![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: BARDZO bolesne miesięczki... :(
CZEŚĆ
![]() Ja tam miałam znim nie zaczęłam stosowac antykoncepcji i środków przeciwbólowych!(rozumiem ,że antykoncepcje stosujesz!) Powinnaś iść w takim razie do lekarza żeby Ci cos przepisał i dokładnie zbadał czy wsztystko ok.Ja do momentu aż nie zaczęłam brać tabletek nie mogłam funkcjonowac podczas miesiączki ból ogromny , skurcze, obfite krwawienia,słabo mi się robiło.Teraz juz minęło pzdr asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oto i moja niedziela. teraz jest juz na tyle dobrze, ze moge siedziec przed kompem, ale rewelacja to to nie jest. Co do twojego pytania - nie znam zadnego domowego sposobu na zlagodzenie bolu, bo na mnie zaden nie dziala. Zaczynam dzis nowe opakowanie pigulek, wiec wlasnie z hormonami lacze wielkie nadzieje na poprawe samopoczucia. Jesli, tak jak piszesz, masz bardzo bolesne miesiaczki, to sugeruje wybrac sie do lekarza, ale nie do takiego co to powie "Jak urodyzsz dziecko to przestanie cie tak bolec tzyko do kogos wyrozumiałego i swiatłego. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Taaak o urodzeniu dziecka słyszałam aczkolwiek na razie nie planuję ;P. Zdarzają mi się wymioty o skutkowaniu ziółek alebo ćwiczeń w ogóle nie ma mowy. Nawet Nospa Forte nie działa. Pigułek niestety nie stosuję ale już kiedyś lekarz mówił że powinnam się na nie przerzucić bo to skuteczny sposób. Chyba wybiorę się do lekarza bo z każdym miesiącem mam wrażenie że jest coraz gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
W moim przypadku ból zniknął po stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych. Niestety po porodzie, boli nadal, więc w moim przypadku tylko tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dolegliwości związane z miesiączką - wątek zbiorczy
Mnie bardzo bolało, próbowałam wielu metod i nic ! Dopiero angielski lekarz kazał mi łykać tabletki z olejkiem z wiesiołka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
a ja mam dlugotrwale i bardzo obfite miesiaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
P.S. Znalazłam w necie, poczytaj http://www.lmm.pl/porady/cykle/menstruacja.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Więc musze podzielić się z Wami moimi doświadczeniami.
Brałam tabletki przez około 4 lata, poto, by nie bolało w czasie miesiączki. Zaszłam w ciąże. Około roku po porodzie zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. po pieciu miesiacach zrobiłam sobie przerwę w braniu, by zobaczyć czy faktycznie jest tak jak mówią lekarze a mianowicie, że jak już urodzi się to miesiączki nie będą bolesne. Po odstawieniu bolało!! Tak samo jak wcześniej, więc stwierdziłam, że po porodzie ten ból wcale nie ustepuję, więc znów wróciłam do tabletek. Brałam przez około 3 lata, i znów przerwa, i wiecie co zdumiewające!!!!!!!! Już drugi miesiąc jestem ![]() DZIEWCZYNY POWODZENIA< mam nadzieją, że kidyś tak, jak ja, pozbędziecie sie tego cholernego bólu na zawsze. Trzymajcie się!!!!
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Bergamia dziekuje Ci bardzooooo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
hej wiem co to za ból ja 1.5 roku temu tez miałam strasznie bolesne miesiączki poprostu koszmar pierwszego dnia to wstać nie mogłam a do tego jeszce wymioty i biegunka wszystko sie skończyło kiedy lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne "cilest" wszystko sie skończyło jak ręką odjął sa swietne miiesiączka trwa 4-5 dni a o bólu nie ma mowy. moze masz po prostu niedpowiednie tabletki? może lekarz który je przepisał nie był zbyt kompetenyny pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
![]()
Czesc dziewczynki,mam pytanko jakie macie sposoby na bolace miesiaczki?U mnie jest ciezko z tym bo pierwsze dni nie moge sie ruszac z bolu, a caly okres trwa 7 dni ;/ od czego to zalezy nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposob na bolesny okres
a leki ogolnie dostepne nie pmagaja? jesli nie to trzeba pojsc do gina ,przepisze cos na recepte i z pewnoscia ci ulzy,po sie tak męczyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Proponuję wizytę u dobrego gina i koniecznie badanie usg.
Ja przez wiele lat miałam bardzo, bardzo, bardzo bolesne miesiączki - non stop musiałm być na lekach p/bólowych. Po zwykłych badaniach kolejni lekarze przez wiele lat twierdzili że wszystko jest w porządku i tak już musi być, i że przejdzie mi po dziecku. Wreszcie sama poszłam na usg i okazało się, że przyczyną bóli była ogromna bo o średnicy 10 cm cysta na jajniku - po jej usunięciu wreszcie zrozumiałam, że przy okresie można nie cierpieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
ja zauwazylam, jezeli spedzam czas aktywnie przed okresem np rowerek, spacery to pozniej mniej mnie boli i pomagaja zwykle tabletki p/bulowe, lubie tez w czasie okresu polezec sobie z termoforkiem na brzuszku ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja też przez wiele lat cierpiałam tak jak Ty. Zaczęłam miesiączkować mając 11 lat. Odwiedzałam najlepszych specjalistów. Nie stwierdzali oni żadnych medycznych powodów takiego stanu rzeczy. Jednak większość z lekarzy zapewniała mnie, że objawy ustąpią po założeniu rodziny. Początkowo myslałam, że chodzi im o rozpoczęcie współżycia, ale z czasem okazało się, że chodziło o urodzenie dziecka. Nie będę pisać, że początkowo brałam leki, które w niewielkim stopniu uśmierzały mój ból, potem były zastrzyki itd. Kiedy urodziłam dziecko wszystko ustąpiło a moje bóle menstruacyjne odeszły w zapomnienie. Nie jest to jednak recepta na pozbycie się problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
ja miesiaczkuje od 12 roku zycia. Na poczatku miesiaczka byla regularna i wszystko bylo dobrze bez bolu. Gdy zaczelam wspolzycie zaczelam miec bolesne miesiaczki, pozniej jeszcze doszedl bol piersi chociaz wczesniej mnie nie bolaly, i byl tez okres ze zawsze jak dostawalam miesiaczke to pierwszego dnia mialam rozwolnienie.... :/ od niedawna zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne i juz nie mam zadnych bolow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
ja proponuje masaż podbrzusza, ciepło i sen, mi po śnie zawsze przechodzi, nieważne ile tabletek wezme (które oczywiście nie pomagają) i ile godzin bedzie mocno bolec, jak zasypiam to przechodzi samoczynnie, myśle że to za sprawą tabletek i rozluźnienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Taka niestety Twoja uroda jak moja zresztą.Wiesz ja się ratuje tabletkami preciwbólowymi ponadto anty tabletki mi tez troszke pomagają no tez cierpie niestety.A jak nie to może wybierz się do lekarza może Ci coś skuteczniejszego zapisze
asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze plackiem leze ,nogi w gorze i poducha rozgrzewajaca na podbrzusze
![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Teraz bedac u Mojego Misia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
witam najlepeij isc do ginekologa on przepisze tabletki dzieki ktorym ci to przejdzie wiem o tym bo sama tak mialam a teraz mam 0 bolu najlepiej ginekolog
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
chyba tez musze sie wybrac
![]() moj sposob.. do tej pory przeczekac.. oczywiscie tabletki, ale trzeba przeczekac pierwszy dzien (jezeli wymiotuje) to przytulona do kibelka i to nie na kolanach tylko musze sobie spocznac na podlodze bo omdlec tez juz mi sie zdarzalo, (jak boli troche mniej) to cieplutki koc i wyrozumialych sąsiadów bo tak głośno rycze jakby mnie conajmniej ktos porzadnie zlał ![]() mam pytanko.. zauwazylam ze co druga miesiaczke mam takie ostrzejsze przejscia.. - wymioty, drgawki.. co to moze byc? taka wyliczanka bez znaczenia czy moze ma to swoje podloze gdzies indziej (chory jajnik?) skoro co druga to taka straszna?
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
UU mam ten sam problem! Pierwszego dnia jestem wylaczona z zycia. Osttanio wzielam 2 ibupromy i 2 nospy i dopiero pomoglo. Zastanawiam sie czy nie pojsc z tym problemem do ginekologa. Bo to powazna uciazliwosc.
Nie dosc ze boli mnie brzuch to jeszcze dolna czesc kregoslupa. Ja leze caly dzien. Podkurczam nogi, bo to mi pomaga i masuje brzuch. Innych sposobow brak.
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
mam ten sam problem, zwyczajnie jakos sobie radze, tabletki przeciwbolowe, masazyk, ciepla kapiel, ale... no wlasnie, wyliczylam, ze pierwszy dzien okresu (czyli wtedy keidy bardzo boli) wypadnie mi w dzien matury!!! powiedzcie co zrobic?? tabletka w moim przypadku dziala po okolo 3h jesli wezme ze 2 i to z tych silnych :/ strasznie sie boje ze bede wyc z bolu a zalezy mi na dobrym wyniku
![]() ![]() jajniki wszystko jest w porzadku mialam nie tak dawno usg brzucha, ale niestety nie da rady w najblizszych 2 tyg pojsc do lekarza bo totalny brak czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Z tego co słyszałam to witamina C troche pomoga, spróbuj też poprosić o jakieś zioła w aptece. Gdybyś jednak miała czas na lekarza to może Ci przepisze Ketonal forte. To są bardzo silne (ale i pomagające) tabletki przeciwbólowe dostepne na receptę. A przesunąć da się tylko tabletkami anty. Idź do apteki i popytaj farmaceutkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Kiedys nic mnie nie bolalo przy okresie (ohh jak bylo dobrze wtedy). Teraz natomiast cierpie z czasem coraz gorzej. Kiedys pomagal mi apap i bol znikal na caly dzien. Teraz juz on na mnie nie dziala. Przezucialam sie na ibuprom...
Bolesci moga byc spowodowane zapaleniem albo nadzerka???
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
ja mam rowniez podobnie.jednego miesiaca czuje sie dobrze , praktycznie funkcjonuje normalnie a w nastepnym miesiacu ale tylko pierwszego dnia zwijam sie z bolu.wlasnie za pare dnio spodziewam sie okresu i juz sie zastanawiam jak bedzie tym razem.brrr mam tylko taki problem ze kiedys okres mialam gora 5 dni a teraz wydluzyl sie do 7 nawet. porazka bo piec dni to dla mnie duzo a co dopiero 7
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
![]()
Moee - z tą poduszką to chyba nie tak. Nie boisz się,że dostaniesz krwotoku.
Regularne cwiczenia pomagają, bo rozluźniają a przynajmniej nie naprężają tak mocno mięśnii. Nabywamy wtedy umiejętności rozluźniania. Zapytajcie nauczycieli w-f i trenerów fitness. Zażywac ale nie nadużywac. Osobiście polecam środki farmakologiczne ogólnie dostępne, ale nie przeciwbólowe. Ostatnio dostałam takie przy zakupie pełnego opakowania Silica (na włosy). Jest to tego samego producenta. Nie pamiętam nazwy ale okres miałam 3 dni a nie 6. No-spa też może byc jeśli pomaga (mnie nie).
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
najlepiej co drugi dzien zmieniac tabletki bo organizm sie na nie po jakims czasie uodparnia wiem to po sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.