Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-30, 08:22   #91
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)

Dzień dobry

Pobudka i cyc. Nad ranem było trochę ciężko bo Maja nie chciala usnac i trwało to kolo 2-3 godzin.
Wydaje mi się że moje dziecie ma katar albo zatkany nos bo charczy jak oddycha. Na razie sola jej zakrapiam. Zobaczymy w piątek co powie lekarz.

Justynko wielkie gratulacje!!! Cos czuje ze się umeczylas przy porodzie tak jak ja. Oczywiście tego się nigdy nie zapomni aleeee teraz postaraj się o tym nie myśleć.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 08:22   #92
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
haha, u nas kupa tylko raz była na przewijaku, ale z takim zasięgiem, że musiałam wyprać moje spodenki a tak to zazwyczaj na naszym łóżku go klade i wietrzymy, cale szczęście w te upały wszystko szybko schnie
Haha, mnie tak Marysia już tyle razy załatwiła, że nie pytajcie Wczoraj np. Mąż się ze mnie śmiał, po czym Mała chyba w geście solidarności z mamą ulała prosto na tatusia klatę
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 08:22   #93
ania230
Zakorzenienie

Kasiu wszystkiego najlepszego

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-30, 08:40   #94
motylek1984
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, witamy się w nowej części. Gratuluję świeżym mamusiom i trzymam kciuki za przyszłe, aby małe nie zwlekały z przyjściem na świat. My dalej na laktatorze, czasem raz na noc dajemy mm hipp bio combiotic, ale nie często. Narazie mleka prawie wystarcza. Dwa dni temu złapało mnie zapalenie cyca, mega ból i gorączka , ale kapusta dała radę :-D my szczepimy 5w1, pneumo, rota i meningo, ale meningo narazie na jeden szczep, a później na drugi. U mnie Lili co któryś dzień chlusta mlekiem, pediatra powiedziała, że jeżeli nie jest to po każdym karmieniu to jest ok. Małe ogólnie grzeczne, ale mają też problemy ztbrzuszkami, szczególnie Lila, myślę że może to być spowodowane żelazem, które im daję. Zaczęłam już im dawać sab simplex, ale kupię w aptece jakieś słabsze kropelki i spróbujemy. Dwa dni temu mieliśmy w nocy hardkor, zjadłam zupę ogórkowo, bo wyczytałam na necie że można i były mega napięte brzuszki, pierdki i kupki po masowaniu brzuszków. Całą noc dawałam mm, a odciągnięte mleko wylewałm :-(

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Co do pieluszek to ja kupowałam też te. http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-k...rs_rule_id=201 , kupowałam od nich chyba z 30, bo domawiałam jeszcze i jakość zależy od wzoru, część do d..., ale są też wzory super, jeszcze fajniejsze od muślinowych, bo te bez szału są. super są laleczki, małpki, krokodylki, budki z ptaszkami, wodny świat, myszki, ale niestety większość z nich już niedostępne
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 08:42   #95
ania230
Zakorzenienie

Jak na razie to u mnie bardzo marudnie i głośno a do dopiero początek dnia....

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witamy się w nowej części. Gratuluję świeżym mamusiom i trzymam kciuki za przyszłe, aby małe nie zwlekały z przyjściem na świat. My dalej na laktatorze, czasem raz na noc dajemy mm hipp bio combiotic, ale nie często. Narazie mleka prawie wystarcza. Dwa dni temu złapało mnie zapalenie cyca, mega ból i gorączka , ale kapusta dała radę :-D my szczepimy 5w1, pneumo, rota i meningo, ale meningo narazie na jeden szczep, a później na drugi. U mnie Lili co któryś dzień chlusta mlekiem, pediatra powiedziała, że jeżeli nie jest to po każdym karmieniu to jest ok. Małe ogólnie grzeczne, ale mają też problemy ztbrzuszkami, szczególnie Lila, myślę że może to być spowodowane żelazem, które im daję. Zaczęłam już im dawać sab simplex, ale kupię w aptece jakieś słabsze kropelki i spróbujemy. Dwa dni temu mieliśmy w nocy hardkor, zjadłam zupę ogórkowo, bo wyczytałam na necie że można i były mega napięte brzuszki, pierdki i kupki po masowaniu brzuszków. Całą noc dawałam mm, a odciągnięte mleko wylewałm :-(

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Co do pieluszek to ja kupowałam też te. http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-k...rs_rule_id=201 , kupowałam od nich chyba z 30, bo domawiałam jeszcze i jakość zależy od wzoru, część do d..., ale są też wzory super, jeszcze fajniejsze od muślinowych, bo te bez szału są. super są laleczki, małpki, krokodylki, budki z ptaszkami, wodny świat, myszki, ale niestety większość z nich już niedostępne
Motylku super ze sobie świetnie radzisz!
Jak Ty się czujesz?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-30, 08:43   #96
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się z rana. Dziś znowu się Wojtek przesikał z tym że Teresa był w pampersie chyba matka nie umie zakładać pieluchy.
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam się z porannego karmienia;D

Macie kupiony już inhalator?
Nie nie mam inhalatora. Myślałam n ze za wcześnie na taki zakup
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam, po trudach i placzu przyszedl na swiat Grbrel 29/06 10:54, 3400 g, CC. Dlugosc beda dzis mierzyc.
Chcialam Wam wczesniej napisac ale post mi sie nie chxial dodac, nie czytalam wiadomosci, a tu koniec watku sie zrobil.
Teraz powoli nadrabiam bo po trzech godzinach na cycku gabrys postanowil spac na mnie, a nie chce wolac non stop polozne zeby go odkladaly, a za chwile znowu mi go podawaly.
Jestem slaba i wymeczona, tego co przeszlam nie zycze najgorszemu wrogowi. Po prostu masakra. Opisze Wam innym razem.
Dostalam na bol paracetamol i morfine i czekam na pionizacje, o 22 sie na nia nie zgodzilam bo chcialam w koncu sie zdrzemnac, a teraz polozne zajete sa. Potem jak przyjdzie maz, upragniony prysznic, bo smierdze jak kobyla.

PikPik ale sobie narobilas, wiem ze chcialas byc samowystarczalna, ale bez przesady obys szybkobpowrocila do sprawnosci.
madzia,super ze wszystko sprawnie poszlo, tez szybko wracaj do zdrowia
Justyna GRATULACJE WITAMY GABRYSIA

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-06-30, 08:47   #97
motylek1984
Zadomowienie

Ania, moja mała też tak charczała i wystarczyło nosek oczyścić, ja katarkiem do odkurzacza działałam.
Ktoś pytał o inhalator, my dostaniemy inhalator pingwinek, już kupiony i czekamy na odwiedziny. Ma dwie maseczki, maluką i większą i smoczek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 08:48   #98
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, moja mała też tak charczała i wystarczyło nosek oczyścić, ja katarkiem do odkurzacza działałam.
Ktoś pytał o inhalator, my dostaniemy inhalator pingwinek, już kupiony i czekamy na odwiedziny. Ma dwie maseczki, maluką i większą i smoczek.
Patrzylam do noska i nic nie widze. Ale odciagne jej. Może pomoże.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-30, 08:51   #99
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, po trudach i placzu przyszedl na swiat Grbrel 29/06 10:54, 3400 g, CC. Dlugosc beda dzis mierzyc.
Chcialam Wam wczesniej napisac ale post mi sie nie chxial dodac, nie czytalam wiadomosci, a tu koniec watku sie zrobil.
Teraz powoli nadrabiam bo po trzech godzinach na cycku gabrys postanowil spac na mnie, a nie chce wolac non stop polozne zeby go odkladaly, a za chwile znowu mi go podawaly.
Jestem slaba i wymeczona, tego co przeszlam nie zycze najgorszemu wrogowi. Po prostu masakra. Opisze Wam innym razem.
Dostalam na bol paracetamol i morfine i czekam na pionizacje, o 22 sie na nia nie zgodzilam bo chcialam w koncu sie zdrzemnac, a teraz polozne zajete sa. Potem jak przyjdzie maz, upragniony prysznic, bo smierdze jak kobyla.

PikPik ale sobie narobilas, wiem ze chcialas byc samowystarczalna, ale bez przesady obys szybkobpowrocila do sprawnosci.
madzia,super ze wszystko sprawnie poszlo, tez szybko wracaj do zdrowia
Justyna gratuluję! !
Byłaś mega dzielna! Nieźle się wymeczylas
odpoczywaj
A Gabrys jest cudowny
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 09:01   #100
kanwa
Zakorzenienie

Justynka gratulacje
Gabrysia dużo zdrówka

Madziu oby te Twoje nerki dały Ci spokojnie funkcjonować.Bardzo Ci współczuję i trzymam mocne kciuki żeby było ok.

My witamy się z Idą nadal w dwupaku.Moja księżniczka nie spieszy się na ten świat
Jutro wizyta u ginki i zobaczymy co powie.Całą ciążę brałam leki na podtrzymanie a teraz Idziak siedzi i dobrze jej w brzuszku

Miłego dnia brzuszki i mamusie
Czytam o Waszych dzieciątkach i już nie mogę się doczekać mojej córeczki ♡

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 09:03   #101
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam się z porannego karmienia;D

Macie kupiony już inhalator?
Ja mam dla starszej córy więc będzie też dla Olka. Taki o

http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...734893651.html
Bardzo dobrze się sprawdza. Dobrze jest kupić bo kiedyś jak będzie nagła potrzeba kupić to w aptece przepłacicie

Cierpliwosc a śpisz w staniku i z wkładkami?

Justyna ogrooooomne gratulacje! Oj biedna się namęczyłaś z tego co piszesz. Ale po Gabrysiu nie widać. Czasami dzieci po ciężkich porodach takie opuchnięte są a Gabryś ślicznie wygląda. Najważniejsze że już za Tobą, teraz jeszcze chwila czasu na odzyskanie sił i będziesz się w pełni cieszyć macierzyństwem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 09:10   #102
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Patrzylam do noska i nic nie widze. Ale odciagne jej. Może pomoże.
U nas też nic nie było widać, a jednak koziuchny były. Ja już prawie doszłam do siebie. Cały czas ktoś jest z nami, a to moja mama, a to teściowa, albo ciocia. Często budzą się do jedzenia o tej samej porze, więc ciężko byłoby samemu. Mój tż za granicą, wróci na weekend, a w poniedziałek znów jedzie :-( a teraz tak lulamy :-D niech was nie zmyli kolor pajaców, bo babcia w nocy przebierała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1467274170403.jpg (62,3 KB, 44 załadowań)
Stary 2016-06-30, 09:30   #103
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Bardzo dobrze się sprawdza. Dobrze jest kupić bo kiedyś jak będzie nagła potrzeba kupić to w aptece przepłacicie
O, właśnie taki chciałam kupić

Cytat:
U nas też nic nie było widać, a jednak koziuchny były. Ja już prawie doszłam do siebie. Cały czas ktoś jest z nami, a to moja mama, a to teściowa, albo ciocia. Często budzą się do jedzenia o tej samej porze, więc ciężko byłoby samemu. Mój tż za granicą, wróci na weekend, a w poniedziałek znów jedzie :-( a teraz tak lulamy :-D niech was nie zmyli kolor pajaców, bo babcia w nocy przebierała.
Cudne Kubuś jaką ma czuprynę fajną!

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-06-30 o 09:31
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 09:38   #104
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Justyna gratuluję!!! Witamy Gabrysia!!! Dobrze że już jesteście razem :-* odpoczywaj ile się da, należy ci się :-*

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 09:39   #105
agusiia69
Zakorzenienie

Jeszcze apropo szczepionek. U mnie 5w1 kosztuje 140 zł a 6w1 205 zł.

Justyna gratuluję
Stary 2016-06-30, 09:48   #106
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Justynka gratulacje
Gabrysia dużo zdrówka

Madziu oby te Twoje nerki dały Ci spokojnie funkcjonować.Bardzo Ci współczuję i trzymam mocne kciuki żeby było ok.

My witamy się z Idą nadal w dwupaku.Moja księżniczka nie spieszy się na ten świat
Jutro wizyta u ginki i zobaczymy co powie.Całą ciążę brałam leki na podtrzymanie a teraz Idziak siedzi i dobrze jej w brzuszku

Na czerwiec się już pewnie nie zalapiesz chociaz czasem Ida może zazyczyc sobie szybkiego wyjscia Oby poszlo sprawnie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 09:57   #107
Evelinke
Zakorzenienie

No i ja się witam z córcią na rękach w nowej części

Za dwa dni będziemy mieć miesiąc ale to zleciało, szok

Co do chrząkania, też wczoraj czyścilam nosek katarkiem do odkurzacza i powiem wam, że nie potrzebnie się go obawiałam, fajna sprawa i dobrze wyciąga kozuchy
Na koniec psikam wodą morską.

Gratulacje dla nowych Mamuś i witam nowe dzieciaczki
Oby były grzeczne i jadły spały i dały Mamom nabrać sił

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

No i oczywiście powodzenia dla oczekujących Mamuś

Dzieciaczki przychodzić na swiat Rodzice czekają

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:11   #108
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Justynka gratulacje
Gabrysia dużo zdrówka

Jaki ten los przewrotny ze ciążę z podtrzymania często są przenoszone.
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, za dobre wieści i rychly poród!

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Jakie Aniołki

Co do inhalatora to my mamy- w tamtym roku kupiłam z myślą o Bartku bo często łapał infekcje. Także będziemy też i u Zuzi używać

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Evelinke fajnie ze się odezwałaś
Juz miesiąc? Ale ten czas leci!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:15   #109
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Cierpliwosc a śpisz w staniku i z wkładkami?
No baa, inaczej to bym pewnie i podłogę zalała W lewej piersi mam taką nadprodukcję, zawsze tak było, ale nie narzekam ściągnę trochę dla starszej, niech łyka przeciwciała

Kaśka87 najlepszego!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 10:24   #110
ania230
Zakorzenienie

Wczoraj zostałam wycyckana na maksa i dziś małe ilości mleka. Naprawdę zastanawiam się czy Maja sie zaspakaja moim mlekiem. Obecnie lezymy na mnie bo w wózku się nie podobalo:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-30, 10:54   #111
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

My mamy nebulizator, fajna i bardzo przydatna rzecz! My mamy Medela family

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Trzynam kciuki za brzuchatki, niech maluchy już wychodzą, czas na nie pogoda piękna, trzeba korzystać.
My od rana na dworze u dziadków. Starsza się kapie w basenie, my się byczymy pod drzewkiem w cieniu

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 11:12   #112
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na wizycie patronażowej u pediatry i okazało się, że mój mały ssak nieźle przypakował Przy wyjściu ze szpitala w zeszły wtorek ważyła 3060g a wczoraj 3650g czyli prawie 600g na plusie po 8 dniach Jak tak dalej pójdzie to niedługo jej nie uniosę hehe
Australia wychodzi na to, że na snickersach dzieci szybciej rosną
Brawo Esia, brawo Mama

Cytat:
Gratulacje witamy Gabrysia brawa dla dzielnej mamy
ps. Franek ma takiego samego pajaca z nexta

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Justyna gratuluję! Witamy Gabrysia będziemy razem świętować urodziny
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Cześć dziewczyny, witamy się w nowej części. Gratuluję świeżym mamusiom i trzymam kciuki za przyszłe, aby małe nie zwlekały z przyjściem na świat. My dalej na laktatorze, czasem raz na noc dajemy mm hipp bio combiotic, ale nie często. Narazie mleka prawie wystarcza. Dwa dni temu złapało mnie zapalenie cyca, mega ból i gorączka , ale kapusta dała radę :-D my szczepimy 5w1, pneumo, rota i meningo, ale meningo narazie na jeden szczep, a później na drugi. U mnie Lili co któryś dzień chlusta mlekiem, pediatra powiedziała, że jeżeli nie jest to po każdym karmieniu to jest ok. Małe ogólnie grzeczne, ale mają też problemy ztbrzuszkami, szczególnie Lila, myślę że może to być spowodowane żelazem, które im daję. Zaczęłam już im dawać sab simplex, ale kupię w aptece jakieś słabsze kropelki i spróbujemy. Dwa dni temu mieliśmy w nocy hardkor, zjadłam zupę ogórkowo, bo wyczytałam na necie że można i były mega napięte brzuszki, pierdki i kupki po masowaniu brzuszków. Całą noc dawałam mm, a odciągnięte mleko wylewałm
Podziwiam maluszki cudne

Cytat:
Justynka gratulacje
Gabrysia dużo zdrówka

Kciuki aby Ida zechciała juz opuścić maminy brzuszek
Stary 2016-06-30, 11:16   #113
Paulinagm
Zadomowienie

Czy 4-6 tygodni po porodzie macie nadal jakiś bardziej oszczędzający tryb życia? Ja sie staram zyć normalnie, gotuję, sprzątam itd nie dźwigam mocno ciężkich rzeczy, ale myślałam, że odkurzacz to nie jest jakis kosmos. Właśnie poodkurzałam mieszkanie i trochę mocniej dziś krwawię. Nie jakos mega mocno, tylko trochę pociekło - zastanawiam się czy odkurzanie mogło mieć wpływ.
Dzieczyny po cc - odkurzałyscie już?
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 11:19   #114
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj zostałam wycyckana na maksa i dziś małe ilości mleka. Naprawdę zastanawiam się czy Maja sie zaspakaja moim mlekiem. Obecnie lezymy na mnie bo w wózku się nie podobalo:/
Ani, ale to działa zupełnie odwrotnie. Im dziecko więcej przy piersi, tym więcej mleka się tworzy! Bo taki sygnał idzie do Twojego mózgu, no chyba, że nerwy go zakłócają....
Stary 2016-06-30, 11:24   #115
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ani, ale to działa zupełnie odwrotnie. Im dziecko więcej przy piersi, tym więcej mleka się tworzy! Bo taki sygnał idzie do Twojego mózgu, no chyba, że nerwy go zakłócają....
Jak przyciskam piers to od razu mleko sie pokazuje. Tylko sobie myślę czy ona sie najada tym mlekiem. Cycki czasami mnie bola i sa takie ciężkie. Laktator różnie sciaga raz 10-40 ml. Np w nocy zauważyłam ze ona potrzebuje wiecej i przekładam ja raz z jednej do drugiej. I tak np godzinę albo i więcej a potem usypianie.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Czy wasze dzieci placza przez sen?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-06-30 o 11:25
Stary 2016-06-30, 11:39   #116
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Jak przyciskam piers to od razu mleko sie pokazuje. Tylko sobie myślę czy ona sie najada tym mlekiem. Cycki czasami mnie bola i sa takie ciężkie. Laktator różnie sciaga raz 10-40 ml. Np w nocy zauważyłam ze ona potrzebuje wiecej i przekładam ja raz z jednej do drugiej. I tak np godzinę albo i więcej a potem usypianie.
mleko masz laktatorem sie nie przejmuj - dziecko wyciąga więcej.

A kryteria najadania się dziecka kiedyś wklejała elaine, ja w jakiejś książeczce znalazłam podobne:

-dziecko miarowo ssie pierś przez około 10 min i słyszysz jak miarowo polyka a w czasie ssania dłonie nie są zacisnięte w piastki (np u nas było tak, że pierwsze 2 tygodnie po porodzie Krzyś troche wiecej walczył z cyckiem, nie chciał miarowo ssac 10 min, było różnie i wisial na cycku więcej. z czasem nauczył sie lepiej ssać i teraz rzeczywiście trwa to 10-15-20 min)
karmisz przynajmniej 8 razy na 24h
- karmiąc czujesz, jakby piersi ubywało
- maluch spi co najmniej 3h minimum 1-2 razy w ciągu doby ale niekoniecznie w nocy (czyli jeśli raz Maja zaliczy drzemkę 3h to dzień zaliczony, inne drzemki moga bys krótsze i to normalne)
- moczy przynajmniej 6 pieluch
- robi 3-4 kupki w ciągu doby
(od 6 tygodnia kupki moga pojawiac się raz na kilka dni)

dla mnie najważniejsze jest to, że moczy >6 pieluch i to uczucie, że piersi ubywa.

a dzisiaj Krzyś jest złośliwy i zjada mniej niż dotychczas a piersi ciężkie w nocy zasnął o 21, a pobudka dopiero 3:00 :O zalałam mlekiem przescieradło.

Ania u mnie z kazdym dniem karmienia było inaczej. W 3 tygodniu też myslałam, ze mam malo mleka, że się nie najada - wtedy chyba miał jakiś skok rozwojowy. z kazdym dniem uczy sie lepiej ssać i teraz przez 5 minut zjada więcej niż kiedys przez 40 min wiszenia. Ale mój Krzys ma już prawie 6 tygodni - wszystko przyjdzie z czasem.

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2016-06-30 o 11:43
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 11:57   #117
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy 4-6 tygodni po porodzie macie nadal jakiś bardziej oszczędzający tryb życia? Ja sie staram zyć normalnie, gotuję, sprzątam itd nie dźwigam mocno ciężkich rzeczy, ale myślałam, że odkurzacz to nie jest jakis kosmos. Właśnie poodkurzałam mieszkanie i trochę mocniej dziś krwawię. Nie jakos mega mocno, tylko trochę pociekło - zastanawiam się czy odkurzanie mogło mieć wpływ.
Dzieczyny po cc - odkurzałyscie już?
Ja wczoraj odkurzalam w 7 dobie po cc

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 12:01   #118
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Czy wasze dzieci placza przez sen?
Nie ma opcji żeby się nie najadała z Twoim mlekiem, bo ono się tworzy specjalnie dla niej, idealnie do jej aktualnych potrzeb, ma tam nawet komórki macierzyste, no nigdzie takiego czegoś nie kupisz, nie da się tego stworzyć w laboratorium
Psulinagm Ci napisała po czym poznać, że się najada, chociaż też nie ma co schizować. Ja np. z I dzieckiem nie słyszałam ani połykania, piersi były raczej miękkie przed i po jedzeniu, na początku żadnego napływu ani opróżniania nie czułam,a jednak Sarcia sikała, robiła nieregularnie kupy, spała i rosła i zdrowa jest,a od kiedy wyszłyśmy ze szpitala nie miała w ustach mm

Leżymy sobie z Esią, bo druga połowa rodziny pojechała na basen Za jakieś czas biorę się za obiad, tymczasem luz, blus i lenistwo
Stary 2016-06-30, 12:10   #119
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
mleko masz laktatorem sie nie przejmuj - dziecko wyciąga więcej.

A kryteria najadania się dziecka kiedyś wklejała elaine, ja w jakiejś książeczce znalazłam podobne:

-dziecko miarowo ssie pierś przez około 10 min i słyszysz jak miarowo polyka a w czasie ssania dłonie nie są zacisnięte w piastki (np u nas było tak, że pierwsze 2 tygodnie po porodzie Krzyś troche wiecej walczył z cyckiem, nie chciał miarowo ssac 10 min, było różnie i wisial na cycku więcej. z czasem nauczył sie lepiej ssać i teraz rzeczywiście trwa to 10-15-20 min)
karmisz przynajmniej 8 razy na 24h
- karmiąc czujesz, jakby piersi ubywało
- maluch spi co najmniej 3h minimum 1-2 razy w ciągu doby ale niekoniecznie w nocy (czyli jeśli raz Maja zaliczy drzemkę 3h to dzień zaliczony, inne drzemki moga bys krótsze i to normalne)
- moczy przynajmniej 6 pieluch
- robi 3-4 kupki w ciągu doby
(od 6 tygodnia kupki moga pojawiac się raz na kilka dni)

dla mnie najważniejsze jest to, że moczy >6 pieluch i to uczucie, że piersi ubywa.

a dzisiaj Krzyś jest złośliwy i zjada mniej niż dotychczas a piersi ciężkie w nocy zasnął o 21, a pobudka dopiero 3:00 :O zalałam mlekiem przescieradło.

Ania u mnie z kazdym dniem karmienia było inaczej. W 3 tygodniu też myslałam, ze mam malo mleka, że się nie najada - wtedy chyba miał jakiś skok rozwojowy. z kazdym dniem uczy sie lepiej ssać i teraz przez 5 minut zjada więcej niż kiedys przez 40 min wiszenia. Ale mój Krzys ma już prawie 6 tygodni - wszystko przyjdzie z czasem.
U mnie wyglada to tak ze nie zawsze slysze jak Maja przełyka. Czasami od piersi odrywa się po 5 min a czasami bo 20-30. Musze sie przystawiac do drugiej bo jest placz i jak mam odciagniete mleko to jeszcze to mleko jej dac.
Co do spania moze dwa razy się zdarzyło ze po cycu spala 3 h zazwyczaj jest to 1-2 h. Z kupami nie ma problemu więcej niz 4 dziennie sa a siki hmm razem z nimi. Na pewno kolo 10 pieluch mi idzie.
Zauważyłam ze czasami wkurza się przy cycku. Ssie i nagle się odrywa z placzem .
Raczek zacisniętych nie ma.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Dziękuję wierze ze mi się uda i będzie na tyle mleka ze moja córeczka będzie zaspokojoną.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-30, 12:10   #120
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Specjalnie weszłam na komputer, żeby zobaczyć zdjęcia
Śliczne te wasze dzieci
Justyno piękny ten twój Gabryś
Motylku co za urocze maluchy

Cytat:
Justynka gratulacje
Gabrysia dużo zdrówka

Kanwa proszę się nie obijać tylko rodzić
Cytat:
Motylku super że masz tyle osób chętnych do pomocy no i maluchy pierwsza klasa.

My właśnie wróciliśmy ze spaceru i tak spocie myślę że chyba przegiełam dziś z tym słońcem mi było przyjemnie jak szłam ale młody cały gorący. .. ehh dużo jeszcze muszę się nauczyć...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości