![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: staroświeckie podejście do pielęgnacji?
Moja mama się obecnie nie maluje, raz na sto lat coś tam zarzuci na twarz. wynika to jedynie z powodu alergii. Po prostu puchnie. Ja nie przypominam sobie by kiedykolwiek krytykowała to co kupuje i czego używam czy to do makijarzu czy pielęgnacji. Nawet jak mnie kiedyś podkusiło i zrobilam sobie włosy saszetką i zamiast się rozjaśnić zrobiły sie marchewkowo rude nic nie powiedziała krytycznego pod moim adresem. Postępowa kobieta i myślę, że gdyby nadal mogła używać kosmetyków to nadal by się malowała. Różnie to bywa z podejściem osób w wieku naszych mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() zresztą znam wiele osób, które tak robią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Moja Mama wręcz uwielbia kosmetyki kolorowe,maluje się nawet gdy spędza cały dzień w domu "by się samej sobie podobać". Używa podkładu, pudru sypkiego (kompaktów bardzo nie lubi), różu, pudru brązującego, cieni , kredki do oczu i ust, tuszu do rzęs, pomadek i błyszczyków. Szczerze powiedziawszy, jestem przy Niej makijażową minimalistką. Mama ma szczególne zamiłowanie do ciemnej karnacji, potrafi za mną latać z pudrem i narzekać, że jestem taka blada, ta Jej miłość do mocno ubrązowionej twarzy odporowadza mnie czasem do szału
![]() ![]() Z pielęgnacji jest maniaczką balsamów do ciała i zużywa je litrami, po całym domu walają się napoczęte butle. Wstyd się przyznać, ale swoje balsamy chowam i chomikuję, bo przy Jej tempie zużywania zniknęłyby po tygodniu ![]() Za to prowadzimy małą wojnę ![]() ![]() Mama raczej nie wtrąca się do mojej pielęgnacji, jedyne do czego ma obiekcje to kremy z kwasami- uważa że "wyżrą mi skórę". Co się musiałam codziennie, nasłuchać przy apliakacji Glyco-A, to moje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mój tata uważa i zawsze mi powtarza, że kobieta powinna o siebie dbać. Nie przeszkadzaja mu w moim wizerunku nic. Czasem nawet sam powie, że ładnie się umalowałam, albo bierze mi dłoń i ogląda jak pomalowałam paznokcie
![]() Mama nie maluje się za często, tylko na jakieś większe wyjścia. Jedynie czego używa codziennie z kolorówki to szminka. Na wyjścia owszem, coś tam sobie napaćka. Za to pielęgnacja to u niej chleb powszedni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do reszty zabiegów pielęgnacyjnych to myślę,że mam spory luz,w odróżnieniu od niektórych z was ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Tata zawsze mi mówi, jak zastanie mnie przed lustrem, że diabła zobaczę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Up-nę ten wątek, bo fajny jest.
![]() Moja Rodzicielka też ode mnie się wiecej nauczyła w kwestii pielęgnacji, niz ja od niej. ![]() ![]() Mam kilka razy kosmetyków więcej, niz ona, ale nigdy z tego powodu nie robiła mi wyrzutów, zwłaszcza, że wiele specyfikow, jak maseczki, czy peelingi przyrzadzam sobie sama, pokazujac jej jakam oszczędna. ![]() ![]() Jedyne kosmetyki, których ma wiecej, niż ja to płyny do kąpieli i lakiery do paznokci (to drugie to jakaś jej obsesja - nie wyjdzie bez lakieru na pazurkach) Z kolei mój Tata czasem tylko się ze mnie podśmiewa, zwlaszcza, jak siedzę w masecze, nazywajac mnie - jakże pieszczotliwie - "paciajka" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.