]() Musze trzy lata tu wytrzymać jeszcze. Ale za rok mój ojciec idzie już na emeryturę i jak będzie drugie to nawet i na pół roku przyjadą z mama do nas ![]() A póki co odkładamy kasę i mi jest lżej z ta myślą - taka moja deska ratunku w ciężkiej chwili ![]() A gdzie ? Jeszcze może dużo się zmienić ale w moje rejony. Olsztyn odpada bo strasznie drogie mieszkania ale niedaleko jego zęby tż mógł do pracy tam iść. Może do miasteczka gdzie moja siostra mieszka - chrzestny mii ![]()
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny Zuza od rana wyje. Non stop praktycznie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Paula to plany konkretne, a jak rodzice przyjadą to już w ogóle rewelacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Paula odblokowalam konto telefoniczn9r
![]() ![]() ![]() Mały spał od q4 do teraz a jadł po 13 a ja miękkie cyce zaraz będzie ryk pewnie jak się nie doje...
#108 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nic, ze Zocha wiecej wylała niż wypiła. Ważne, ze robi postępy. Ja dzisiaj zrobiłam błąd. Bo najpierw podałam z butli ściągnięte mleko z probiotykiem. A po tym dałam cyca i mała mi zmasakrowała cyca ssąc go jak butle... dopiero po chwili się przestawiła. ☺ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
A po CC miałaś od razu pokarm i karmiłaś piersią? Ja kupiłam przed porodem butelki Avent. Zaczęłam rodzić sn, ale skończyło się na cc. Przez parę dni nie miałam pokarmu i dawałam mm. Lilka bez problemu piła z butli w szpitalu i uczyła się ssania cyca. Po wyjściu ze szpitala chciałam ją nakarmic z butli Avent i był ryk. Tż migiem jechał do sklepu po butle ze smokiem takim jak w szpitalu. Od tamtej pory mamy butle Nuk i pije bez problemu pomimo karmienia w większości piersią. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Moja śpi po szczepieniu od 14 jak nigdy w dzień. Ja się też przespałam po ciężkiej nocy. Ale obudził mnie przed chwilą głód hehe Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Z której części Polski jesteś? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Widzę, że etap dołączania do forum jeszcze nie jest zakończony więc spróbuje i ja
![]() Na poczekalni udało mi się tylko i aż przywitać ale na pisanie już jakoś brakło weny. Może tym razem pójdzie lepiej ![]() Tak czy inaczej jestem tutaj stałym gościem tyle tylko, że niemym ![]() Dzięki podczytywaniu Was mam dużo cennej wiedzy jak w Polsce sobie radzicie z przeróżnymi problemami, tutaj gdzie mieszkam (NL) wszystko jest ok ;/ (ekstremalne ulewanie - tak, jak przybiera na wadze to jest ok, wysypka - taa nawet do pół roku może być). A teraz coś o Nas ![]() Mała opuściła swoje mieszkanko dzień przed terminem - 15 lutego przez CC poprzedzone próbami SN. Urodziła się z waga 3,04 i długością 50 cm ale dziś już pracuje nad 3 poodbródkiem ![]() We wtorek udajemy się na pierwsze szczepienie więc zapewne dowiem się ile przybrała. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Haha dzis dzień kup 😂nas też kupa dziś byla A to już 4 dzień był bez
jeśli chodzi o leżenie na brzuszku to mała od dawna ładnie główkę podnosi. I to bardzo wysoko wygląda wredy jak f oczka.ale zeby tylko polezec to nie chce za bardzo. A gdy trzymam za raczki to jeszcze glowki nie podnosi. Tak się bałam ze po tym szczepieniu będzie krzyk A mała jak zwykle spa la s nocy i w dzień też zje pobawi sie zje i e kime za to ja pol bicy nie spalam My też dalej meczymy się z butelką, bo nie chce pic za kazdym rszem tylko jsk jej sie podoba a od babci wcale nie weźmie i jak tu ja zostawić. Jak ja tylko myślę szybko bo ona tam głodna pewnie 😐 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Zolii witamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niestety u nas kolejne proby z butelk okazaly sie fiaskoem. Krzyk krzyk krzyk. Od tz tez nie chciala. No ale nir poddaje sie. Postabowilan ze w nocy sprobuje moze bedzie bardziej chetna..
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejo !! A gdzie mieszkasz ? ![]() Ja mieszkam w de w okolicach venlo ![]() Nana Super ze sie udało ! Brawo ty ! ![]() No plany mamy ![]() ![]()
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Apropo karmienia butelką to też czekam na wymyślenie magicznego sposobu na przyuczenie ssaka a właściwie ponowne przyuczenie. Mój dzieć zaczynał właściwie od butelki, bo na początku karmienia tylko odciągałam, a jakoś w 7 tygodniu optymistycznie porzuciłam butle. Jakież było moje zdziwienie gdy po niespełna tygodniu dziecko mi protestować przy butli. Smoka zresztą też ma w głębokim poważaniu, a wcześniej tolerowała ... Bu ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to na północy mieszkasz ![]() Ja kiedyś mieszkałam w Roermond ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Mamusia Luty 2016
|
Ile nowych mamuś
![]() ![]()
#119 |
Zakorzenienie
|
Wiecie jak to jest z planami...
Wystarczy mój przykład z samara - wszystko nie tak ![]() Ale zobaczymy ![]() Hehe jest tz jest czas na gotowanie ![]() Smacznego ![]() 1460743570714-212623646.jpg
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.