![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Konkurs Timotei - wygraj zestaw 3 produktów :-)
Ja od dawna marzę o bujnych i długich lokach, które ślnią na powietrzu od blasku słońca, ale niestety moje cienkie i matowe włosy mi to utrudniają. Dlaczego? Ponieważ nie są podatne na kręcenie i po godzinnym kręceniu lokówką moje loczki utrzymują się może przez godzinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Jako osoba posiadająca naturalnie proste włosy zawsze marze o bujnych lokacha. Niestety przez moje cienkie włosy loki nie trzymają się na moich włosach, co za tym idzie to fakt że moja fryzura po już po chwili wygląda tragicznie, ani nie są one kręcone ani proste. Gdy wyobrażam sobie mnie używającą najnowszą linie Timotei widzę kobietę która ma piękne loki oraz lśniące wlosy pełne objętośći.
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Rok temu postanowiłam zapuścić włosy i muszę przyznać, że chociaż rosną szybko, to brak im blasku, objętości, są cienkie i łamliwe. Moja wymarzona fryzura to romantyczny kok z luźno upiętych loków. Delikatny, zmysłowy, gęsty i lśniący. Idealny na wyjście we dwoje do restauracji, albo na miasto. Niestety, jak na razie szczytem finezji jest u mnie najprostsza kitka, bo moje włosy są oklapnięte i matowe.
#94 |
Przyczajenie
|
Od zawsze zachwyt budzą we mnie włosy Natalii Siwiec, właśnie o takich zawsze marzyłam, rozpuszczone, delikatnie pofalowane, pełne objętości i blasku włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Kobieca natura przekorną jest więc ja, posiadaczka długich, naturalnych włosów od lat marzę o krótkiej, drapieżnej fryzurce. Niestety, jak to ujęła moja fryzjerka "póki co, włosy rokują na wyliniałego lwa". A na zdetronizowanym wypłoszu mi nie zależy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Moje matowe i bez objętości włosy w kolorze jasny blond marzą (a tak na prawdę ich właścicielka), aby układały się jak burza słodkich loczków Marylin Monroe. Mam włosy do połowy pleców, ale ją proste i cienkie, brak ich im objętości, więc nie ma szans na razie na fryzurkę pełną objętości, o której pisze. Może jest szansa to zmienić?
![]()
#97 |
Przyczajenie
|
Marzę, marzę o fryzurze...
która nie jest dana mojej naturze. Mam włosy proste- chcę mieć kręcone, chcę by w moim wyglądzie było coś urozmaicone. Jednak lokówka nie jest tutaj moim dobrym przyjacielem, a ja za kręcone włosy dałabym na prawdę wiele. Moje włosy są cienkie i matowe, a pokręcenie ich takim sposobem będzie dla nich jak "ataki bombowe." Chcę, aby najpierw moje włosy nabrały witalności, to wtedy, wtedy być może jakiś lok u mnie zagości. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Od dawna marzą mi się duże loki, jak z reklamy, uniesione od nasady, gładkie i lśniące. Niestety, stan moich włosów nie pozwała mi na stworzenie tego typu fryzury - po wielokrotnych próbach moje "piękne loki" nadal wyglądają jak te, które powstawały po spaniu w warkoczu, gdy byłam małą dziewczynką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Od dawna marzę by gęste włosy mieć.
Jednak natura nimi nie obdarzyła mnie! Są one rzadkie i wcale układać nie chcą się, o wymyślnych fryzurach tylko śnię ![]() Uwielbiam piękne hollywoodzkie fale, bo nieskromnie mówiąc wyglądam w nich doskonale, ale na obecną chwilę pozwolić na nie sobie nie mogę, choć robię wszystko co mogę, by mieć dużo włosów na głowie. Łudzić jednak nie przestaję się wciąż, może kiedyś będziesz miała bujną czuprynę- pociesza mnie mąż! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Jestem realistką i mając na uwadze kondycję moich włosów, nigdy nie marzyłam o tym by mieć takie fryzury jak kobiety pracujące w telewizji, znane aktorki czy piosenkarki. Uważałam, że aby móc się cieszyć tak pięknymi, puszystymi i jedwabistymi włosy potrzeba wiele godzin spędzonych przed lustrem tuż przed wyjściem z domu i użycia litrów kosmetyków, które czynią nas chwilowymi boginiami. Czy tak jest - w istocie nie wiem. Mi przychodzi zmagać się z cienkimi włosami. O czym "śnię"? O tym by mieć miłe w dotyku, nie przyklapnięte włosy, choć trochę uniesione u nasady! I już od dawna waham się czy zrobić to o czym marzę od dawna. Przez moje cienkie i matowe włosy nie mogę się zdecydować czy ściąć zrobić sobie grzywkę! Nie tylko po to, by przy okazji zakryć krosty na czole, ale by w końcu coś zmienić! Powiecie - w czym tkwi problem? No cóż. W parze z cienkimi włosami idą włosy przyklapnięte, pozbawione objętości i blasku. Więc jestem sobie w stanie wyobrazić jak wyglądałabym w takiej fryzurze. A podobno marzenia się spełniają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Marzę o grzywce,,jednak włosów mam jak w przeżedzonym gnieździe i boję się efektu po obcieciu. Nie chciałabym wyglądać jak lysolek
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Fryzura marzeń? Upięcie w stylu Brigitte Bardot. To klasa, seksapil i zadziorność w jednym. Nieujarzmiona kobiecość. Zdecydowanie mająca więcej wyrazu niż romantyczne loki, czy sztywny kok. To kształt dla kobiet, które wiedzą czego chcą i nie boją się po to sięgać. Myślę, że odpowiednia pielęgnacja włosów umożliwiłaby mi zrobienie tej fryzury. Bo resztę już mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Od dawna marzę o zmianie koloru włosów - z ciemnego brązu na blond. Przy okazji zmiany koloru bardzo chciałabym też zmienić moją dotychczasową fryzurę i cieszyć się pięknym bobem! Moje włosy są cienkie i matowe, więc niestety, jeszcze nigdy nie odważyłam się na takie radykalne cięcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Najbardziej mi się marzy fryzura aktorki Audrey Hepburn (upiętę wysoko włosy w elegancji kok). Niestety mogę o tym zapomnięć przy moich ciękich i łamliwych włosach. Zastanawiłam się też nad klasyczną fryzurą Edith Piaf (fryzura do krótkich włosów, rozpuszczone falujące) - niestety moje włosy są za rzadkie i śmiesznie bym wyglądała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Zawsze fascynowały mnie fryzury z lat osiemdziesiątych, te wszystkie kobiety w pstrokato-błyszczących ubraniach w dziwnych kształtach, w tych szarych prochowcach, z pięknymi, błyszczącymi ustami i niesamowitymi blond fryzurami o imponującej objętości - to jest to! Marzy mi się fryzura podobna do tej, jaką ma Kim Wilde w teledysku "You Keep Me Hangin'One", czyli półdługie, cieniowane, "pogniecione" blond włosy z tapirowaną grzywą. Yeah! Czuję, że ta fryzura dodałaby mi pewności siebie. Cóż z tego, gdy...kolor jest, ale... No właśnie... Z moich cienkich, matowych włosów zrobić takie cudo będące symbolem wizerunku kobiet z lat osiemdziesiątych? Tu chyba potrzebny cud...
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Moim marzeniem jest fryzura taka jaką ma Kasia Zielińska , ale moje włosy są cienkie i nigdy takiej fryzury nie będę mieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Marzę o takiej fryzurze, która pokaże wszystkim, że już skończyła się zima; że zdjęliśmy już czapki z głów i teraz włosy będą czuły się lekko i swobodnie. Każdej wiosny odwiedzam fryzjera, aby podciąć końcówki włosów. Tej wiosny również tak się stanie, z tym że czeka mój image istna rewolucja. Z długich włosów mam ochotę zamienić je na krótkiego boba. Jedynie chcę zostawić przód dłuższy, aby fryzura była jak najbardziej efektowna. Takie obcięcie pozwoli mi na szybkie ułożenie włosów rano przy pomocy pianki i lakieru. No i oczywiście spowoduje, że sama będę czuła się lekko i zwiewnie tak jak moje włosy. A i przyciągnę uwagę wszystkich, bo będę wyglądała zupełnie inaczej. Moje włosy są cienkie i matowe. Mam nadzieję, że z pomocą Timotei Eksplozja Witalności moje włosy staną się gęstsze i będę wyglądała zjawiskowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Jak na Polkę przystało, jestem typową Słowianką i uwielbiam warkocze wszelkiego rodzaju. Posiadam dość długie włosy (do łopatek) i zamierzam zapuszczać dalej. Niestety moje włosy niezbyt dobrze wyglądają w takiej fryzurze, z powodu gęstości. Gdy mam dość rozpuszczonych włosów, upinam warkocz. Jeden! O dwóch nie ma co marzyć, nawet po solidnych wytapirowaniu. Warkocze nigdy nie przestają być modne, a i wybierać w sposobie splotu jest w czym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Zawsze marzyłam o włosach takich jak z reklam. O wielkiej objętości i sprężystości. Wyglądających na zdrowe i lśniące. Jednak nigdy nie było mi to dane ponieważ mam włosy rzadkie i bez objętości. Kombinowałam z różnymi fryzurkami ale muszę się pogodzić z równo przyciętymi końcówkami o średniej długości. Mam nadzieję że te kosmetyki spełnią moje marzenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Do tej pory pamiętam, gdy po raz pierwszy oglądałam ogniem i mieczem. Od tego momentu już, jako mała dziewczynka, marzyłam żeby mieć takie cudowne warkocze jak ma Helena, grana przez Izabelę Scorupco. A ta scena jak one wirują, gdy tańczy jak szalona ze Skrzetuskim. Ach, nieszczęsny losie. Po mamie odziedziczyłam włosy cieniutkie, oklapnięte, matowe, łamliwe i kompletnie nie podatne na jakąkolwiek stylizację. W mojej rodzinie to wszyscy panowie dziedziczą przepiękne, puszyste fale. I choć w ciągu ostatniego roku postanowiłam zawalczyć o te wyśnione warkocze Heleny i czytałam wiele blogów, artykułów to jednak nadal moje włosy przypominają raczej mysi ogonek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Marzę o zwykłej krótkiej fryzurze, bardzo wycieniowanej. Jestem posiadaczką cienkich, średniej długości włosów i już przekonałam się o tym, że cieniowanie przy tym rodzaju włosów nie jest najlepszym pomysłem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Był sobie kiedyś taki zespół Europe, który zasłynął jednym przebojem "Final countdown" (końcowe odliczanie). I ja właśnie odliczam czas do chwili, kiedy dzięki wygranym trzem szamponom Timotei zrobię sobie taką przebojową, napuszoną koafiurę, jaką miał wspaniały wokalista tego zespołu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
No ja chciałabym mieć taką fryzurę jak ukraińska premier Julia Tymoszenko - niestety "nie nada" bo mam cienkie i potrzebujące odżywienia włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
A ja marzę o ombre i ogromnych hooliwodzkich lokach z dużą objętością na długich włosach. Takiego efektu nigdy nie uzyskam na moich cienkich i pozbawionych objętości włosach, więc fryzura tego typu pozostaje tylko w sferze moich marzeń. Poza tym moje włosy potrzebują by poprawić ich kondycję, dodać blasku i wzmocnić je.. Marzenia się spełniają.. Może tym razem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Zawsze chciałam mieć lokowane włosy... jak mama. W końcu zdecydowałam się na trwałą z loków. Zawsze miałam cienkie włosy, które czasami się rozdwajały i były pozbawione życia, ale w końcu nadszedł ten dzień. Niestety, fryzjerka nie sprawdziła kondycji i stanu moich włosów - dopiero po wszystkim dowiedziałam się, że tak powinno się robić przed trwałą - i... to był błąd życia...
Włosy zostały po prostu popalone... przez 1,5 roku ratowałam to, co z nich zostało. Nie dosyć, że i tak były słabe, to po nieudanej trwałej było jeszcze gorzej. Na szczęście, liczne maski, odżywki oraz inne zabiegi pielęgnacyjne oraz sukcesywne ścinanie włosów spowodowało, ze moje włosy wróciły - prawie - do normalności. Jednak nadal marzę o burzy loków, co niestety nie jest mi dane |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Włosy to przecież wizytówka każdej kobiety,
To w nich „chowają się” prawdziwe sekrety. Piękne i zadbane włosy sprawiają, Że napotkani ludzie tego wieku nie dają. Włosy są ważnym elementem wyglądu zewnętrznego, dlatego potrzebują pielęgnacji i wyglądu zadbanego. Włosy, że tak powiem mnie nie słuchają, tylko niestety zawsze odstają. Nie są proste, ani kręcone, tylko stoją niemal w każdą stronę. Przed wyjściem do znajomych czy na imprezę muszę nieźle się nagimnastykować, by jakoś w miarę przy przystojnym mężu się prezentować. Lokówka i prostownica idą w ruch, ale czasem to od nich słyszę buch buch. Już efektu takiego nie dają, włosy nie zachwycająco wyglądają. Dlatego bez dwóch zdań, Na taki styl chrapkę mam. Który dodałby mi pewności siebie, Dzięki któremu czułabym się jak w siódmym niebie. Moje włosy są długie i kręcone, Ohh takie nieuspokojone. Trudno z nimi coś niesamowitego wykreować, Muszę się nieźle gimnastykować. To styl elegancki bez wahania, szyku potrzebuje prawdziwa dama. Tak na miesiąc krótkie fryzura mi się marzy, ale taka upięta - niech się zdarzy. Gdyż ciężko mi się rozstać z włosami długimi, mam ochotę na fryzurę z włosami krótkimi. Udawany Bob to styl dla mnie styl bez wątpienia, moja fryzura na chwile właśnie w krótką się zmienia. Gwiazdy na czerwonym dywanie pięknie się w nim prezentowały, a przecież wybór gwiazd był przemyślany- okazały. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Marzę o bujnej i pełnej objętości burzy fal lub loków , które oplatają moją twarz i przyciągają męskie spojrzenia . Marzę o pięknych grubych lśniących włosach bardzo sprężystych i mięsistych niestety zamiast tego mam sianko na głowie, strączkujące się i smętnie opadające bez ładu i składu,są suche jak wiór i łamią się za kazdym dotknięciem ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Wymarzona fryzura... hmm to chyba zawsze były hollywoodzkie loki. Zawsze chciałam mieć takie, chciałam by pięknie układały się na wietrze, przy tańcu, ruchu... Ale niestety. Moje włosy matowe, kruche, cienkie i słabe. Mają wszystkie te cechy! O zgrozo właściwie to żadnej fryzury nie mogę z nich zrobić. Jedynie mizerny warkocz, zwykły kucyk i noszenie rozpuszczonych...
#119 |
Przyczajenie
|
Moim włosom już od dawna brakuje objętości
oraz witalności dlatego potrzebna im regeneracja oraz właściwa pielęgnacja. Gdybym już piękne, gęste włosy miała to niejedna fryzurę bym wyczarowała. Najbardziej marzą mi się piękne, proste włosy zadbane oraz należycie wypielęgnowane tak by przez dzień cały zawsze dobrze się prezentowały i swoim wyglądem wszystkich zachwycały. Edytowane przez gretka18 Czas edycji: 2016-06-12 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Marzę o zwykłej klasycznej fryzurze - długie włosy, grzywka na bok w kolorze siwym. Uwielbiam ten kolor włosów, jednakże wymaga on nieustannego tlenienia oraz farbowania, co w znacznym stopniu wyniszcza włosy. Na chwilę obecną moje włosy są bardzo zniszczone, pozbawione blasku i witalności, jednym słowem - marność. Odpowiednie kosmetyki na pewno poprawiłby kondycję moich włosów, dzięki czemu mogłabym stworzyć sobie moją wymarzoną fryzurkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.