![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Austria
Bo większość z nich nie wie nawet gdzie Polska leży a czy należy do uni to też dla nich niewiadome niestety ![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
oj cos w tym jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
... juz połtorej miesiaca jestem w Wiedniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
i jak wrażenia? zadowolona jesteś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Austria
A u mnie jeszcze tylko dwa tygodnie i wyjeżdżam stąd
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Jestem mega zadowolona, naprawdę. Pracę znalazlam bardzo szybko, bo juz po tygodniu bylam na etacie
![]() ![]() Mieszkam w Wiedniu w Leopoldstadt, pracuje na Mariahilfer w Humanicu, zapraszam dziewczyny ![]() Może jakies wspólne spotkanie zrobimy dziewczyny? Nie znam jeszcze dobrze Wiednia a muszę zacząć sie rozgladać za sukienka jakaś ładna na wesele ![]() Któraś z Was mogłaby polecić mi tu dobrego fryzjera? (ale w rozsądnych pieniądzach?) Edytowane przez aivii Czas edycji: 2013-08-22 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
super, że jesteś zadowolona
![]() co do sukienek polecam Mariahilfer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Mariahilfer jest dla mnie jeszcze troszkę za droga
![]() Jakby któraś z Was miała czas, zapraszam do Humanica, wspomożecie rodaczke :P kazdy pracownik musi dziennie zaprosic 5 klientów do programu Humanic Avatar (czyli po prostu wyrobic karte stałego klienta sieci Humanic poprzez zeskanowanie komputerowo stóp - dzieki tej karcie łatwo potem dobrac odpowiedni rozmiar). :P zawsze jest problem z klientami wiec kazda polska twarzyczka chętna będzie bardzo mile widziana ![]() Jak coś, szukać mnie z samego przodu sklepu, tuż przy wejściu, albo pytac kogokolwiek o Anne z polski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Jak będę sobie kupować buty to zajrzę do Ciebie
![]() ![]() Odnośnie spotkania to jestem chętna. Z chęcią skorzystam jeszcze z wolnego czasu, zanim zaczną się studia i ten cały chaos październikowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
super, daj znac wczesniej to sprawdze w grafiku czy pracuje w tym dniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
każdy weekend, ewentualnie wieczory w ciągu tygodnia mam wolne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Czy jest szansa, że jakiekolwiek sklepy (spożywcze/drogerie kosmetyczne) będą otwarte w Wiedniu w niedziele? Wybieram się tam w trakcie trwania jarmarków bożonarodzeniowych (w grudniu)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Bille na dworcach, tylko przygotuj się na straszny tłok i co najmniej półgodzinne kolejki. I tylko do 22...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() W Wiedniu, w tygodniu sklepy ogółem otwarte są do 19-tej (centrum handlowe na Enkplatz bodajże do 20-tej), w soboty do 18-tej, a w niedzielę w ogóle wszystko zamknięte oprócz dwóch bill ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pracujesz jeszcze w humanicu? Czesto w soboty jestem na mariahilfer to bym do Ciebie zagladnela, akurat potrzebuje jakis butow na zime ![]() ---- Polecam bardzo nowy projekt dla osob do 21 roku zycia, kurs niemieckiego do poziomu B1 calkowicie za darmo (!) Rewelacja dla mlodziezy, bez zadnych znajomosci jezyka. INTERFACE Favoritenstraße 8/1B/1, 1040 Wien Zgloszenia : wtorek od 17 do 20 piatek od 12 do 15 tel. +43 1 524 50 15-41 interface-wien.at Edytowane przez amico Czas edycji: 2013-10-27 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
hallo
![]() już od miesiąca mieszkam w wiedniu. studiuję na uniwersytecie wiedeńskim. chciałabym sobie znaleźć jakieś dodatkowe zajęcie, ale nie znam niemieckiego myślicie że to problem? mam dużo ciekawych doświadczeń w swoim cv ![]()
Życie społeczeństw, w których panują nowoczesne warunki produkcji, przypomina olbrzymie zbiorowisko spektakli. Wszystko, co dawniej przeżywano bezpośrednio, oddaliło się, przybierając postać przedstawienia. W świecie rzeczywiście odwróconym na opak prawda jest momentem fałszu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
zalezy jakie dodatkowe zajecie cie interesuje?
bez niemieckiego jest dosyc ciezko, chyba ze jakas praca z wymaganym angielskim |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć wszystkim! Ja właśnie zastanawiam się nad studiami w Austrii. Najbardziej bym chciała się dostać na wirtschaftsuniversität, ale nie wiem jakie są warunki rekrutacji, na maturze zdaje rozszerzoną chemie, biologie i podstawowy niemiecki, polski, angielski, matme. Niemiecki znam na poziomie niższym średnio-zaawansowanym przez co bym chciała iść na roczny kurs niemieckiego na Uniwersytecie. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest z dostaniem się i utrzymaniem na Ekonomii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Mieszkałam kiedyś w Wiedniu i ubóstwiam to miasto. Mam tam trochę rodziny, więc odwiedzam często, też niedługo wybieram się na jarmarki
![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Kiedy jedziesz na jarmarki? ja będę 15 grudnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja dzień po tobie i będę tam do 22 grudnia, a później wracam 26-ego
![]() I coraz częściej myślę o tym, by wrócić już tam na stałe ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Ja się tam przeprowadzam w czerwcu na studia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Kurde, zazdroszczę
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ostatnio zaoszczędziłam trochę stypendium, więc będzie można poszlaeć w grudniu juhuu! no i mama przyjezdza na swieta do mnie : )
Życie społeczeństw, w których panują nowoczesne warunki produkcji, przypomina olbrzymie zbiorowisko spektakli. Wszystko, co dawniej przeżywano bezpośrednio, oddaliło się, przybierając postać przedstawienia. W świecie rzeczywiście odwróconym na opak prawda jest momentem fałszu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż mój Tż mówił coś, że mógłby się przenieść do siedziby swojej aktualnej firmy w Niemczech, bo inne zarobki itp, ale nie wiem jak on to sobie wyobraża bez języka ![]() Ja niemiecki znam biegle i proponowałam mu, że będę go uczyć, ale powiedział, że nie chce wyjść przy mnie na głupka i woli się zapisać sam na kurs. Ech, faceci ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
I jak tam jarmarki w Wiedniu?
![]()
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Przez weekend prawdziwe tłumy wieczorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja puki co odpuściłam sobie jarmarki. Nie mam siły na nic a w robocie piekło
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.