Projekt Lady - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-01, 22:52   #91
FRIDAONE
Przyczajenie

Dot.: Projekt Lady

Jestem zaskoczona. Do tej pory, wydawało mi się, że Patrycja jest protegowana przez mentorki, myślałam, że ma duże szanse, żeby wygrać program. Dzisiejsza decyzja jest dla mnie niespodzianką.
FRIDAONE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 22:53   #92
cukierkova0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga024 Pokaż wiadomość
Dobrze się stało. W pałacu będą duże zmiany Chłopa to ma takiego w ogóle nie pasującego do niej

Tez to pomyślałam. 😂
cukierkova0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 23:03   #93
aga024
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cukierkova0 Pokaż wiadomość
Tez to pomyślałam. 😂
Patrycja miewa dziwne zachowania, ale nie wygląda źle i nie jest tak głupia, jaką udaje. Zasługuje na kogoś normalniejszego
Stary 2016-08-02, 04:58   #94
Italia_
Raczkowanie

Ten jej chłopak. Pochodzi z Wiednia i nie wie, jak się zachować? Wydawało mi się, że oni dostojność mają we krwi 😜
Italia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 06:41   #95
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez aga024 Pokaż wiadomość
Patrycja miewa dziwne zachowania, ale nie wygląda źle i nie jest tak głupia, jaką udaje. Zasługuje na kogoś normalniejszego
Jest wczoraj z ciekawości weszlam na jej profil na fb. Co tam sie wyprawia...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 09:26   #96
201703310931
Konto usunięte

Dobrze, że Patrycja odpadła. Wkurzała mnie swoim zachowaniem i wiecznym robieniem z siebie wielkiej bidulki
201703310931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 10:07   #97
czekoladowoo
Zakorzenienie

Koszmarna jest ta dziewczyna
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 11:28   #98
cukierkova0
Zadomowienie

Ja mam jej obraz w glowie z Wczorajszych... Nie będę sie wyrażać jak mysle o takich laskach.
Stary 2016-08-02, 13:28   #99
Niezastapiona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Italia_ Pokaż wiadomość
Ten jej chłopak. Pochodzi z Wiednia i nie wie, jak się zachować? Wydawało mi się, że oni dostojność mają we krwi 😜
ja to zrozumialam tak, ze on tam przyjechał i pracuje, a nie, że pochodzi z Wiednia ?
Niezastapiona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 16:02   #100
Dracy
Zadomowienie

https://www.youtube.com/channel/UCOw...9wYtJrQ/videos

wiedziałyście że Patrycja ma kanał na youtube?
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 22:24   #101
2016103100900
Konto usunięte

A która z dziewczyn wam najbardziej przypadła do gustu z tych co zostały nadal w programie? Która was wkurza?
2016103100900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-04, 13:24   #102
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaonaa Pokaż wiadomość
A która z dziewczyn wam najbardziej przypadła do gustu z tych co zostały nadal w programie? Która was wkurza?
Mi najbardziej przypadła do gustu Patrycja Wieja, Roksana i Pamela też wydają się całkiem ok. Widać, że pracują nad sobą.
Wkurzało mnie zachowanie Agaty, która ciągle musi coś przeskrobać, ale w ostatnim odcinku nie było źle

Zakochana <3
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-04, 15:41   #103
Italia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niezastapiona Pokaż wiadomość
ja to zrozumialam tak, ze on tam przyjechał i pracuje, a nie, że pochodzi z Wiednia ?
Tak mówiła 😄

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość
Mi najbardziej przypadła do gustu Patrycja Wieja, Roksana i Pamela też wydają się całkiem ok. Widać, że pracują nad sobą.
Wkurzało mnie zachowanie Agaty, która ciągle musi coś przeskrobać, ale w ostatnim odcinku nie było źle
Wieja to ta, co pracuje w klubie nocnym?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ja lubiłam Pati, bo z niej na prawdę byliby ludzie, ale niestety...
Lubię Andżelike 😄.

A nie lubiłam tej blondyn, gdzieś na poczatku odpadła i Izy (?) ,co kłóciła się z Patrycją
Stary 2016-08-04, 16:02   #104
joanah
Raczkowanie

GG do joanah

Ja lubie Agate, jest niesforna ale widac, ze potem bardzo zaluje. Chyba nie radzi sobie dobrze z emocjami i czesto ja 'ponosi chwila'

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
joanah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-04, 22:39   #105
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Italia_ Pokaż wiadomość
Tak mówiła 😄

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Wieja to ta, co pracuje w klubie nocnym?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ja lubiłam Pati, bo z niej na prawdę byliby ludzie, ale niestety...
Lubię Andżelike 😄.

A nie lubiłam tej blondyn, gdzieś na poczatku odpadła i Izy (?) ,co kłóciła się z Patrycją

Tak, to ta

Andżelika też wydaje się sympatyczna, a teraz stała się taka bardziej kobieca i moim zdaniem to jest zmiana na korzyść

Zakochana <3
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-06, 14:26   #106
Italia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość
Tak, to ta

Andżelika też wydaje się sympatyczna, a teraz stała się taka bardziej kobieca i moim zdaniem to jest zmiana na korzyść
Radosc w jej oczach była nieziemska, gdy chwaliła się swoim rodzicom, że potrafi chodzić w szpilkach 😊
Stary 2016-08-07, 21:53   #107
201706081317
Konto usunięte

Witam, dziewczyny.
Jestem po seansie wszystkich odcinków, dzisiaj nadrobiłam.
Pierwsze co, to fakt autentyczności vs reżyserowania. Ja mam wrażenie, że na początku dużo było reżyserowane, ale potem dziewczyny dostały takiego flowa, że samo się kręci. Mentorki są bardzo przyjemne, przyjazne, widać, że zależy im na tym projekcie. Rozenkowa też się stara - mówi to osoba, która nie miała pojęcia, że ktoś taki istniał aż do Projektu. Jako obiektywna osoba stwierdzam, że nie wiem, co robiła wcześniej, ale tu bardzo dobrze się prezentuje, jest przyjemna w odbiorze.
Dziewczyny - kilka faworytek znalazłam, które dopiero teraz zaczęły wychodzić zza kurtyny. W ostatnim odcinku reżyser położył nacisk, by pokazać Patrycję z jak najgorszej strony i Pamelę z jak najlepszych ujęć. Patrycja okazała się finalnie być naprawdę pustakiem, ukrytym za tą wyniosłą miną (swoją drogą nieźle manipuluje innymi), a Pamela - ja, emocjonalny głaz, miałam ochotę ją przytulić, gdy mówiła o swoim ojcu. Autentyczna do bólu, mądra, mądra, mądra. Same reakcje, zwłaszcza w kuchni i po wizycie rodziców, moim zdaniem nadają się na jakiś immunitet nietykalności.
Minus - spojlery. Widziałam zapowiedź finału i fryzury dziewczyn od tyłu - przecież można od razu poznać od tyłu, która w finale będzie!
Nie rozumiem też postów takich "oglądam bo przypadkiem włączyłam", "oglądam bo to odmóżdżacz", "oglądam, bo blahblah". Oglądacie, bo fajny program i zżyłyście się troszkę z uczestniczkami i nie wiem co to za moda i fejm, by nie przyznawać się, że ktoś oglada program telewizyjny
201706081317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-07, 23:33   #108
cukierkova0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieska_meta Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny.
Jestem po seansie wszystkich odcinków, dzisiaj nadrobiłam.
Pierwsze co, to fakt autentyczności vs reżyserowania. Ja mam wrażenie, że na początku dużo było reżyserowane, ale potem dziewczyny dostały takiego flowa, że samo się kręci. Mentorki są bardzo przyjemne, przyjazne, widać, że zależy im na tym projekcie. Rozenkowa też się stara - mówi to osoba, która nie miała pojęcia, że ktoś taki istniał aż do Projektu. Jako obiektywna osoba stwierdzam, że nie wiem, co robiła wcześniej, ale tu bardzo dobrze się prezentuje, jest przyjemna w odbiorze.
Dziewczyny - kilka faworytek znalazłam, które dopiero teraz zaczęły wychodzić zza kurtyny. W ostatnim odcinku reżyser położył nacisk, by pokazać Patrycję z jak najgorszej strony i Pamelę z jak najlepszych ujęć. Patrycja okazała się finalnie być naprawdę pustakiem, ukrytym za tą wyniosłą miną (swoją drogą nieźle manipuluje innymi), a Pamela - ja, emocjonalny głaz, miałam ochotę ją przytulić, gdy mówiła o swoim ojcu. Autentyczna do bólu, mądra, mądra, mądra. Same reakcje, zwłaszcza w kuchni i po wizycie rodziców, moim zdaniem nadają się na jakiś immunitet nietykalności.
Minus - spojlery. Widziałam zapowiedź finału i fryzury dziewczyn od tyłu - przecież można od razu poznać od tyłu, która w finale będzie!
Nie rozumiem też postów takich "oglądam bo przypadkiem włączyłam", "oglądam bo to odmóżdżacz", "oglądam, bo blahblah". Oglądacie, bo fajny program i zżyłyście się troszkę z uczestniczkami i nie wiem co to za moda i fejm, by nie przyznawać się, że ktoś oglada program telewizyjny

Ja nie śledziłam każdego odcinka, oglądałam jesli przypadkiem skacząc po programach sie trafilo.

W jakich godzinach i kiedy to leci?
Stary 2016-08-08, 09:48   #109
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukierkova0 Pokaż wiadomość
Ja nie śledziłam każdego odcinka, oglądałam jesli przypadkiem skacząc po programach sie trafilo.

W jakich godzinach i kiedy to leci?
w poniedziałki po na wspólnej
20.50?
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 17:28   #110
FRIDAONE
Przyczajenie

Ile osób, tyle różnych opinii. A to tylko dlatego, że jesteśmy różni, mamy różne poglądy, doświadczenie, pochodzimy z różnych środowisk. Nie określałabym Patrycji Karczewskiej - pustakiem, szczególnie, że jedynym powodem takiego określenia jest jej kokieteryjność, nastawienie na wygląd, pewna doza zmanierowania i chęć zwrócenia na siebie uwagi. A i w tych, wyżej wymienionych cechach, nie należy dopatrywać się głupoty, bo tak naprawdę mogą one oznaczać całą masę pozytywnych aspektów, to jest - kobiecość, duża dawka kobiecości, kreatywność, umiejętność kreowania sytuacji. Właśnie takie osoby jak Patrycja, w ostatecznym rozrachunku, bardzo mogą zaskoczyć i to zaskoczyć pozytywnie. Patrycja Karczewska na pewno nie jest głupia, ma jakiś pomysł na siebie, który jednym może się podobać, innych natomiast razi. Ale jakaś jest. Takich kobiet, jak Patrycja Karczewska, często nie lubią inne kobiety ( ...bo dodatkowo jest atrakcyjna...).
Lubię też drugą Patrycję, czyli Wieję. Ma w sobie taki naturalny wdzięk.
FRIDAONE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 22:58   #111
aga024
Zadomowienie

Dlaczego znów odpadły dwie osoby?! Zachowanie Marty nie wskazywało rażąco na odpadnięcie. Roksana zachowywała się jak dziecko (chociaż zachowanie Agaty też nie było stosowne - Roksana nie życzyła sobie dobrych rad i wsparcia), ile osób ma pracę marzeń? Bardzo dużo ludzi pracuje dla pieniędzy, ale... żadna praca nie hańbi, a nawet jeśli nie chce się czegoś robić, to można grzecznie odmówić.
Mentorki na siłę chcą zrobić z dziewczyn kopię robota, zero emocji, zawsze stosowne zachowanie.
Stary 2016-08-08, 23:16   #112
theorema
Zadomowienie

Też mnie dziwi, że Marta odpadła. Roksana nie potrafiła zapanować nad emocjami. Za to zachowanie Patrycji na rozmowie rekrutacyjnej było straszne. Dziewczyna ma niby licencjat więc jakimś cudem musiała przejść przez egzaminy i obronę, a zachowywała się jakby w ogóle nie ogarniała prostych pytań.
theorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 23:23   #113
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez theorema Pokaż wiadomość
Też mnie dziwi, że Marta odpadła. Roksana nie potrafiła zapanować nad emocjami. Za to zachowanie Patrycji na rozmowie rekrutacyjnej było straszne. Dziewczyna ma niby licencjat więc jakimś cudem musiała przejść przez egzaminy i obronę, a zachowywała się jakby w ogóle nie ogarniała prostych pytań.
Ja też nie zrozumiałam, o co ta kobieta ją pytała. Zgłupiałabym jak Patrycja. Licencjat nie pomoże, jak ktoś na siłę chce Ci zadać banalne pytanie w sposób, którego przecietny człowiek nie ogarnie.

Roksana słusznie odpadła, ale Marta? Moja faworytka, świetna dziewczyna. Została Agatka, Pamela, Patrycja i Andzia. Myślę, że Pamela ma szansę wygrać, a odpaść może Agata przez swoje wybuchy emocji.
201706081317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 23:36   #114
theorema
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie zrozumiałam, o co ta kobieta ją pytała. Zgłupiałabym jak Patrycja. Licencjat nie pomoże, jak ktoś na siłę chce Ci zadać banalne pytanie w sposób, którego przecietny człowiek nie ogarnie.

Roksana słusznie odpadła, ale Marta? Moja faworytka, świetna dziewczyna. Została Agatka, Pamela, Patrycja i Andzia. Myślę, że Pamela ma szansę wygrać, a odpaść może Agata przez swoje wybuchy emocji.

Ja akurat zrozumiałam. Takie samo albo podobne pytanie padało na większości moich "poważnych" rozmów. Wiem, że licencjat nie pomoże, ale jednak obrona poniekąd wymaga podobnego zaangażowania jak na rozmowie i do tego pytania czy w ogóle sam język raczej też nie przypominają potocznego. A reakcja Patrycji pokazała, że w ogóle nie miała pojęcia o temacie, nawet po powtórzeniu pytania. Moim zdaniem jest trochę faworyzowana przez mentorki. Zresztą podobnie jak Agata, ale ona jest pozytywna . Jakoś nie mam typów na finał, o ile Pamela niczego nie odwali w najnowszym odcinku to będzie ona i pewnie Patrycja.
theorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 09:23   #115
Quiza
Raczkowanie

Moim zdaniem wygra ta grubsza dziewczyna. Obstawiam tak od początku. Za to z tego co widziałam na fb Pamela niedawno brała ślub i wydaje mi się ze jest w ciąży no chyba że to sukienka ślubna tak ja pogrubila

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Quiza
Czas edycji: 2016-08-09 o 09:26
Quiza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 09:56   #116
Triss Merigold
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez theorema Pokaż wiadomość
Ja akurat zrozumiałam. Takie samo albo podobne pytanie padało na większości moich "poważnych" rozmów. Wiem, że licencjat nie pomoże, ale jednak obrona poniekąd wymaga podobnego zaangażowania jak na rozmowie i do tego pytania czy w ogóle sam język raczej też nie przypominają potocznego.
Zgadzam się, pytanie było standardowe i sama się z takim nie raz spotkałam. Patrycja poradziła sobie fatalnie. Martę wyrzucono bo jest zbyt mało wyrazista niestety. Ja w sumie dopiero w tym odcinku zwróciłam na nią uwagę, wcześniej jej w ogóle nie kojarzyłam.
Trochę szkoda mi Roksany. Wydaje mi się ogarniętą osobą, która miała ciężką sytuację. Poza tym podoba mi się, że ma własne zdanie i nie przyjmuje ślepo głupich pomysłów mentorek/prowadzącej.
Triss Merigold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 10:08   #117
201608251131
Konto usunięte

Mam nadzieję, że wygra Angelika, chociaż usilnie tolerują te wybryki Agaty i pewnie to ona wygra, ale zmian to za grosz u niej nie widzę. Wkurza mnie ta dziewczyna. Wczoraj udała jej się 1 rozmowa z klientem, ale skora to pouczania Roksany, już wie, że to praca jej marzeń, że się nadaje. Takie naiwniactwo.
201608251131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 10:25   #118
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:

Serio??? Normalne pytanie, żadnych trudnych słów tam nie było.

Nie podobał mi się powód wyrzucenia Marty, to znaczy że matkowała czasem koleżankom, a to rola mentorek. Starsza była od niektórych sporo, to czemu miałaby mieć wywalone na inne dziewczyny, skoro miała więcej doświadczenia życiowego i mogła wesprzeć je duchowo.

Nie potrafię powiedzieć czemu, ale swoim sposobem bycia? urokiem osobistym? Agata jakoś sprawia, że wybaczam jej nieodpowiednie zachowanie.

Pamela jest dla mnie nijaka.
Andżela faktycznie zachowuje się jak dzieciak. Ten śmiech podczas rozmowy przez telefon z kontrahentem był żenujący. No ale chociaż pokazała że nie wpisała w cv nieprawdy.
O Patrycji W. nie mam wyrobionego zdania.

Nie znałam przeszłości Roksany. Niestety zachowywała się jak dzieciak w pracy. To, że praca nie jest zgodna z jej predyspozycjami i ze się w tym nie odnajduje można powiedzieć w bardziej elegancki sposób niż jej fochy.
Sama sobie przypina łatkę dziewczyny z poprawczaka.
To czy jest w 2 czy 3 klasie gimnazjum nie ma dla mnie znaczenia. Przecież nie potrzebowała w pracy znajomości wielomianów czy transformacji Lorentza.
Ma 18 lat, jakieś doświadczenie życiowe i to chyba bardziej "z życia" człowiek uczy się jak rozmawiać przez telefon. Nie kojarzę w szkole takiego przedmiotu.

Dla mnie wygrać powinna dziewczyna, która najbardziej się zmieniła. i jak na razie nie mam faworytki, bo dla mnie dziewczyny za bardzo sie jednak nie zmieniły.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 10:26   #119
201703310931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
Zgadzam się, pytanie było standardowe i sama się z takim nie raz spotkałam. Patrycja poradziła sobie fatalnie. Martę wyrzucono bo jest zbyt mało wyrazista niestety. Ja w sumie dopiero w tym odcinku zwróciłam na nią uwagę, wcześniej jej w ogóle nie kojarzyłam.
Trochę szkoda mi Roksany. Wydaje mi się ogarniętą osobą, która miała ciężką sytuację. Poza tym podoba mi się, że ma własne zdanie i nie przyjmuje ślepo głupich pomysłów mentorek/prowadzącej.
Mi też jej szkoda. Dla mnie ona jest naprawdę ogarnięta, ale nie umie panować nad emocjami. Pamiętam z pierwszego odcinka jak wszystkie imprezowały, a ona jedyna nie przyłączyła się do nich.

Szkoda, że odpadła Marta, lubiłam ją.

Dla mnie faworyzowana jest Agata. W każdym odcinku zachowuje się jak chce, nic w sobie nie zmienia, a mentorki na to przymykają oko. Agata zwiększa oglądalność, dlatego ją trzymają. Wkurza mnie to.
Z tych, które pozostały moją faworytką jest Patrycja Wieja. Choć na rozmowie kwalifikacyjnej wypadła słabo, to jednak od początku programu widać w niej zmiany.
201703310931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 14:00   #120
Gosia447
Raczkowanie

W tym odcinku było bardzo dużo ciekawych porad nawet dla widzów jak się mają zachowywać na rozmowie kwalifikacyjnej. Nie podobało mi się, że Roksana wspomniała wtedy o narkotykach.

Zauważyłam, że Patrycja Wieja bardzo ładnie chodzi i kuca. Podobało mi się to bardzo. tak jakoś z klasą i z gracją.

Nie zrozumiałam o co chodzi z tą kawą i śniadaniem w ręce. To wyglądało dość dziwnie jak każda z dziewczyn wychodziła z pałacu z takim zestawem.
Gosia447 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości