![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: zdradziłam po wielu latach związku
Ja bym nie chciala uslyszec o zdradzie od swojego partnera, jesli nie chcialby mnie zostawic. Wychodze z zalozenia - zdradzil, meczy go sumienie, jego problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Całą resztę można uznać za zdobywanie nowych życiowych doświadczeń. Bolesnych, przykrych, zawstydzających, coś tam mówiących o sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zostaw tego biednego chłopaka, któremu marnujesz życie i idź do tego swojego ideału. I przestań się tutaj tak wybraniać- jakbyś była taką spokojną i grzeczną dziewczyną to faceta byś nie zdradziła. Proste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Zastanów się najpierw, co jest problemem w Twoim związku, rutyna? nuda? Poczucie, że to nie ten facet?
Zdrada to zazwyczaj nieświadome zasabotowanie związku, by mieć powód by zerwać, by uzasadnic sobie wolę odejścia, by przekonać samą siebie ze gdzies indziej jest lepiej. Więc zrobiłaś to z jakiegoś powodu. Teraz przestraszyłaś się, że będziesz musiała porzucić to co bezpieczne, dobrze Ci znane, a że seks szałowy nie był, wracasz trochę jak zbłąkana owieczka. Zastanów się czego chcesz. Jeśli związku, to nic mu nie mów, tylko szczerze zacznij pracować by naprawić to co było przyczyną, żeby jeśli przyjdzie Ci wola odejścia na myśl - odejść z czystym sumieniem. Chcesz odejść, odejdź z klasą, nic mu nie mów. Nikt nie zasługuje na ciągle pytanie samego siebie "dlaczego ona to zrobiła". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Chłopak nie zasługuje na bycie oszukiwanym.
![]() Niech mu powie prawdę i go zostawi. On zasługuje na porządną, fajną dziewczynę, a nie taką, która się puściła z pierwszym lepszym na imprezie -,- Zwykła szma*a i tyle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Niby po co miałaby mu o tym mówić? Po co niszczyć komuś samoocenę i wiarę w istnienie dobrych związków, czy sens zaufania komuś w imię źle pojętej "prawdy"?
I skąd wiesz na co zasługuje chłopak autorki? To normalne, że zdrada budzi awersję i wspolczucie wobec zdradzanego, bo nikt nie chciałby znaleźć się w takiej sytuacji, ale mam wrażenie, że część ludzi wchodzi w takie tematy tylko po to by porzucać sobie kamieniami, poczuć wyższość moralną, a najlepiej w ogóle wgnieść w glebę. Tak, autorka zdradziła faceta w wyjątkowo upokarzający go sposób, tak, te opowieści o byciu "grzeczną dziewczyną" są wkurzające, ale bawienie się w sędziego, wcale nie świadczy o wysokiej moralności wypowiadającego. Edytowane przez ninelives Czas edycji: 2016-05-02 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nieważne, czy powie mu czy nie, tego związku już nie ma. Jeżeli facet jest takim draniem, że zasługuje na zdradzanie go z innymi i potencjalnie zarażenie go chorobami wenerycznymi to tym bardziej należałoby zakończyć ten związek. Cytat:
Sama byłam w podobnej sytuacji. Z tym, że "tylko" pocałowałam faceta, który nie był moim partnerem. Co zrobiłam? Szybko powiedziałam, ówczesnemu TŻowi i się pożegnaliśmy. Bo wychodzę z założenia, że jak już szukam wrażeń z innymi mężczyznami to z obecnym związkiem jest coś mocno nieporządku i nie ma sensu go ciągnąć. Dla mnie zdradza jest granicą, po której przekroczeniu nie da się budować zdrowego i szczęśliwego związku. Poza tym wierzę, w żadne "tak bardzo go kocham, jest idealny...nie mam pojęcia jak to się stało, że zdjęłam bieliznę przed innym!". Jakieś trupy w szafie zawsze muszą być skoro dochodzi do zdrady. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chodzi mi o poniżające stwierdzenie "bo Ty jesteś taka zła, że On zasługuje na lepszą". Nie bardzo rozumiem skąd te wnioski na co On niby zasługuje, skąd ta wiedza o relacji by decydować o ich wartości? Samo stwierdzenie "zasługiwać" mierzi mnie. To co, znaczy że są ludzie którzy na zdradę zasługują? Czy nieważne jakim człowiekiem jesteś, jeśli partnerka Cię zdradzi, to i tak zasługujesz na lepszą? Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
zakończyło się tak że rozstałam się z chłopakiem, nie powiedziałam mu o zdradzie. Macie rację, coś było nie tak, w sumie dużo rzeczy. Nie układało nam się nie tylko w sypialni, ja również miałam do niego żal o dużo rzeczy z przeszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
I bardzo dobrze się stało, że nie powiedziałaś o zdradzie. Będzie Wam łatwiej w takiej sytuacji. I lepiej, że tak się stało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
BAN stały
|
Cytat:
normalnie człowiek jak budzi się po urwanym filmie i ma podejrzenia że coś stało się wbrew jego woli, że został wykorzystany ale tak serio serio a nie dlatego ''że ojej jestem taką porządną dziewczyną no co we mnie wstąpiło to przecież nie byłam ja !'' ( ![]() a nie zastanawia się ojej, w sumie to mam ochotę znów się z nim spotkać, dziwne, nie: a w ogóle to mam chłopaka, no co ja zrobię z tym fantem (jak już mnie chłopak znudził nieco a tu taki obiecujący koleś); a w ogóle to sama nie wiem czego chcę ![]() nie mieszaj do tego gwałtów bo to trudne tematy, a dochodzimy tu do kuriozum i potem w życiu jest tak - wystarczy, że facet zerwie bo mu związek nie pasuje to już jest dupkiem i draniem , a najlepiej to jeszcze jak jest dziecko zrobić z tatusia ostatniego potwora ![]() - jak się zaleca i kwiatka mi da a mi się nie podoba to molestowanie jak nic ![]() - jak urwał mi się film i poszłam w tango to na pewno musiał mi coś dosypać bo przecież ja ''się nie puszczam'' z przypadkowymi kolesiami , no gdzie tam ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- w ogóle to właśnie zaczęłam się zastanawiać czy jak 100 czy 200 lat temu nie było tabletek gwałtu to znaczy to, że kobiety się nie upijały i nie przekraczały swoich granic pod wpływem ? tak się składa, że teraz hitem w sieci jest filmik ''tak się bawi lublin'' /jakoś tak/ i można rozważać oczywiście, czy tym osobom na filmie ktoś coś dosypał. Osobiście mam delikatne wątpliwości, że tak, ale oczywiście - nie wiem tego. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2016-05-08 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Generalnie uważam, że po alkoholu robi się raczej to na co wcześniej miało się ochotę, ale nie było odwagi. Gdyby było inaczej to każdy po alkoholu by zdradzał, jakby tak działał alkohol, a tak nie jest. Znam wiele osób, które nawet pijane nie robią nic w kierunku seksu z kimś innym niż partner, nie robią awantur, a u innych za to te skłonności są i myślę, że one w nich były, ale nie tak widoczne. No i jeżeli w związku było coś nie tak, a np nie rozmawialiście o tym, to też mogło tak być. No, ale na pewno jak wyciągniesz wnioski to będzie ok. Dobrze, że rozstaliście się, skoro od dawna Wam się nie układało i możliwe, że już nie miał sensu ten związek. No i tak jak piszecie, jeżeli byłaby tabletka gwałtu, to autorka byłaby jeszcze mocniej zdezorientowana i nie chciałaby się z tym chłopakiem ponownie spotkać. Wiedziałaby, że to działo się wbrew jej woli. Tutaj ona wie, że to zrobiła, nie wie jak to się stało, ale jak się dużo wypije, to może tak być. No na pewno chłopak też mądry nie jest, że tak zrobił, ale do niczego jej nie zmuszał z tego co pisze autorka. Alkohol piła, bo chciała. Co innego, gdyby to była faktycznie tabletka gwałtu, to wtedy sytuacja zupełnie inna. Tutaj nie sądzę, ale nie oszukujmy się, tabletki gwałtu na pewno są dodawane, ale nie każdej dziewczynie, która uprawia seks po alkoholu.
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2016-05-19 o 21:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.