Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 08:56   #91
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
No mi też nie dogodzi Poszłam ostatnio do szmateksu i co----co mi się podobało było albo za duże albo za małe a to co było w moim rozmiarze nie podobało mi się w ogóle....Na allegro cos tam patrzyłam bo za wiele nie mam w czym chodzić i też nic mi się nie podoba...
no jak to prawdziwa kobieta
ja tam lubie mieć ubrania, ale nienawidze zakupów

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Idzie Lili coraz lepiej tak jest najlepiej bo jeszcze cały wieczór mam dla siebie no ale tatuś wraca juz wiec matka wolne będzie miała
Kasia, zebyś nie zaczęła się nudzic z nadmiaru tej wolności
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 09:01   #92
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Hej!
ale wczoraj miałam dzień, nawet do Was nie zaglądałam
moja K. przyszła ze szkoły jakaś niewyraźna, oczywiscie upierała sie, ze dobrze sie czuje, ale instynkt matki mnie nie zawiódł, bo jak zaczęła sie w dzień przykładac, wziełam ją na spytki.
Mwiła, ze ja mdli, bedzie wymiotowac ale nic konkrtenie ją nie boli. ja w strachu, ze złapała wirusa i małego zarazi .
Potem po 16ej zaczęła plakać , ze ucho ja bardzo boli i robi sie jej słabo. Dzwonie do przychodni, nie wiadomo, czy dr ją przyjmie, bo oczywiscie ma komplet pacjentów( a jeszcze 2 dr są na urlopie), wiec dzwonie do tej dr na komórkę prywatna i mówi, ze jeśli zdążymy dojechac w ciagu 10 min to ja przyjmie , bo potem jedzie na wizyty domowe. Mąż zdążył i okazało sie, ze ucho zaczerwienione, o mały włos od zapalenia.
Dostała jakieś syropki i krople do ucha i do końca tyg. ma zostac w domu.
A te mdłosci to od ucha na szczęście (w nieszczęściu), a nie od wirusa.
Jakimś cudem po przyjeździe do domu corka jak nowo narodzona , pewnie, bo leki dostała, lekoman jeden mały.
Dziś mówi, ze nic ja nie boli , ale kibluje w domu.

Mały wczoraj zasnłą późno- po 19ej, ale spal do 3, kolejna pobudka o 6:30, teraz jeszcze nie spi.
Wariuje, biegnie w powietrzu i ulewa co chwile .

Lamia , oby Zuzi jak najszybciej przeszły te złe objawy po szczepieniu. U nas ostatecznie w ten czwartek szczepimy, juz mam stresa.

Marcia, ja mam mała kuchnię i to krzesełko trochę zajmowało miejsca, ale nie więcej, niz inne, takie plastikowe( szawgierka takie ma i mam porównanie), tak wiec nie wiem, na pewno to zalezy od metrażu.
Tylko wydaje mi sie, ze jest na pewno cieższe od plastikowego, bo to lite drewno.
ale ja nie lubie plastiku, chciałam koniecznie drewniane.
Tak wiec kwestia gustu.

Ide dalej Was nadrabiać.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Ja tez tak mam , ale nie obetne, bo i tak cienizna u mnie i wyglądałabym jak zmokła kura, bo sie jeszcze dziady przetłuszczaja i zrobił mi się łupież .
Jak zwiążę, to w miarę jeszcze, nie widac, zeby sie sypały.
Muszę kupić dobry szampon i jakieś tabletki na włosy, sąsiadka jakieś ma, są drogie ale to lek, a nie suplement diety. musze spytac o nazwę.
Na łupież jest dobry szampon Nizoral... raz umyjesz i po problemie 😊

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Zuza wstała jak skowronek, ale obrażona na cyca znowu jak ona ma przybierać na wadze jak ciągle jakieś cyrki z jedzeniem odstawia

Nocy może komentować nie będę dość że jestem mega niewyspana i nie w humorze i chce mi się ryczeć tak bez powodu
Ojojoj kiedy to minie 😕 Zuza ciotka przemawia Ci do rozsądku... daj matce pospać !

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze szybko przejdzie
Moje tez strasznie się przetluszczaja dlatego je obcinam

Moja leży na macie I wyje do księżyca

Serio ! A uuu uuu ! Zw sąsiedzi słyszą

A ja tosty właśnie robie na śniadanko
Ale popatrz i tak poprawa, bo Samarocha daje Ci zrobić papu😉

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 09:01   #93
Elena_22
Wtajemniczenie

chyba cięzki dzień mnie czeka
Milek spał całe 5 min, no bo jak mozna tracic czas na sen, skoro można piszczeć, gadać i śmiac się , wystarczy, ze ja albo K. spojrzymy na niego, a on już cieszy sie, ze znalazł słuchacza

Karcia wyciagnęła z rana i zaczęła czytać slownik wyrazów obcych , teraz wyjeła ksiażkę kucharska i robi ciasto- zabrała do swojego pokoju miski, łyzki, moje kolorowe sciereczki i robią za krem poziomkowy, biszkopt i bitą śmietanę
Stary 2016-06-07, 09:05   #94
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, Lamia

mój tez jakieś cyrki odwala z cycem, nie ryczy na widok, ale jak próbuję karmić, to potrafi popłakac, nie zawsze, ale jednak.
I jak ja mam karmić, jak on ssac nie chce.
próbuje i cuduje- tak jak Aninis, na stojaco, lub schylam sie i rzymam małego na kolanach,w ubraniu i bez ( bo czasem kolory i wzory go rozpraszaja),z pieluchą na twarzy i bez, na śpiocha i ciężko to idzie.
jak tak dalej pójdzie, to mleka nie bede miała, bo laktator nie pobudzi tak laktacji jak dziecko .

I łapię doła przez to

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Paula, ale Ty masz wesoło z Mijką

Mnie przeraża to przetluszczanie, bo musiałabym myc łepetynę praktycznie co półtora dnia, zeby widac ni było

Aj, zjadłabym takie kanapki z chleba tostowego zapiekane w opiekaczu , z serem, szynką i keczupkiem
U nas wojna z cyckiem trwała 1.5 tygodnia. 😕
Teraz raz lub dwa na dzień... najczęściej po poludniu przypomina sobie i powalczy trochę.
Wczoraj mnie tak gryzła, że mówię ooo nieee drugiego cyca nie dam Ci zgryźć... zabralam i próbowałam dać smoka... walczyła jak z cycem... musiałam go jej trzymać... pogryzła go trochę i w końcu się uspokoiła.
Ja nie wiem... może ją dziąsła swędzą?
A jak sprawdzić czy zęby idą? Jak u Milanka sprawdziłaś?

Stary 2016-06-07, 09:06   #95
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja muszę zrobić moim dzieckom przegląd zabawek bo coś ich za dużo mają i tylko bajzlą na okrągło a mamy dzisiaj mieć gości. Przyjaciólka na której ślubie byłam w sobotę przyjedzie z mężem
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 09:08   #96
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Jeju ona się budzi co 2h i rzuca w tym łóżku że. Nie wiem jakby ją prądem razil lol
Haha lol nagraj to kiedyś i na fb

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
A moje dziecię śpi a matka się obudziła ns jedzenie siedzę i żrę kolację wieczorem mi się jakoś jeść nie chciało, poszłam spać bez, to teraz mnie obudził mały głód, jak noworodka

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
spóźnione smacznego

Cytat:
Napisane przez Wiedzma132 Pokaż wiadomość
Dzień przywitał nas wielką kupką aż się wylalo o 5.30 - szczyt szczęścia 😂 teraz leży i się żali kij wie czego😁 jakiś katarek delikatny się przyplątał 😡ehh...zobaczymy co dalej. A młoda już od 5 nie śpi bo do zoo jedzie z klasą i z tej ekscytacji spać nie może 😄 dzisiaj rzesami będę się podpierać 😧 Paula ja też mam w planach owalic się na krótko, irokeza miałam sobie znowu strzelić tylko mój mąż coś tak jakoś cmoka średnio zadowolony😆 już mam dość peruki na podłodze 😠 są wszeeeedzie😢 gdybym już tego nie przechodziła to ryczalabym jak bóbr teraz. A tak wyplakalam się ostatnim razem i jestem już mądra, łysa raczej nie zostanę 😊 połowy już chyba nie ma a tu końca nie widać 😡a jak obetne to chociaż tak nie będzie ich widać na podłodze, bo wyciągam normalnie garściami takie pukle włosów 😢
Co się Wam dzieje z tymi włosami... Moje zawsze były średnio gęste nawet bardziej w stronę rzadkich czyli rzadkosrednie i ciagle takie są i ciagle tak samo wypadają...

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 09:09   #97
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
U nas wojna z cyckiem trwała 1.5 tygodnia. 😕
Teraz raz lub dwa na dzień... najczęściej po poludniu przypomina sobie i powalczy trochę.
Wczoraj mnie tak gryzła, że mówię ooo nieee drugiego cyca nie dam Ci zgryźć... zabralam i próbowałam dać smoka... walczyła jak z cycem... musiałam go jej trzymać... pogryzła go trochę i w końcu się uspokoiła.
Ja nie wiem... może ją dziąsła swędzą?
A jak sprawdzić czy zęby idą? Jak u Milanka sprawdziłaś?

Aninis, całkiem mozliwe z tymi zebami.
U Milka widac na dziasełku, poza tym on jak pcha rączki do buzi, to tak jeździ nimi po dziąsłach( to inaczej wyglada niz ssanie łapek np. zamiast smoczka), slina aż cieknie z buzi i jest niespokojny wtedy. tylko te zębiska nie moga sie przebić , czytałam, ze czasem długo zęby idą, zanim przerżna sie przez dziąsło
Stary 2016-06-07, 09:20   #98
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ech

Nie martw się przecież moja też odrzucała cycka jakiś czas. Ja po drzemce jej dawałam albo jak zasnęła to próbowałam i łapała często pojadla i dalej szła spać. Z laktacja jest ok 😉

Właśnie ja nie mam w wawie miejsca w ogóle na nie i zastanawiam sie jak będę ją karmić.. no zobaczymy

Ja poszłam spać o 23 a Zocha obudziła się o 12😂 a poszła spać koło 22😎
Ach ta Zocha. 😉 a pózniej dala pospać?

Ja mam dużą kuchnię... materac do spania się mieści na podłodze tyle jeszcze przestrzeni tam jest 😂 ale nie chcę gracić. Ostatnio oglądałam krzesełka do karmienia i widziałam takie za 119 zł, które się składają fajnie do wielkości małej poduchy, więc i w podróż łatwo będzie zabrać... jak będę na kompie to wrzucę Ci linka.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Idzie Lili coraz lepiej tak jest najlepiej bo jeszcze cały wieczór mam dla siebie no ale tatuś wraca juz wiec matka wolne będzie miała
Dla mnie to szok 😊 ciekawe czy jej się utrzyma
Przed skokiem 3go mca zasypiała koło 23 i z 2 pobudkami spała do 10 czy 11. A teraz wcześniej zasypia i wczesniej się budzi 😉

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
U Milka widac na dziasełku, poza tym on jak pcha rączki do buzi, to tak jeździ nimi po dziąsłach( to inaczej wyglada niz ssanie łapek np. zamiast smoczka), slina aż cieknie z buzi i jest niespokojny wtedy. tylko te zębiska nie moga sie przebić , czytałam, ze czasem długo zęby idą, zanim przerżna sie przez dziąsło
Ja nic nie widzę na dziąsłach. Ale ona jak wkłada piąstki do buzi to nie ssie ich tylko tak nimi manewruje i palce prostuje i macha nimi w środku, że aż prawie rzyga, bo ją naciąga 😕

Stary 2016-06-07, 09:21   #99
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Co się Wam dzieje z tymi włosami... Moje zawsze były średnio gęste nawet bardziej w stronę rzadkich czyli rzadkosrednie i ciagle takie są i ciagle tak samo wypadają...
Ja i przed ciażą i w ciaży nie wiedziałam, co to znaczy wypadanie włosów, ot parę sztuk wypadło jak po myciu czesałam i tyle, a teraz masakra, jak pociagne za kucyk, to pasmo normalnie mi zostaje w ręku
Stary 2016-06-07, 09:24   #100
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Może jej za zimno albo za goraco?

Mija właśnie jest po jedzeniu. Niech sobie pospi do 8

Wczoraj robiłam polowanie na komara - ale go zabilam w końcu

Ja to się mam - jak nie gołębie to komary

Aninis

To miałaś dzien
Lilka kiedyś dorośnie i skończy się akcja cyc w każdym możliwym miejscu
U Was komary, a u nas muchy. Wczoraj byl megaskwar, pootwieralismy z TZ okna, to sie tych dziadow nam mnostwo napchalo :/
Stary 2016-06-07, 09:24   #101
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Przed skokiem 3go mca zasypiała koło 23 i z 2 pobudkami spała do 10 czy 11. A teraz wcześniej zasypia i wczesniej się budzi 😉
To gorsza opcja chyba.

Moja znów dzisiaj super spała jeśli chodzi o długość snu, ale ciągle częstotliwość pobudek wieksza niż przed ukończeniem 3 msc spała niby od 21 do 9, ale z pobudka o 4 (od tego momentu już spała z nami w łóżku bo wiedzialam, że będą częste pobudki), 5:45, 7... Fakt że przebudzala się to ja zmienialam stronę i dawałam cycka i tyle, ale jednak przerywany sen.

Elena bo przeoczyłam, jakie Ty masz to krzesełko? Bo pisałaś, że fajne i tanie, ale nie widziałam skąd to.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 09:25   #102
lamia12344
Rozeznanie

No i co. Udało się ją wreszcie przystawić do cyca to 5 minut i śpi wszyscy jej powtarzali że jest grubasek, to się obraziła na jedzenie...

Aninis Zuza też tak łapki zjada i parę razy nawet jej się rzygnąć zdarzyło...

Włosy to jakaś masakra. Codziennie ściągam wielki kłąb ze szczotki, oprócz tego znajduje je totalnie wszędzie :-o

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-06-07 o 09:28
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 09:27   #103
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Dzień przywitał nas wielką kupką aż się wylalo o 5.30 - szczyt szczęścia 😂 teraz leży i się żali kij wie czego😁 jakiś katarek delikatny się przyplątał 😡ehh...zobaczymy co dalej. A młoda już od 5 nie śpi bo do zoo jedzie z klasą i z tej ekscytacji spać nie może 😄 dzisiaj rzesami będę się podpierać 😧 Paula ja też mam w planach owalic się na krótko, irokeza miałam sobie znowu strzelić tylko mój mąż coś tak jakoś cmoka średnio zadowolony😆 już mam dość peruki na podłodze 😠 są wszeeeedzie😢 gdybym już tego nie przechodziła to ryczalabym jak bóbr teraz. A tak wyplakalam się ostatnim razem i jestem już mądra, łysa raczej nie zostanę 😊 połowy już chyba nie ma a tu końca nie widać 😡a jak obetne to chociaż tak nie będzie ich widać na podłodze, bo wyciągam normalnie garściami takie pukle włosów 😢
U mnie wlosy tez wypadaja jak szalone. Jeszcze sobie ostatnio pasemka blond zrobilam,co jeszcze bardziej moje wlosieta oslabilo.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
lamia, oby było już lepiej rosi:
aninis, no cycowa księżniczka

hej.
U nas noc tak okropna, że słów mi brak. Przemek budził się co godzinę, nawet co pół czasami. A jak już zasnął, to ja z tego wszystkiego nie mogłam spać. Padnę chyba dzisiaj, naprawdę
Biedna :/ oby bylo juz tylko lepiej z malego spaniem!
Stary 2016-06-07, 09:27   #104
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam dużą kuchnię... materac do spania się mieści na podłodze tyle jeszcze przestrzeni tam jest 😂 ale nie chcę gracić. Ostatnio oglądałam krzesełka do karmienia i widziałam takie za 119 zł, które się składają fajnie do wielkości małej poduchy, więc i w podróż łatwo będzie zabrać... jak będę na kompie to wrzucę Ci linka.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Ja nic nie widzę na dziąsłach. Ale ona jak wkłada piąstki do buzi to nie ssie ich tylko tak nimi manewruje i palce prostuje i macha nimi w środku, że aż prawie rzyga, bo ją naciąga 😕

super, ze masz taka duzą kuchnie a takie krzesełko składane to musi byc fajne i bardzo praktyczne.

To tak jak u nas, aż cofkę ma
Stary 2016-06-07, 09:29   #105
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Bartuś robi tak gdzieś od miesiąca. A wczoraj jak pomasowałam mu dziąsełka żelem to miał takiego banana w trakcie masazu i po, że jestem pewna że go swędzą. No ale od swedzenia do zebów to daleka droga może być hehe
Najgorsze że on sie drapie moim sutem Weźmie w usta, przygryza dziąsełkami i szoruje na lewo ptrawo, eh bosz ała
Stary 2016-06-07, 09:30   #106
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
To gorsza opcja chyba.

Moja znów dzisiaj super spała jeśli chodzi o długość snu, ale ciągle częstotliwość pobudek wieksza niż przed ukończeniem 3 msc spała niby od 21 do 9, ale z pobudka o 4 (od tego momentu już spała z nami w łóżku bo wiedzialam, że będą częste pobudki), 5:45, 7... Fakt że przebudzala się to ja zmienialam stronę i dawałam cycka i tyle, ale jednak przerywany sen.

Elena bo przeoczyłam, jakie Ty masz to krzesełko? Bo pisałaś, że fajne i tanie, ale nie widziałam skąd to.
Esorku, ja mam drewniane, to nie dla Ciebie, bo Ty drobinka jestes a drewniane cieżkie .
Takie krzesełko to chyba miała też Aga i Lamia, albo przynajmniej w tym samym typie.
Stary 2016-06-07, 09:31   #107
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Masakra! Dopiero nadrobiłam a tu już nowy wątek 😊

Janek dostał drewniane safety takie jak chciałam, które teoretycznie rośnie z dzieckiem - zobaczymy czy tak faktycznie będzie chociaż podobno te ikeowe za 50zl i tak są najlepsze 😀

Masz mega dobrze, że to wszystko już masz. My kupę siana wydaliśmy na wyprawkę, a jsk okaże się, że u siostry będzie chłopiec w grudniu to bardzo dużo dostaną po nas

Nam się kupa wczoraj tak wykała, że nie tylko prześcieradło brudne, ale też ochraniacz na materac

Włosy też mi lecą masakrycznie. Na szczęście myję teraz tylko 2x/tydz bo przy kazdym myciu jest tragedia, tak samo przy czesaniu
I u nas kupa gigant, tylko.dlaczego zawsze tak wczesnie? Tzn ok 5.30. Jak przewine to Arturek wybudzony i nie chce juz spac.

A co do wlosow to ja tez troche rzadziej myje i czesze nie tak czesto,bo te koltuny na szczotce mnie przerazaja!
Stary 2016-06-07, 09:32   #108
Elena_22
Wtajemniczenie

Esorku, coś takiego, tyle, ze u mnie oparcie w krowki i tyle nie kosztowało na bank:
Klupś Agnieszka I krzesełko
Stary 2016-06-07, 09:33   #109
Aagaciorek
Zadomowienie

Elena, dobrze ze lekarz przyjal coreczke Cos te leki szybko na nia dzialaja, hehe

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 09:36   #110
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
I u nas kupa gigant, tylko.dlaczego zawsze tak wczesnie? Tzn ok 5.30. Jak przewine to Arturek wybudzony i nie chce juz spac.

A co do wlosow to ja tez troche rzadziej myje i czesze nie tak czesto,bo te koltuny na szczotce mnie przerazaja!
Agaciorek, o takiej metodzie nie pomyslałam

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Elena, dobrze ze lekarz przyjal coreczke Cos te leki szybko na nia dzialaja, hehe

Zaczynam podejrzewać, ze ona cos kręciła, bo jak tylko wróciła od lekarza, juz radosna była i chwaliła sie ile naklejek dostała i jakie ma syropki
Stary 2016-06-07, 09:37   #111
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Zuza wstała jak skowronek, ale obrażona na cyca znowu jak ona ma przybierać na wadze jak ciągle jakieś cyrki z jedzeniem odstawia

Nocy może komentować nie będę ala: dość że jestem mega niewyspana i nie w humorze i chce mi się ryczeć tak bez powodu
Ten nerw na cyca to jakas nasza plaga watkowa, eh.
A ja od dwoch dni mam slabsza laktacje, nie mialam wczesniej takiego problemu... Pewnie Artusiowi sie zapotrzebowanie zwieksza, a ja nie wyrabiam... wczoraj z tej okazji trzepnelam sobie dwa piwka ze slodem 0.3.
Stary 2016-06-07, 09:39   #112
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Bartuś robi tak gdzieś od miesiąca. A wczoraj jak pomasowałam mu dziąsełka żelem to miał takiego banana w trakcie masazu i po, że jestem pewna że go swędzą. No ale od swedzenia do zebów to daleka droga może być hehe
Najgorsze że on sie drapie moim sutem Weźmie w usta, przygryza dziąsełkami i szoruje na lewo ptrawo, eh bosz ała
Tak samo my mamy
ale u nas na dziasłach są krechy jak nie wiem co , tylko kiedy one sie przebiją? siostra z ostatnim synkiem mówiła, ze bardzo długo mu sie przebijały i najgorzej z całej trójki przechodził
Stary 2016-06-07, 09:50   #113
Aagaciorek
Zadomowienie

Dziewczyny nie ma co narzekac na duzy biust, niejedna laska z malymi piersiami nam zazdrosci

Co nie zmienia fakfu, ze nie raz cieko garderobe dobrac

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Kaaasi, w konce sobie odsapniesz, nalezy Ci sie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
no jak to prawdziwa kobieta
ja tam lubie mieć ubrania, ale nienawidze zakupów

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Kasia, zebyś nie zaczęła się nudzic z nadmiaru tej wolności
O to to, ja tez zakupow nie cierpie,.a kiedys bylo odwrotnie
Stary 2016-06-07, 09:53   #114
lamia12344
Rozeznanie

Ja kiedyś uwielbiałam zakupy, a teraz? Wchodząc do sklepu wpadam w depresję bo albo nic nie pasuje, a jak pasuje to jest brzydkie...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 10:04   #115
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę zrobić moim dzieckom przegląd zabawek bo coś ich za dużo mają i tylko bajzlą na okrągło a mamy dzisiaj mieć gości. Przyjaciólka na której ślubie byłam w sobotę przyjedzie z mężem
Super☺

Cytat:
Haha lol nagraj to kiedyś i na fb

spóźnione smacznego

taa o 2 w nocy to ja nie wiedziałam gdzie cycki mam 😃
A ty się nie martw tymi pobudkami bo jak dla mnie ona ci za☠☠☠iście śpi tylko się cieszyć😉rzadko kiedy dzieci już przesypiaja tak ładnie cale noce jak Hania. często słyszę opinie że jeszcze w ciągu nocy się budzą do roku a i później.

Cytat:

Nie wiem co ta Zocha. Oczywiście że nie dała pospać 😀 więc zombie dzień nie wiem już który😉
Super że masz taką kuchnie. Ja mam malusia. Ale póki lokatorka jest to musimy się przemeczyc w tej ciasnocie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Hahhaah włożyłam zoske do Leżaczka i poszłam sobie herbatę zrobić. Słyszę poszła kupa to mysle ok zaraz przewinę. Idę ja wziąć a ona śpi hahab
Stary 2016-06-07, 10:04   #116
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Lila wlasnie bierze sutka i go naciąga i tak szarpie na lewo i prawo 😕

Stary 2016-06-07, 10:05   #117
marciar7
Zakorzenienie

Już po spaniu😉
Aninis może serio dziąsła.. kup żel moze
Stary 2016-06-07, 10:09   #118
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Super☺

taa o 2 w nocy to ja nie wiedziałam gdzie cycki mam 😃
A ty się nie martw tymi pobudkami bo jak dla mnie ona ci za☠☠☠iście śpi tylko się cieszyć😉rzadko kiedy dzieci już przesypiaja tak ładnie cale noce jak Hania. często słyszę opinie że jeszcze w ciągu nocy się budzą do roku a i później.

Nie wiem co ta Zocha. Oczywiście że nie dała pospać 😀 więc zombie dzień nie wiem już który😉
Super że masz taką kuchnie. Ja mam malusia. Ale póki lokatorka jest to musimy się przemeczyc w tej ciasnocie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Hahhaah włożyłam zoske do Leżaczka i poszłam sobie herbatę zrobić. Słyszę poszła kupa to mysle ok zaraz przewinę. Idę ja wziąć a ona śpi hahab
Też uważam, że Hania Esorka super śpi i tylko pozazdrościc.

Matka to Ty nie wiesz, że w kupie się super śpi? Cieplutko i miękko. 😂
Moja nie wiem kiedy zrobiła kupę jak z krk wracaliśmy. Wchodzimy do domu i biorę ją na przewijak, bo 2.5 godziny w trasie... a tam kupa. A spała prawie całą drogę 😊

Stary 2016-06-07, 10:15   #119
Elena_22
Wtajemniczenie

Milek śpi, muszę poprasowac, a tak mi sie nie chce , ale jak tak bedę odwlekac, góra prania będzie rosla, bo dzis kolejne zrobiłam .

Po zachciankach gołąbkowych wczoraj naszła mnie ochota na bigos, gotuję od wczoraj , musi nabrac mocy .
potem chetka na racuchy drożdzowe z jabłkami, zjedlismy wszystkie, chyba dzis znów będę smażyć

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Też uważam, że Hania Esorka super śpi i tylko pozazdrościc.

Matka to Ty nie wiesz, że w kupie się super śpi? Cieplutko i miękko. 😂
Moja nie wiem kiedy zrobiła kupę jak z krk wracaliśmy. Wchodzimy do domu i biorę ją na przewijak, bo 2.5 godziny w trasie... a tam kupa. A spała prawie całą drogę 😊

jak w puchu

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Ja kiedyś uwielbiałam zakupy, a teraz? Wchodząc do sklepu wpadam w depresję bo albo nic nie pasuje, a jak pasuje to jest brzydkie...
Ja nigdy nie lubiłam zakupów, dla mnie to tylko wejsc, wziąć coś pierwsze lepsze z brzegu i wyjść ( no i zapłacić ).
Do tej pory kupuje tak, zeby nie mierzyc, jedynie dźinsy przymierzam
Stary 2016-06-07, 10:22   #120
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jako laik w tej kwestii mam pytanko...Chcę wystawić na allegro ciuchy po Patryku te najmniejsze i pytanko takie- czy opisywać wszystke ciuchy z osobna w sensie firma i materiał (ew. rozmiar, bo niektóre są 0-3, a niektóre 3-6) czy tylko napisać że sprzedam pakę i co zawiera???

Zrób kilka paczek. Ze 2 0-3 i 2 3-6
Opisz stan, marki.

Zamieść ogłoszenie na olx, fb.

Cytat:
Moja nareszcie po jękach, płaczach i kąpieli zasnęła 😀 teraz jeszcze chałupke ogarnąć i mozna iść spać 😊 Agaczilla mogę Ci powiedzieć jak ja wystawialam, dawno to dawno ale... robiłam małe paczuszki na start, bez badziewia typu: jeansy i bluzy z kapturem, bo po co to malenstwu. Albo tak jak dziewczyny pisały - kilka pajacy, kilka body z krotkim, osobno z dlugim, dresiki w komplecie też osobno, tak samo np. spodenki i bluzeczka albo sukieneczka i sweterek. I zazwyczaj dorzucalam coś gratis bo to zawsze miło 😊 ale oczywiście zrób tak żeby było Ci dobrze i wygodnie bo biegać np. na pocztę co drugi dzień z 3 maluchów to ja dziękuję 😕 Dziewczyny jak myślicie czy jak kupię taką matę piankowa 1 cm grubości dla malutkiej, poloze koc na ziemię, tą matę i np. matę tą do zabawy to mogę ją w gorący dzień na ziemi położyć? Boziu ale skomplikowane zdanie 😆 ona nawet nie ma kiedy na brzuchu poleżeć bo prawie cały dzień na dworze spędzamy a wieczorem to nie dotykać bo i tak tańce przed zaśnięciem 😧a tak to chociaż na dworze by trochę polezala. Tylko nie wiem czy nie za mała jest.
Myślę, że tak. Ta mata piankowa świetnie izoluje Tylko uważaj na kleszcze

Cytat:
Zuza po szczepieniu okropna. Spać nie, jeść nie... Tylko jęczała i marudziła. Gorączki nie ma, ma nóżce póki co bez śladu. W końcu usnęła na cycu jakoś przed 7 i na razie śpi. Martwię się trochę bo w miesiąc przytyła tylko 600 g waży 6700 g. Po Michale i cyrkach z jego wagą mam jakąś traumę, bo znowu byłby problem z dokarmianiem bo mm i butla to zuooo
Ejjj.... dużo waży. Teraz dzieciaczki wyhamowują troszę z wagą

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Mo dokładnie mi tez biust zaburza wszystko mam nadzieję, że jednak trochę się zmniejszy

Aga co Ty piszesz przecież my wszystkie młode 😀
Ja wczoraj na swój spojrzałam i się zrobił mały i wiszący
Pewnie jak skończę karmić to będzie gorzej. Serio...słabo wczoraj na wieczór wyglądał. Będą uszy jamnika jak nic

Cytat:
Ja tak samo... dlatego mało chodze i póki co królują długie tiszerty i leginsy

elena- dobrze, że Małej nie rozwinęła się infekcja i z uszami jest ok.

U mnie też włosy lecą. Dramat. Ale ja też korzystam z w/w metody- rzadziej myć (1x tydzień) i czeszę się raz dziennie.

U mnie dzisiaj znów u maluchów katar. Wczoraj wypuściłam TŻ-ta z Gośką do sklepu i mu się zapociła, owiało i gile znów są. Krzyś wczoraj nic nie miał a dziś znów odciągam. Za.a.j.e.b.o.n.g.o. I dzisiaj i jutro postanowiłam kiblować z nimi w domu żeby to jakoś zaleczyć...a przynajmniej nie pogarszać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości