![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 2
Cytat:
![]() Co do bujaczka to szczerze ja bym na tym etapie odpuscila albo szukala czegos po taniosci. Nasza najczesciej po 5min w dupe parzy. Teraz tylko turlanie sie po powierzchniach plaskich ją zajmuje na dluzej ![]() My mamy bujako hustawke hybrydowa za 5 stów, ktora dostalismy w prezencie i dla mnie to zmarnowana kasa. Taki sam efekt mamy z bujaczka z fp za 150zl.,ktory jest u moich rodzicow (młoda nie lubi bujania). Tyle, ze sam nie buja i dizajn brzydszy. Idę stanik zmienić i ruszyc dupsko do biegania. Wybitnie mi sie dzisiaj nie chce. Zezerlismy do meczu z tż 2kg.czeresni. Moze nie puszcze hafta gdzies po drodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakie znacie powody badania HCG poza ciążą?
Zastanawiam się jakie tajemnicze powiklanie popołogowe powodujące krwawienia wychodzi z badania HCG. Często rozmawiałyśmy tu o antykoncepcji i za każdym razem obstawialam, że jak już będę po porodzie i połogu, to założę spiralę. Niestety dzisiaj dowiedziałam się na wizycie, że spirala nie wchodzi u mnie w grę. Ze względu na tylozgiecie macicy. ![]() Tabletek anty nie mogę, spirali nie mogę, jajników w naszym kraju nie podwiazują, a czwarta ciąża w moim przypadku byłaby dużym zagrożeniem... Widzicie tu logikę? Oczywiście wiem, że są jeszcze inne metody, które zresztą stosujemy,ale nie ukrywam, że dla mnie prezerwatywa to taka trochę loteria... Bo co jeśli pęknie? A przecież nie o to chodzi, żeby się martwić tylko zapobiegać niechxianym klopotom... Musiałam trzasnąć małe użalanko ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A probowalas ja brac w foteliku samochodowym? Wiem ze to nie jest dobre rozwiazanie ale przynajmniej moglabys skoczyc gdzies do sklepu. Nie jestem zwolenniczka wozenia dzieci w fotelikach ale czasem nie ma wyjscia i ja tez musialam nie raz ja tak brac bo inaczej bym nie wyszla. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Dark ja też polecam bujaczek z Fisher price Pozyczylam od siostry taki z malym akwarium Fajne ma melodyjki i mały gada do konika morskiego ;-) Tylko ze mój gigant niedługo z niego wyrośnie
A może pomysl o krzesełku do karmienia? Ja mam takie po M które się nadaje dla młodszych dzieci bo można je rozłożyć do pozycji pollezacej M tam siedziala jak miała jakieś 5-6 miesięcy ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Dobranoc Padam na nos dzisiaj Ta poranna akcja z dymem mnie wykonczyla Do jutra
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dark a gdzie masz wózek? Bo jeśli w domu to można spróbować pocwiczyc jeżdżenie w domu z różnymi zabawkami itp. A z fotelikiem tez dobry pomysł jeśli inaczej się nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
I ja ide spac. Moje zlotko juz na mnie czeka. Tzn to male bo to duze na wyjezdzie. A matka sama spac nie lubi wiec sie tulamy dzisiaj z malutka.
Jeszcze tylko pampersa jej zmienie. Oby sie nie obudzila. Dobranoc. Ps Darka ja mam zwykly lezaczek kupiony z drugiej reki. I sie sprawdzil. Dokupilam tylko przywieszki do luku grajace i jest pelnia szczescia. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
No wlasbie ja juz wypróbowałam nosik.. U mnie to skomplikowana operacja bo mieszkamy na 3 piętrze a wózek jest w garażu. Czyli pakuje mała w nosik, schodze na dół, idę jakieś 200m, mam garaż. Otwieram, wyciągam wózek, przekładam mała do wózka, chowam nosik i zamykam garaż. I nawet jak wezmę ja na śpiocha to w trakcie przekładania się budzi. A w nosiku w aucie ostatnio robi cycki bo wierci się i wygina jakby chciała z tego nosika wyskoczyć. Ona się już nauczyła ze jak ja wyciągamy z nosika to ona prostuje plecy i spina kark a nóżkami się odpycha jakby chciała podskoczyc. I to samo robi nawet jak gdzieś jedziemy i jest zapięta pasami. Najgorsze jest to, że ona potrafi być spokojna w wózku 2h a potrafi się rozpłakałac po 20 min.. Albo rozpacze się od razu po wsadzeniu. Normalnie loteria, nigdzie spokojnie wyjść nie mogę, kisimy się w domu od zeszłego poniedziałku nie licząc weekendu w lesie na którym dała popis głosu i pójścia na ogródek gdzie też płakała :-P Ja zaczynam serio myśleć ze ona nie cierpi być na dworze. W domu robi drzemki, guga, śpi, leży spokojnie na kanapie, w łóżeczku. A tylko zobaczy ze jest na zewnątrz to panika :p
To Ci lobuz! ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Boziu jak to male cialko cudnie grzeje. Dobranoc.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Dark piękny wątek!
![]() Misia super, że wszystko ok z serduszkiem Igora. My idziemy do kardiologa w sierpniu. Też mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Monia, Ktoregos_dnia mi też ten Lech Mojito nie smakuje. To chyba najgorsze piwo jakie piłam. Ja też uciekam już spać, nie ma męża, śpimy z synkiem razem i całą noc się przytulamy ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Witaj Aniu !
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
karmienie nr 1... trochę wcześnie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
My też już po karmieniu nr 1
Mira M spi dzisiaj ze mną ![]() ![]()
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
My karmienie nr 2. Oby teraz pospal do rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
U nas karmienie nr 1 i kupa w gratisie
Najgorsze że się wybudziła przy przebieraniu. Mam nadzieję ze zaśnie
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam zasnąć przez godzinę Potem M stwierdziła ze chce siusiu i wrócić do siebie spać Zasnelam po 3 o 4 znowu pobudka do M a o 5 karmienie nr 2 Głowa mi zaraz pęknie :-(
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Super!😃
Cytat:
U nas tak jest starszy synek był totalnym antywózkowcem, młodszy miłośnik wózka😃 Dawid mało płacze ale na szczepieniu poleciały łzy. Cytat:
A dziecko siada z brzucha. Czy wasze dzieci pełzają? Boje się że to za wcześnie. Dawid na brzuchu podkula nogi, prostuje i sunie do przodu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
No i od 6 nie śpimy wszyscy
![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzień dobry ![]() ![]() ![]() a ja muszę poszukać jakiś inspiracji na dietetyczne obiadki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A nas Mały totalnie zaskoczył - spał prawie 8 godzin!! szok, szok, szok! chyba wczorajszy dzień tak go wymęczył i jak mi padł w końcu w chuście o 21.30 tak elegancko pospał do prawie 5.30 ![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eeyesblue M zasnela ale od rana wymiotuje Nie mam pojęcia od czego Co prawda mnie wczoraj przeczyscilo raz a konkretnie ale myślałam ze cos zjadlam a teraz to już nie wiem o co chodzi Biedna znowu się męczy a jutro tz wyjeżdża Osiwieje niedługo całkowicie :-( Kciuki za szczepienie ![]()
![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Monicca biorac pod uwage, ze wozek kupilismy uzywany, ale jak nówka i na gwarancji, za pol darmo, teraz tez nieuzywany to sprzedajac moglibysmy zrobic niezly deal ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja mam huśtawkę i uważam, że to był bardzo dobry zakup
![]() ![]() Ale nockę miałam, pobudka północ, trzecia z lulaniem do piątej, szósta i ósma. Ledwo oczy otworzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
U nas z kolei w nocy były chyba ze 4 pobudki. Chyba przez te ząbki Mały je często i mało, ale nie narzekam, bo pediatra mi wczoraj powiedziała, że niektóre dzieci podczas zabkowania wcale nie chcą jeść!
Całą noc to chyba przespie jak do szkoły pójdzie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Juz nas juz norma - pobudka o 5-5;30 i 8-9.
Teraz kicia leży w łóżku w sypialni i ogląda coś tam a ja siedzę i pije kawę w spokoju <3
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam zakupy życia w lumpie!
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Moonunit Współczuje mam nadzieję ze M sxybko przejdzie
U nas znowu wariacje z cycem,przystawić ja to mssakra tak sie rzuca
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.