![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niespodziewane zaręczyny
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;59593841]oświadczyny to nie łaska od Boga ale jeśli kochasz i jesteś pewna ze chcesz być z kimś to moim zdaniem nie ważne czy będzie pierścionek czy nie czy to będzie namiot czy 5 *hotel tak samo powinno to cieszyć.
ja nie mówię że ona powinna przyjąć te drewienko i całować go po stopach mówię że takie teksty jak pierścionek nie był w moim stylu albo miejsce było do du.y to są tylko bzdurne wymówki bo dla kogoś kto chce spędzić z kimś resztę życia to są mało istotne rzeczy ok przynajmniej dla mnie takie rzeczy nie mają znaczenia dla mnie bardziej ważna jest deklaracja z jego strony i chęć bycia razem[/QUOTE] Ale jeśli facet mnie kocha i chce spędzić ze mną resztę życia to powinien mnie na tyle dobrze znać, by wiedzieć jakich zaręczyn ja oczekuje. I tu nie chodzi nawet o konkrety typu - hotel ten i ten, pierścionek taki a taki, data ta i ta. Ale np. wie, że nie noszę złota - niech pierścionek będzie srebrny. Nie zarabia dużo - niech nie zbiera na niego XX lat, bo nie musi on kosztować 30 tyś (a znam taki przypadek). Są tez dziewczyny, które uważają, że może nie być oświadczyn, a zaręczyć się można po wspólnej rozmowie dotyczącej przyszłości.
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
tu nie chodzi o to że ja nie potrzebuje pierścionka bo nie jestem materialistka czy coś w tym stylu.napisalam że wolę kasę od pierścionka dla mnie pierścionek to strata kasy ,nie jest dla mnie żadnym symbolem i nie świadczy o tym czy partner mnie kocha bardziej czy mniej.
dla mnie ważniejsza jest sama deklaracja i czyn w postaci zaklepanie terminu w usc niż pierścionek nie mierze miłości partnera cena pierścionka co nie oznacza że nie chce nic od niego i niczego nie wymagam w kwestii finansowej poprostu mam inny pogląd na zareczyny oświadczyny i wesela dla mnie to zbędna szopka i na szczęście mój mąż myśli tak samo jeśli ktoś przyjmuje zareczyny w zależności jak drogi był pierścionek to dla mnie to jest śmieszne Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-04-28 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Ten wątek nie jest o tym co wy chcecie z okazji zaręczyn xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Masakra. Facet oferuje ci całe swoje życie a ty się przejmujesz takimi bzdurami?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
zuy mod
|
Ni ale w sumie problem autorki się rozwiązał, powiedziała mu co czuje, on się zobowiazal do zaręczyn na poważnie... Co dalej można zrobić?
![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Autorko dostałaś breloczek. Czekaj na klucze;-)
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Hej! Jeszcze raz dziękuję wszystkim za tyle odpowiedzi. Głównie chodziło mi o poznanie waszych opinii - ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie znam zaręczonych znajomych, zatem nie wiedziałam czy coś takiego jest w ogóle ,,dopuszczalne" (powiedzmy :P) i czy to ja jestem jakaś dziwna, że nie skakałam z radości tylko raczej podeszłam do tego bardziej racjonalnie (szczególnie otrzeźwiło mnie drewienko..).
Oczywiście porozmawiałam z chłopakiem i rzeczywiście zazwyczaj zna mój styl i gust. Nie jest osobą która często prezentuje jakieś biżuterie, ale jak już mu się zdarzyło to naprawdę wszystko pasowało. To też taki typ majsterkujący. Wiadomo że niektóre rzeczy sa wtedy ładniejsze, inne gorsze, ale nigdy nie przypuszczałam że zrobi też zaręczyny w stylu DIY. Powiedziałam mu że powinniśmy wrócić do tematu trochę później i że niestety nie podobał mi się podarek ale zatrzymuję go na pamiątkę, podesłałam mu nawet kilka linków odnośnie pomysłów na pierścionek (nie kosztujących 40 tysięcy ![]() Mam nadzieję, że to podziała. Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że znając go i tą próbę, jest ryzyko że i kolejna nie będzie dokładnie tym, czego oczekuję. Mimo wszystko jeśli kolejne (prawdziwe) zaręczyny nastąpią w momencie, gdy będę na nie gotowa, wydaje mi się że przyjmę je pomimo tego, co zostanie wybrane na ich symbol. Jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||||||||||||
BAN stały
|
@Barbarella05
Cytat:
O, pani się wczytała na tyle głęboko, by dostrzec męskoosobowe formy, doceniam. Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=qiOiXYnHsG8 A tak na poważnie: seksowne mogą być buty, torebka, dlaczego nie samochód? Link poniżej można już otworzyć bez obaw: https://www.youtube.com/watch?v=FtCh-h6hoe0 @xfrida Cytat:
@marble_heart Cytat:
http://i.imgur.com/M1ELB7x.jpg Cytat:
@ALL for LOVE Cytat:
@Dzonzi Cytat:
@Rozalie92 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@Mojwa Cytat:
|
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.