|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Cytat:
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odslona III
Cytat:
Nie wiem ilu masz pracowników, ale zaryzykuję stwierdzenie że jest ich kilku. Przy małej liczbie pracowników urlop lub choroba jednej osoby może być dużym problemem, przy większej ilości pracowników pole manewru jest większe. |
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że wy wszystkie jesteście uczciwe, ale niestety nie każdy jest taki jak wy ![]() I żeby nie było że jestem taka bez serca, pracowałam w święta żeby ludzie którzy mają rodziny mogli mieć wolne, ja nie musiałam mieć wolnego bo świat nie obchodzilam. Najbardziej mnie denerwuje wychodzenie z pracy wcześniej, będę pisać skargę bo już na prawdę z tym przesadzaja. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie denerwują palacze. Pali sobie taki czy taka paczkę podczas jednej zmiany w pracy, nie pracuje w tym czasie a pensja idzie na konto tak samo jak u niepalącego no i gdzie tutaj sprawiedliwość?
|
|
|
|
#95 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie lubię przesadnych nadużyć, i tyle. Mogę np. się z kimś dogadać, że ja wezmę akurat tę sobotę w pracy bo ktoś ma bal przebierańców z dzieckiem jeśli wiem o tym odpowiednio wcześniej; ale wkurzyłabym się jakby mi wrzucano co drugą sobotę "bo nie masz dzieci". Jest różnica. Zarówno w argumentach, jak i podejściu.To wychodzenie wcześniej też można łatwo rozwiązać - 4 razy 15 minut wcześniej, ale raz godzinę dłużej. Codziennie 10 minut wcześniej, ale raz w miesiącu dodatkowo pół soboty. I problemu nie ma. |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
W pełni popieram, ale... czy tego już u Ciebie ten rejestrator czasu pracy nie wyłapuje?
|
|
|
|
#100 | |
|
Inez
|
Cytat:
A przy szybszym wychodzeniu z pracy to się zgadzam, chyba, że taka osoba rozpoczyna też pracę wcześniej . Sama znam kobietę, która mając na 7.00 jest najwcześniej o 7.15. I powód jest tutaj totalnie nie istotny.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
Denerwuje mnie pani doktor, która zaczyna o 8.00, a od lat przychodzi na 8.45.
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?
|
||
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, skończcie już ten offtop.
|
|
|
|
#105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w dodatku palacze się tłumaczą że oni dalej myślą o pracy na papierosie Dlatego ja w to miejsce myślałam o pracy przy dodatkowym posiłku. Hm zależy w jakim wymiarze - czy jeszcze tym dopuszczalnym przez przepisy czy nie. Bo u mnie nie i w tym tkwi główny problem z wprowadzeniem systemu, poza logistycznym. |
|
|
|
|
#106 |
|
Inez
|
Mnie denerwuje ogólnie jak ktoś się spóźnia. Nie ważne czy do pracy, szkoły czy spotkanie towarzyskie. Spóźnialstwo to moja znienawidzona cecha u ludzi. Sama nigdy się nie spóźniam, zawsze jestem przed czasem, zwłaszcza jak to coś ważnego. I nie rozumiem jak można nie wyjść 10 minut wcześniej, jak się wie czym grozi spóźnienie.
|
|
|
|
#107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziecko wstaje i mówi mamo, nie mam siły iść do przedszkola. Dziecko jest zdrowe, spało dobrze po prostu mu się nie chce, woli polezec z mamą (przykład od koleżanki). Mama nie ma sumienia dziecka wysłać do przedszkola i bierze dzień wolny Płatny. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
Koleżance nie chce się iść na ćwiczenia, to idzie do rodzinnego i dostaje zwolnienie
|
|
|
|
#109 | |
|
Inez
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie jest taka, która wychodzi na fajkę co godzinę. Za cały dzień nazbiera jej się ponad godzina samego palenia. |
|
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie w każdej pracy było tak, że pali się w czasie przerwy i koniec. No czasem, jak się dało wyskoczył ktoś na 5 minut. Żeby paczkę na zmianę wypalić to trzeba mieć płuca z żelaza |
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Noane, ale w czasie ferii zimowych? Bo szczerze mówiąc jeszcze nie słyszałam o dyżurach w czasie ferii. Jednak myślę, że to można podciągnąć pod zapewnienie opieki dla dzieci w czasie ferii. Tak jak działa to w czasie wakacji. Jest to jakieś utrudnienie dla rodziców, bo czasami trzeba jechać na drugi koniec miasta i dla dzieci, szczególnie tych które źle znoszą adaptację (a mam wrażenie, że jest ich coraz więcej) może to być trudne. Ale z braku laku... Gorzej później w szkole, chociaż to też się zmienia. Była taka akcja, w której minister edukacji poprosiła rodziców o składanie skarg jeżeli w szkole ich dziecka nie ma zapewnionej opieki w czasie ferii. Przynajmniej w mojej okolicy zauważyłam, że szkoły są otwarte w czasie ferii i są organizowane zajęcia dla dzieci, których rodzice pracują w tym czasie. Za moich czasów też były organizowane zajęcia w szkołach na czas ferii, ale trwały np. od 9 do 13. A teraz szkoły są otwarte tak jak normalnie w roku szkolnym.
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy podstawówka u mnie jest otwarta to nie wiem. Za moich czasów szkoła była zamknięta, ale ja się nie uczyłam w tej blisko mnie, tylko gdzieś zupełnie indziej. |
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;59086471]W wakacje. W ferie to w sumie nie wiem. Na 99% są też zamknięte między świętami BN a nowym rokiem.
Czy podstawówka u mnie jest otwarta to nie wiem. Za moich czasów szkoła była zamknięta, ale ja się nie uczyłam w tej blisko mnie, tylko gdzieś zupełnie indziej.[/QUOTE] No to pisałam wcześniej, że w wakacje są dyżury i jak jest kilka przedszkoli w okolicy to dzielą się między sobą, tak że każde przedszkole jest otwarte np 2 tygodnie po kolei.
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

Jak słusznie ma to L4 to współczuję i życzę dziecku powrotu do zdrowia. Dostrzegasz różnicę?

Nie lubię przesadnych nadużyć, i tyle. Mogę np. się z kimś dogadać, że ja wezmę akurat tę sobotę w pracy bo ktoś ma bal przebierańców z dzieckiem jeśli wiem o tym odpowiednio wcześniej; ale wkurzyłabym się jakby mi wrzucano co drugą sobotę "bo nie masz dzieci". Jest różnica. Zarówno w argumentach, jak i podejściu.

Dlatego ja w to miejsce myślałam o pracy przy dodatkowym posiłku.
Płatny.