Podsłuch? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-20, 13:56   #91
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Dot.: Podsłuch?

Cytat:
Napisane przez smellsliketeenspirit Pokaż wiadomość
Dobrze, dziewczyny, coście się tak uparły na te duchy, demony i trupy w ścianach? w to nie wierzę.
Dziś całą noc spędziłam w salonie (bo musiałam, TŻ tak przeziębiony, że spać się nie dało ) i nic. Dziś żadnego chodzenia, tuptania, dwa razy może coś strzeliło w meblach, ale to normalne dźwięki, które znam.
Wczoraj też przeczyściłam rury, zapach nie zelżał, ale z tą czujką to dobry pomysł. Trochę dziwi mnie to, że z piecem byłoby coś nie tak, bo on nie jest na płomyk, tylko jest elektryczno-gazowy (beretta) i nowy, jeszcze na gwarancji i właściciel raz go sprawdzał, jak myślałam, że czuję gaz. Ale nad czujką pomyślę.
Pleśni nie ma widocznej, czy zamalowana to nie wiem, jeszcze nic nie wylazło.

Wczoraj za to, w ramach ciekawostki już powiem (tylko bez świrowania, że to demon ) myłam okna, pootwierałam je szeroko, ani powiewu wiatru, spokojnie. I nagle okna zaczęły trzaskać, raz jedno, potem drugie, naraz, mocno, jakby ktoś nimi rzucał, otwierały się ponownie od siły uderzenia i dalej. Kwiaty drżały, prawie płatki poodpadały. Trwało to chwilkę, minutę później samo się uspokoiło, nawet się roześmiałam, że poltergeista mamy i nazwę go Wojtek ale to musiał się zerwać chwilowy wiatr mocny, bo drzwi też (zamknięte na klucz) się chybotały. Za duży przeciąg. Ale w pierwszym momencie miałam takie "co jest kuwa?)

A to u mnie ostatnio na dzialce sie domek trzesl tak ze talerze ze stolu pospadaly. Okazalo sie ze x kilometrow dalej przewalali przy remoncie ogromne kawaly betonu i to trzesa ziemia na tyle ze mala drewniana konstrukcja cala sie chybotala :p
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 16:47   #92
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Dobrze, dziewczyny, coście się tak uparły na te duchy, demony i trupy w ścianach? w to nie wierzę.
Dziś całą noc spędziłam w salonie (bo musiałam, TŻ tak przeziębiony, że spać się nie dało ) i nic. Dziś żadnego chodzenia, tuptania, dwa razy może coś strzeliło w meblach, ale to normalne dźwięki, które znam.
Wczoraj też przeczyściłam rury, zapach nie zelżał, ale z tą czujką to dobry pomysł. Trochę dziwi mnie to, że z piecem byłoby coś nie tak, bo on nie jest na płomyk, tylko jest elektryczno-gazowy (beretta) i nowy, jeszcze na gwarancji i właściciel raz go sprawdzał, jak myślałam, że czuję gaz. Ale nad czujką pomyślę.
Pleśni nie ma widocznej, czy zamalowana to nie wiem, jeszcze nic nie wylazło.

Wczoraj za to, w ramach ciekawostki już powiem (tylko bez świrowania, że to demon ) myłam okna, pootwierałam je szeroko, ani powiewu wiatru, spokojnie. I nagle okna zaczęły trzaskać, raz jedno, potem drugie, naraz, mocno, jakby ktoś nimi rzucał, otwierały się ponownie od siły uderzenia i dalej. Kwiaty drżały, prawie płatki poodpadały. Trwało to chwilkę, minutę później samo się uspokoiło, nawet się roześmiałam, że poltergeista mamy i nazwę go Wojtek ale to musiał się zerwać chwilowy wiatr mocny, bo drzwi też (zamknięte na klucz) się chybotały. Za duży przeciąg. Ale w pierwszym momencie miałam takie "co jest kuwa?)

Wojtek - piękne imię

Wg mnie dobry pomysł byłby z tym podpytaniem byłych najemców mieszkania, o ile nie wyprowadzili się na drugi koniec Polski. Chociaż jakby się bardzo chciało...

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2016-05-20 o 17:02
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 16:47   #93
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Nie myśl nad czujką, tylko jeszcze dziś zamów. To naprawdę ważne.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 16:49   #94
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez lilia_pamplemousse Pokaż wiadomość
dla mnie 800 zł za 40kilka metrów w centrum miasta to niemalże wolontariat ze strony właścicieli. czynsz tez płacicie czy tylko rachunki? przeciez oni na tym zarabiają śmieszne pieniądze.

zastanawia mnie, czemu ludzie się stamtąd szybko wyprowadzali.
To mnie chyba najbardziej zastanawia w całej historii.
Stary 2016-05-20, 17:48   #95
Szybkobiegacz
Blood and fire

Cytat:
Napisane przez ANKA54321 Pokaż wiadomość
no ale mamy XXI wiek...
Tylko czy duchy o tym wiedzą?
Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz
jak wrzące źródło o zapachu siarki
pod którym omdlewają zielone łąki pozoru

Szybkobiegacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 01:29   #96
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj za to, w ramach ciekawostki już powiem (tylko bez świrowania, że to demon ) myłam okna, pootwierałam je szeroko, ani powiewu wiatru, spokojnie. I nagle okna zaczęły trzaskać, raz jedno, potem drugie, naraz, mocno, jakby ktoś nimi rzucał, otwierały się ponownie od siły uderzenia i dalej. Kwiaty drżały, prawie płatki poodpadały. Trwało to chwilkę, minutę później samo się uspokoiło, nawet się roześmiałam, że poltergeista mamy i nazwę go Wojtek ale to musiał się zerwać chwilowy wiatr mocny, bo drzwi też (zamknięte na klucz) się chybotały. Za duży przeciąg. Ale w pierwszym momencie miałam takie "co jest kuwa?) [/COLOR]
[/COLOR][/COLOR]
zal. wojtki to fajne chłopaki a ty poltergeista tak nazywasz.... :/ zawiodłam sie na tobie

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Autorko no wlasnie i jak tam sytuacja,?
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 01:48   #97
201701261449
Konto usunięte

Już odpisuję
dziś prawie w domu mnie nie było, to nie miałam okazji posłuchać i obserwować domu. Właścicieli nie ma do końca tygodnia, bo chciałam dyskretnie podpytać ich o najemców, powody wyprowadzki.
Dziś mi powiedzieli tylko, co do tego zapachu, że poprzedni lokatorzy nie ogrzewali wcale mieszkania i nie wietrzyli wcale. Podejrzewam, że wilgoć może być, tylko jeszcze jej nie widać i stąd jest smród. Jutro poustawiam pochłaniacze wilgoci, ale TŻ zgadza się, że czujnik warto kupić, więc kupujemy. Póki co od godziny siedzę w salonie i stuków nie ma, zobaczymy co będzie, jak zaraz pójdę spać. Co pleśni, to dzięki wielkie za osobę, która o tym wspomniała - w sypialni, w kącie okna zobaczyłam, że coś czarnego jest, jutro, jak będzie jasno spróbuję to wyczyścić.

Co do tupania i kroków - wciąż nie wiem, ale mam pewne podejrzenia. Pisałyście tyle pomysłów, co to może być i zaczęłam podejrzewać, że może przez to wybite okno na strychu w budynku obok (ten, co styka się z nami kawałeczek, ale może się niesie pogłos?) wlazły ptaki albo szczury i tak tupią? Tylko czy to dźwięk kroków może dawać? No i styka się bardziej łazienka, nie salon, ale może takie wrażenie będzie. Tylko na takie zwierzęta nic nie poradzę, ale będę wiedziała, czy to może być to.

Cena to 800zł tylko + rachunki wg zużycia, nie ma czynszu, cała kamienica należy do jednych właścicieli. Nie wiem, czemu taka cena, ale na ogłoszeniu zdjęcie było paskudne, może to zniechęciło ludzi? My poszliśmy z ciekawości i tak wyszło, że jednak ładnie jest.

Ale tak dodam jeszcze, luuuudzie, weźcie z tymi duchami zakładając wątek trochę się bałam, że jakieś sprzęt jest stary w ścianach, po byłych lokatorach albo ktoś z nich był wariatem i chciał podglądać nowych lokatorów w byłym mieszkaniu, ale chyba wszystko da się wyjaśnić naukowo (choć wersja z lokatorem wariatem wciąż aktualna )
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 02:37   #98
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szybkobiegacz Pokaż wiadomość
Tylko czy duchy o tym wiedzą?
myślę, że tak.
Stary 2016-05-21, 02:44   #99
MonnieB
Zakorzenienie

Przez ten wątek boję się zasnąć we własnym mieszkaniu

Ale może tez coś opowiem od siebie. Rodzice mają dom na obrzeżach miasta, koło ich domu stoi kamienica gdzie mieszka kilka rodzin (chyba 5). Miałam jakieś 17 lat i spała u mnie koleżanka, była jakoś 2 w nocy. Żeby wejść na teren domu trzeba otworzyć bramę, przejść koło okna od kuchni i już są drzwi wejściowe. Możecie sobie wyobrazić strach jaki przeżyłam z koleżanką gdy zobaczyłam że ktoś mi przeszedł za oknem.. A moje okno jest już za drzwiami wejściowymi, ogólnie nikt nie ma potrzeby żeby wchodzic na nasz teren, mamy z przodu domu tylko nieużywany garaż i wejście na ogród.... obydwie widzialysmy że ktoś chodzi za tym oknem ale tak nas sparalizowalo że nic nie zrobilysmy... no i nagle postać sobie po prostu poszła.. rano powiedziałam tacie i był zły że go nie obudziłam bo by poszedł i sprawdził.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Stary 2016-05-21, 02:55   #100
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Już odpisuję
dziś prawie w domu mnie nie było, to nie miałam okazji posłuchać i obserwować domu. Właścicieli nie ma do końca tygodnia, bo chciałam dyskretnie podpytać ich o najemców, powody wyprowadzki.
Dziś mi powiedzieli tylko, co do tego zapachu, że poprzedni lokatorzy nie ogrzewali wcale mieszkania i nie wietrzyli wcale. Podejrzewam, że wilgoć może być, tylko jeszcze jej nie widać i stąd jest smród. Jutro poustawiam pochłaniacze wilgoci, ale TŻ zgadza się, że czujnik warto kupić, więc kupujemy. Póki co od godziny siedzę w salonie i stuków nie ma, zobaczymy co będzie, jak zaraz pójdę spać. Co pleśni, to dzięki wielkie za osobę, która o tym wspomniała - w sypialni, w kącie okna zobaczyłam, że coś czarnego jest, jutro, jak będzie jasno spróbuję to wyczyścić.
Jesu, NIE PCHAJ SIĘ DO PLEŚNI JAK MASZ CHORE SERCE!!!
Nie wiesz co to jest. To nie jest pleśń, która urosła na serze w lodówce, bo o nim zapomniałaś na dwa tygodnie i zastawiłaś jogurtami. Pleśń w starej chałupie i to jeszcze po zalaniu może Cię nawet zabić. Nie wiesz co to za syf, a ten syf tam rósł latami i ewoluował, jest w ścianach, w środku, w całym tym mieszkaniu, które z zewnątrz-wewnątrz może być ładnie otynkowane i wysprzątane, co nie znaczy, że nie jest niebezpieczne.
Nie usuniesz jej i nie "wyczyścisz", bo to nie brud z zewnątrz tylko syf ze środka ściany. Rozognisz to, poruszasz, a potem będziesz to wdychać. Przynajmniej kup sobie maseczkę w aptece i wywietrz potem mieszkanie jak już musisz to robić, ale bezpieczniej byłoby tego w ogóle nie ruszać.
Cytat:
Co do tupania i kroków - wciąż nie wiem, ale mam pewne podejrzenia. Pisałyście tyle pomysłów, co to może być i zaczęłam podejrzewać, że może przez to wybite okno na strychu w budynku obok (ten, co styka się z nami kawałeczek, ale może się niesie pogłos?) wlazły ptaki albo szczury i tak tupią? Tylko czy to dźwięk kroków może dawać? No i styka się bardziej łazienka, nie salon, ale może takie wrażenie będzie. Tylko na takie zwierzęta nic nie poradzę, ale będę wiedziała, czy to może być to.
Może. Jak mój kot schodził po starych, drewnianych schodach to tupał, jakby co najmniej 80 kilo ważył i trepy nosił. Chodzący po blasze gołąb też może trochę potupać, jeśli pod sufitem nie ma żadnej izolacji.
Cytat:
Cena to 800zł tylko + rachunki wg zużycia, nie ma czynszu, cała kamienica należy do jednych właścicieli. Nie wiem, czemu taka cena, ale na ogłoszeniu zdjęcie było paskudne, może to zniechęciło ludzi? My poszliśmy z ciekawości i tak wyszło, że jednak ładnie jest.
No i wiele wskazuje na to, że zdjęcie dobrze oddawało charakter tego wnętrza.
Cytat:
Ale tak dodam jeszcze, luuuudzie, weźcie z tymi duchami zakładając wątek trochę się bałam, że jakieś sprzęt jest stary w ścianach, po byłych lokatorach albo ktoś z nich był wariatem i chciał podglądać nowych lokatorów w byłym mieszkaniu, ale chyba wszystko da się wyjaśnić naukowo (choć wersja z lokatorem wariatem wciąż aktualna )
To jest z grubsza równie prawdopodobne jak i duchy.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 09:21   #101
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Oj, jeśli znajdziesz jakąś pleśń (tzn jeśli ta plama to jest pleśń), to jednak sugerowałabym stamtąd uciekać, bo taka pleśń jest bardzo niezdrowa, to się wdycha w zagrzybionym mieszkaniu.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 10:28   #102
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Potwierdzam. Mieszkałam rok z plesnią i z tz mielismy tam okropne bóle głowy zimą. Na wiosnę już bylismy bezpieczni w nowym mieszkaniu. Nadal mamy czasem migreny, ale juz nie tak silne jak tam.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 11:55   #103
xenon88
Przepompownia Ścieków

Pleśń jest chyba gorsza od duchów Zastanówcie się nad zmianą mieszkania. Szkoda zdrowia.
Stary 2016-05-21, 12:29   #104
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Oo dziewczyno, ta niska cena, smród, zalanie, wasze bóle głowy i teraz ta pleśn wskazują dość jednoznacznie, że to mieszkanie macie całkowicie zagrzybiałe. Dlatego szokuje mnie, że zamiast wiać jak najszybciej pomyślałaś najpierw o sprzątaniu jednego miejsca, w którym to jest widoczne, skoro ta pleśń was otacza. Właściciele powinni solidnie oberwać za radosne narażanie życia i zdrowia najemców dla paru groszy, bo nie uwierzę, że nie wiedzą co się dzieje.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 13:04   #105
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Zdarzyło mi się przemieszkać kiedyś dwa tygodnie w przewilgoconym i przeżartym pleśnią mieszkaniu. Ściany śmierdziały, a skóra swędziała mnie jak nie wiem. Nie wyobrażam sobie tego na dłuższą metę.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 14:22   #106
ANKA54321
Zadomowienie

Autorko i jak tam noc , opowiadaj
Stary 2016-05-21, 16:37   #107
201701261449
Konto usunięte

Było cicho. Bez tupania i kroków, strzelały tylko meble. Nad ranem, znów w łazience byłam, słyszałam kroki i trzask. Źródła dźwięku nie ustaliłam.

Spokojnie, wczorajszej nocy mówiłam, że zauważyłam jakieś plamki, pleśń w kącie okna. Dziś na spokojnie, w ciągu dnia spojrzałam tam, to jednak nie pleśń. Po prostu albo od ziemi z donicy się pobrudziło (może tż przewrócił i zapomniał powiedzieć) albo coś z okna, w każdym razie w świetle dnia widzę, że to nie pleśń. W innych miejscach, jak mówiłam, pleśni nie widziałam.

Proszę, nie insynuujcie, że mieszkanie jest otynkowaną ruderą. Nie mieszkałabym w czymś takim. Jest po remoncie, zadbane, cała kamienica była odnowiona. Podłoga była zalana, ale dowiedziałam się, bo specjalnie dzwoniłam dopytać, została zerwana w salonie, wysuszona podłoga, jakieś podłoże nowe, od nowa parkiet nówka ze sklepu został położony. Okna dwa lata temu też były wymieniane, są plastikowe, podwójne. Piec jest nowy. O wilgoci myślałam, ale tu grzyba nie ma. Zawilgocone też nie jest, to jest inny zapach, ten smród jest inny. Poprzedni lokatorzy źle robili, ale my od pięciu miesięcy wietrzymy każdego dnia, są powłączane wyciągi, zimą grzaliśmy całkiem mocno. Nawet mokrych kafelek w łazience po prysznicu nie ma, bo jest włączony wyciąg i stoi pochłaniacz.Poustawiałam pochłaniacze wilgoci, ale jeden jest od dawna w łazience i przez kilka miesięcy bardzo mało w nim wody, ledwo kropelki. Więc nie widzę tu tej wilgoci.
Stary 2016-05-21, 21:30   #108
ANKA54321
Zadomowienie

a planujesz zatrudnic ekipe od podsłuchów ?
Stary 2016-05-22, 06:19   #109
Keket
Zakorzenienie

Ja podejrzewam, że przez długi kontakt z pleśnią rozwinęła się u mnie astma. W pokoju za meblami, gdy chciałyśmy je przestawić ze współlokatorką, odkryłyśmy dużą plamę pleśni i właśnie wtedy jak tam mieszkałam pojawiły się pierwsze objawy astmy. Uciekaj z tego mieszkania autorko. Zdrowie jest najważniejsze. Doczytałam kolejny post, że to od ziemi plama.

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2016-05-22 o 08:26
Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-22, 22:31   #110
ANKA54321
Zadomowienie

Autorko czekamy na odpowiedź . jak tam sytuacja ?
Stary 2016-05-23, 22:22   #111
ANKA54321
Zadomowienie

ojj widze ze temat umarl.
Stary 2016-05-24, 10:47   #112
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Autorko no wlasnie i jak tam sytuacja,?
Cytat:
Autorko i jak tam noc , opowiadaj
Cytat:
Autorko czekamy na odpowiedź . jak tam sytuacja ?
Cytat:
ojj widze ze temat umarl.

Ja rozumiem, że temat ekscytujący, ale bez przesady
Stary 2016-05-24, 14:20   #113
201701261449
Konto usunięte

Odpisuję, spokojnie.
Jak napisałam wcześniej, pleśni nie zauważyłam. Pojemniki/pochłaniacze stoją, ani kropli w nich nie ma.
Wczorajszej nocy znów zaczęło się łażenie i stukanie. Poszłam spać późno, siedziałam w salonie do 2 i nic nie było, koło 3, gdy byłam w sypialni słyszałam wyraźne kroki pod drzwiami.
Co najlepsze, jesteśmy sami w kamienicy. Chłopaków nie ma od czwartku, pary z dołu nie ma już od piątku (wyłączyli swój licznik, który świecił się na korytarzu, a właściciele każą nam swoje wyłączać cały gaz, jak wyjeżdżamy, w razie czego).
Wkurzyłam się w nocy, wyszłam kilka razy, zostawiłam otwarte drzwi i kroki też było słychać, choć niczego nie widać. I miałam wrażenie, że to się nie niesie ani z góry ani z dołu, konkretnie słychać było, jakby ktoś chodził mi przed nosem.
Z góry uprzedzam, że żadnego zimna, zapachu dziwnego i innych takich nie było. Stukało za to w przejściu między przedpokojem a salonem, też nie było zasięgu, stałam i się gapiłam na ścianę, bo źródła nie ustaliłam, pukanie jakby w ścianie.
Zaczęłam się trochę martwić, czy jakiegoś szczura czy myszy nie ma w ścianie i pod podłogą, ale dziś znów przejrzałam mieszkanie, dużo kabli u nas leży za meblami na podłodze, żaden nie ma śladów zębów, nie ma kupek, w ścianach nie ma też żadnych dziur, przez którą mogłoby coś przełazić. Zresztą kroki były obok mnie, nie pod.

Zapach zelżał. Kombinuję, czy sąsiedzi nie wlewają jakiegoś badziewia do toalety i ten smród się nie unosi, teraz ich nie ma, więc nie śmierdzi tak, chyba, że to zbieg okoliczności.
Stary 2016-05-24, 15:06   #114
thirky
on tired little feet

Może w klatce obok ktoś łazi.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 15:31   #115
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że temat ekscytujący, ale bez przesady
heheheh no wybacz ale sie tak podekscytowalam ze nie moglam sie doczekac odpowiedzi.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Odpisuję, spokojnie.
Jak napisałam wcześniej, pleśni nie zauważyłam. Pojemniki/pochłaniacze stoją, ani kropli w nich nie ma.
Wczorajszej nocy znów zaczęło się łażenie i stukanie. Poszłam spać późno, siedziałam w salonie do 2 i nic nie było, koło 3, gdy byłam w sypialni słyszałam wyraźne kroki pod drzwiami.
Co najlepsze, jesteśmy sami w kamienicy. Chłopaków nie ma od czwartku, pary z dołu nie ma już od piątku (wyłączyli swój licznik, który świecił się na korytarzu, a właściciele każą nam swoje wyłączać cały gaz, jak wyjeżdżamy, w razie czego).
Wkurzyłam się w nocy, wyszłam kilka razy, zostawiłam otwarte drzwi i kroki też było słychać, choć niczego nie widać. I miałam wrażenie, że to się nie niesie ani z góry ani z dołu, konkretnie słychać było, jakby ktoś chodził mi przed nosem.
Z góry uprzedzam, że żadnego zimna, zapachu dziwnego i innych takich nie było. Stukało za to w przejściu między przedpokojem a salonem, też nie było zasięgu, stałam i się gapiłam na ścianę, bo źródła nie ustaliłam, pukanie jakby w ścianie.
Zaczęłam się trochę martwić, czy jakiegoś szczura czy myszy nie ma w ścianie i pod podłogą, ale dziś znów przejrzałam mieszkanie, dużo kabli u nas leży za meblami na podłodze, żaden nie ma śladów zębów, nie ma kupek, w ścianach nie ma też żadnych dziur, przez którą mogłoby coś przełazić. Zresztą kroki były obok mnie, nie pod.

Zapach zelżał. Kombinuję, czy sąsiedzi nie wlewają jakiegoś badziewia do toalety i ten smród się nie unosi, teraz ich nie ma, więc nie śmierdzi tak, chyba, że to zbieg okoliczności.
kurde moze ja wpadne do ciebie i razem ustalimy czo to tak tupie
pokazalam temat kuzynowi ktory jest ksiedzem i biedaczek pochlanal sie w lekturze na pol godziny po skonczeniu stwierdzil ze to poltergeist.
Stary 2016-05-24, 15:34   #116
thirky
on tired little feet

Cytat:

pokazalam temat kuzynowi ktory jest ksiedzem i biedaczek pochlanal sie w lekturze na pol godziny po skonczeniu stwierdzil ze to poltergeist.
Nie ma innej opcji.

Stary 2016-05-24, 15:43   #117
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Nie ma innej opcji.
Jest. Podesłałam to do dwóch papieży z dopiskiem, żeby nie odpowiadali, jeśli uważają, że to pogłos. Nie odpisali. Przypadek ?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 16:03   #118
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Jest. Podesłałam to do dwóch papieży z dopiskiem, żeby nie odpowiadali, jeśli uważają, że to pogłos. Nie odpisali. Przypadek ?
Przypadek.
To duch. Ten zapach nie może się mylić.

Stary 2016-05-24, 16:38   #119
WhySoSerious
multitasking ninja

Przeczytałam cały wątek z zapartym tchem. Najbardziej racjonalnie brzmi chyba teoria o polu magnetycznym (problemy z elektroniką, bóle głowy), chociaż w sumie poltergeista też bym nie wykluczała (tupanie, smród, zasięg). A moze z powodu wieku kamienicy nałożyło się kilka różnych powodow. Niska cena mieszkania i rychłe wyprowadzki poprzednich lokatorów dają do myślenia.
Stary 2016-05-24, 17:58   #120
niewinny roz
czasem troszkę winny

Cytat:
Napisane przez WhySoSerious Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek z zapartym tchem. Najbardziej racjonalnie brzmi chyba teoria o polu magnetycznym (problemy z elektroniką, bóle głowy), chociaż w sumie poltergeista też bym nie wykluczała (tupanie, smród, zasięg). A moze z powodu wieku kamienicy nałożyło się kilka różnych powodow. Niska cena mieszkania i rychłe wyprowadzki poprzednich lokatorów dają do myślenia.
Wyprowadzki po ok. 2 latach to wcale nie takie rychłe Raczej normalne.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości