|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe Mamusie xl :)
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Ja się opieram na informacjach w poradnikach, nie mam jeszcze doświadczenia, a gdzie by nie zajrzeć to raz piszą tak a raz inaczej co można a czego nie
Edytowane przez MotylekwBalerinkach Czas edycji: 2016-06-05 o 08:48 |
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie z karmienia piersią są dwie szkoły - starsza, która każe stosować specjalną dietę i nowsza, która pozwala na wszystko, każąc jednocześnie obserwować dziecko i odstawiać pokarmy, które mu szkodzą. Ta druga jakoś bardziej do mnie przemawia, nie lubię stosowania czegokolwiek na wyrost
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Hej! W piatek bylam u ginekolozki po zaswiadczenie ze jestem w ciazy. Niestety na badanie bylo za wczesnie ale dobrze ze mialam ze soba wynik bety. Kolejna wizyte mam na 14.06 i wtedy moze juz cos zobacze.
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje Ja też na potwierdzenie ciąży musiałam czekać, ginekolog kazał mi przyjść chyba dwa tygodnie po tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży Nie mogłam się doczekać wizyty ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
Nie mam jeszcze doświadczenia w karmieniu piersią, póki co wiem tylko tyle ile przeczytałam. Znam kilka osób które bardzo przestrzegały diety podczas karmienia piersią, nie jadały nawet posolonego ziemniaka tylko gotowały dla siebie oddzielnie bez grama soli, wszystko na parze a ich dzieci i tak miały kolki. |
||
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Zajrzałam do Was z ciekawości. Jestem tegoroczną marcową mamą i zmagam się nadal z moim ciążowym przybytkiem . Aczkolwiek obecnie ważę 63 kg i myślę,że już mi bliżej niż dalej do celu. Ale ja nie o tym. Chciałam Wam powiedzieć, że zachodząc 7 lat temu w pierwszą ciążę ważyłam 71,5 kg przy wzroście 152 cm. Kolos byłam. Do porodu zaważyłam 95 kg i w zasadzie już sama siebie skreśliłam jako kobietę. Przy dziecku jednak tryb życia zmienił się całkowicie i 8 miesiecy po porodzie ważyłam 58 kg Jedyne ograniczenia jakie na siebie nałożyłam to odstawienie słodyczy i tłustych potraw. Reszta poszła sama.Szkoda, że teraz tak nie chce polecieć ![]() Trzymam za Was kciuki, Wy trzymajcie za mnie. Spokojnych ciąż i porodów
Edytowane przez Kiinga26 Czas edycji: 2016-06-05 o 15:12 |
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno ci się uda przy drugim bąblu jak przy pierwszym- daj sobie jeszcze trochę czasu Swoją drogą w tym roku kupiłam sobie idealne, wymarzone, cudowne i mega drogie bikini, w które już się w biuście ledwo dopinam
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
O to, to 😊 nie ma co panikowac i wydziwiac z dietami przy kp 😊 zycze Wam wszystkim by dzieciaczki nie mialy problemow brzuszkowych i byly zdrowymi, mega pogodnymi bobasami 😊
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny w ktorym tc zobaczylyscie juz fasolke na usg? I kiedy serduszko uslyszalyscie? Mam wizyte na 20.06 i nie wiem na co sie nastawic. Bedzie to koncowka 7 tc i poczatek 8.
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to usłyszałam dopiero w 12 tc na USG genetycznym (na pierwszej lekarz tylko pokazał migający punkcik).
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracam do Was po wszystkich formalnościach
Ufff... nareszcie ![]() Już jestem żoną ale bardzo zabieganą hehe Przesyłam Wam wszystkim pozdrowienia Postaram się napisać coś więcej jutro
|
|
#104 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Madziulek, gratulacje! ![]() Byłam dziś u lekarza, dowiedziałam się, że mam niedoczynność tarczycy... To wyjaśnia częściowo moje cielsko, ale teraz strach o dziecko i leczenie... Lekarz na pocieszenie zrobił zdjęcie 3D, zakochałam się ![]() To dopiero 10 tydzień (9t6d), więc nie sądziłam, że dostanę taką fotkę |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Madziulek gratulacje
![]() Orlica, piękna fotka, ale maleństwo a tarczycą się nie przejmuj - jak tłumaczyła mi endokrynolożka, w ciąży może trochę "wariować" (bo nagle musi pracować za dwóch) i czasem trzeba jej pomóc. Grunt to być pod kontrolą.
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2016-06-18 o 08:19 |
|
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
Orlica ale cudowne zdjęcie!!! Zazdroszczę
Chciałabym zobaczyć swojego maluszka tak dokładnie... ![]() Dziękuję Wam bardzo dziewczyny!!! Jak się czujecie? Co u Was?
|
|
#108 | |
|
Ania
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;61798621]Serduszko już jak najbardziej powinno być
![]() Byłam dziś u lekarza, dowiedziałam się, że mam niedoczynność tarczycy... To wyjaśnia częściowo moje cielsko, ale teraz strach o dziecko i leczenie... Lekarz na pocieszenie zrobił zdjęcie 3D, zakochałam się To dopiero 10 tydzień (9t6d), więc nie sądziłam, że dostanę taką fotkę zdjęcie cudne Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, no pewnie!
![]() Za dużo to nam się nie zmieniło - szalejemy za sobą tak jak przed ślubem Wiadomo, zaufanie to podstawa Mieszkam jeszcze na "dwa domy", ale sytuacja życiowa mnie do tego zmusza Męża mam najcudowniejszego pod słońcem - skrzętny staruszek (jest już po 30, więc muszę mu podokuczać ), ale mój własny I w sumie to chciałabym, żeby tak było zawsze ![]() A jak Twoje maleństwo się ma?
|
|
#110 | |
|
Ania
|
Cytat:
czy skromnie?![]() U mnie po ślubie tez na początku nie wiele się zmieniło..dopiero po jakimś czasie zaczyna to docierać, że ma się męża i w ogóle swoją droga fajny stan!!A moja Hania rośnie, ma juz lekko ponad miesiąc Miała dziś podcinane wędzidełko, ale bardzo dzielnie to zniosła ![]() Poza tym walczymy z problemem brzuszkowym- Hania ma problemy ze zrobieniem kupki...ale od dwóch dni podaję probiotyki i już zauważyłam różnicę,więc mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() No i tak dumam dumam...kiedy by tu przejść na dietę.. Nie mogę się doczekać momentu, kiedy będę mogła jeździć na rowerze
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my na razie to się mijamy, tylko wieczorem raczej się spotykamy... Dzisiaj nawet śniadania nie zjedliśmy razem, bo spieszyłam się do lekarza ![]() Dzielna ta Twoja córeczka Mam nadzieję, że teraz po tych probiotykach będzie tylko lepiej i lepiej ![]() Ja dzisiaj słyszałam pierwszy raz bicie serduszka mojego maleństwa to już 17. tydzień Lekarz informuje o płci dziecka pomiędzy 20 a 22 tygodniem ciąży, bo powiedział, że wtedy już jest raczej pewny, a nie chce robić ludziom wody z mózgu, więc czekam cierpliwie Moja przyjaciółka też mi dzisiaj pisała, że nie ma pomysłu na dietę, więc wiesz... nie jesteś sama ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Aaa gdzie jest reszta kobietek, ja się pytam???
|
|
|
#112 | |
|
Ania
|
Cytat:
udało się wszystko??No to gratulacje a czemu tak późno w sumie? 17 tydzień? chodzisz na nfz? czy jak?![]() A reszty kobitek ni ma...;/
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Reszta nas się zapodziała .
Ja mam dość mojego stanu, chciałabym już tulić maleństwo...
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Jestem jestem, chudnę sobie
Nie mam w ogóle apetytu ostatnio, mam wrażenie, że jeszcze mniej jem od kiedy biorę Euthyrox. Szkoda, że waga mi nie działa, ale myślę, że znowu poszło trochę w dół, zaczynam wierzyć, że nie przekroczę setki w 9.msc
|
|
|
|
|
#115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, chodzę na nfz, ale sobie chwalę ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() Już niedługo będziesz tulić dzidziusia ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62085716]Jestem jestem, chudnę sobie Nie mam w ogóle apetytu ostatnio, mam wrażenie, że jeszcze mniej jem od kiedy biorę Euthyrox. Szkoda, że waga mi nie działa, ale myślę, że znowu poszło trochę w dół, zaczynam wierzyć, że nie przekroczę setki w 9.msc [/QUOTE]Chudniesz sobie?! Ale Ci dobrze ![]() Nie wiem jak to robisz, ale o ile z dzieckiem wszystko w porządku to trzymam za Ciebie kciuki
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na sam koniec u mnie też okropnie - czuję się wielka, spuchnięta, babcie mnie wyprzedzają, płaczę od byle czego, wszystko boli, nawet leżeć niewygodnie - a tu jeszcze miesiąc.Byle szybko minął
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielka i spuchnięta - idealne epitety
|
|
|
#118 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60677396]25 lat, 169cm.
Strasznie utyłam po odstawieniu pigułek, w niecały rok poszło 10 kg do przodu Też nie wiem, co mogę, jestem w trakcie zmiany lekarza.[/QUOTE]Mi po odstawieniu pigułek w 2 miesiące przywędrowało 10 kg Gdzie oczywiście wszyscy mi mówili, że po odstawieniu tabletek zlecę z wagi ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60850681]Tak się zastanawiam, czy to normalne, że w okolicy 7tc nie mam apetytu? Na pewno nie jem więcej niż zwykle, myślę, że nawet mniej. Nie jest to kwestia mdłości, bo ich nie mam, mam za to wzdęcia i zaparcia, choć staram się jeść sporo błonnika...[/QUOTE] Gdzieś do 15 tc jadłam prawie same jabłka, bo to było jedyne, po czym mnie nie mdliło Jak tylko pokusiłam się na coś innego, to mdłości makabryczne, w efekcie apetyt straciłam. Ale przynajmniej nie wymiotowałam - całe 3 razy mi się zdarzyło ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60899111] Skierował tylko na badania krwi, które łącznie będą kosztować 160-170zł ![]() [/QUOTE] Pierwszy zestaw badań, jakie miałam porobić, kosztowałby mnie ponad 400 zł, jakby mi babka w laboratorium ulgowo nie policzyła Na szczęście nie wydziwiał, że mu przyniosłam wyniki w dwóch ratach, bo nie podołałam finansowo za jednym zamachem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
), a brat miał takie kolki, że spał jej ze 3-4 godziny na dobę, więc ja zdecydowanie jestem za obserwacją, na co można sobie pozwolić ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;61798621] Lekarz na pocieszenie zrobił zdjęcie 3D, zakochałam się ![]() To dopiero 10 tydzień (9t6d), więc nie sądziłam, że dostanę taką fotkę Zdjęcie mega Cytat:
Witam się jako kolejna ciężarówka xl ![]() 164 cm wzrostu, waga sprzed ciąży 82 kg. Na chwilę obecną jakieś 93-94 (33 tc). Mam nadzieję, że po porodzie uda mi się dość szybko dojść do siebie na tyle, żeby móc coś zrobić z tą wagą, bo czułam się już jak hipopotam Waga docelowa jakieś 60 kg, nie chcę mniej, bo wtedy cierpię na płaskodupie i płaskoklacie Nie należę do istot biuściastych, więc przed ciążą wyglądałam dość pociesznie, wielki tyłek, wielkie boczki, wielkie łapy, a wcięcie w talii i mikro biust Póki co - cierpię katusze przez upały, na samą myśl, że jeszcze półtora miesiąca minimum będę się tak kulać to mi się słabo robi
|
|||||
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Świetny nick ![]() Ja nadal nie jem, ale dziś wciągnęłam obiad! Co prawda mało, ale zjadłam, fasolkę szparagową (starannie otrzepaną z bułki tartej, bo bułka nie wchodzi ) i zupę-krem z pomidorów, mniam! Muszę częściej jeździć do mamy uzupełnić kalorie
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62206761]Cześć!
Świetny nick ![]() Ja nadal nie jem, ale dziś wciągnęłam obiad! Co prawda mało, ale zjadłam, fasolkę szparagową (starannie otrzepaną z bułki tartej, bo bułka nie wchodzi ) i zupę-krem z pomidorów, mniam! Muszę częściej jeździć do mamy uzupełnić kalorie [/QUOTE]Dzięki ![]() Też u mamy najczęściej uzupełniałam kalorie Ostatnio z TŻem wcinaliśmy fasolkę 3 dni z rzędu, chwilowo mam jej dość
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

Ale Ci dobrze