|
|
#91 |
|
BAN stały
|
Dot.: fotki z naszych wojazy
Slicznie Desti,slicznie a teraz ja
To Les Calanques (kalanki) gory wapienne.Ciagna sie wzdluz wybrzeza od Marsylii do Cassis.Pozniej napisze wiecej poniewaz padam juz po dzisiejszej wyprawie do Marsylii.Obiecane zdjecia dorzuce jutro |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...
|
|
|
#93 |
|
BAN stały
|
Desti nie szalej,bo Cie nie przebije
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ja i tak wszystkiego nie moge wstawic... bo ze Szkocji mam jakies 500 zdjec ... mysle, ze tyle wystarczy ...pieknie wyglada woda gdy ma wapn za towarzysza... wtedy jest tak bajecznie turkusowa ... cudo... ciekawie te gory wygladaja... dzieki Tobie odkrywam sliczne zakatki Francji... tylko ja sie jakos nie moge do tego kraju przekonac ... bylam tam raz na wakacjach... dobija mnie niechec mowienia francuzow w innych jezykach oprocz ich ojczystego a tego niestety nie znam...
|
|
|
#96 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja pomimo,ze tu jakis czas juz mieszkam tez nie moge sie przekonac.Widoki widokami ale Francuzi mi kompletnie nie leza
Jesli chce sie ratowac angielskim lub niemieckim to cienko piszcze.Niekiedy dogadam sie po wlosku.O rosyjskim nie wspominam Francuzi sa okropnie zadufani w sobie,miedzy innymi dlatego zle sie tu czassami czuje wsrod ludzi. Doprzucam kilka fotek... Notre Dame de La Garde Marsylia |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miłość życia ?? a tak na poważnie, to nie myślałaś o przeprowadzce, znalezieniu pracy w Szkocji ??
You say the word you know I will find you Or if you need some time I don’t mind I don’t hold on to the tail of your kite I’m not like the girls that you’ve known But I believe I’m worth coming home to Kiss away night This girl only sleeps with Butterflies Paris Paris |
|
|
|
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
Skoro juz tu siedzicie to chce Was zaprosic do Emigrantek na obejrzenie naszych cudownych,nowych zdjec z naszych wojazy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91292&page=3 |
|
|
|
|
#99 |
|
BAN stały
|
Jestem zakrecona
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... to, ze maz ma tu bardzo dobra prace, ktora lubi ... poki jest nam tu dobrze to nie bedziemy sie przeprowadzac... kiedys jak bylam duzooo mlodsza chcialam mieszkac na Bawarii... i ciesze sie, ze tak sie ulozylo ... ale latka mijaja i chce miec jakies stale miejsce... w koncu sie tu zaaklimatyzowalam... a Szkocja pozostanie celem wakacyjnych wypraw... ...
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja na zakonczenie prezentacji Szkocji mam jeszcze kilka fotek ... na pierwszym jest kosciolek... w ktorym znajduje sie grobowiec pierwszego krola Szkocji... Roberta the Bruce... znanego nam z filmu "Braveheart" ...zreszta i W. Wallace ma swoj monument... niesamowita budowla gdzie mozna zobaczyc jego miecz... historia tego kraju jest niesamowita... ale jak bardzo zywe sa ich tradycje... i jaka role Szkoci do tego przywiazuja mozna zobaczyc na kazdym kroku... a przy tym sa to ludzie otwarci i serdeczni...
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rozumiem, skoro dobrze Ci się żyje, z pięknym miejscu, z człowiekiem którego kochasz, to cóż więcej potrzeba. A Szkocja, tak jak powiedziałaś - miejsce, wypraw ![]() w takim razie życzę Ci wielu wakacji w pięknych zakątkach Szkocji
You say the word you know I will find you Or if you need some time I don’t mind I don’t hold on to the tail of your kite I’m not like the girls that you’ve known But I believe I’m worth coming home to Kiss away night This girl only sleeps with Butterflies Paris Paris |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... tyle jeszcze mam tu miejsc do odkrycia ... ale do Szkocji na pewno jeszcze wrocimy... bo maz tez zafascynowany jest tym krajem ...
|
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
Mam w koncu troche czasu,zeby wrzucic reszte zdjec.
Dzis tematem bedzie Marsylia. Na pierwszy rzut Park Borely Edytowane przez betka72 Czas edycji: 2006-06-12 o 15:26 |
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Desti piekne zdjecia!! I super ujecie Elian Donan
Ehh...te wspomnienia.Betka cudowne te wapienne skalki i turkusowa woda. A czy do tej plazy w dole bylo jakies normalne zejscie? |
|
|
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
Tak...5 km miedzy gorami...az w koncu kawalek kamienistej plazy
.Nie pamietam gdzie wrzucilam zdjecia z tej trasy.Chyba do watku o wiosnie.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
to teraz dla odmiany cos blizszego... pare zdjec z austriackiego Salzburga
... bardzo lubie to miasto... o bialych budowlach i pieknym starym miescie... i wspanialej alpejskiej okolicy... pare km za miastem jak widac na jednym ze zdjec zrobionych z okna w zamku... alpejskie szczyty pna sie do nieba ... z tej gory, ktora widac mozna spacerkiem wybrac sie jaskini lodowej... ja niestety tej jaskini nie widzialam... bylam tam przed sezonowym otwarciem... ale spacery po gorach i spojrzenie na miasto z takiej wysokosci warte bylo wyprawy ) ...
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... tanzanit dziekuje ja czesto tak sobie wspominam... ale przegladanie tych zdjec wzbudza tesknote ... a tak przy okazji... wrzucilabys tutaj pare fotek z Brienz ...
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
No ale sie tutaj u Was wysiedziałam
Zdjęcia przepiekne. Wszystkie . Ale najbardziej mnie pociągają widoki z Francji. Południowa Francja to kraj dzieciństwa mojej mamy
|
|
#110 |
|
BAN stały
|
Swietnie ROZ-ter-KA,ze zajrzalas
.Bardzo sie ciesze,ze zdjecia Ci sie spodobaly.Zagladaj czesciej,bo bedzie tego wiecej.Na innych watkach tez mozna znalezc super fotki. |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Paris Paris-jestes z Lęborka
?? Jak miło że ktoś z tego forum zna to miasto |
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Swietny wátek,ale niestety wiekszosc zdjec mi sie nie wyswietla
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
O lovely_girl widzę że na ten sam wątek się natknełyśmy
![]() Zdjecia ze Szkocji rzeczywiscie przepiękne, wyglądają jak robione dla jakiegoś profesjonalnego przewodnika. desti czy możesz napisać coś więcej na temat twojej wyprawy? Jak ona przebiegała, w jakich rejonach i o jakiej porze roku....
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zawsze ma sie kase by gdzies pojechac a poogladac piekne widoki zawsze mozna
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
podnoszę wątek, bo może jakieś wizażanki emigrantkowe były na kolejnych wyprawach od ostatniego postu
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja watek odswieze i swoje dodam...ostatni nabytek z Paryza.
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

-> co sroce w oko wpadnie
... bylam tam raz na wakacjach... dobija mnie niechec mowienia francuzow w innych jezykach oprocz ich ojczystego a tego niestety nie znam...

... ale do Szkocji na pewno jeszcze wrocimy... bo maz tez zafascynowany jest tym krajem
) ...

?? Jak miło że ktoś z tego forum zna to miasto