|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Cytat:
I zrób coś w te 30 min. To ja czasem wolę robić jak nie śpi, tylko widzę, że w dobrym humorze jest to na macie poleży. Ale to też wyścig z czasem. Dzisiaj tak chałupę posprzątaliśmy, bo 40 min się bawiła sama - szok. Co mega pomogło? Pielucha tetrowa rzucona na pałąki od maty... bardzo jej się podobało w tym namiocie.
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy jeszcze nie jadłam z nim na rękach, ewentualnie przemieszczam się z pokoju do pokoju. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Zagłębiłam temat tych trujących mat i przy okazji wpadłam na ciekawy artykuł, czasami sprawdzam czy dany produkt ma CE (zgodny zgodny z dyrektywami Unii Europejskiej) a tu jednak CE a CE to różnica. http://www.muratorplus.pl/biznes/wie...ort_68654.html Całe życie człowiek się uczy i dowiaduje jak go inny oszukują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#95 | ||
Rozeznanie
|
ja kupowałam z tej strony:
http://toyformat.com/pl/ u nas tez cos z kupami sie podziało robi co drugi dzień ale za to 3 na dzień, wczoraj wychodzilismy do koscioła ja zdiełam jej pampka i nie zdążyłam nowego podkładu dac pod tyłek - mój błąd ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a my pojechalismy jeszcze raz ogladnac agd ktore wybralismy bo chcielismy po weekendzie juz zamówić i dobrze sie stało bo wypatrzyłam sobie fajniejsza zmywarkę i był facet co nas ostatnio obsługiwał a taki miły sie trafił wiec zamówilismy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj grill, Mlody tak dlugo byl na dworze, ze jak zaczal marudzic, to wzielam go na brudasa do lozka o 20 i spi, 2 razy sie przebudzil, wiec nie jest zle
![]() Jutro mamy jechac do tesciowej, ale cooz chyba nie pojedziemy, wczesniej mi bylo to nie na reke, ale argument sam lezy nieprzytomny z miska, wiec jutro zwlok nie bede zawozic do mamusi ![]() A jak od poczatku mowilam, ze przyjedziemy w nd na obiad, to nieeeeeee bo za krotko, bo tz w nd ma mecz o 17.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ruda nooo dokladnie - zrob cos w 30 minut, z czego jeszcze 15 spi na mnie zanim go odloze. A czesto jak usnie po takiej walce to mnie niemoc igarnia.
O 6:05 przywiezli nam 7,5 tony kamienia ![]() ![]() Mlody wali pierwsza drzemke a ja sie biore za robote. Moj tz dzis ma 30te urodziny i robimy grilla dla znajomych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego co najlepsze dla solenizanta Dotka
![]() Współczuję porannej pobudki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większe rzeczy tylko jak mam TŻa na stanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Jaka tu cisza dziś, wszyscy z pogody korzystają ![]() U nas nocka spoko, za to od rana maruda, nie wiadomo o co chodzi ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka znośna, niestety dziecko kolejny dzień nieodkładalne :/ chwilę się bawi na macie a potem noś mnie człowiek :p Piękna jest pogoda, więc udanego wypoczynku mamusie ![]() ![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry 😊
Keas, łącze się z Tobą w bólu - wczoraj w nocy Młoda co godzinę pobudka 😕 dziś już na szczęście standard, ale wczoraj ledwo żyłam. I jeszcze wieczorem ją usypialiśmy od 18:30 do 22, bo pannica wszystko robiła zamiast spać 😎 było gadanie, plucie z cyckiem w buzi, śmiechy, rozglądanie się. Zaczęła się też na brzuszku podnosić wysoko na całkiem prostych rączkach - Wasze dzieci też tak robią? Nie chcę zapeszać, ale w dzień mam anioła w domu, do szczęścia jej wystarczą gołe stopy 😀 chwilo trwaj! 😍 Udanych wycieczek i imprez! ![]() Ruda, mężowi się baty należą za dzień matki. Dobrze, że chociaż dzień wcześniej się wyluzowałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dotka najlepszego dla męża i udanej imprezy.
My wstawiamy o 11 tzn pierwsza pobudka o 7 półtorej godziny zabawy i spać dalej j jakoś tak z nim usunęłam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dotka serdeczne zyczenia dla Tz ![]() Mieta ja to zwalam na ten dlugi skok, oby. Tak sie pocieszam ze to skok i minie za dwa tygodnie ![]() Moj Olaf wlasnie od kilku dni prostuje raczki i sie podnosi jak na brzuchu lezy, ale co najlepsze on juz dupke podnosi do gory i nogi mu chodza w miejscu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wracamy z wycieczki do ogrodów Kapias, Konradek spał ponad godzinę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Ewusia my tam byliśmy w niedzielę
![]() U nas też od kilku dni marudaa... Mało śpi, trochę je i sporo marudzi :P
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Hallo, co tu taka cisza, u nas już po ładnej pogodzie pada
![]() Mięta, mój też tak zaczyna się podnosić, ale często mu się ręce rozjeżdżają , nie wiem on je tak szeroko trzyma zamiast bliżej siebie wtedy było by mu łatwiej, tłumacze mu no ale jakoś nie dociera ![]() Ewusia super, ze wycieczka udana. Rodzice kupili pampersy w tesco jest jakaś promocja, że wychodzi 50 parę groszy za sztukę a z karta clubcart (czy jak oona tam się nazywa) było jeszcze 3 zł taniej. Więc mamy 128 sztuk to nam na cały wyjazd wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Dotka wszystkiego najlepszego dla męża ![]() Mięta moja Magda też się tak podnosi ![]() Życzę wszystkim udanego weekendu i uciekam nadrabiać poprzedni wątek ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Iola nie kombinuj i nie nadrabiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Jesooooo znowu zastój, pół cycka mnie boli :-(
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Mam jutro nalot teściowej. Szykuję już wiadro melisy. Życzcie mi dużo cierpliwości.
Za to dzisiaj byliśmy nad morzem. Z przygodami. Jak nakarmiłam młodą, to mnie ... osikała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobało się Wam? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja właśnie usypiam Księcia, a goście siedzą w drugim pokoju i czekają na mecz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
ewusia super, że wycieczka udana
![]() ruda współczuję ![]() Dotka najlepszego dla Tżta ![]() mieta moja też się tak podnosi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
U nas ok ;-) Magda w nocy wstaje raz, w dzień ładnie się bawi w łóżeczku albo na kocu. Próbowaliśmy marchewki i smakowało jej tak samo jak Martynce
![]() Czarnulax ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Współczuję :/
Cytat:
Ja się śmieje że to nie dla dzieci powinniśmy mieć w torbie 3 rodzaje ciuszków na zmianę tylko dla siebie ![]() ![]() Dotka miłego urodzinowego wieczoru i życzenia dla Tż My dziś spokojnie spedzilismy dzień. 2h spaceru .trochę zakupów na Ali w czasie nie planowanej drzemki o 17 i mąż wysprzatal całe mieszkanko. Ja wykąpałam młodego w zamian a on robi właśnie kolacje. ![]() Taka sobota wapniakòw. PS. Mój sposób ostatnio na marude która chce spać a jęczy to ciągłe całowanie po oczach , czole , trochę za uchem żeby się przez łzy uśmiechnął i tak do skutku ![]() Choć widzę że go ta górna jedynka męczy. Jeden róg zęba mu się przebił ale tak się zastanawiam czy ona tak ma wychodzić z przodu dziąsła ? Dziwnie ale pod palcem haczy więc raczej ząb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Czarna ale Ci pola numer zrobiła
![]() ![]() my dzis spedzilismy cały dzien u moich rodziców przygotowując wszytsko na chrzciny, mała jednak bardzo była juz zmeczona ok 16 - jednak nie ma to jak własny dom ![]() trzymajcie za nas kciuki jutro, mam nadzieje ze bedzie troche chłodniej bo Karinka zle znosi upały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Dotka wszystkiego najlepszego dla tż
![]() Ruda bidulko oby szybko przeszło ![]() Czarnula cierpliwości ![]() Ewula u mnie sposób na aferę na spacerze to YouTube i cztery słonie w telefonie włączam. Idzie wariatka z grającym wózkiem, ale da się szybko wrócić do domu bez krzyku. U mnie tak jak pisałam na fb problemy z karmieniem. Oby to był chwilowy kryzys a nie zanik pokarmu. Poprawiłam się i dużo wody piłam, to dzieć miał kolację i śpi ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Ooo o Ewula idą zęby ![]()
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Ahnessy powodzenia na chrzcinach ! Oby pogoda i humor dopisał. .
Pietrusiowata no właśnie dziwnie że dolnych nie mamy (jest cały czas białe dziąsło) a góra mnie zaskoczyła. Tylko tak dziwnie że ten róg haczy od przodu dziąsła nie od dołu. Nie wiem czy rozumiecie o co mu chodzi. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-05-28 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
pogoda piękna my ostro korzystamy
![]() ale wózek u nas parzy przeorutnie, Młody nie uleży choć przełożylismy spacerówkę. Eh chusta w ciągłym użyciu wczoraj bylismy w Niedzicy na zamku, potem na obiedzie w Krościenku i w Kluszkowcach. Dzisiaj Młody zaliczył pierwszy zagraniczny wyjazd byliśmy na Słowacji na zamku w Starej Lubowni i na źródlach termalnych, obiad i do domu. Mału padl jak przecinek bez kapieli ![]() A my gramy w planszówki ze szwagierką i jej mężem i smazymy frytki ![]() wczoraj byli u nas znajomi, pół nocy zarwanej, oj fajny ten łikend ![]() ca za ok 2 lata. Mały nerwowy po atropinie i samo badanie ciężko bo ciągle głowę zabierał. Po wizycie poszliśmy do domu bo z tego wszystkiego zrobił się głodny.[/QUOTE] Ewula najwazniejsz, że u okulisty ok! ahnessy u nas ta biedronka bez melodii ![]() Dotka sto lat dla TŻ! ![]() ![]() czarna Ty to i tak zabezpieczona jesteś, ja głupia nigdy nic dla siebie nie wożę, wielki błąd ![]() ![]() ahnessy ![]() pietrusiowata ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
ahnessy powodzenia na chrzcinach
Czarna to Ci Pola niespodziankę zrobiła, ale Ty jaka zabezpieczona, ja jedynie czasem mam bluzkę ale to też rzadko ewula co tam na Ali zamówiłaś ? Pietrusiowata będzie dobrze, kryzys minie i wszystko wróci do normy ![]() mojakaren macie paszport dla Jasia czy na dowodzie jadzice? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Kinga spódniczke tutu dla chrześnicy , szelki dla młodego takie zwykłe , body plus spodenki , skarpetki przy okazji też dla młodego.
Musze sobie jeszcze jakieś zegarki kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.