Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-27, 21:42   #91
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mowilam wlasnie - nawet jedna godzinna drzemka by mnie uratowala. A on se budzi po 30 mimutach, placze -trze oczy ale spal nie bedzie, badz tu madry czlowieku.
No kurde to samo, widzę że jeszcze te oczy chwilami jak szparki ale nie śpi twardo ;-)

I zrób coś w te 30 min. To ja czasem wolę robić jak nie śpi, tylko widzę, że w dobrym humorze jest to na macie poleży. Ale to też wyścig z czasem. Dzisiaj tak chałupę posprzątaliśmy, bo 40 min się bawiła sama - szok. Co mega pomogło? Pielucha tetrowa rzucona na pałąki od maty... bardzo jej się podobało w tym namiocie.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 21:46   #92
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Cytat:
Ja dzisiaj mowilam wlasnie - nawet jedna godzinna drzemka by mnie uratowala. A on se budzi po 30 mimutach, placze -trze oczy ale spal nie bedzie, badz tu madry czlowieku.

O to, to 😩

moj teraz ubzdural sobie spanie na boku i nie zasnie w innej pozycji...
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 22:06   #93
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja też często jem przy karmieniu, zwłaszcza w weekendy - laska wtedy leży i się pasie na rogalu a ja z TŻ na przykład pizzę jem :P Martwię się tylko żeby okruchy jej do ucha nie wpadły ;-)

Nigdy jeszcze nie jadłam z nim na rękach, ewentualnie przemieszczam się z pokoju do pokoju.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Zagłębiłam temat tych trujących mat i przy okazji wpadłam na ciekawy artykuł, czasami sprawdzam czy dany produkt ma CE (zgodny zgodny z dyrektywami Unii Europejskiej) a tu jednak CE a CE to różnica. http://www.muratorplus.pl/biznes/wie...ort_68654.html Całe życie człowiek się uczy i dowiaduje jak go inny oszukują.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 22:32   #94
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Nigdy jeszcze nie jadłam z nim na rękach, ewentualnie przemieszczam się z pokoju do pokoju.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Zagłębiłam temat tych trujących mat i przy okazji wpadłam na ciekawy artykuł, czasami sprawdzam czy dany produkt ma CE (zgodny zgodny z dyrektywami Unii Europejskiej) a tu jednak CE a CE to różnica. http://www.muratorplus.pl/biznes/wie...ort_68654.html Całe życie człowiek się uczy i dowiaduje jak go inny oszukują.
Kinga, na rękach trzymając to ja tylko raz jadłam, na stojąco przy szafce kuchennej, a tak to na rogalu ona leży a ja tylko przytrzymuję, wiec praktycznie ręce mam luźne.

Stary 2016-05-27, 22:36   #95
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
gdzie można kupić te czeskie
ja kupowałam z tej strony:
http://toyformat.com/pl/

u nas tez cos z kupami sie podziało robi co drugi dzień ale za to 3 na dzień, wczoraj wychodzilismy do koscioła ja zdiełam jej pampka i nie zdążyłam nowego podkładu dac pod tyłek - mój błąd

Cytat:
Ja też często jem przy karmieniu, zwłaszcza w weekendy - laska wtedy leży i się pasie na rogalu a ja z TŻ na przykład pizzę jem :P Martwię się tylko żeby okruchy jej do ucha nie wpadły ;-)
o tym nie pomyslałam, to kładź jej na ucho chusteczke higieniczną

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
My dziś 5h spacer. Nogi mnie tak bolą że ruszyć się nie mam siły do tej pory Byliśmy w zoo. Młoda w chuscie i taka zadowolona, że nie wiedziała gdzie patrzeć

a my pojechalismy jeszcze raz ogladnac agd ktore wybralismy bo chcielismy po weekendzie juz zamówić i dobrze sie stało bo wypatrzyłam sobie fajniejsza zmywarkę i był facet co nas ostatnio obsługiwał a taki miły sie trafił wiec zamówilismy co prawda na lodowke i płyte musimy czekać do 3 tygodni, konto płacze ale sie strasznie cieszę bo moze sie w koncu doczekam tej kuchni
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 23:09   #96
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

U nas dzisiaj grill, Mlody tak dlugo byl na dworze, ze jak zaczal marudzic, to wzielam go na brudasa do lozka o 20 i spi, 2 razy sie przebudzil, wiec nie jest zle

Jutro mamy jechac do tesciowej, ale cooz chyba nie pojedziemy, wczesniej mi bylo to nie na reke, ale argument sam lezy nieprzytomny z miska, wiec jutro zwlok nie bede zawozic do mamusi
A jak od poczatku mowilam, ze przyjedziemy w nd na obiad, to nieeeeeee bo za krotko, bo tz w nd ma mecz o 17.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 07:14   #97
Dotka90
Zakorzenienie

Ruda nooo dokladnie - zrob cos w 30 minut, z czego jeszcze 15 spi na mnie zanim go odloze. A czesto jak usnie po takiej walce to mnie niemoc igarnia.

O 6:05 przywiezli nam 7,5 tony kamienia i urwali jakis kabel, u nas wszystko dziala, ciekawd jak u sasiadow
Mlody wali pierwsza drzemke a ja sie biore za robote. Moj tz dzis ma 30te urodziny i robimy grilla dla znajomych
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-28, 07:47   #98
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Wszystkiego co najlepsze dla solenizanta Dotka

Współczuję porannej pobudki.
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 10:09   #99
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia ja tez sie dzisiaj rzucalam do roboty co zasnal ale czlowiek sie umeczy taka robota bo jaj tu zrobic coasto od a do z w 20 minut czy kwiatki posadzic itd..
No wiadomo, dlatego ja sobie bardziej ambitnych prac nie organizuje wtedy, jakieś drobne sprzątanie, czy pranie
Większe rzeczy tylko jak mam TŻa na stanie

Cytat:
Dokładnie to samo jest u nas, widać że padnięty a zamiast spać walczy.... I tak codziennie prawie

Cytat:
No kurde to samo, widzę że jeszcze te oczy chwilami jak szparki ale nie śpi twardo ;-)

I zrób coś w te 30 min. To ja czasem wolę robić jak nie śpi, tylko widzę, że w dobrym humorze jest to na macie poleży. Ale to też wyścig z czasem. Dzisiaj tak chałupę posprzątaliśmy, bo 40 min się bawiła sama - szok. Co mega pomogło? Pielucha tetrowa rzucona na pałąki od maty... bardzo jej się podobało w tym namiocie.
My też mu tak czasem pieluche zarzucamy

Cytat:
Ruda nooo dokladnie - zrob cos w 30 minut, z czego jeszcze 15 spi na mnie zanim go odloze. A czesto jak usnie po takiej walce to mnie niemoc igarnia.

O 6:05 przywiezli nam 7,5 tony kamienia i urwali jakis kabel, u nas wszystko dziala, ciekawd jak u sasiadow
Mlody wali pierwsza drzemke a ja sie biore za robote. Moj tz dzis ma 30te urodziny i robimy grilla dla znajomych
Najlepszego dla TZa i udanej imprezy

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Jaka tu cisza dziś, wszyscy z pogody korzystają

U nas nocka spoko, za to od rana maruda, nie wiadomo o co chodzi mam do że mu przejdzie bo jedziemy na wycieczkę zaraz a wieczorem mamy gości

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 10:24   #100
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzień dobry

U nas nocka znośna, niestety dziecko kolejny dzień nieodkładalne :/ chwilę się bawi na macie a potem noś mnie człowiek :p

Piękna jest pogoda, więc udanego wypoczynku mamusie niech tatusiowie przejmą dzieci na cały dzień a my odpoczywamy
Stary 2016-05-28, 10:44   #101
MietaZCytryna
Raczkowanie

Dzień dobry 😊

Keas, łącze się z Tobą w bólu - wczoraj w nocy Młoda co godzinę pobudka 😕 dziś już na szczęście standard, ale wczoraj ledwo żyłam. I jeszcze wieczorem ją usypialiśmy od 18:30 do 22, bo pannica wszystko robiła zamiast spać 😎 było gadanie, plucie z cyckiem w buzi, śmiechy, rozglądanie się. Zaczęła się też na brzuszku podnosić wysoko na całkiem prostych rączkach - Wasze dzieci też tak robią?
Nie chcę zapeszać, ale w dzień mam anioła w domu, do szczęścia jej wystarczą gołe stopy 😀 chwilo trwaj! 😍

Udanych wycieczek i imprez!

Ruda, mężowi się baty należą za dzień matki. Dobrze, że chociaż dzień wcześniej się wyluzowałaś.
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-28, 11:10   #102
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka najlepszego dla męża i udanej imprezy.

My wstawiamy o 11 tzn pierwsza pobudka o 7 półtorej godziny zabawy i spać dalej j jakoś tak z nim usunęłam .
Stary 2016-05-28, 12:20   #103
keas
Raczkowanie

Hej

Dotka serdeczne zyczenia dla Tz

Mieta ja to zwalam na ten dlugi skok, oby. Tak sie pocieszam ze to skok i minie za dwa tygodnie
Moj Olaf wlasnie od kilku dni prostuje raczki i sie podnosi jak na brzuchu lezy, ale co najlepsze on juz dupke podnosi do gory i nogi mu chodza w miejscuale nie ogarnia ze trzeba jeszcze cis z rekoma zrobic
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 14:54   #104
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊

Keas, łącze się z Tobą w bólu - wczoraj w nocy Młoda co godzinę pobudka 😕 dziś już na szczęście standard, ale wczoraj ledwo żyłam. I jeszcze wieczorem ją usypialiśmy od 18:30 do 22, bo pannica wszystko robiła zamiast spać 😎 było gadanie, plucie z cyckiem w buzi, śmiechy, rozglądanie się. Zaczęła się też na brzuszku podnosić wysoko na całkiem prostych rączkach - Wasze dzieci też tak robią?
Nie chcę zapeszać, ale w dzień mam anioła w domu, do szczęścia jej wystarczą gołe stopy 😀 chwilo trwaj! 😍

Udanych wycieczek i imprez!

Ruda, mężowi się baty należą za dzień matki. Dobrze, że chociaż dzień wcześniej się wyluzowałaś.
Tak podnosi się na raczkach w ogóle kombinuje ostatnio nieźle jak się go zostawi na macie

Wracamy z wycieczki do ogrodów Kapias, Konradek spał ponad godzinę a resztę czasu grzeczny był w wózku więc sukces pogoda nam się udała bo jest cieplo ale się zachmurzylo się więc słońce nas nie piekło

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-05-28, 15:09   #105
hariett
Zadomowienie

Ewusia my tam byliśmy w niedzielę

U nas też od kilku dni marudaa... Mało śpi, trochę je i sporo marudzi :P

hariett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 18:29   #106
kinga1701
Zakorzenienie

Hallo, co tu taka cisza, u nas już po ładnej pogodzie pada a juto mamy iść na grilla mam nadzieje, że pogoda dopisze.

Mięta, mój też tak zaczyna się podnosić, ale często mu się ręce rozjeżdżają , nie wiem on je tak szeroko trzyma zamiast bliżej siebie wtedy było by mu łatwiej, tłumacze mu no ale jakoś nie dociera

Ewusia super, ze wycieczka udana.

Rodzice kupili pampersy w tesco jest jakaś promocja, że wychodzi 50 parę groszy za sztukę a z karta clubcart (czy jak oona tam się nazywa) było jeszcze 3 zł taniej. Więc mamy 128 sztuk to nam na cały wyjazd wystarczy.
Stary 2016-05-28, 18:36   #107
iola14
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku

Dotka wszystkiego najlepszego dla męża

Mięta moja Magda też się tak podnosi

Życzę wszystkim udanego weekendu i uciekam nadrabiać poprzedni wątek

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 19:04   #108
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Iola nie kombinuj i nie nadrabiaj chodź tu opowiadaj co u was?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 19:35   #109
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Jesooooo znowu zastój, pół cycka mnie boli :-(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-28, 19:35   #110
czarnulax
Zakorzenienie

Mam jutro nalot teściowej. Szykuję już wiadro melisy. Życzcie mi dużo cierpliwości.

Za to dzisiaj byliśmy nad morzem. Z przygodami. Jak nakarmiłam młodą, to mnie ... osikała Nie wiem jak, chyba pampers był lipnie założony, bo wyleciało wszystko boczkiem. Na szczęście miałam wszystko na zmianę ze sobą poza ... majtkami Także mąż jeszcze biegał po Brzeźnie i mi majtek szukał Życie matki jest nieprzewidywalne.
Stary 2016-05-28, 19:40   #111
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ewusia my tam byliśmy w niedzielę

U nas też od kilku dni marudaa... Mało śpi, trochę je i sporo marudzi :P
Ale zbieg okoliczności
Podobało się Wam?

Cytat:
Hallo, co tu taka cisza, u nas już po ładnej pogodzie pada a juto mamy iść na grilla mam nadzieje, że pogoda dopisze.

Mięta, mój też tak zaczyna się podnosić, ale często mu się ręce rozjeżdżają , nie wiem on je tak szeroko trzyma zamiast bliżej siebie wtedy było by mu łatwiej, tłumacze mu no ale jakoś nie dociera

Ewusia super, ze wycieczka udana.

Rodzice kupili pampersy w tesco jest jakaś promocja, że wychodzi 50 parę groszy za sztukę a z karta clubcart (czy jak oona tam się nazywa) było jeszcze 3 zł taniej. Więc mamy 128 sztuk to nam na cały wyjazd wystarczy.
Oby pogoda się poprawiła

Cytat:

Cytat:
Mam jutro nalot teściowej. Szykuję już wiadro melisy. Życzcie mi dużo cierpliwości.

Za to dzisiaj byliśmy nad morzem. Z przygodami. Jak nakarmiłam młodą, to mnie ... osikała Nie wiem jak, chyba pampers był lipnie założony, bo wyleciało wszystko boczkiem. Na szczęście miałam wszystko na zmianę ze sobą poza ... majtkami Także mąż jeszcze biegał po Brzeźnie i mi majtek szukał Życie matki jest nieprzewidywalne.
Ale miałaś przygodę
za cierpliwość do teściowej

Ja właśnie usypiam Księcia, a goście siedzą w drugim pokoju i czekają na mecz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-05-28, 19:42   #112
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia super, że wycieczka udana

ruda współczuję

Dotka najlepszego dla Tżta

mieta moja też się tak podnosi
Stary 2016-05-28, 19:49   #113
iola14
Rozeznanie

U nas ok ;-) Magda w nocy wstaje raz, w dzień ładnie się bawi w łóżeczku albo na kocu. Próbowaliśmy marchewki i smakowało jej tak samo jak Martynce

Czarnulax dobrze, że masz takiego kochanego męża, mój by mi samej kazał iść kciuki za nalot

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 20:42   #114
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Współczuję :/

Cytat:

Ja się śmieje że to nie dla dzieci powinniśmy mieć w torbie 3 rodzaje ciuszków na zmianę tylko dla siebie to ci zrobiła niespodziankę. Mój mi tak dziś w nocy zrobił , karmiłam na boczku podnoszę do odbicia a on cały bok mokry. .. gdzieś uciekło. Myślałam że tylko chłopcom się zdaża

Dotka miłego urodzinowego wieczoru i życzenia dla Tż

My dziś spokojnie spedzilismy dzień. 2h spaceru .trochę zakupów na Ali w czasie nie planowanej drzemki o 17 i mąż wysprzatal całe mieszkanko. Ja wykąpałam młodego w zamian a on robi właśnie kolacje.
Taka sobota wapniakòw.

PS. Mój sposób ostatnio na marude która chce spać a jęczy to ciągłe całowanie po oczach , czole , trochę za uchem żeby się przez łzy uśmiechnął i tak do skutku pociesze że po skoku jest lepiej.

Choć widzę że go ta górna jedynka męczy.
Jeden róg zęba mu się przebił ale tak się zastanawiam czy ona tak ma wychodzić z przodu dziąsła ? Dziwnie ale pod palcem haczy więc raczej ząb.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 21:01   #115
ahnessy
Rozeznanie

Czarna ale Ci pola numer zrobiła nieźle was trenuje

my dzis spedzilismy cały dzien u moich rodziców przygotowując wszytsko na chrzciny, mała jednak bardzo była juz zmeczona ok 16 - jednak nie ma to jak własny dom ona jak juz wchodzimy to od razu jest spokojna, wasze dzieciaki tez tak mają?

trzymajcie za nas kciuki jutro, mam nadzieje ze bedzie troche chłodniej bo Karinka zle znosi upały
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 21:07   #116
pietrusiowata
Rozeznanie

Dotka wszystkiego najlepszego dla tż

Ruda bidulko oby szybko przeszło

Czarnula cierpliwości najazdy teściów są ciężkie.

Ewula u mnie sposób na aferę na spacerze to YouTube i cztery słonie w telefonie włączam. Idzie wariatka z grającym wózkiem, ale da się szybko wrócić do domu bez krzyku.

U mnie tak jak pisałam na fb problemy z karmieniem. Oby to był chwilowy kryzys a nie zanik pokarmu. Poprawiłam się i dużo wody piłam, to dzieć miał kolację i śpi

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Ooo o Ewula idą zęby
Stary 2016-05-28, 21:21   #117
86ewula
Rozeznanie

Ahnessy powodzenia na chrzcinach ! Oby pogoda i humor dopisał. .

Pietrusiowata no właśnie dziwnie że dolnych nie mamy (jest cały czas białe dziąsło) a góra mnie zaskoczyła. Tylko tak dziwnie że ten róg haczy od przodu dziąsła nie od dołu. Nie wiem czy rozumiecie o co mu chodzi.

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-05-28 o 21:22
Stary 2016-05-28, 21:26   #118
mojakaren
Zakorzenienie

pogoda piękna my ostro korzystamy
ale wózek u nas parzy przeorutnie, Młody nie uleży choć przełożylismy spacerówkę. Eh chusta w ciągłym użyciu

wczoraj bylismy w Niedzicy na zamku, potem na obiedzie w Krościenku i w Kluszkowcach.
Dzisiaj Młody zaliczył pierwszy zagraniczny wyjazd byliśmy na Słowacji na zamku w Starej Lubowni i na źródlach termalnych, obiad i do domu. Mału padl jak przecinek bez kapieli

A my gramy w planszówki ze szwagierką i jej mężem i smazymy frytki

wczoraj byli u nas znajomi, pół nocy zarwanej, oj fajny ten łikend

ca za ok 2 lata. Mały nerwowy po atropinie i samo badanie ciężko bo ciągle głowę zabierał. Po wizycie poszliśmy do domu bo z tego wszystkiego zrobił się głodny.[/QUOTE]

Ewula najwazniejsz, że u okulisty ok!

ahnessy
u nas ta biedronka bez melodii

Dotka sto lat dla TŻ!

Cytat:

czarna Ty to i tak zabezpieczona jesteś, ja głupia nigdy nic dla siebie nie wożę, wielki błąd
za nalot teściowki!

ahnessy za chrzciny!

pietrusiowata za KP

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 21:55   #119
kinga1701
Zakorzenienie

ahnessy powodzenia na chrzcinach

Czarna to Ci Pola niespodziankę zrobiła, ale Ty jaka zabezpieczona, ja jedynie czasem mam bluzkę ale to też rzadko

ewula co tam na Ali zamówiłaś ?

Pietrusiowata będzie dobrze, kryzys minie i wszystko wróci do normy

mojakaren macie paszport dla Jasia czy na dowodzie jadzice?
Stary 2016-05-28, 22:22   #120
86ewula
Rozeznanie

Kinga spódniczke tutu dla chrześnicy , szelki dla młodego takie zwykłe , body plus spodenki , skarpetki przy okazji też dla młodego.
Musze sobie jeszcze jakieś zegarki kupić
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości