|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Rzeczywiscie cos z tym spaniem jest - wrocilam ze spaceru a maly nadal spi, gdzie zazwyczaj sie budzi po przekroczeniu progu domu
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Haha dobrze wiedziec towarzyszko niedoli ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Asia jakbyś mojego meza opisywala
![]() Smarrita tak to jest, jak sie nierówno dzieci traktuje i jedno ma fory.. U mojego tz tak samo, ale to historie, ze książkę moxna by napisać.. Dobrze, ze powiedział co mysli, niech teściowa usłyszy pare slow prawdy i niech Tz sie nie przejmuje szkoda zdrowia! ![]() Kejka, bo on w dzien prawie nie spi! A dzis to jakis szal. A wczoraj byłam z nim w pracy i wiało strasznie.. No i sobie wkręcam ![]() Zazdroszcze gadania Mikiego ![]() ![]() Kasjerka bedzie miała swoje to zobaczy jak kupy cieszą! ![]() ![]() Lulka kciuki! ![]() Smarrita js zawsze bąki młodego zwalam na tz, a tz swoje na Mlodego ![]() ![]() Rabaty W e.leclerc pampki białe 3 po 40.95 za 60 szt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Kopycio ale u mnie to samo. Pewnie o pogode chodzi...
Kejka i slusznie. Dziecko zdrowe i zdrowe kupki robi ![]()
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
A w ogole mielismy pierwszy raz z butla na spacerze i chyba sie nie polubili, niby wypił 60ml, ale z krzykiem
![]() ![]() Musze sie pożalić. Od 3 tyg probuje zapisać sie do mojej fryzjerki, mam jedna od 8 lat! I albo chora, albo na urlopie i dzis zadzwoniła, żebym jutro przyjechała, a jak na złość mama dzis po chemii i nie moge z nia małego zostawic ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Kayira oby! U mnie pada i burze i słońce na zmiane.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Kopycio, mój też ma na czole właśnie taką wysypkę. Pediatra powiedział mi wczoraj, że to alergia. Kazał kupić oilatum lub coś podobnego. Farmaceuta polecił mi balsam ziaja med, bo to niby to samo, ale sporo tańsze. Posmarowałam mu buzię wczoraj dwa razy i dziś raz i jest duża poprawa. Wysypki prawie nie ma.
W Ross teściowa kupiła pieluchy pampers, białe dwójki, 80 szt za 38 zł. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2016-05-31 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() AsiaPo Faceci nie mają poczucia estetyki.Posprzątać posprzątał a gadzety to się same schowają.A biedna wanna taka opuszczona ![]() poli Super prezent ![]() Wiecie,że Humana piulatte została wycofana w 2015 i sprzedają tylko to co zostało na sklepie? W szoku byłam. U nas cudnie, młoda siedzi w baseia, tż sprząta po obiedzie a ja siedzę sobie na necie z Natanielkiem obok ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Kopycio ja chyba w domu zaczne probowac mu dawac butle by potem zdziwienia nie bylo...
Martinixxx jak to wycofali? Jeszcze w lutym nam babka z humany polecala
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam Humane tydzień temu na Gemini.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#99 |
Mama Land
|
Santa Maria znów wydałam hajsy na zabawkę dla Martyny. Zgrzałam się na termofor Mr B., a Młoda pewnie go oleje, ale znów promocja była i się powstrzymać nie mogłam
![]() A dzieci jak koty - bardziej je pudełka niż gadżety interesują ![]()
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Winter is coming
|
moja dzisiaj walnęła mega kupę i stado bąków u lekarza
![]() ![]() AsiaPo jutro dzień dziecka przecież, musiałaś to kupić!
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Niulka, ale na co alergia? Mam szczepienie pod koniec tyg to podpytam. Dzieki za info!
![]() Martynixxx no mowię! Matka wariatka ze mnie! Za mało spi-zle, za duzo-tez zle! Teraz juz nie spi i zaczynam zalowac ![]() Kayira tez mam taki plan z butla ![]() ![]() Jak nie jestescie w bebiklubie to sie zarejestrujcie, przysyłają teraz termoforek z pestkami z wiśni w gratisie na powitanie! Jak ja sie rejestrowałam to album dawali, a chce termoforek! I jak to zrobic?🤔 chyba tz zarejestruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Witam się na odchowalni. Gonie Was i dopiero skończyłam czytac poczekalnie
![]() U nas wszystko w porządku. Błażejek kochany na szczęście problemów brzuszkowych nie mamy i oby juz nie bylo bo jak sobie przypomnę co miałam z córka jak mniala kolki to mi słabo. Mlody nie spi w nocy rewelacyjne jak Wasze Maluchy ale dla mnie i tak nieźle. Jak mam snu 6 godz z jedna pobudka na karmienie to nie ma źle. Można się w miarę wyspać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Matka Smoka
|
W temacie wydalania:
- dzisiaj przy przewijaniu, w dadzie pływała jeszcze kupa, bo dużo zrobił i nie miała się gdzie wchłonąć. W białym pampku nigdy nam się to nie zdarzyło. - mojemu pełne pieluchy chyba nie przeszkadzają, ale zmieniamy często - średnio 5-7 pieluch idzie. Czasem samego kleksa, bo jak już rozwinę to nie zwijam brudnej pieluchy. - mój dziś przeszedł samego siebie - przysnął na sekundę na cycu po czym obudził się wystrachany i trzęsący bo puścił takiego głośnego bąka ![]() W temacie zmian skórnych, itp.: - co Ci lekarze mają, że tak Wam wciskają ten rumianek? on wbrew pozorom często uczula, a dużo lepsze działanie łagodzące ma nagietek - czy do stwierdzenia nietolerancji laktozy wystarczą tylko prężenia i bączki? bo wydaje mi się, że któraś o tym pisała na fb. Do tego nie musi być już jakaś specyficzna wysypka, poważniejsza niż krostki trądzikowe? - tak się wstrzymywałam z jedzeniem truskawek jeszcze, po czym dziś nieświadomie kupiłam sobie lody truskawkowe i z czarnej porzeczki - brawo ja. Także teraz obserwacja, ale w sumie czego wypatrywać? Wizaż mi nie działa w Chrome ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Kaiyra kolęda miał mi w W-wie kupić i babka w aptece powiedziała, że w hurtowniach nie ma od ubiegłego roku. Nie wiem o co chodzi, na doz było dostępne.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Matka Smoka
|
kopycio - dzięki za cynk z bebiko, akurat termoforku nie mam
![]() AsiaPo - tekst z wanną bezcenny ![]() Martinixx - skąd masz to info o humanie? bo ja miałam spotkanie w sr z przedstawicielką tej firmy i ona mówiła, że w Pl to jest nowość, dopiero wprowadzają produkt i na razie jest w aptekach ale chcą do sklepów też dać, natomiast produkt jest od wielu lat za granicą znany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Kopycio, on tak powiedział, co wiedział. Twierdzi, że jem coś co małego uczula i mam go obserwować. A skoro nie piję mleka i nie jem na potęgę nabiał, to nadal mam karmić piersią.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Asia jak piszesz o swoim mężu to jakbym mojego widziała, nie ogarnia zupelnie co gdzie jest w domu i jak mam mu mówić co z czym i tłumaczyć to wole sama zrobic.
Ciezki dzien dzisiaj miałam. Wybrałam sie z teściową i małym do pracy, tam 30 bab go obskoczylo, stawiają go w nosidelku na podłogę lekko stuknelam i zaczął maly plakac, chyba ze strachu. Na miescie byl aniolkiem, wytrzymam 5h nieprzebrany, karmilam w aucie, kupilam mu 2 pary spodenek i zamówię na dzien dziecka zyrafke sophie i motyla Lamaze. Wróciliśmy do domu i juz byl nie taki, w wózku nawet marudzil i poplakiwal, wzielam go do domu bo sie rozpadalo, przyszla sąsiadka z prezentem, znowu poplakiwal, jak poszla wlozylam go do łóżeczka bo juz bul śpiący ale wciaz z tym walczyl, ja ogarniając kuchnie stuknelam widelcem dosc glosno i zaczął sie godzinny placz, nie mogłam go uspokoić w końcu zasnal mi na rękach. Jestem padnieta. Dziecko mi sie popsulo, nie wiem czy przez czarownice z pracy czy przez to ze sie wystraszyl.
![]() |
#109 |
Winter is coming
|
tabaska25 za dużo wrażeń pewnie, też bym płakała, jakby mnie tyle bab obskoczyło
![]() mam dobrego chłopa, kupił mi noteckie bezalko. Po nocy zdam relację z działania na mleczarnię ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-05-31 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Poli
Super prezent ![]() A mi tak sie urwał kontakt z dziewczynami z pracy. mialam zaje.bisty kontakt z dziewczynami jak jeszcze pracowalam, podczas mojego zwolnienia dużo się pozmienialo i zostały dwie z ktorymi mialam cały czas kontakt, jak urodzilam wysłałam im foty małej, troche popisalysmy. Od tamtej pory cisza. Może one czekaj aż ja się odezwę, a ja aż one :-\ Kupki Mojej nie przeszkadza kupka, no ale mi przeszkadza i przebieram :-P Lulka Moj ojciec też zdziwiony że mąż zajmuje się mała, kiedyś to tylko kobiety dziećmi się zajmowały... na szczęście teraz jest inaczej ![]() Velika Moja też u pediatry walnęła taką kupę aż lekarka wzięła ją pod zlew umyć pupę ;-) i skomentowała że tak ma być :-P AsiaPo Mąż nieogarniety :-P mój w kwestii sprzatania podobnie ;-) Ineso Mojej kilka razy zdarzyło sie przestraszyć jak ssie i już jej sie przysypia i tak jakoś cmoknie głośno to też oczy otwarte i przestraszona :-P
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Moja córka dziś strasznie marudna i mało co spala w dzień...
Teraz zauważyłam że ma zaczerwienione lewe oko i trochę zalzawione. Jakieś pomysły co to???? Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś Ty? Ja myślę, że to z butelki łatwiej leci ![]() Cytat:
Mój ostatnio to samo. Napierdział lekarce w ręce ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
U nas dzisiaj ostatnia wizyta położnej. Mały waży 5,5 kg.
Podwójne mamy pisały, że świetne są relacje rodzeństwa. Potwierdzam, że super się patrzy na takie sytuacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Juz nowy watek?! 😳 o matko ale jestem w tyle.... No nic nadrabiam nowy i jakos bede sie starala byc w miare na biezaco...
Moj maly przechodzi dzisiaj samego siebie... Placze caly czas nie wiadomo czego chce jak mu wepchne butelke i sekunda i spi jak sprobuje wyciagnac to sie budzi... Przez caly dzien spal moze razem ze 2godz... Padam...
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Patryska moja ma tak od urodzenia hihihi nie no to nie jest smieszne. Czasem siedze z butla 30 min a z niej ubylo 10 ml. Mimo ze 3-4 h minelo od ostatniego godzinnego ciumkania 70ml. Kurde dziwi mnie ze ona tak malo w ciagu doby je i tak dlugo ciumka
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I zapewne żadnego choróbska nie będzie, to TYLKO wiatr ![]() RABATY od 2 do 8 czerwca w intermarche będą białe pampersy : 2 - sztuk 80 za 43,99 (nie wiem czy to promocja) 3 - sztuk 60 za 39,99 NAJTANIEJ ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do lekarzy i przyadków opisanych przez Ciebie...masakra, nie moge tego czytać jak dziewczyny piszą o rumianku i o matko bosko...o uczuleniu na laktoze....
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nietolerancji laktozy nie da się przegapić.
Moja córcia darła się dosłownie całymi dniami, robiła pieniste , strzelające kupy po 12 razy naa dobę, słabo przybierała i nic nie pomagało nawet delicol. Cały czas przelewało jej się w brzuszku. Dopiero mleko bezlaktozowe uratowało nas. I nie miała żadnych wysypek przy tym - nietolerancja laktozy a alergia na białka mleka to co innego. Edytowane przez danika Czas edycji: 2016-05-31 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
AsiaPo a myslalam o tym mr.b ale potem stwierdzilam ze szkoda mi kasy na niego
Kopycio no ja innego wyjscia nie widze. No i do smoka musze przyzwyczaic by piersi tak nie ciumkal... Ooo to ide sie rejestrowac ![]() Martinixxx przed porodem pytalam bo mieli normalnie w ofertach hurtowni i nic nie mowili ze wycofana. No i mowie babka z humany polecala w lutym jeszcze... na warsztatach... Ale moj mi pokaz dal ryku po kapieli.. nie wiem czemu... cyca nie.. pielucha czysta... w koncu go troche pobujalam... omotanie pomoglo na jakis czas.. wystraszylam sie ze kolki ale brzuch miekki... W koncu porzadnie beknal... jeszcze troche zjadl... poplakal i usnal mi w koncu na rekach ... Dobrze ze X jutro wraca... Ja kupilam uzywanego szumisia. W piatek po niego jedziemy. Zobaczymy czy sie spodoba tak jak suszarka z telefonu... No i dalej czekam na kota i kostke dla niego
![]() |
#120 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Noteckie to z takich rzemieślniczych? Raczej w malych sklepach a nie w markecie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.