![]() |
#91 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Psy - cz. V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oba to owczarki australijskie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Madzia9999 a gdzie pod tą Łodzią mieszkasz?
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dzieki, jesli chodzi o rozpoznawanie ras to ja jestem lewa calkiem
![]() A dopiero teraz zauwazylam bloga, na razie przeczytalam tylko jeden wpis, wieczorem na spokojnie poczytam, bo fajny. ![]() ![]()
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podaj nazwę swego bloga proszę ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
#97 |
Zadomowienie
|
Nie widzę podpisów a używam z aplikacji
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam bardzo za pomoc.
![]() ![]() Anlejka, wzruszyłam się. Super jest ten dzieciak. ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2016-05-20 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby więcej takich dzieci i rodzin ![]() Zgierz ![]() Ty z łódzkiej aglomeracji?
![]() |
#100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do kleszczy to używaliśmy kropli frontline'a i wg. mnie g. dały. Bo znajdywałam żywe kleszcze na psie, a z tego co czytałam to spot on powinien dziady ubijać. Podobno kropelki prac-tic są dobre.
![]() |
#101 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja kupiłam obroże foresto, na razie działają.
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
#104 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja w tym roku jestem na tabletkach. Ponieważ śpię z moją Mineczką na razie zrezygnowałam z obroży z uwagi na potencjalny jej wpływ na moje zdrowie. Jednak przyznam się, że rozważam powrót do obroży z uwagi na żołądek psiaka. Pozdrawiam, Agata xxx Edytowane przez psiaminka Czas edycji: 2016-06-07 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
on tired little feet
|
Hej, czy ktoś ma może czesadło ezzygroom? Nie mogę się napatrzec na filmiki i na to jak pięknie czesze, ale trochę się waham jeszcze.
#106 |
Zadomowienie
|
Jesli masz furminator to ja bym nie kupowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
on tired little feet
|
Nie, mam tylko takie zwykłe czesadło
#108 |
Zadomowienie
|
Psy - cz. V
Szczerze, to nie mam tego ezzygroom wiec nie wiem czy takie piękne, ale furmiantory sa bardzo fajne i polecam
![]() ![]() U mnie szczotka a furminator to jest duża różnica, po furminatorze od razu sierść jest taka ładna i aksamitna Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-27 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
on tired little feet
|
Haha po prostu mnie tak kuszą te filmiki... jest coś w tym hipnotyzującego jak ta sierść tak ładnie odchodzi :P zastanawiam się czy dla świnek morskich też by się nadało. Ale dla psiaka chyba kupie
![]()
#110 |
Wtajemniczenie
|
Znajoma jest groomerka i używa tego ezzygroom i chwali ze wygodniejsze i bardziej wydajne niż zwykły furmirator
notatnik |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie co myślicie. Temat wałkowany milion razy a ja nadal nie znam najlepszego rozwiązania.
Co jak obcy pies rzuca się do waszego? W przypadku kiedy mój pies jest duży omijam agresora albo udadzą swojego psa zasłaniają go swoim ciałem. Z reguły działa jakoś się pozbywamy gnojka. Tylko co jak idę z kilku kilogramową Coffe? W tym tygodniu miałam trzy takie sytuacje... Golden jej pokazał zęby i zaczął się wściekać kiedy ona kompletnie go ignorowała. Młoda za szelki została wciągnięta na ręce i dzięki temu ja oberwałam a ona wyszła bez szwanku fizycznego ani psychicznego. Później spaniel biegł na nią już z zębami, ale wystawiła nogę i jak się odbił pyskiem od buta to ochota na zadymę mu przeszła. A wczoraj młody pies zaczął się do niej stawiać, usadziłam ją, kucnęłam i przeczekałyśmy. Nie wiem która opcja jest najlepsza. Nie pozwolę żeby jakikolwiek pies ze złymi zamiarami się do niej zbliżył, bo jak cokolwiek jej zrobi to psychicznie znowu wrócimy do punktu wyjścia i paniki na widok każdego psa. |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Psy - cz. V
Ja swojego odpielam ze smyczy jak psy sie na niego rzuciły i zaczęłam je przeganiać z Tz kijem, przestraszyły sie nas i uciekły. Potem zadzwoniłam na policję, przyjechali, złożyłam zeznania, policjanci powiedzieli ze dobrze ze powiadomiłam i ze beda wysyłali patrole. Po kilku dniach ci ludzie zmienili ogrodzenie a a te psy były w kojcach
Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-29 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Naczelna Nastolatka
|
Teoria jest ponoć taka ze psa powinno się puścić ze smyczy. Ale to jest dobre jak psy są mniej więcej takie same. Chyba nic innego niż branie jej na ręce nie możesz zrobić. No i starać się omijać okolice z agresorami
#114 |
Zakorzenienie
|
Niedawno sama zadalam takie pytanie. Tez czytalam, ze psa powinno sie puscic ze smyczy a przynajmniej puscic smycz, zeby pies mial swobode ruchu. Mam zamiar tak zrobic jak jakis pies do nas znowu "doskoczy". Mniejszego psa, jak jeszcze mialam daaawno temu, bralam na rece.
A swoja droga, to ja widze wiele takich psow, ktore leca z zebami do innych, przewaznie jest reakcja wlasciciela ale w sumie, to czy nie powinno sie jakos oduczac psa takich agresywnych zachowan?
#115 |
Naczelna Nastolatka
|
Powinno się. Ale na przykład u mnie się nie dało całkiem. Suka wpada w histerie na widok niektórych psów, przez to labrador się też denerwuje. Nakręcaja się na wzajem.
#116 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Czasem ciężko, ja teraz chcę Elmo oduczyć szczekania na psa sąsiadów... Oni mają kundelka, który albo wyje jak ich nie ma w domu, albo ujada na wszystko i wszystkich jak są, i go wypuszczą do ogródka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Witam stare wygi i nowe twarze.
Dawno nie zagladalam, chcialam dzis cos poczytac ale piszecie duzo wiec pare stron i niestety na wiecej nie mam czasu juz dzis. Wczoraj mi sie przytrafilo cos takiego: na wizycie Kali (szczepienie roczne) przy wyjsciu sprawdzili czipy w obu pannach i... w Yumie czip przestal dzialac... Zaczipowana ponownie gratis ale za nowy passport musialam zaplacic. Podobno cos takiego to rzadkosc... mam nadzieje bo ona ma dopiero 1.5 roku wiec moze nazbierac tych czipow ![]() I odnosnie zachowania - Yuma to wojowniczka, mila i spokojna ale jak jej jakis pies za dlugo wacha pod ogonkiem to mu daje popalic, a w niedziele spuscila manto psu dwa razy wiekszemu od siebie (sama wazy ok 7 kg) bo nie chcial oddac naszej pileczki tenisowej ![]() mam nadzieje ze dam rade do Was zajrzec w weekend ![]() moze nie piszcie za duzo co? ha ha wiem, nie mozliwe
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2016-05-30 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydaje mi się że wiele zależy od zachowania naszego psa - a tutaj pod tym względem chyba każda z nas swojego psiurka zna. Poprzedniego psa (miałam ciapowatego goldena) musiałam sama bronić bo sam nie potrafił się odgryźć, po wielu przypadkach pogryzienia (raz mało co pies mu oka kłami nie wylał, drugi raz inny mu pysk w paszczę wziął i dziurę w brodzie zrobił - strasznie krwawił, za szczeniaka a miał 10 tygodni suka mu ucho kłami przedziurawiła... najgorszy był atak owczarka niemieckiego, którego własnoręcznie odciągałam za kolczatkę i tym samym sama się pokaleczyłam....mogłabym wymieniać... więc po takich akcjach wzięłam sprawę w swoje ręce ![]() Aktualny mój psiur jest bardziej zaradny, wielokrotnie już się ratował sam - ucieczką a że jest szybki więc daje sobie radę. Jest pokojowo nastawionym psem więc walka mu nie w głowie. Zazwyczaj atakujący pies jest szybszy niż reakcja jego właściciela, dlatego zdarza mi się gęsto opier...lić właściciela że taki agresor bez kagańca biega. Jak widzę obcego, wolno biegającego, dużego psa to zwracam uwagę właścicielowi żeby zapiął go na smycz bo nie znam psa i nie wiem jak się zachowa - zapobiegam potencjalnemu atakowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wiem co robić w takich sytuacjach. Zwykle odganiam, ale nie miałam jeszcze sytuacji gdzie biegnie do nas dużo większy pies, więc bez paniki. Ja odganiam każdego, nieważne czy idzie nas zjeść czy idzie się przywitać. Z racji, że Milo jest nieobliczalny wobec psów i nigdy nie wiem, który pies mu podpasuje i się z nim ładnie przywita, a któremu kłapnie zębami. Teraz znów chodzę na drugi koniec miasta na agilitki, więc psów mijam całe hordy. Ostatnio biegł do nas kundel osiedlowy, pani siedziała na ławce i wrzeszczała, że on nic nie zrobi! Pani się nie boi! On grzeczny i łagodny! Nie wytrzymałam i odwrzasnęłam przez bardzo soczyste R: "Ale mój, kwa, zrobi!" I od razu była reakcja: Misiu, Misiu, wracaj! A na agilitkach Milo jest w niebie, bo jest jedynym samcem i to mu pasuje ![]() ![]() ![]() Ale jeszcze miesiąc laby, a potem wracam. Jeszcze będą z niego psy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
A moze właśnie puszczaj go do znanych ci grzecznych psów aby miał w nawyku te pozytywne zachowania.?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.