Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce <3 Lipcówki 2016 część VII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-24, 21:06   #91
aglo_mammy
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce <3 Lipcówki 2016 część VII

Witam nową mamusie

Jak dobrze że nie farbuje włosów. Te odrosty... :-P

Powodzenia dziewczyny na glukozie. Będzie dobrze

Ja usiadłam i zrobiłam porównanie fotelików. Wyszło na to że chce ten który chciałam od początku. Teraz nie wiem jak mam sprawdzić czy będzie on pasował do mojego auta. Google też tego nie wie :-/ wkurza mnie jak Google czegoś nie wie
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:06   #92
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce <3 Lipcówki 2016 część VII

Dziewczynki ja też się melduję w nowym naszym cudownym wątku ale jestem na wyjeździe bez lapka więc nadrobie was dopiero we wtorek
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:08   #93
_Inka__
Zadomowienie

Ja gdybym mogła to nie farbowałabym włosów w ogóle. Ale niestety mam już bardzo dużo siwych włosów i muszę je jakoś ogarniać. Długo używałam tylko henny, jednak sporo z nią roboty- rozrabianie, dodawanie herbaty, cytryny, potem trzymanie papki na głowie przez kilka godzin Teraz używam Castinga- jest delikatny i wygodny w użyciu.
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:09   #94
kamila_509
Zakorzenienie

Ja mogłabym zmieniać kolor i fryzurę co miesiąc.
Stary 2016-04-24, 21:12   #95
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Ja usiadłam i zrobiłam porównanie fotelików. Wyszło na to że chce ten który chciałam od początku. Teraz nie wiem jak mam sprawdzić czy będzie on pasował do mojego auta. Google też tego nie wie :-/ wkurza mnie jak Google czegoś nie wie
A jaki ostatecznie wybrałaś? Nie pamiętam czy pisałaś o tym czy wybieracie z isofixem czy nie, ale jeśli tak, to jest w necie lista samochodów do których dana baza pasuje.
Możecie tez zawsze podjechać do jakiegoś klepu stacjonarnego i przymierzyć fotelik do samochodu- raczej nie powinni robić z tym problemu
Stary 2016-04-24, 21:15   #96
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja jeszcze nic nie mam.. Matko, a mój mąż jeszcze sypialni nie zrobił :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:15   #97
aglo_mammy
Zadomowienie

Taaaaa.
Besafe izi go bez bazy. Jest lista aut ale z bazą. Bez bazy może nie pasować. U mnie w mieście foteliki tylko na zamówienie więc nie mam jak przymierzyć właśnie :-/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 21:16   #98
marcylina
Wtajemniczenie

U mnie w jednym ze sklepów jest kartka, ze mierzenie fotelika w aucie 20zl hahaha
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:16   #99
Wesola_Ania
Zadomowienie

Witaj Anettee Bartuś, ładnie! dołączyłaś do naszej niebieskiej drużyny

Silver, hehe to będziemy miały podobne lub takie same koszule, mam nadzieję, że przyniesie nam szczęście;p

Dziewczyny, powodzenia na cukrowym badaniu:p, pijcie szybko, to mniej czuć słodycz

C_w_k, hahah to tylko sen, ale może lepiej przeszkol męża w temacie, choć z lalą na warsztatach jakoś dawał radę:p
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:19   #100
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
U mnie w jednym ze sklepów jest kartka, ze mierzenie fotelika w aucie 20zl hahaha
No chyba ich pogrzało :-o U mnie po prostu nie ma sklepu w którym byłyby foteliki na stanie. W jednym można zamówić, ale to wpłacasz wtedy zaliczkę i musisz go wziąć czy będzie pasował czy nie...
Stary 2016-04-24, 21:19   #101
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Ja gdybym mogła to nie farbowałabym włosów w ogóle. Ale niestety mam już bardzo dużo siwych włosów i muszę je jakoś ogarniać. Długo używałam tylko henny, jednak sporo z nią roboty- rozrabianie, dodawanie herbaty, cytryny, potem trzymanie papki na głowie przez kilka godzin Teraz używam Castinga- jest delikatny i wygodny w użyciu.
Ja w ciąży farbowałam tylko raz. Swoje mam jasne i farbuje na blond. Siwe wyłażą, ale mocno ich nie widac. Odrost zawsze jest trochę ciemny niestety. Teraz myślałam, że poczekam już do porodu bo w ostatnim trymestrze to chyba najbardziej przenika do dziecka. Sama nie wiem. Zastanawiałam się czy przed sesją nie zrobić, ale trochę się boję czy nie wyjdą mi jakieś zielone czy niebieskie i będzie gorzej niż teraz. Jak myślicie?
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:21   #102
olutka
Zakorzenienie

Cytat:

No żart...

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Witaj Anettee Bartuś, ładnie! dołączyłaś do naszej niebieskiej drużyny

Silver, hehe to będziemy miały podobne lub takie same koszule, mam nadzieję, że przyniesie nam szczęście;p

Dziewczyny, powodzenia na cukrowym badaniu:p, pijcie szybko, to mniej czuć słodycz

C_w_k, hahah to tylko sen, ale może lepiej przeszkol męża w temacie, choć z lalą na warsztatach jakoś dawał radę:p

Mnie panie prosiły, żebym piła powoli przez 5 minut, bo inaczej może zemdlić
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:23   #103
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
ginekolog prowadzący na wizycie nie spojrzał nawet do karty ciąży? Nie nazwałabym jej "fajną"
Arida to zdjęcie Julity Szewczyk to przypadkowe czy może korzystałaś z jej usług? Podoba mi sie sesja newborn z jej strony Chciałabym coś takiego zrobić mojej młodej. Ciekawe jaki koszt.
Przypadek wyhrzebane w necie
Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
W Witam nowa mamusie

Dziewczyny ja oglądałam w necie gazetkę z lidla z tego tygodnia i z przyszłego i nie widziałam tych ciuszków ;( chciałam też zobaczyć coś dla siebie. Co za guła jestem, nie wiem czemu nie umiem znaleźć tego.

W ogóle jestem dzisiaj jak odkurzacz, wszystko znika z talerza w sekundę nawet kiełbasa z grila mi się nie odbija, jak to miała w zwyczaju robić przed ciąża ;o i dalej jestem głodna pomocyyyyyyyyy!!!

Czy farbujecie włosy teraz normalnie? W domu, u fryzjera? Mi już zeszła farba widać siwusy i mnie korci zafarbowac castingiem 3.12 nie wiem no...
Edit: kuź...wa preferance a nie casting budyyyyyyn
farbuje co 2 mce u fryzjera łąpie normalnie

O ile zdjęcie brzuszkowe są magiczne i mi się bardzo podobają, to noworodkowe to dla mnie ból patrzenia. Upozowane te dzieciaczki niesamowicie
Stary 2016-04-24, 21:24   #104
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Ja w ciąży farbowałam tylko raz. Swoje mam jasne i farbuje na blond. Siwe wyłażą, ale mocno ich nie widac. Odrost zawsze jest trochę ciemny niestety. Teraz myślałam, że poczekam już do porodu bo w ostatnim trymestrze to chyba najbardziej przenika do dziecka. Sama nie wiem. Zastanawiałam się czy przed sesją nie zrobić, ale trochę się boję czy nie wyjdą mi jakieś zielone czy niebieskie i będzie gorzej niż teraz. Jak myślicie?

U mnie kolor wychodzi normalny
Jeśli chodzi o kwestię szkodliwości, wiadomo że każda z nas ocenia to sama i decyduje, ale ja wychodzę z założenia, że tyle chemii i tak nas w życiu atakuje, że nie da się jej wyeliminować. A myślę, że farby, które stosuje moja fryzjerka nie są złe. Najtańszej farby z drogerii pewnie bym nie zaryzykowała. Castinga którego dziewczyny stosują -już tak tak samo robię hybrydy itd.
Stary 2016-04-24, 21:27   #105
Wesola_Ania
Zadomowienie

Widocznie Olutka, w zależności od personelu, różnie radząâ€Ś.ja akurat szybko piłam i nic mnie nie mdliło

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

BTW ciekawe ile jeszcze wątków naskrobiemy do porodów
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:29   #106
marcylina
Wtajemniczenie

Nie to nie zart..serio! 20zl zwracane tylko w przypadku zakupu
Aa mi sie sesje noworodkowe podobaja bardziej niz niemowlece
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:34   #107
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Nie to nie zart..serio! 20zl zwracane tylko w przypadku zakupu
Aa mi sie sesje noworodkowe podobaja bardziej niz niemowlece
To tak jakby kazali płacić za przymierzanie butów w obuwniczym :-D
Stary 2016-04-24, 21:35   #108
deksterowa
Zakorzenienie

Ja to chyba sesje ciążowa sobie walne na wyjeździe w maju, tzn mąż mi zrobi kilka zdjęć, samowyzwalacz kilka wspólnych i styka :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:35   #109
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Taaaaa.
Besafe izi go bez bazy. Jest lista aut ale z bazą. Bez bazy może nie pasować. U mnie w mieście foteliki tylko na zamówienie więc nie mam jak przymierzyć właśnie :-/
Rzeczywiście trochę lipa że nie można przymierzyć, ale nie wiem- chyba małe jest prawdopodobieństwo, że fotelik nie będzie pasował do auta Myśmy też jeszcze nie mierzyli żadnego, ale myślałam że nie pasujący fotelik to raczej rzadkość.
Chyba że zamówicie na necie i ewentualnie zwrócicie jakby był zły- zakupy przez internet na 100% można zwracać w konkretnym terminie.

Cytat:
Nie wiedziałam o tym, że w III trymestrze farba najbardziej przenika, dobrze wiedzieć. Jeżeli odrost nie jest bardzo duży to możesz się wstrzymać z farbowaniem. Chyba że znajdziesz jakąś farbę bardzo łagodną, bezpieczną w ciąży. Może fryzjerka ci coś doradzi? Któraś z dziewczyn tutaj chyba też kładzie blond z tego co kojarzę?
Zielone czy niebieskie raczej ci nie powinny wyjść
Stary 2016-04-24, 21:38   #110
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Rzeczywiście trochę lipa że nie można przymierzyć, ale nie wiem- chyba małe jest prawdopodobieństwo, że fotelik nie będzie pasował do auta Myśmy też jeszcze nie mierzyli żadnego, ale myślałam że nie pasujący fotelik to raczej rzadkość.
Chyba że zamówicie na necie i ewentualnie zwrócicie jakby był zły- zakupy przez internet na 100% można zwracać w konkretnym terminie.
Oooooo o tym nie pomyślałam dzięki dobra kobieto
Stary 2016-04-24, 21:45   #111
olutka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiedziałam o tym, że w III trymestrze farba najbardziej przenika, dobrze wiedzieć. Jeżeli odrost nie jest bardzo duży to możesz się wstrzymać z farbowaniem. Chyba że znajdziesz jakąś farbę bardzo łagodną, bezpieczną w ciąży. Może fryzjerka ci coś doradzi? Któraś z dziewczyn tutaj chyba też kładzie blond z tego co kojarzę?
Zielone czy niebieskie raczej ci nie powinny wyjść

W tym pasowaniu chodzi o to, czy fotelik po zamocowaniu na danym siedzeniu będzie mega stabilny bo technicznie pasować będzie zawsze
Stary 2016-04-24, 21:47   #112
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce &lt;3 Lipcówki 2016 część VII

Nie wiem co z tą farba. Są też bezamoniakowe olia chyba, ale one podobno szybko schodzą więc to bez sensu. U fryzjera mi się nie opłaca bo mam włosy za tylek i by mnie panie skasowaly ze 150 euro jak nie więcej. Samo obcięcie 50 liczą może się wstrzymam... Jeszcze 3 miechy. Ale jak patrzę na te siwe kudly to rzygam. Co za geny żeby w wieku 25 lat przejmować się siwymi włosami

Co do fotelika to ja mam załączony do wozka i jego będę używać na początku. Od chyba 12 kg dostałam fotelik nania... Chyba jakoś tak. Muszę coś pośredniego jeszcze kupić. Ale raczej bez bazy. W mothercare widziałam ostatnio fajne i można maluszka tam włożyć i przymierzyć, ale myślę że jeszcze jest na to czas.
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:47   #113
aglo_mammy
Zadomowienie

No nie. Mogą być za krótkie pasy albo nachylenie może być złe przez układ kanapy
Stary 2016-04-24, 21:51   #114
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Oooooo o tym nie pomyślałam dzięki dobra kobieto
Cieszę się że udało mi się pomóc

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
W tym pasowaniu chodzi o to, czy fotelik po zamocowaniu na danym siedzeniu będzie mega stabilny bo technicznie pasować będzie zawsze
Zawsze czegoś nowego się od was dowiem
Stary 2016-04-24, 21:57   #115
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
No nie. Mogą być za krótkie pasy albo nachylenie może być złe przez układ kanapy

O za krótkich pasach nigdy nie słyszałam... A nachylenie właśnie jest jednym z elementów stabilności, o którym pisałam, a to oczywiście przekłada się na bezpieczeństwo.

Jak byłam na 2 warsztatach o fotelikach, prowadzonych przez pracowników 2 różnych firm, to zwracano uwagę na to, że testy bezpieczeństwa robione są na 1 modelu auta (Golf 7 o ile pamiętam?), i że tak naprawdę istotniejsze jest właśnie to 'mierzenie' więc mam nadzieję, że uda się Wam znaleźć blisko odpowiednie i przyjazne sklepy
Stary 2016-04-24, 21:59   #116
Iza0808
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze dwa lub trzy miesiące i zobaczę moje słońce &lt;3 Lipcówki 2016 część VII

Hej. W życiu bym nie wpadła na to że fotelik może nie pasować? Dzięki, powiem mężowi.

U nas dziś spoko. Byliśmy znów na zakupach, kupiliśmy kosiarke bo już mamy łąkę na części działki a na drugiej plaże ... I nianie elektroniczna Tommy tippee, testowalismy po domu gora,dół, garaż odbiór idealny w obie strony i się Okazało że mamy 29 stopni w domu :-o
Pojechaliśmy do teściow, tak jak myślalam- teściowa robi kawę, stawia sernik i tort, mąż standardowo bez krempacji pyta a co za okazja? Więc go szturnelam w bok i mówię że wczoraj było Wojciecha, a on aaaaa tata, zapomniałem....
Zgagę mam po tym słodkim :-(

Edytowane przez Iza0808
Czas edycji: 2016-04-24 o 22:00
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 22:02   #117
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Nie wiem co z tą farba. Są też bezamoniakowe olia chyba, ale one podobno szybko schodzą więc to bez sensu. U fryzjera mi się nie opłaca bo mam włosy za tylek i by mnie panie skasowaly ze 150 euro jak nie więcej. Samo obcięcie 50 liczą może się wstrzymam... Jeszcze 3 miechy. Ale jak patrzę na te siwe kudly to rzygam. Co za geny żeby w wieku 25 lat przejmować się siwymi włosami

Co do fotelika to ja mam załączony do wozka i jego będę używać na początku. Od chyba 12 kg dostałam fotelik nania... Chyba jakoś tak. Muszę coś pośredniego jeszcze kupić. Ale raczej bez bazy. W mothercare widziałam ostatnio fajne i można maluszka tam włożyć i przymierzyć, ale myślę że jeszcze jest na to czas.
Ja mam też długie włosy i bardzo gęste i za moją farbę to ze 300-400 zł chcą. Poza tym kilka godzin w salonie. Wolę sama w domu robić.

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
O za krótkich pasach nigdy nie słyszałam... A nachylenie właśnie jest jednym z elementów stabilności, o którym pisałam, a to oczywiście przekłada się na bezpieczeństwo.

Jak byłam na 2 warsztatach o fotelikach, prowadzonych przez pracowników 2 różnych firm, to zwracano uwagę na to, że testy bezpieczeństwa robione są na 1 modelu auta (Golf 7 o ile pamiętam?), i że tak naprawdę istotniejsze jest właśnie to 'mierzenie' więc mam nadzieję, że uda się Wam znaleźć blisko odpowiednie i przyjazne sklepy
Ja przy Zu miałam właśnie za krótkie pasy. Nie pamiętam modelu fotelika, ale zawsze musiałam naciągac na siłę.
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 22:03   #118
aglo_mammy
Zadomowienie

Moi znajomi mają za krótkie pasy z tyłu i wożą bobasa na przednim z wyłączoną poduszką ofc
Stary 2016-04-24, 22:04   #119
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Hej. W życiu bym nie wpadła na to że fotelik może nie pasować? Dzięki, powiem mężowi.

U nas dziś spoko. Byliśmy znów na zakupach, kupiliśmy kosiarke bo już mamy łąkę na części działki a na drugiej plaże ... I nianie elektroniczna Tommy tippee, testowalismy po domu gora,dół, garaż odbiór idealny w obie strony i się Okazało że mamy 29 stopni w domu :-o
Pojechaliśmy do teściow, tak jak myślalam- teściowa robi kawę, stawia sernik i tort, mąż standardowo bez krempacji pyta a co za okazja? Więc go szturnelam w bok i mówię że wczoraj było Wojciecha, a on aaaaa tata, zapomniałem....
Zgagę mam po tym słodkim :-(
Tez mam tą nianie. U nas 22 stopnie a mi i takza gorąco :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 22:10   #120
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam też długie włosy i bardzo gęste i za moją farbę to ze 300-400 zł chcą. Poza tym kilka godzin w salonie. Wolę sama w domu robić.

Ja przy Zu miałam właśnie za krótkie pasy. Nie pamiętam modelu fotelika, ale zawsze musiałam naciągac na siłę.
Wiec znasz mój ból i tak muszę kupowac 3 farby na moje kudły ale to już malutki koszt w porównaniu do fryzjera. No i już tyle farb przetestowałam na sobie, że wiem że loreal zawsze wychodzi super u mnie, poza tym ja tylko ciemne kolory robię więc nie ma szans na wtope

Dziewczyny a powiedzcie mi, że szpitala jak będziemy wizc bobasy to normalnie z tyłu czy musi być z przodu tyłem do kierunku jazdy?? Czytałam też gdzieś, że na poczatku z tyłu powinien być fotelik tyłem do kierunku jazdy bo w razie gwałtownego hamowania albo wypadku dzieciaczek ma największe szanse bo główka nie leci do przodu i kregi szyjne nie są narażone?
Mam nadzieję że zrozumiale napisałam
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości