![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Czy używałyście może Biodermy Bio spray spf 30 do ciała? Taki w dużej butli z psikaczem. (400ml) Jakie ew. wrażenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
dzisiaj przez przypadek zamówiłam w aptece mleczko Avene 50+, czyli te 100ml.
Jak pytałam się o emulsję Avene czy jeszcze mają, to przy okazji nadmieniłam o tym mleczku, no to babka najpierw mi przyniosła krem (seria biała) potem mleczko, ale 40+ to "z dzieciaczkiem" a skoro okazało się, że jednak jeszcze coś innego to cap za telefon - już dzwoni! ![]() Nim się obejrzałam to już mi zamówiła ![]() ![]() Jeszcze mam emulsji na jakieś 1,5 tyg, nie chciałam na razie skarbony ruszać heh a poza tym nie byłam pewna co do tego mleczka. Trza pójść więc i wydać te 60zeta..jakby mi nie podpasowało, to mam nadzieję, że się go pozbędę na wizażu.. ![]()
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
![]()
crumb odkupię to mleczko Avene SPF 50+ od Ciebie. Jakby co to daj mi znać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
CRumb, w której aptece tak błyskawicznie zamawiają Avenki? W tej na obywatelskiej????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Zaczęłam stosować kremy z filtrami, na razie jest to Vichy, który dostałam w próbkach filtr 30 i 60. Po nałożeniu kremu i po odczekaniu ok. 20 minut stosuję fluid i puder, bo na razie moja cera jest bardzo daleka od ideału i bez tego nie wyjdę. Ale zauważam że po kilku godzinach w pracy moja cera jest przesuszona (a cerę mam mieszaną i nigdy wcześniej czegoś takiego nie zaobserwowałam). Być może jest to kwestia tego, że przy obecnych mrozach mocniej palą w kotłowni i bardziej grzeją kaloryfery. Ale chodzi mi o to, że czuję iż powinnam jeszcze w jakiś sposób skórę nawilżyć. Tylko jak skoro jest fluid i puder? Od razu powiem, że nie mam żadnej możliwości, żeby zmyć makijaż i wykonać go po raz drugi. Czy możecie mi coś poradzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
![]()
Przejrzałam teraz KWC i zobaczyłam, że tam najlepiej wypada SVR, SVR 100 B Protection Extreme Peaux Photosensibles. Czy któraś z Was stosowała go może?
Czy jak się stosuje kremy z wysokimi filtrami UV, to wystarczy po oczyszczeniu twarzy żelem/mleczkiem i tonizowaniu tonikiem nałożyć tylko filtr, czy też potrzeba jeszcze jakiś podkład nakładać lub aplikować jakiś dodatkowy krem nawilżający? Bardzo zaintersował mnie ten temat. Jeśli zadałam jakieś głupie pytanie, z góry przepraszam. Pozdrawim i czekam na odpowiedzi ![]() ![]() ![]()
"Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alchemiczka :D Czas edycji: 2006-04-12 o 18:26 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() 1) Gdzie mogę znaleźć ten artykuł p. Basi o kremach z wysokimi filtrami? 2) Czy to jest dobry krem-ekran? Chodzi mi o Eris, Pharmaceris A Nawilżający krem-ekran 90+ http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=17 tu jest wiecej informacji o nim. Pozdrawiam ![]()
#101 |
Zadomowienie
|
Cześć, mam pytanie odnosnie kremu który dostałam w ramach promocji (Doriance). Jest to krem laboratorium Pierre Fabre czyli teoretycznie to samo laboratorium co Avene. Ma tylko filtry mineralne Titanium Dioxide i Zinc Oxide SPF 25. Z tego co wyczytałam w artykułach na wizażu powinno być ok tylko chciałabym sie upewnić czy to 25 to wystarczająca ochrona? Dotychczas miałam kremy min 50 ale miały filtry chemiczne wiec już sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Dobre ciocie" już niedługo przestaną być takie dobre i tłumaczyć w kółko jedno i to samo...Artykuły p. Basi znajdziesz po lewej na stronie głównej wizaż. miłej lektury ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
tego co wiem filtry mineralne mogą bielić twarz poniewaz osadzają się na skórze. W związku z tym mogą się ścierać w ciągu dnia i porzebna jest reaplikacja filtra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziekuję też za cierpliwość ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziekuję też za cierpliwość ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Edipig, która założyła wątek oraz Wszystkim, którzy biorą w nim udział. Dzieki Wam poszerzam swoją wiedzę ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
"Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alchemiczka :D Czas edycji: 2006-04-12 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Hej, zamierzam kupić porządny krem z filtrem i waham się: Bioderma photoderm 100 czy Avene 50? Dodam, że mam cerę mieszaną ze skłonnością do wypryskówUżywam aktualnie Acne derm i maseczki aspirynowej. Proszę o pomoc
![]() I jeszcze jedno, gdzie mogę kupić Avene 50? Tzn na jakiej stronie int? |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Z Avene 50 w necie jest kłopot. Sporo się naszukałam, bez skutku. Udało mi się kupić w normalnej aptece, w dodatku z miłym gratisowym kremem nawilżającym.
Także póki co to chyba szybciej kupisz w realu. Z Biodermą nie ma żadnych problemów, jest prawie w każdym netowym sklepie czy aptece. A teraz który lepszy? Moje doświadczenie jest następujące. Mam cerę mieszaną z tendencją do suchej. Avene służy mi znakomicie zimą, jest znacznie bardziej tłusta i treściwa niż Bioderma. Czuję się z nią bezpiecznie w czasie mrozu i wiatru. Ale - nie wchłania się do końca, pozostawia lekki lepki film, świeci się niemiłosiernie, potrzebuję więcej czasu żeby warstwowo wklepać przepisową, duuuża dawkę, bez skrobii ani rusz. Bioderma natomiast to leciutki kremik, u mnie wchłania się natychmiast bez śladu i w każdej ilości, wcale się nie świeci, nie wymaga skrobii (choć i tak ją nakładam przed makijażem). Avene na wiosnę już nie kupię, a Bioderma czeka aż mrozy wreszcie sobie pójdą gdzie ich miejsce. Dla mnie obydwa kremy są niezbędne, ale jednak dostępność Biodermy to argument na jej korzyść. Obawiam się, że jak nie przetestujesz to nie przekonasz się co dla ciebie lepsze. Biodermę można dostać na www.esentia.pl, www.mediweb.pl/sklep www.aquavitae.com.pl i w wielu innych e-sklepach. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
A czy istnieją jakieś podkłady zawierające w samym sobie filtry? Bo same pudry w kremie to są bez filtrów. Może jest jakiś co łączy w sobie i dobry fluid i zarazem dobrą ochronę przeciwsłoneczną? Bo jestem zwolenniczką minimalizmu. Im mniej na twarzy tym lepiej. A 3 warstwy substancji to dla mnie stanowczo za dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
With Beauty In Love
|
Vivienna, na mojej mieszanej cerze bioderma photoderm max 100 wchłania się marnie, może dlatego, że nakładam ją na kremik nawilżający i krem na naczynka na policzkach. Ale po nałożeniu skrobii jest ok, nie świecę się, chociaż miejscami ta gruba warstwa tworzy grudki, ogólnie efekt jest znośny. Nie mam porównania z Avene, ale Anthelios LRP ma bardziej tłustą, ciężką konsystencję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Ja przy mojej tłustej cerze bardzo dobrze toleruję (właściwie to po prostu uwielbiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ten krem nie odpowiadał, a emulsja przeciwnie - jest ok. Emulsji w necie póki co niet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ok, masz rację. Ja akurat wypróbowałam ten krem wcześniej ponieważ miała go moja koleżanka z pracy i odpowiadał mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Gość
|
A gdzie w Warszawie można kupić tę emusję Avene?
Bo kończy mi sie Vichy, które mi nie za bardzo odpowiadało, i Avene korci, oj korci ![]() Tylko ciężko mi dostać emulsję, wszędzie wyłącznie krem ![]() Edytowane przez Sandija Czas edycji: 2006-01-28 o 20:36 Powód: lit. |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Hej, dzięki za pomoc, mam jeszcze jedno pytanko.
W mojej aptece z Avene jest dostepny tylko krem spf 60. Czy nie będzie on zatykający i "wypryszczający"? |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.