Meridia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-03, 13:37   #91
aganik100
Przyczajenie

Dot.: MERIDIA, co to jest?

cześć możesz mi powiedzieć czy ćwiczyłaś jaka była twoja aktywność fizyczna bo właśnie biorę
aganik100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 13:50   #92
aganik100
Przyczajenie

Dot.: Meridia

możesz mi powiedzieć czy ćwiczyłaś przy meridi i ile schudłaś w jakim czasie bo właśnie biorę ?
Stary 2008-01-03, 14:02   #93
paooolka23
Raczkowanie

ja biore juz ok 15-16 dni i nie mam takich objawów jak opisywały dziewczyny - jem w miare normalnie, ogolnie nic sie nie zmienilo oprócz tego ze w pierwszych dniach bylam mocno pobudzona 3-4 dni mialam klopoty z zasypianiem itp a teraz wszytsko jest juz ok, mam jeszcze polowe opakowania i za 2 tyg kontrole u lekarza wiec dopiero wtedy bede znala efekty. faktem jest ze nie mam juz takich ogromnych napadow na slodycze (pomijajac swieta ). jesli chodzi o mnie to ja cwicze caly czas - silownia + aeroby 2 x w tygodniu, i fitness (choc teraz mialam mala przerwe). oprocz tego dieta.
pozdrawiam
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 14:48   #94
aganik100
Przyczajenie

dzięki że odpowiedziałaś .możesz mi napisać ile masz wagi i przy jakim wzroście .ile schudłaś
Stary 2008-01-03, 14:54   #95
paooolka23
Raczkowanie

mam 160 cm, 69 kg. (przed rozpoczeciem diety)
po 2 tygodniach diety 1000 kcal schudłam ok 3-4 kg (bez meridii). meridie zaczelam brac 2 tyg temu, nie mialam jeszcze kontroli, ale czarno to widze przez te swieta. masz jakas diete??
Stary 2008-01-03, 15:00   #96
aganik100
Przyczajenie

bardzo mało jem,nic słodyczy ..przez 2.5 tygodnia spadło mi 5 kg . ale widzę że przy diecie bez meridii można osiągnąć to samo, a tabletki wiesz ile kosztują
Stary 2008-01-04, 08:24   #97
paooolka23
Raczkowanie

no wiem, tylko ja mam je przepisane poprostu przez slodycze poza tym nie mam takich skutkow ubocznych jak opisuja inne dziewczyny
Stary 2008-01-09, 11:41   #98
rejestracjapl
Przyczajenie

cześć dziewczyny pozdrawiam was goraco. Ja biore meridie ok 14 dni i nie mialam jak narzaie zadnych skutkow ubocznych. po prostu jem o wiele mniej i jestem troche ospala bo sie szybciej mecze. ale ogolnie jest w pozradku. jezdze 3 razy w tygodniu na rtowerze ok. 40minut. schudlam ok 4 kg.
rejestracjapl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-09, 11:56   #99
Tereskaa
Zakorzenienie

A ja do tego stosuję dietę kopenhaską i dzięki Meridii tak mocno głodu nie czuję bo inaczej nie wiem jakbym wytrzymała tą głodówkę Przez pełne 7 dni tej diety schudłam 7,5 kg

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-09, 16:54   #100
rejestracjapl
Przyczajenie

a ja dzisiaj jedynie strasznie odczulam glod bo nic nie zjadlam a tak ogolnie to ok. meridia dziala
rejestracjapl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 12:06   #101
monika733
BAN stały

GG do monika733
Thumbs up Dot.: Meridia

Mam juz kupioną Meridie lecz przed jej wzięciem zaglądnełam tu aby zobaczyć co panie na jej temat sądzą. Ciekawią mnie wypowiedzi pani o loginie:Tereskaa. Jeśli to mozliwe prosz mi napisać jak sie pani teraz czuje ?? Czy dalej przyjmuje ten lek ?? Jak teraz wygląda pani waga ?? Wcześniej brałam Adipex ale nie polecam !!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 12:32   #102
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Mam juz kupioną Meridie lecz przed jej wzięciem zaglądnełam tu aby zobaczyć co panie na jej temat sądzą. Ciekawią mnie wypowiedzi pani o loginie:Tereskaa. Jeśli to mozliwe prosz mi napisać jak sie pani teraz czuje ?? Czy dalej przyjmuje ten lek ?? Jak teraz wygląda pani waga ?? Wcześniej brałam Adipex ale nie polecam !!!
Moniko, tutaj na forum raczej nie używamy zwrotów typu "pani", mówimy sobie po prostu na "ty" Tak jest chyba przyjaźniej Ale odpowiadając na Twoje pytanie. Meridię biorę z przerwami gdyż jestem krwiodawcą i na przepisowy okres przed oddaniem krwi całkowicie ją odstawiam aby nie zaszkodzić biorcy. Od najwyższej wagi ubyło mi ok 17 kg ale jeszcze daleka droga przede mną. Jedno jest pewne - Meridia to nie cudowny lek na schudnięcie. Meridia to lek, który jedynie oszukuje nasz mózg, że nie jesteśmy głodni, a całą robotę pozbycia się nadmiaru tłuszczu musimy my sami wykonać. Jeśli chcemy schudnąć to musimy stosować dietę bo inaczej schudnie jedynie nasz portfel. Po Meridii mam generalnie dwa rodzaje skutków ubocznych tzn. suchość w ustach i zaparcia, dlatego staram się jej nie brać ciągle. Jeśli akurat borę Meridię to staram się jedną kapsułkę na dwa dni, także działa. Ogólnie czuję się dobrze.
Reasumując: Meridię brać warto tylko wtedy gdy korzyści mogą być większe niż ewentualne skutki uboczne. I tylko gdy stosujemy dietę i ewentualnie ruszamy się w jakikolwiek sposób.
Pozdrawiam i pytaj jak czegoś nie będziesz wiedziała, może uda mi się pomóc

Stary 2008-01-16, 13:22   #103
monika733
BAN stały

GG do monika733
Smile Dot.: Meridia

Co do diety to wiem że powinnam ją stosowac i napewno będe . Nie mam jednak mozliwości stosowania dużej i aktywnej dozy ruchu. A to dlatego że z powodu chorej nogi poruszam się o kuli. Wspominałaś o jakiejś diecie czy mogłabyś opisać na czym ona polega. Jeśli wolisz tego tu nie opisywac zawsze mogę podać swoje gg !!

Bardzo dziekuje za szybką odpowiedz !!!!
Stary 2008-01-16, 15:10   #104
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do diety to wiem że powinnam ją stosowac i napewno będe . Nie mam jednak mozliwości stosowania dużej i aktywnej dozy ruchu. A to dlatego że z powodu chorej nogi poruszam się o kuli. Wspominałaś o jakiejś diecie czy mogłabyś opisać na czym ona polega. Jeśli wolisz tego tu nie opisywac zawsze mogę podać swoje gg !!

Bardzo dziekuje za szybką odpowiedz !!!!
Co do ruchu to wiadomo jak nie można to nie można, sama zmiana odżywiania to już duża sprawa więc będzie dobrze
A o dietce jaką stosuję to napiszę na forum, może komuś jeszcze to info się przyda Więc tak, niedawno skończyłam dietę kopenhaską, przez wiele osób nie pochwalaną ale dieta ta ma także swoje zwolenniczki, na przykład mnie Tu masz opis tej diety oraz plan posiłków: http://kopenhaska.pl/ Dieta jest bardzo restrykcyjna, ale przy Meridii to nie problem. Po tej diecie tak mi się skurczył żołądek, że ledwo mieszczę kawałeczek chlebka, a kiedyś potrafiłam zjeść nawet 4 bułki na raz Teraz nie jest to żadna specjalna dieta, po prostu nie jem ziemniaków, chleba z białej mąki, niczego co zawiera cukier, jedynie fruktozę, makaronu z białej mąki, jedynie z mąki durum lub razowy ale to też nie za dużo, żadnego białego ryżu, chyba, że brązowy. Ogólnie jak najmniej przetworzona żywność. Nie łączę również tłuszczu z węglowodanami. Poza tym jem wszystko Na przykład na śniadanko kawałek chlebka najlepiej ciemnego pełnoziarnistego bez masła, tylko z ogórkiem kiszonym czy świeżym lub/i papryką surową i innymi warzywami. Jem mięsa, nawet tłuste czasem ale tylko z warzywami, to samo z makaronem czy ryżem. Generalnie im niższy Indeks Glikemiczny ma jedzenie tym mniejsze stężenie cukru we krwi a wtedy nie odkłada nam się tłuszczyk, z czasem też chudniemy Indeks Glikemiczny (IG) to substancja podnosząca cukier we krwi w to dla nas odchudzających się fatalna sprawa. Zasada jest prosta, jesz żywność jak najmniej przetworzoną z warzywami, nie łączysz przy tym tłuszczy (np mięsa) z węglami (na przykład chleba) czyli kanapka z szyneczką na pewno odpada. Staram się jeść 4-5 razy dziennie małe posiłki z 3-4 godzinną przerwą między nimi. Nie chodzi się wtedy głodnym i masz pewność, że odżywiasz się właściwie a wtedy organizm musi zareagować spadkiem wagi. Będzie to powolny spadek ale przecież nie od razu Rzym zbudowano. Ja osobiście po kopenhaskiej odstawiłam Meridię prawie wogóle, nie chodzę głodna a jem na prawdę niewiele. Aha, część z moich planów żywieniowych (tych dotyczących Indeksu Glikemicznego) zaczerpnęłam z diety doktora Montignaca, a więcej o tym pocztasz sobie tu http://dietamm.com/ Powodzenia i wrazie pytań jestem chętna do pomocy

Stary 2008-01-16, 15:34   #105
favola
Raczkowanie

GG do favola

Tereskaa,podziwiam Cię!!!Masz silną wolę.Życzę dalszych sukcesów.
favola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 15:38   #106
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favola Pokaż wiadomość
Tereskaa,podziwiam Cię!!!Masz silną wolę.Życzę dalszych sukcesów.
Dziękuję Tak, jestem baaaaardzo zmotywowana bo muszę coś wreszcie zrobić z tym moim sadełkiem, bo zapuściłam się jak dziadowski bicz

Stary 2008-01-17, 12:08   #107
monika733
BAN stały

GG do monika733

Tresko bardo ci dziękuje. Postaram sie to wszystko wprowadzić w czyn. Bardzo mi zależy na zgubieniu kilogramów ze względu na to że mam chore nogi i dzwiganie dodatkowych kilogramów niszczy moje biodra..Pozatym zle się z nimi czuje. Wychodząc za mąż i po urodzeniu 2 syna ważyłam 45kg , teraz waże 70 kg przy wzroście 154cm. Niektóży powiedzą ze to wcale nie tak dużo ale ja mam taką dziwną figóre że moją tężyzne widać przedewszystkim na brzuch- jakbym w ciąży była. Więc ucieszyłabym się ze zgubienia tego brzuch !!
Postanowiłam już od jutra pomału stosować tą Twoją dietę- zobaczymy jak to będzie. Stosowałam kiedyś dietę 1000 kalorii- i szło mi dobze ale wtedy nie miałam tyle do zżucenia. Teraz też nie planuje schudnąć niewiedomo ile ale te 10 kg musze !!!!!
Pozdrawiam !!!!!
Stary 2008-01-17, 12:16   #108
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tresko bardo ci dziękuje. Postaram sie to wszystko wprowadzić w czyn. Bardzo mi zależy na zgubieniu kilogramów ze względu na to że mam chore nogi i dzwiganie dodatkowych kilogramów niszczy moje biodra..Pozatym zle się z nimi czuje. Wychodząc za mąż i po urodzeniu 2 syna ważyłam 45kg , teraz waże 70 kg przy wzroście 154cm. Niektóży powiedzą ze to wcale nie tak dużo ale ja mam taką dziwną figóre że moją tężyzne widać przedewszystkim na brzuch- jakbym w ciąży była. Więc ucieszyłabym się ze zgubienia tego brzuch !!
Postanowiłam już od jutra pomału stosować tą Twoją dietę- zobaczymy jak to będzie. Stosowałam kiedyś dietę 1000 kalorii- i szło mi dobze ale wtedy nie miałam tyle do zżucenia. Teraz też nie planuje schudnąć niewiedomo ile ale te 10 kg musze !!!!!
Pozdrawiam !!!!!
To ja Ci Monisiu powodzenia życzę Daj czasami znać jak Ci idzie Pozdrawiam i 3maj się

Stary 2008-01-17, 13:48   #109
monika733
BAN stały

GG do monika733

Dziękuje za wsparcie !!!
Napewno będę pisać jak mi idzie a mam nadzieje że poradze sobie z glodem bo jedynie obawiam się o tz. " wieczorne ssanie".Mam wogule niezdrowe nawyki zywienioew. Nie jem śniadania, obiad grubo po 16 a kolacja ciągnie się nieżadko od 18 do 22. Wstyd -wiem !!!
Ale z tym KONIEC !!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-20, 11:31   #110
monika733
BAN stały

GG do monika733
Talking Dot.: Meridia

Tak jak myslałam wieczory są najgorsze !!!. A z wiekiem zauważyłam coraz mniej samozaparcia u siebie. No ale cóż jak trzeba to trzeba !!!!!
Stary 2008-01-20, 19:10   #111
ewe-max
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Ja brałam Meride 10- schudłam 7 kilo w 1,5 miesiąca. Gdy zaczełam brać M 15 nie schudłam ani grama, mało tego mój lekarz chciał mnie zakpoać pod ziemię bo okazało sie że Merida to silny lek antydepresyjny i owszem jego skutki uboczne to chudnięcie ale przede wszystkim to antydepresji zachamowanie. Odżuciłam alebiorę teza dietę kapuscianą w kapsułkach. Życzę powodzenia
ewe-max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 19:39   #112
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewe-max Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja brałam Meride 10- schudłam 7 kilo w 1,5 miesiąca. Gdy zaczełam brać M 15 nie schudłam ani grama, mało tego mój lekarz chciał mnie zakpoać pod ziemię bo okazało sie że Merida to silny lek antydepresyjny i owszem jego skutki uboczne to chudnięcie ale przede wszystkim to antydepresji zachamowanie. Odżuciłam alebiorę teza dietę kapuscianą w kapsułkach. Życzę powodzenia
Czyli Meridia to lek na depresję? Możesz coś więcej o tym napisać? Czy to właśnie dzięki Meridii czujemy się dobrze, tzn jesteśmy nastawieni optymistycznie? Bo ja właśnie takie nastawienie mam jak biorę Meridię.

Stary 2008-01-21, 08:23   #113
ewe-max
Przyczajenie

Tak Teresko Merida jest bardzo silnymlekiem antydepresyjnym, kiedys lekarze specjaliści zauważyli że działa ona dodatkowo jako silny lek odchudzający ale jest to jedynie jej skutek uboczny, wykożystali to lekarze i dietetycy do walki u osób z dużą otyłością( lepiej bowiem brać M niż umrzeć na zawał serca)
Ja osobiście schudłam po M 10 ale kupowałam ją po znajomości gdyż żaden lekarz nie chciał mi jej przepisać. Myślę że w googlach można cos więcej znaleźć, poszukam i wkleję. Pozdrawiam
Stary 2008-01-21, 09:56   #114
Tereskaa
Zakorzenienie

O kurcze, to nawet nie wiedziałam, że MEridia miała takie swoje pierwotne przeznaczenie. Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego nie działa nasennie, bo zazwyczaj leki antydepresyjne właśnie tak działają i zazwyczaj tyje się po nich a nie chudnie. Ciekawa sprawa z tą MEridią, aż mnie teraz zaciekawiłaś Prawda, że po Meridii czuję się jak na skrzydełkach ale chyba nigdy nie pomyślała, że właśnie działanie antydepresyjne jest pierwotne dla MEridii.
Ewuniu, jak coś znajdziesz o Meridii to wklej jak możesz, lepiej być lepiej doinformowanym niż mniej a komuś, kto kiedyś będzie czytał to forum może się przydać taka informacja

Stary 2008-01-21, 22:02   #115
monika733
BAN stały

GG do monika733
Red face Dot.: Meridia

Każdy lek na jedno pomaga na drugie szkodzi !! Np. Adipex jest na amfetaminie i podejżewam że Meridia też bo po niej podobnie się czuje.
Ja musze schudnąć więc świadomie się na ten lek zdecydowałam . Czy dobra decyzje powziełam okaże sie puzniej.A zdań na dany tema zawsze będzie tyle co ich właścicieli. Jedni doradza szczerze inni wprowadza zamieszanie. Uważam że gdyby ten lek miał wyządzić na wielka szkode to by go wycofali z polskich aptek a mozna go jak narazie normalnie kupić w polskich aptekach !!!!
Pozdrawiam !!!!!
Stary 2008-01-22, 08:52   #116
ewe-max
Przyczajenie

http://www.sfd.pl/MERIDA_15_-_WASZE_..._-t330770.html

Ja tam nie chce wprowadzać jakiegoś zamieszania, sama brałam M i ładnie po niej schudłam ale tylkoz dodatkową dietą, bez diety waga stała w miejscu, po przerwanieu M nie przytyłam a to też bardzo ważne. Teraz jestem na diecie i cholera ciężko mi powstrzymać mój głód i znów myślę o M choć wiem jakie pierwotne miała przeznaczenie...
Stary 2008-01-22, 09:07   #117
monika733
BAN stały

GG do monika733
Talking Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez ewe-max Pokaż wiadomość
http://www.sfd.pl/MERIDA_15_-_WASZE_..._-t330770.html

Ja tam nie chce wprowadzać jakiegoś zamieszania, sama brałam M i ładnie po niej schudłam ale tylkoz dodatkową dietą, bez diety waga stała w miejscu, po przerwanieu M nie przytyłam a to też bardzo ważne. Teraz jestem na diecie i cholera ciężko mi powstrzymać mój głód i znów myślę o M choć wiem jakie pierwotne miała przeznaczenie...

Oczywiście bez diety nie ma mowy o jakim kolwiek odchudzaniu !!!!! Ja najgorzej przechodze wieczory- w dzień nie czuje głodu, jem bo wiem że musze. Wieczoem żarła bym dalej a nie moge , bo po 18 zapominamy o jedzonku !!!! A mnie śsie !!!!! Powiedz mi prosze jak się czułaś po M i jak długo brałaś ??????
Stary 2008-01-22, 16:23   #118
dziuba85
Zakorzenienie

Dziś byłam u lekrza i przepisał mi właśnie Meridię. Zastanawiam się,czy naprawdę wpłynie ona na zmniejszenie apetytu?
Waże 73kg przy wzroscie 170cm. Mógłby ktoś powiedzieć,że wybrzydzam,ale chcę się pozbyć parę kilogramów.
I nie wiem,czy to poskutkuje?
Niestety na studiach mam trochę zajętego czasu,wiec nie wiem,czy samo ograniczenie jedzenia wsytarczy przy braniu tabletek,aby schudnąć?

Pozdrawiam
dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 16:29   #119
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Dziś byłam u lekrza i przepisał mi właśnie Meridię. Zastanawiam się,czy naprawdę wpłynie ona na zmniejszenie apetytu?
Waże 73kg przy wzroscie 170cm. Mógłby ktoś powiedzieć,że wybrzydzam,ale chcę się pozbyć parę kilogramów.
I nie wiem,czy to poskutkuje?
Niestety na studiach mam trochę zajętego czasu,wiec nie wiem,czy samo ograniczenie jedzenia wsytarczy przy braniu tabletek,aby schudnąć?

Pozdrawiam
Słucham? Naprawdę? Przecież Meridia jest dla osób bardzo otyłych.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 16:30   #120
dziuba85
Zakorzenienie

Tak? Kiedys bylam. Wazylam okolo 90kg!!!

Teraz stwierdzilam,ze powinnam sie wziac za siebie
O leku nie slyszalam a moja pani lekarz polecila mi ja brac. Nie wiem,ja sie nie znam. Ale sprawdzic nie zaszkodzi.
dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości