Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-31, 16:35   #91
justyna_fli
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Rzeczywiscie cos z tym spaniem jest - wrocilam ze spaceru a maly nadal spi, gdzie zazwyczaj sie budzi po przekroczeniu progu domu
Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Justyna: Piona! Mnie też gardło boli, ale to efekt spania przy otwartych oknach. A pampersy z Lidla i ja sobie chwalę, głównie dlatego, że nie cuchną jak Pampersy i są białe, dzieki czemu widzę kupale
No ale jak mam zapas ponad 600 Pampersów, to nie będę lidlowskich kupować
Oo mi tez Pampersy smierdza i chyba tesciowie sie oburzyli jak to powiedzialam bo to oni nam je kupili bo twierdza ze najlepsze Mam nadzieje szybko zuzyc te smierdziuchy bo nie mam az tyle co Ty i wracamy na tużursy
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Dałam jej tylko raz i będę podawać jak tylko będzie się tak męczyć i nie robić kupki przez dłuższy czas. Dzięki za info
Nie ma za co
Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Justyna moj podobnie wiec nie jestes jedyna[COLOR="Silver"]
Haha dobrze wiedziec towarzyszko niedoli
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Wyszlam z malym na spacer, stwierdzilam ze pojade do brico bo zarowki sie przepalily A NIE MA KTO KUPIC! Jestem przy kasie, cisza, spokoj a moje dziecko pocisnelo mega glosna, plynna kupe. Mina mlodej i niedoswiadczonej kupami kasjerki? Bezcenna!
Coz za gentleman My bylismy ostatnio ze znajoma para na kawie i Pawel sie mega porzygal jak zwykle gdy go nakarmie poza domem, mina tej laski bezcenna a moj maz sie pyta kiedy oni planuja a ona ze najwczesniej za 7 lat No po tym co widziala to nie ma sie co dziwic
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 16:36   #92
kopycio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Asia jakbyś mojego meza opisywala oni wszyscy tacy nieogarnięci chyba🙄

Smarrita tak to jest, jak sie nierówno dzieci traktuje i jedno ma fory.. U mojego tz tak samo, ale to historie, ze książkę moxna by napisać.. Dobrze, ze powiedział co mysli, niech teściowa usłyszy pare slow prawdy i niech Tz sie nie przejmuje szkoda zdrowia!

Kejka, bo on w dzien prawie nie spi! A dzis to jakis szal. A wczoraj byłam z nim w pracy i wiało strasznie.. No i sobie wkręcam
Zazdroszcze gadania Mikiego
Kasjerka bedzie miała swoje to zobaczy jak kupy cieszą! moj w towarzystwie zawsze baki puszcza straszne

Lulka kciuki!

Smarrita js zawsze bąki młodego zwalam na tz, a tz swoje na Mlodego

Rabaty
W e.leclerc pampki białe 3 po 40.95 za 60 szt.
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 16:37   #93
Kayira
Zakorzenienie

Kopycio ale u mnie to samo. Pewnie o pogode chodzi...

Kejka i slusznie. Dziecko zdrowe i zdrowe kupki robi

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 16:41   #94
kopycio
Rozeznanie

A w ogole mielismy pierwszy raz z butla na spacerze i chyba sie nie polubili, niby wypił 60ml, ale z krzykiem po prostu z cycka mu samo leci a z butli musi ciagnąć... Moze inna butelka? Ta była lovi mam jeszcze aventu

Musze sie pożalić. Od 3 tyg probuje zapisać sie do mojej fryzjerki, mam jedna od 8 lat! I albo chora, albo na urlopie i dzis zadzwoniła, żebym jutro przyjechała, a jak na złość mama dzis po chemii i nie moge z nia małego zostawic znow miesiac bede czekac🙄

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Kayira oby! U mnie pada i burze i słońce na zmiane..
Stary 2016-05-31, 16:44   #95
niulka_1985
Zadomowienie

Kopycio, mój też ma na czole właśnie taką wysypkę. Pediatra powiedział mi wczoraj, że to alergia. Kazał kupić oilatum lub coś podobnego. Farmaceuta polecił mi balsam ziaja med, bo to niby to samo, ale sporo tańsze. Posmarowałam mu buzię wczoraj dwa razy i dziś raz i jest duża poprawa. Wysypki prawie nie ma.

W Ross teściowa kupiła pieluchy pampers, białe dwójki, 80 szt za 38 zł.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2016-05-31 o 16:53
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 16:45   #96
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Własna matka mnie tak wkurzyła, że szkoda gadać. Dzwoni do mnie, akurat jak Bartek się darł. Pyta się kto się nim zajmuje, na co ja że TŻ. Ona do mnie, że nie powinnam mu dawac się zajmować małym, bo on ma dużo roboty, pracuje, i to ja powinnam tylko go ogarniać Ona zajmowała się sama dziećmi, bez mojego taty, to i ja mam. Walnęłam jej taką wiązankę, że szkoda gadać Fajnie, że gdybym miała non stop opiekować się tak marudnym dzieckiem wylądowałabym w psychiatryku na załamaniu nerwowym. Ona tego nie rozumie
Moja mama też wychowała pięcioro sama. T były inne czasy i teraz nie dałaby sie tak wkopać. Widzi,że tż wszystko robi, nawet więcej niż ja, no ale 3./4 mojego czasu to kp

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Witamy sie z Mikolajem

Jeden dzien człowieka nie ma i juz nowy wątek!

Kejka jest cudny

Martinixx super ze z kp tak fajnie sie unormowało! Brawo Ty!

Velika u nas tez krostki, oprocz ciemieniuszki to jakas kaszkę ma na czole🤔 nie wiem co to...

Poli cudne prezenty! Powodzenia na usg

Pieluszki tez zmieniamy co ok 3h. Zmieniam Z przyzwoitości, bo młodemu nic nie przeszkadza

HappyGirl ja swojemu ciagle cos zamawiam🙄zbankrutuje niedługo! Ale na dzien dziecka kupiłam wiersze dla dzieci do czytania, w Tesco jest fajne wydanie za ok 20 zł w promo!

Lulka niezle Ci mama nagadała, co to za średniowieczne myslenie🙄 moja tez mnie wkurza, jak mały płacze to odrazu ze cos zjadłam albo jest głodny, w koncu zapytałam czy uważa ze jestem zła matka i przestałam do niej chodzic to sie uspokoiła..

Ślinienie
O moj tez sie ślini! Takie bąbelki mu idą!

Spanie
Dziewczyny moj cały dzien spi! Nie dosc ze spał od 22 do 5 rano to od tego czasu budzi sie tylko na jedzenie i zasypia przy cycku.. Martwie sie czy wszystko z nim ok. Latam z termometrem ciagle ale ma poniżej 37 stopni. Wkręcam sobie, ze na pewno zachoruje, a w tym tyg szczepienie...
Daj chłopu pospać i ciesz się chwilą. W gorące dni dzieci śpią więcej. Mój wali już 3h a o 20 na nowo będzie spał (mam nadzieję )
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Ooo wy pozwalacie dzieciakom spać, a ja mojego dziś trochę męczę w dzień żeby w nocy pospał, bo dziś mamy z TŻ zamiar zakończyć celibat
No no powodzenia

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Kejka ja to chyba bym zaczęła się śmiać.

A właśnie zawsze mnie dziwilo dlaczego matki jak dziecko pruknie glosno o tym mówią? Żeby inni nie pomyśleli ze to one?

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
No chyba

AsiaPo

Faceci nie mają poczucia estetyki.Posprzątać posprzątał a gadzety to się same schowają.A biedna wanna taka opuszczona

poli

Super prezent

Wiecie,że Humana piulatte została wycofana w 2015 i sprzedają tylko to co zostało na sklepie? W szoku byłam.

U nas cudnie, młoda siedzi w baseia, tż sprząta po obiedzie a ja siedzę sobie na necie z Natanielkiem obok

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 16:51   #97
Kayira
Zakorzenienie

Kopycio ja chyba w domu zaczne probowac mu dawac butle by potem zdziwienia nie bylo...

Martinixxx jak to wycofali? Jeszcze w lutym nam babka z humany polecala

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-05-31, 16:55   #98
niulka_1985
Zadomowienie

Ja kupiłam Humane tydzień temu na Gemini.

Stary 2016-05-31, 16:56   #99
AsiaPo
Mama Land

Santa Maria znów wydałam hajsy na zabawkę dla Martyny. Zgrzałam się na termofor Mr B., a Młoda pewnie go oleje, ale znów promocja była i się powstrzymać nie mogłam
A dzieci jak koty - bardziej je pudełka niż gadżety interesują
Stary 2016-05-31, 17:24   #100
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Lulka ja pozwalam spac w dzien bo on mi spi normalnie w nocy, bez zadnych przebojow. Tylko jedna nocke mielismy zarwana- mial 10 dni wtedy. Milej konsumpcji

Lucy a wiesz jak mi wstyd bylo
ha, ha, ha domyślam się mój też tak głośno kupy wali, ale zazwyczaj zaraz po jedzeniu albo w trakcie wiec może wstydu mi nie narobi na spacerze
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 17:28   #101
velika
Winter is coming

moja dzisiaj walnęła mega kupę i stado bąków u lekarza przynajmniej wiadomo, że układ pokarmowy pracuje
AsiaPo jutro dzień dziecka przecież, musiałaś to kupić!

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 17:31   #102
kopycio
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!

Niulka, ale na co alergia? Mam szczepienie pod koniec tyg to podpytam. Dzieki za info!

Martynixxx no mowię! Matka wariatka ze mnie! Za mało spi-zle, za duzo-tez zle! Teraz juz nie spi i zaczynam zalowac

Kayira tez mam taki plan z butla trzeba cos zrobic, zeby moc czasem wyrwać sie z domu

Jak nie jestescie w bebiklubie to sie zarejestrujcie, przysyłają teraz termoforek z pestkami z wiśni w gratisie na powitanie! Jak
ja sie rejestrowałam to album dawali, a chce termoforek! I jak to zrobic?🤔 chyba tz zarejestruje
Stary 2016-05-31, 17:33   #103
gosiulka22
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny. Witam się na odchowalni. Gonie Was i dopiero skończyłam czytac poczekalnie
U nas wszystko w porządku. Błażejek kochany na szczęście problemów brzuszkowych nie mamy i oby juz nie bylo bo jak sobie przypomnę co miałam z córka jak mniala kolki to mi słabo. Mlody nie spi w nocy rewelacyjne jak Wasze Maluchy ale dla mnie i tak nieźle. Jak mam snu 6 godz z jedna pobudka na karmienie to nie ma źle. Można się w miarę wyspać
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 17:41   #104
Ineso
Matka Smoka

W temacie wydalania:

- dzisiaj przy przewijaniu, w dadzie pływała jeszcze kupa, bo dużo zrobił i nie miała się gdzie wchłonąć. W białym pampku nigdy nam się to nie zdarzyło.

- mojemu pełne pieluchy chyba nie przeszkadzają, ale zmieniamy często - średnio 5-7 pieluch idzie. Czasem samego kleksa, bo jak już rozwinę to nie zwijam brudnej pieluchy.

- mój dziś przeszedł samego siebie - przysnął na sekundę na cycu po czym obudził się wystrachany i trzęsący bo puścił takiego głośnego bąka

W temacie zmian skórnych, itp.:

- co Ci lekarze mają, że tak Wam wciskają ten rumianek? on wbrew pozorom często uczula, a dużo lepsze działanie łagodzące ma nagietek

- czy do stwierdzenia nietolerancji laktozy wystarczą tylko prężenia i bączki? bo wydaje mi się, że któraś o tym pisała na fb. Do tego nie musi być już jakaś specyficzna wysypka, poważniejsza niż krostki trądzikowe?

- tak się wstrzymywałam z jedzeniem truskawek jeszcze, po czym dziś nieświadomie kupiłam sobie lody truskawkowe i z czarnej porzeczki - brawo ja. Także teraz obserwacja, ale w sumie czego wypatrywać?

Wizaż mi nie działa w Chrome Muszę specjalnie inną przeglądarkę otwierać, a tu źle wygląda wszytsko i inaczej działa, nie lubię.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 17:48   #105
Martinixxx
Zadomowienie

Kaiyra kolęda miał mi w W-wie kupić i babka w aptece powiedziała, że w hurtowniach nie ma od ubiegłego roku. Nie wiem o co chodzi, na doz było dostępne.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 17:51   #106
Ineso
Matka Smoka

kopycio - dzięki za cynk z bebiko, akurat termoforku nie mam

AsiaPo - tekst z wanną bezcenny

Martinixx - skąd masz to info o humanie? bo ja miałam spotkanie w sr z przedstawicielką tej firmy i ona mówiła, że w Pl to jest nowość, dopiero wprowadzają produkt i na razie jest w aptekach ale chcą do sklepów też dać, natomiast produkt jest od wielu lat za granicą znany.
Stary 2016-05-31, 17:56   #107
niulka_1985
Zadomowienie

Kopycio, on tak powiedział, co wiedział. Twierdzi, że jem coś co małego uczula i mam go obserwować. A skoro nie piję mleka i nie jem na potęgę nabiał, to nadal mam karmić piersią.

Stary 2016-05-31, 18:00   #108
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Asia jak piszesz o swoim mężu to jakbym mojego widziała, nie ogarnia zupelnie co gdzie jest w domu i jak mam mu mówić co z czym i tłumaczyć to wole sama zrobic.

Ciezki dzien dzisiaj miałam. Wybrałam sie z teściową i małym do pracy, tam 30 bab go obskoczylo, stawiają go w nosidelku na podłogę lekko stuknelam i zaczął maly plakac, chyba ze strachu. Na miescie byl aniolkiem, wytrzymam 5h nieprzebrany, karmilam w aucie, kupilam mu 2 pary spodenek i zamówię na dzien dziecka zyrafke sophie i motyla Lamaze.

Wróciliśmy do domu i juz byl nie taki, w wózku nawet marudzil i poplakiwal, wzielam go do domu bo sie rozpadalo, przyszla sąsiadka z prezentem, znowu poplakiwal, jak poszla wlozylam go do łóżeczka bo juz bul śpiący ale wciaz z tym walczyl, ja ogarniając kuchnie stuknelam widelcem dosc glosno i zaczął sie godzinny placz, nie mogłam go uspokoić w końcu zasnal mi na rękach. Jestem padnieta. Dziecko mi sie popsulo, nie wiem czy przez czarownice z pracy czy przez to ze sie wystraszyl.
Stary 2016-05-31, 18:53   #109
velika
Winter is coming

tabaska25 za dużo wrażeń pewnie, też bym płakała, jakby mnie tyle bab obskoczyło
mam dobrego chłopa, kupił mi noteckie bezalko. Po nocy zdam relację z działania na mleczarnię jak lubicie miodowe nuty w piwie to polecam, naprawdę dobre

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-05-31 o 18:55
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 18:56   #110
akinomka03
Rozeznanie

Poli
Super prezent

A mi tak sie urwał kontakt z dziewczynami z pracy. mialam zaje.bisty kontakt z dziewczynami jak jeszcze pracowalam, podczas mojego zwolnienia dużo się pozmienialo i zostały dwie z ktorymi mialam cały czas kontakt, jak urodzilam wysłałam im foty małej, troche popisalysmy. Od tamtej pory cisza. Może one czekaj aż ja się odezwę, a ja aż one :-\

Kupki
Mojej nie przeszkadza kupka, no ale mi przeszkadza i przebieram :-P

Lulka
Moj ojciec też zdziwiony że mąż zajmuje się mała, kiedyś to tylko kobiety dziećmi się zajmowały... na szczęście teraz jest inaczej powodzenia w nocy :-P

Velika
Moja też u pediatry walnęła taką kupę aż lekarka wzięła ją pod zlew umyć pupę ;-) i skomentowała że tak ma być :-P

AsiaPo
Mąż nieogarniety :-P mój w kwestii sprzatania podobnie ;-)

Ineso
Mojej kilka razy zdarzyło sie przestraszyć jak ssie i już jej sie przysypia i tak jakoś cmoknie głośno to też oczy otwarte i przestraszona :-P
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 18:58   #111
patulinka94
Zadomowienie

Moja córka dziś strasznie marudna i mało co spala w dzień...
Teraz zauważyłam że ma zaczerwienione lewe oko i trochę zalzawione. Jakieś pomysły co to????

Cytat:
Santa Maria znów wydałam hajsy na zabawkę dla Martyny. Zgrzałam się na termofor Mr B., a Młoda pewnie go oleje, ale znów promocja była i się powstrzymać nie mogłam
Gdzie kupiłaś?
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 19:12   #112
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogole mielismy pierwszy raz z butla na spacerze i chyba sie nie polubili, niby wypił 60ml, ale z krzykiem po prostu z cycka mu samo leci a z butli musi ciagnąć... Moze inna butelka? Ta była lovi mam jeszcze aventu

Musze sie pożalić. Od 3 tyg probuje zapisać sie do mojej fryzjerki, mam jedna od 8 lat! I albo chora, albo na urlopie i dzis zadzwoniła, żebym jutro przyjechała, a jak na złość mama dzis po chemii i nie moge z nia małego zostawic znow miesiac bede czekac🙄

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Kayira oby! U mnie pada i burze i słońce na zmiane..

Coś Ty? Ja myślę, że to z butelki łatwiej leci

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
moja dzisiaj walnęła mega kupę i stado bąków u lekarza przynajmniej wiadomo, że układ pokarmowy pracuje

Mój ostatnio to samo. Napierdział lekarce w ręce

Dzięki dziewczyny za kciuki
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 19:23   #113
Avlis
Raczkowanie

U nas dzisiaj ostatnia wizyta położnej. Mały waży 5,5 kg.

Podwójne mamy pisały, że świetne są relacje rodzeństwa. Potwierdzam, że super się patrzy na takie sytuacje.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 19:27   #114
patryska0804
Zadomowienie

Juz nowy watek?! 😳 o matko ale jestem w tyle.... No nic nadrabiam nowy i jakos bede sie starala byc w miare na biezaco...

Moj maly przechodzi dzisiaj samego siebie... Placze caly czas nie wiadomo czego chce jak mu wepchne butelke i sekunda i spi jak sprobuje wyciagnac to sie budzi... Przez caly dzien spal moze razem ze 2godz... Padam...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 19:30   #115
Smarrita
Wtajemniczenie

Patryska moja ma tak od urodzenia hihihi nie no to nie jest smieszne. Czasem siedze z butla 30 min a z niej ubylo 10 ml. Mimo ze 3-4 h minelo od ostatniego godzinnego ciumkania 70ml. Kurde dziwi mnie ze ona tak malo w ciagu doby je i tak dlugo ciumka

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 19:31   #116
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Coz za gentleman My bylismy ostatnio ze znajoma para na kawie i Pawel sie mega porzygal jak zwykle gdy go nakarmie poza domem, mina tej laski bezcenna a moj maz sie pyta kiedy oni planuja a ona ze najwczesniej za 7 lat No po tym co widziala to nie ma sie co dziwic

Cytat:
Kejka, bo on w dzien prawie nie spi! A dzis to jakis szal. A wczoraj byłam z nim w pracy i wiało strasznie.. No i sobie wkręcam
Zazdroszcze gadania Mikiego
Kasjerka bedzie miała swoje to zobaczy jak kupy cieszą! moj w towarzystwie zawsze baki puszcza straszne

Rabaty
W e.leclerc pampki białe 3 po 40.95 za 60 szt.
Jeszcze troche i u Ciebie gaduła będzie.
I zapewne żadnego choróbska nie będzie, to TYLKO wiatr

RABATY
od 2 do 8 czerwca w intermarche będą białe pampersy :
2 - sztuk 80 za 43,99 (nie wiem czy to promocja)
3 - sztuk 60 za 39,99 NAJTANIEJ

Cytat:
Z cycka musi więcej się nachapać, chyba że masz butle z utrudnieniem żeby się dziecko nie przyzwyczaiło do butli bo cyca nie bedzie chciało. I jeśli masz taką to dobrze, broń boże nie zmieniaj na taka z której leci łatwiej- dziecko po prostu nie wie co to jest i dlatego może nie lubić. Z czasem polubi

Cytat:
klask i:

Cytat:
no i dobrze! zdrowe dziecko

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
W temacie wydalania:

- dzisiaj przy przewijaniu, w dadzie pływała jeszcze kupa, bo dużo zrobił i nie miała się gdzie wchłonąć. W białym pampku nigdy nam się to nie zdarzyło.

- mojemu pełne pieluchy chyba nie przeszkadzają, ale zmieniamy często - średnio 5-7 pieluch idzie. Czasem samego kleksa, bo jak już rozwinę to nie zwijam brudnej pieluchy.

- mój dziś przeszedł samego siebie - przysnął na sekundę na cycu po czym obudził się wystrachany i trzęsący bo puścił takiego głośnego bąka

W temacie zmian skórnych, itp.:

- co Ci lekarze mają, że tak Wam wciskają ten rumianek? on wbrew pozorom często uczula, a dużo lepsze działanie łagodzące ma nagietek

- czy do stwierdzenia nietolerancji laktozy wystarczą tylko prężenia i bączki? bo wydaje mi się, że któraś o tym pisała na fb. Do tego nie musi być już jakaś specyficzna wysypka, poważniejsza niż krostki trądzikowe?

- tak się wstrzymywałam z jedzeniem truskawek jeszcze, po czym dziś nieświadomie kupiłam sobie lody truskawkowe i z czarnej porzeczki - brawo ja. Także teraz obserwacja, ale w sumie czego wypatrywać?

Wizaż mi nie działa w Chrome Muszę specjalnie inną przeglądarkę otwierać, a tu źle wygląda wszytsko i inaczej działa, nie lubię.
Ineso dzięki za opinie o dadzie. Miałam to samo jak używałam 1..i pamersów zielonych. Co do pogrubionego...mój ostatnio nagminnie przysypia na cycu i wybudza go własny bek. Biedne dzieciaczki:hahah a:

A co do lekarzy i przyadków opisanych przez Ciebie...masakra, nie moge tego czytać jak dziewczyny piszą o rumianku i o matko bosko...o uczuleniu na laktoze....

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 19:58   #117
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Juz nowy watek?! 😳 o matko ale jestem w tyle.... No nic nadrabiam nowy i jakos bede sie starala byc w miare na biezaco...

Moj maly przechodzi dzisiaj samego siebie... Placze caly czas nie wiadomo czego chce jak mu wepchne butelke i sekunda i spi jak sprobuje wyciagnac to sie budzi... Przez caly dzien spal moze razem ze 2godz... Padam...
Piątka. Moja zołza też cały dzień rozrabia...
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 19:59   #118
danika
Zakorzenienie

Dziewczyny nietolerancji laktozy nie da się przegapić.
Moja córcia darła się dosłownie całymi dniami, robiła pieniste , strzelające kupy po 12 razy naa dobę, słabo przybierała i nic nie pomagało nawet delicol. Cały czas przelewało jej się w brzuszku. Dopiero mleko bezlaktozowe uratowało nas.

I nie miała żadnych wysypek przy tym - nietolerancja laktozy a alergia na białka mleka to co innego.

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2016-05-31 o 20:00
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 20:38   #119
Kayira
Zakorzenienie

AsiaPo a myslalam o tym mr.b ale potem stwierdzilam ze szkoda mi kasy na niego

Kopycio no ja innego wyjscia nie widze. No i do smoka musze przyzwyczaic by piersi tak nie ciumkal...
Ooo to ide sie rejestrowac

Martinixxx przed porodem pytalam bo mieli normalnie w ofertach hurtowni i nic nie mowili ze wycofana.
No i mowie babka z humany polecala w lutym jeszcze... na warsztatach...

Ale moj mi pokaz dal ryku po kapieli.. nie wiem czemu... cyca nie.. pielucha czysta... w koncu go troche pobujalam... omotanie pomoglo na jakis czas.. wystraszylam sie ze kolki ale brzuch miekki...
W koncu porzadnie beknal... jeszcze troche zjadl... poplakal i usnal mi w koncu na rekach ...
Dobrze ze X jutro wraca...

Ja kupilam uzywanego szumisia. W piatek po niego jedziemy. Zobaczymy czy sie spodoba tak jak suszarka z telefonu...
No i dalej czekam na kota i kostke dla niego

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-05-31, 20:39   #120
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Dziewczyny nietolerancji laktozy nie da się przegapić.
Moja córcia darła się dosłownie całymi dniami, robiła pieniste , strzelające kupy po 12 razy naa dobę, słabo przybierała i nic nie pomagało nawet delicol. Cały czas przelewało jej się w brzuszku. Dopiero mleko bezlaktozowe uratowało nas.

I nie miała żadnych wysypek przy tym - nietolerancja laktozy a alergia na białka mleka to co innego.
O dzieki za opis. A przy nietolerancji na bialka jakie sa objawy?
Cytat:
tabaska25 za dużo wrażeń pewnie, też bym płakała, jakby mnie tyle bab obskoczyło
mam dobrego chłopa, kupił mi noteckie bezalko. Po nocy zdam relację z działania na mleczarnię jak lubicie miodowe nuty w piwie to polecam, naprawdę dobre
Extra wiadomość! W koncu cos sie u nas rusza w temacie bezalkoholowych. Bo mnie trafia ze w Czechach czy Slo caly regał a u nas dwa na krzyż z czego lech to popluczyny.
Noteckie to z takich rzemieślniczych? Raczej w malych sklepach a nie w markecie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości