Niespodziewane zaręczyny - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-27, 22:16   #91
lubiekielbase
Zadomowienie

Dot.: Niespodziewane zaręczyny

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;59593841]oświadczyny to nie łaska od Boga ale jeśli kochasz i jesteś pewna ze chcesz być z kimś to moim zdaniem nie ważne czy będzie pierścionek czy nie czy to będzie namiot czy 5 *hotel tak samo powinno to cieszyć.
ja nie mówię że ona powinna przyjąć te drewienko i całować go po stopach mówię że takie teksty jak pierścionek nie był w moim stylu albo miejsce było do du.y to są tylko bzdurne wymówki bo dla kogoś kto chce spędzić z kimś resztę życia to są mało istotne rzeczy
ok przynajmniej dla mnie takie rzeczy nie mają znaczenia dla mnie bardziej ważna jest deklaracja z jego strony i chęć bycia razem[/QUOTE]

Ale jeśli facet mnie kocha i chce spędzić ze mną resztę życia to powinien mnie na tyle dobrze znać, by wiedzieć jakich zaręczyn ja oczekuje. I tu nie chodzi nawet o konkrety typu - hotel ten i ten, pierścionek taki a taki, data ta i ta. Ale np. wie, że nie noszę złota - niech pierścionek będzie srebrny. Nie zarabia dużo - niech nie zbiera na niego XX lat, bo nie musi on kosztować 30 tyś (a znam taki przypadek). Są tez dziewczyny, które uważają, że może nie być oświadczyn, a zaręczyć się można po wspólnej rozmowie dotyczącej przyszłości.
Stary 2016-04-27, 23:53   #92
woo_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
no tak, już zaczyna się wizażowy konkurs pt. "a ja potrzebuję mniej i jestem taka niekonwencjonalna"

a ja nie potrzebowałam pierścionka, bo jestem taka wrażliwa i jestem zaprzeczeniem materializmu, moja miłość jest dojrzalsza, bo nie potrzebowałam pierścionka

a ja nie potrzebowałam nawet ani jednego prezentu przez cały związek, nic nie chciałam, bo nie potrzebowałam

a ja nie chciałam nawet kawy w kawiarni, bo nie o kawiarnie w miłości chodzi

woo_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 07:33   #93
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, już zaczyna się wizażowy konkurs pt. "a ja potrzebuję mniej i jestem taka niekonwencjonalna"

a ja nie potrzebowałam pierścionka, bo jestem taka wrażliwa i jestem zaprzeczeniem materializmu, moja miłość jest dojrzalsza, bo nie potrzebowałam pierścionka

a ja nie potrzebowałam nawet ani jednego prezentu przez cały związek, nic nie chciałam, bo nie potrzebowałam

???? Że są inne opcje zaręczyn ,wcale nie gorsze i owszem,Żeby się nie skupiać na pierścionku-owszem. Że zrobiłam to inaczej i czuję się lepsza? Nie. Bo to umowa między partnerami,każdy robi tak ,jak mu pasuje i na co oboje się godzą. Żadnych wyliczanek tu nie widziałam u nikogo.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 07:54   #94
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

tu nie chodzi o to że ja nie potrzebuje pierścionka bo nie jestem materialistka czy coś w tym stylu.napisalam że wolę kasę od pierścionka dla mnie pierścionek to strata kasy ,nie jest dla mnie żadnym symbolem i nie świadczy o tym czy partner mnie kocha bardziej czy mniej.
dla mnie ważniejsza jest sama deklaracja i czyn w postaci zaklepanie terminu w usc niż pierścionek
nie mierze miłości partnera cena pierścionka co nie oznacza że nie chce nic od niego i niczego nie wymagam w kwestii finansowej
poprostu mam inny pogląd na zareczyny oświadczyny i wesela dla mnie to zbędna szopka i na szczęście mój mąż myśli tak samo
jeśli ktoś przyjmuje zareczyny w zależności jak drogi był pierścionek to dla mnie to jest śmieszne

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2016-04-28 o 07:55
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 08:28   #95
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:

Sorry, ale festiwal ekhm ekhm wiadomo czego zaczął się od postów " pierścionek musi być za kilkukrotnosc pensji, wiec za kilkadziesiąt tysięcy i nie ma w tym nic dziwnego". To jest tylko reakcja.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 09:14   #96
ALL for LOVE
Zadomowienie

Ten wątek nie jest o tym co wy chcecie z okazji zaręczyn xD
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 09:18   #97
Dzonzi
Raczkowanie

Masakra. Facet oferuje ci całe swoje życie a ty się przejmujesz takimi bzdurami?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Dzonzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 09:32   #98
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez ALL for LOVE Pokaż wiadomość
Ten wątek nie jest o tym co wy chcecie z okazji zaręczyn xD
Ni ale w sumie problem autorki się rozwiązał, powiedziała mu co czuje, on się zobowiazal do zaręczyn na poważnie... Co dalej można zrobić?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 11:41   #99
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Ni ale w sumie problem autorki się rozwiązał, powiedziała mu co czuje, on się zobowiazal do zaręczyn na poważnie... Co dalej można zrobić?
Pogratulować autorce, że w końcu został opisany na Intymnym jakiś normalny, zdrowy związek

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 12:10   #100
Devon_rose
Zakorzenienie

Autorko dostałaś breloczek. Czekaj na klucze;-)

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 12:58   #101
SofiaPrunikos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
Autorko dostałaś breloczek. Czekaj na klucze;-)
Może to będą klucze do nowego Ferrari?
SofiaPrunikos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-28, 13:49   #102
Rozalie92
Przyczajenie

Hej! Jeszcze raz dziękuję wszystkim za tyle odpowiedzi. Głównie chodziło mi o poznanie waszych opinii - ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie znam zaręczonych znajomych, zatem nie wiedziałam czy coś takiego jest w ogóle ,,dopuszczalne" (powiedzmy :P) i czy to ja jestem jakaś dziwna, że nie skakałam z radości tylko raczej podeszłam do tego bardziej racjonalnie (szczególnie otrzeźwiło mnie drewienko..).
Oczywiście porozmawiałam z chłopakiem i rzeczywiście zazwyczaj zna mój styl i gust. Nie jest osobą która często prezentuje jakieś biżuterie, ale jak już mu się zdarzyło to naprawdę wszystko pasowało.
To też taki typ majsterkujący. Wiadomo że niektóre rzeczy sa wtedy ładniejsze, inne gorsze, ale nigdy nie przypuszczałam że zrobi też zaręczyny w stylu DIY.
Powiedziałam mu że powinniśmy wrócić do tematu trochę później i że niestety nie podobał mi się podarek ale zatrzymuję go na pamiątkę, podesłałam mu nawet kilka linków odnośnie pomysłów na pierścionek (nie kosztujących 40 tysięcy ) ).
Mam nadzieję, że to podziała. Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że znając go i tą próbę, jest ryzyko że i kolejna nie będzie dokładnie tym, czego oczekuję. Mimo wszystko jeśli kolejne (prawdziwe) zaręczyny nastąpią w momencie, gdy będę na nie gotowa, wydaje mi się że przyjmę je pomimo tego, co zostanie wybrane na ich symbol.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam
Rozalie92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 15:13   #103
Sheev
BAN stały

@Barbarella05
Cytat:
"Raczej,Nowy"
Internet jako twór nieodłącznie skojarzony z trollingiem wskazuje, że to nie ja tutaj zdaję się być nowym, ghehe.
O, pani się wczytała na tyle głęboko, by dostrzec męskoosobowe formy, doceniam.

Cytat:
"Niech ktoś mi wytłumaczy, jak samochód może być seksowny?"
Z góry ostrzegam, że poznanie tej prawdy może być przeżyciem traumatycznym, które odwróci spojrzenie na świat o 180 stopni. Za szkody moralne nie odpowiadam:
https://www.youtube.com/watch?v=qiOiXYnHsG8

A tak na poważnie: seksowne mogą być buty, torebka, dlaczego nie samochód? Link poniżej można już otworzyć bez obaw:
https://www.youtube.com/watch?v=FtCh-h6hoe0

@xfrida
Cytat:
"to tak jakby dał kasę żeby zamknąć mi buzię bo mu jeczalam o pierścionku na zareczyny"
Otóż to, dlatego uznałem, że jest daje to bonus +50 do stylu i nonszalancji.

@marble_heart
Cytat:
"Ty chciałabyś pierścionek zamiast kawałka drewna (czemu się nie dziwię) podrzuć mu pomysł, żeby poszedł do jubilera i zaprojektował ten pierścionek dla Ciebie."
Następnym razem pan Narwaniec wpadnie z pierścionkiem z własnoręcznie inkrustowanym napisem:
http://i.imgur.com/M1ELB7x.jpg

Cytat:
"Wilk syty i owca cała "
Tylko Smeagol zazdrosny.

@ALL for LOVE
Cytat:
"Ten wątek nie jest o tym co wy chcecie z okazji zaręczyn xD"
Ach, panie się trochę rozmarzyły, tematyka mocno oddziałuje na wyobraźnię. Znaczącą symbolikę potrafi mieć ta okrągła zapowiedź uziemienia i wygasania miłości.

@Dzonzi
Cytat:
"Masakra. Facet oferuje ci całe swoje życie a ty się przejmujesz takimi bzdurami?"
Gdybym teraz Ci się tu oświadczył, czyli "zaoferował całe swoje życie" (a przynajmniej to, co z niego pozostało, hehe), to przejmowałabyś się takimi pierdołami, że się na przykład nie znamy? Patrz rozsądny post @LadyChatterbox.

@Rozalie92
Cytat:
"Głównie chodziło mi o poznanie waszych opinii"
To dobrze, bo brać stąd rady byłoby niekoniecznie rozsądnie.

Cytat:
"Nie jest osobą która często prezentuje jakieś biżuterie, ale jak już mu się zdarzyło to naprawdę wszystko pasowało."
Teraz już nie ma, że znał Twój gust, teraz tylko się zdarzyło ;] tak jak napisałem, trafiło się ślepemu rzemieślnikowi ziarno.

Cytat:
"Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że znając go i tą próbę, jest ryzyko że i kolejna nie będzie dokładnie tym, czego oczekuję."
No prośbę sama sformułowałaś, więc...

Cytat:
"Jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam "
Niech Moc będzie z Tobą.

@Mojwa
Cytat:
"Ni ale w sumie problem autorki się rozwiązał, powiedziała mu co czuje, on się zobowiazal do zaręczyn na poważnie... Co dalej można zrobić?"
Można na przykład obstawiać ile przetrwa to małżeństwo (i czy w ogóle dojdzie do skutku). Później zrzutka dla właściciela/lki prognozy najbliższej prawdzie. Daję im 6 lat i 6 miesięcy od zawarcia małżeństwa, wchodzę z Mieszkiem. Jeśli inflacja przekroczy 20%, to równowartość dzisiejszej dyszki w innej walucie.
Sheev jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości