![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze robota kuchennego
no tak
![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
tez bym chciała mamusię sprawiającą takie prezenty
![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Trochę off top ale powiedzcie mi czy robot o mocy 900 watt wyrobi ciasto drożdżowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kupuję robota kuchennego - co polecacie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Do czasu jak nie dorobiłam się maszyny do chleba to ciasto drożdżowe robiłam w ten sposób że dawałam połowę mąki, robot cisto bez problemu wyrobił i pod koniec dodawałam resztę.
![]() |
#97 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Ja na początku napaliłam się na Kitchen Aid, ale przeszło mi jak zobaczyłam cenę ![]() Mamy coś podobnego, skandynawski wyrób OBH Nordica Hercules, moc 1200. Z 2 extra dodatkami cena nie przekroczyła 2 tys zł. http://www.youtube.com/watch?v=VVthDgPoHWM |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z roznic to z tego co widze ten Bosh jest minimalnie mocniejszy (1600W do 1400W) i nie ma mieszadla flexi do kremow-kenwood ma taki i teoretycznie zgrania wszystko to co i na sciankach misy. nie wiem jak w polsce ale w UK w zestawie daja do kenwooda jeszcze food procesor. na temat kenwooda fajna recenzje ma jeszcze Dorotus na blogu Moje Wypieki http://www.mojewypieki.com/post/robo...d-chef-premier (ma rowniez recenzje min Kichen Aida). nie wiem jak jest z cena glownego miksera i dodatkow tego Bosha wiec sie nie wypowiem a to bardzo wazna kwestia kaledonia jaki ladny ten twoj mikser no i cena tylko 350£ fajnie! niestety znalazlam tylko jeden angielski sklep co go oferuje i dodatkow niestety tutaj nie ma zadnych ![]()
Edytowane przez madziara_07 Czas edycji: 2013-03-03 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Już kupiłam Boscha, ale dzięki za wypowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
i jak sie sprawuje?
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Całkiem nieźle, co prawda nie mam jeszcze żadnych przystawek dodatkowych ale podstawa jest całkiem ok. Ciasto drożdżowe wyrobi w 10 minut, tak że ręcznie nigdy w życiu tak mi nie wyszło, no chyba , że ciasto ugniatał mój mężczyzna
![]() A no i ładnie wygląda na kuchennym blacie ![]() Edytowane przez Dziewczyna Stradivariusa Czas edycji: 2013-03-04 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
up up.
Ja mam takie głupie pytanie. Bo wiem, że ☠☠☠☠☠☠☠☠☠/termomix/no, to cholernie drogie coś-ma funkcję podgrzewania. A czy inne mają? Jakikolwiek ma? Bo ja ze sprzętu mechanicznego w kuchni mam obieraczkę i trzepaczkę do jajek, a odkąd mój Rodzic wziął i kupił sobie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a, to słyszę hymny pochwalne i myślę, że też powinnam COŚ mieć w kuchni. Tylko-czy za siekanie/gotowanie/gotowanie na parze/szatkowanie/wyprowadzanie psa na spacer musze faktycznie wydawać 3 tysiaki czy może jest jakaś opcja ekonomiczna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Nikkolaa napisz mi czy ta maszynka Zelmera-Prymus rozdrabnia mieso tak jak na mielone bo chciałabym sobie kupic ale mam watpliwosci czy mi sie przyda ,a moze kupic maszynke do mielenia miesa pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Odkopałam wątek, planuję zakup robota kuchennego i chciałam zapytać czy znacie firmy KLARSTEIN lub BOMANN aha i z tych tańszych to widzę jeszcze CLATRONIC czy warto kupić ich roboty? Patrzę na te z mocą 1000 lub 1200 W, bo taka chyba jest wystarczając czy nie poradzi sobie z ugnieceniem ciasta i po dwóch raza się spali?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() czy takiego (bardziej, jak robot): ![]() ? Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-17 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, powiedzcie jakich używacie robotów kuchennych, co polecacie? Planuję zakup mego pierwszego robota
![]() ![]() ![]() Dodam tylko, że zależy mi głównie na wyrabianiu ciasta drożdżowego, kruchego itp. Fajne sa te roboty z oddzielną misą. Przeglądając oferty na necie skupiłam się na dwóch markach: Bosch i Kenwood, czy słusznie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
zielony stworek
|
Moc najważniejsza. Niczego poniżej 700,800 a najlepiej 1000 W bym pod uwagę nie brała,bo nie poradzi sobie z wyrobieniem ciasta.
Potrzebujesz wszystkich przystawek? Bo ja np. zrezygnowałam z niepotrzebnych mi maszynek do mielenia mięsa,do ciasteczek, wyrobu kiełbas ![]() Skup się lepiej na solidnym sprzęcie niż dodatkach. W tanich robotach typu MPM wszystko w cenie,ale czy taki ten robot super to zdania są podzielone. Przyjrzałabym się modelom ETA Gratus http://eta.cz/eta-gratus-kuchynsky-robot CookYoo 7000 http://www.yoodigital.com/en/food-pr...kyoo-7000.html Czy tylko mnie się wydaje,że to to samo co OBH Nordica Hercules ![]() Cenowo poniżej 200euro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Te dwa modele które podałaś są fajne, ale raczej nie są dostępne na polskich stronach. Czy jesteś w stanie polecić coś w granicach 1.000 zł? Czy w tej cenie kupię porządny sprzęt? Kaledonia, napisz jeszcze proszę o co chodzi z przystawką do ciasteczek? Robi się takie ciasteczka jak kiedyś z maszynki? Edytowane przez Vulcana Czas edycji: 2014-01-20 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Do wyrabiania cista drożdżowego to ja bym jednak polecała kupić maszynę do chleba (taka Alaska to koszt koło 200-250 zł), wszystko wrzucasz wprost z lodówki, a maszyna wygrzewa ciasto. Jak dawniej wyrabiałam "zelmem robi" cisto to jednak dosyć "mulił", no i trzeba było dbać o ciepło składników i kuchni.
![]() |
#110 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu kup tańszego robota i maszynę do chleba. Ja mam w domu maszynę do chleba, maszynkę do mielenia oraz robota i takie rozwiązanie sobie chwalę.
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Mam małą kuchnię. Mimo tego, iż szafki mam pod sam sufit, to nie mam gdzie tego trzymać. Nie chcę kupować kolejnych kilku sprzętów. Wolałabym mieć jeden ale wielofunkcyjny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Potwierdzam, że maszyna do chleba jest świetna do wyrabiania ciasta. Program 15 minut do makaronu i ciasto serio jest wyrobione.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za wskazówki. Edytowane przez Vulcana Czas edycji: 2014-01-21 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przykładowo: w piekarniku mam kilkanaście programów. Czego używam najczęściej? Termoobieg lub grzałka górna, 180-200 stopni C - standard, w każdym piekarniku bym to miała. Ale nie żałuję wydania 1600 zł, bo przede wszystkim kupowałam go pod kątem (poza oczywiście estetyką) tego, że da się dzielić komorę na 2 części i tej funkcji akurat naprawdę używam, właściwie cały czas. Inny przykład: blender koniecznie chciałam mieć z przystawkami do siekania warzyw, do miksowania ziół. Czego używam: metalowej końcówki do siekania, czasami trzepaczki. Przystawki leżą w jakimś pudle. Chyba w końcu sprzedam za złotówkę na Allegro, bo się marnują. Następnym razem wezmę blender jedynie z tymi końcówkami i co najwyżej jedną malutką do siekania ziół / czosnku. Żadnych dużych gratów, bo się tego wyciągać nie chce, a myć to już w ogóle (a byłam święcie przekonana, że będę używała wszystkiego). Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-21 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W praktyce zaś często jest tak, że później tego nie używa się, nie chce się wyciągać sprzętu, myć go itp. TŻ po dziś dzień wypomina mi 3 poziomowy parowar Zajmuje prawie całą półkę w szafce. Był używany max. 3 razy. Teraz z perspektywy czasu wiem, że powinnam kupić tylko nakładkę na garnek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Jak robisz ziemniaki z parowaru? Wrzucasz je całe czy pokrojone w talarki? Posypujesz przyprawami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Różniście. Nasza ulubiona wersja to każdy ziemniak nacięty na krzyż, położony na sreberku (nie mocno zakryty, ale tak, aby dobrze siedział i żeby masło nie wypłyneło). Na to masełko, dużo czosnku, mogą być zioła. Wychodzą delikatne, a jednocześnie mają zdecydowany smak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.