![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Dzień dobry
![]() Pobudka i cyc. Nad ranem było trochę ciężko bo Maja nie chciala usnac i trwało to kolo 2-3 godzin. Wydaje mi się że moje dziecie ma katar albo zatkany nos bo charczy jak oddycha. Na razie sola jej zakrapiam. Zobaczymy w piątek co powie lekarz. Justynko wielkie gratulacje!!! ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Kasiu wszystkiego najlepszego
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, witamy się w nowej części. Gratuluję świeżym mamusiom i trzymam kciuki za przyszłe, aby małe nie zwlekały z przyjściem na świat. My dalej na laktatorze, czasem raz na noc dajemy mm hipp bio combiotic, ale nie często. Narazie mleka prawie wystarcza. Dwa dni temu złapało mnie zapalenie cyca, mega ból i gorączka , ale kapusta dała radę :-D my szczepimy 5w1, pneumo, rota i meningo, ale meningo narazie na jeden szczep, a później na drugi. U mnie Lili co któryś dzień chlusta mlekiem, pediatra powiedziała, że jeżeli nie jest to po każdym karmieniu to jest ok. Małe ogólnie grzeczne, ale mają też problemy ztbrzuszkami, szczególnie Lila, myślę że może to być spowodowane żelazem, które im daję. Zaczęłam już im dawać sab simplex, ale kupię w aptece jakieś słabsze kropelki i spróbujemy. Dwa dni temu mieliśmy w nocy hardkor, zjadłam zupę ogórkowo, bo wyczytałam na necie że można i były mega napięte brzuszki, pierdki i kupki po masowaniu brzuszków. Całą noc dawałam mm, a odciągnięte mleko wylewałm :-(
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Co do pieluszek to ja kupowałam też te. http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-k...rs_rule_id=201 , kupowałam od nich chyba z 30, bo domawiałam jeszcze i jakość zależy od wzoru, część do d..., ale są też wzory super, jeszcze fajniejsze od muślinowych, bo te bez szału są. super są laleczki, małpki, krokodylki, budki z ptaszkami, wodny świat, myszki, ale niestety większość z nich już niedostępne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Jak na razie to u mnie bardzo marudnie i głośno
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Jak Ty się czujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana. Dziś znowu się Wojtek przesikał z tym że Teresa był w pampersie
![]() Nie nie mam inhalatora. Myślałam n ze za wcześnie na taki zakup ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Ania, moja mała też tak charczała i wystarczyło nosek oczyścić, ja katarkiem do odkurzacza działałam.
Ktoś pytał o inhalator, my dostaniemy inhalator pingwinek, już kupiony i czekamy na odwiedziny. Ma dwie maseczki, maluką i większą i smoczek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Patrzylam do noska i nic nie widze. Ale odciagne jej. Może pomoże.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś mega dzielna! Nieźle się wymeczylas ![]() odpoczywaj ![]() A Gabrys jest cudowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Justynka gratulacje
![]() Gabrysia dużo zdrówka ![]() ![]() Madziu oby te Twoje nerki dały Ci spokojnie funkcjonować.Bardzo Ci współczuję i trzymam mocne kciuki żeby było ok. My witamy się z Idą nadal w dwupaku.Moja księżniczka nie spieszy się na ten świat ![]() Jutro wizyta u ginki i zobaczymy co powie.Całą ciążę brałam leki na podtrzymanie a teraz Idziak siedzi i dobrze jej w brzuszku ![]() Miłego dnia brzuszki i mamusie ![]() Czytam o Waszych dzieciątkach i już nie mogę się doczekać mojej córeczki ♡ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ja mam dla starszej córy więc będzie też dla Olka. Taki o
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...734893651.html Bardzo dobrze się sprawdza. Dobrze jest kupić bo kiedyś jak będzie nagła potrzeba kupić to w aptece przepłacicie Cierpliwosc a śpisz w staniku i z wkładkami? Justyna ogrooooomne gratulacje! Oj biedna się namęczyłaś z tego co piszesz. Ale po Gabrysiu nie widać. Czasami dzieci po ciężkich porodach takie opuchnięte są a Gabryś ślicznie wygląda. Najważniejsze że już za Tobą, teraz jeszcze chwila czasu na odzyskanie sił i będziesz się w pełni cieszyć macierzyństwem.
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
U nas też nic nie było widać, a jednak koziuchny były. Ja już prawie doszłam do siebie. Cały czas ktoś jest z nami, a to moja mama, a to teściowa, albo ciocia. Często budzą się do jedzenia o tej samej porze, więc ciężko byłoby samemu. Mój tż za granicą, wróci na weekend, a w poniedziałek znów jedzie :-( a teraz tak lulamy :-D niech was nie zmyli kolor pajaców, bo babcia w nocy przebierała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-06-30 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
Justyna gratuluję!!! Witamy Gabrysia!!! Dobrze że już jesteście razem :-* odpoczywaj ile się da, należy ci się :-*
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze apropo szczepionek. U mnie 5w1 kosztuje 140 zł a 6w1 205 zł.
Justyna gratuluję ![]()
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
No i ja się witam z córcią na rękach w nowej części
![]() Za dwa dni będziemy mieć miesiąc ![]() ![]() Co do chrząkania, też wczoraj czyścilam nosek katarkiem do odkurzacza i powiem wam, że nie potrzebnie się go obawiałam, fajna sprawa i dobrze wyciąga kozuchy ![]() Na koniec psikam wodą morską. Gratulacje dla nowych Mamuś i witam nowe dzieciaczki ![]() Oby były grzeczne i jadły spały i dały Mamom nabrać sił ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- No i oczywiście powodzenia dla oczekujących Mamuś ![]() Dzieciaczki przychodzić na swiat Rodzice czekają ![]()
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, za dobre wieści i rychly poród! ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Co do inhalatora to my mamy- w tamtym roku kupiłam z myślą o Bartku bo często łapał infekcje. Także będziemy też i u Zuzi używać ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Evelinke fajnie ze się odezwałaś ![]() Juz miesiąc? Ale ten czas leci! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kaśka87 najlepszego!
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zostałam wycyckana na maksa i dziś małe ilości mleka. Naprawdę zastanawiam się czy Maja sie zaspakaja moim mlekiem. Obecnie lezymy na mnie bo w wózku się nie podobalo:/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
My mamy nebulizator, fajna i bardzo przydatna rzecz! My mamy Medela family
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Trzynam kciuki za brzuchatki, niech maluchy już wychodzą, czas na nie ![]() My od rana na dworze u dziadków. Starsza się kapie w basenie, my się byczymy pod drzewkiem w cieniu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ps. Franek ma takiego samego pajaca z nexta Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Czy 4-6 tygodni po porodzie macie nadal jakiś bardziej oszczędzający tryb życia? Ja sie staram zyć normalnie, gotuję, sprzątam itd nie dźwigam mocno ciężkich rzeczy, ale myślałam, że odkurzacz to nie jest jakis kosmos. Właśnie poodkurzałam mieszkanie i trochę mocniej dziś krwawię. Nie jakos mega mocno, tylko trochę pociekło - zastanawiam się czy odkurzanie mogło mieć wpływ.
Dzieczyny po cc - odkurzałyscie już? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Ani, ale to działa zupełnie odwrotnie. Im dziecko więcej przy piersi, tym więcej mleka się tworzy! Bo taki sygnał idzie do Twojego mózgu, no chyba, że nerwy go zakłócają....
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Czy wasze dzieci placza przez sen?
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-30 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kryteria najadania się dziecka kiedyś wklejała elaine, ja w jakiejś książeczce znalazłam podobne: -dziecko miarowo ssie pierś przez około 10 min i słyszysz jak miarowo polyka a w czasie ssania dłonie nie są zacisnięte w piastki (np u nas było tak, że pierwsze 2 tygodnie po porodzie Krzyś troche wiecej walczył z cyckiem, nie chciał miarowo ssac 10 min, było różnie i wisial na cycku więcej. z czasem nauczył sie lepiej ssać i teraz rzeczywiście trwa to 10-15-20 min) karmisz przynajmniej 8 razy na 24h - karmiąc czujesz, jakby piersi ubywało - maluch spi co najmniej 3h minimum 1-2 razy w ciągu doby ale niekoniecznie w nocy (czyli jeśli raz Maja zaliczy drzemkę 3h to dzień zaliczony, inne drzemki moga bys krótsze i to normalne) - moczy przynajmniej 6 pieluch - robi 3-4 kupki w ciągu doby (od 6 tygodnia kupki moga pojawiac się raz na kilka dni) dla mnie najważniejsze jest to, że moczy >6 pieluch i to uczucie, że piersi ubywa. a dzisiaj Krzyś jest złośliwy i zjada mniej niż dotychczas a piersi ciężkie ![]() Ania u mnie z kazdym dniem karmienia było inaczej. W 3 tygodniu też myslałam, ze mam malo mleka, że się nie najada - wtedy chyba miał jakiś skok rozwojowy. z kazdym dniem uczy sie lepiej ssać i teraz przez 5 minut zjada więcej niż kiedys przez 40 min wiszenia. Ale mój Krzys ma już prawie 6 tygodni - wszystko przyjdzie z czasem. Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-06-30 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Psulinagm Ci napisała po czym poznać, że się najada, chociaż też nie ma co schizować. Ja np. z I dzieckiem nie słyszałam ani połykania, piersi były raczej miękkie przed i po jedzeniu, na początku żadnego napływu ani opróżniania nie czułam,a jednak Sarcia sikała, robiła nieregularnie kupy, spała i rosła i zdrowa jest,a od kiedy wyszłyśmy ze szpitala nie miała w ustach mm Leżymy sobie z Esią, bo druga połowa rodziny pojechała na basen ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spania moze dwa razy się zdarzyło ze po cycu spala 3 h zazwyczaj jest to 1-2 h. Z kupami nie ma problemu więcej niz 4 dziennie sa a siki hmm razem z nimi. Na pewno kolo 10 pieluch mi idzie. Zauważyłam ze czasami wkurza się przy cycku. Ssie i nagle się odrywa z placzem ![]() Raczek zacisniętych nie ma. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Dziękuję ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
Specjalnie weszłam na komputer, żeby zobaczyć zdjęcia
![]() Śliczne te wasze dzieci Justyno piękny ten twój Gabryś ![]() Motylku co za urocze maluchy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My właśnie wróciliśmy ze spaceru i tak spocie myślę że chyba przegiełam dziś z tym słońcem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.