|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrocławskie mamusie i przyszle mamusie :D
w Magnolii też jest od 2 lat i taki mały szkrab może tam zginąć tudzież zostać stratowany przez starszych kolegów
w Arkadach jest taki mini małpi gaj na poziomie -1 darmowy czynny w godzinach otwarcia centrum, możesz tam iść zobaczyć jak małe będzie się czuło ![]() Tez słyszałam, że w Piotrusiu jest fajnie chociaż nie byłam, w Magnolii jest ok ale nie w weekendy bo jest dziki tłum no i nie nadaje się na robienie urodzin imo, bo nie ma żadnej osobnej sali ani barku. |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
ulalav dzięki wielkie
w taka pogodę to już sama nie wiem co z tym maluchem robic
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie teraźniejsze i przyszłe mamusie Mam do Was prośbę... napewno bedąc w ciąży przeglądacie jakąś literaturę itd W tym roku piszę pracę licencjacką na temat pielęgnacji pań w ciąży bardzo dużo informacji znajduję w internecie, ale niestety nie mogę się ograniczyć do takiego źródła z wiadomych przyczyn Jeżeli znacie jakieś ciekawe książki czy artykuły na temat pielęgnacji, zmian zachodzących w organizmie kobiety w czasie ciąży, zabiegach w gabinecie, problemach typu rozstępy, cellulit itd itp to byłabym wdzięczna jakbyście do mnie napisały może prywatną wiadomość, żeby nie zapychać wątku
Pozdrawiam serdecznie
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie wiecie gdzie można kupić we Wrocławiu duże klocki magnetyczne dla młodszych dzieci....coś w tym rodzaju:
http://www.allegro.pl/item490462827_...ziandrzej.html szperałam pół wieczoru w necie w poszukiwaniu informacji na ten temat ale znalazłam tylko coś takiego: http://www.bajkowo.pl/PrintProduct.p...&categorie=220 no ale po pierwsze cena dość zawrotna biorąc pod uwagę ilość klocków..... zresztą one chyba są dla zupełnie maleńkich dzieci a ja potrzebuję dla chłopca przeszło 2,5 rocznego myślę, że 4 klocki go nie usatysfakcjonują
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
ulalav kurcze ale fajowe te klocki
nawet nie wiedziałam, ze sa takie ale dziś jade po marketach to się rozejrze |
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
ja się troszkę rozglądałam ale nigdzie nie zauważyłam....
jakby Ci gdzieś wpadły w oko to będę wdzięczna za info na pewno nie ma w tesco na długiej ani w magnolii bo tam niedawno patrzyłam
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
niestety w Carrefourze ani w Tesco ani w Auchanie na bielanach nie widzialm tych klocków
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocławskim mamom i ich pociechom polecam wycieczkę do Bajkowego Lasku w Rynku
Są tam "gabloty" z bajkami - (Czerwony kapturek, Calineczka, Kopciuszek, Królewna śnieżka, śpiąca królewna, królowa śniegu) - przy każdej "szopce" z głośnika leci bajka, zas figurki poruszają się. Jest to naprwwdę fajnie zrobione - moje dziecko co prwda bajek nie słuchało, ale do postaci piało z zachwytu
|
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Witam - jestem mamą 8-miesięcznego Ignasia - rodziłam na Kamieńskiego, mieszkam w Śródmieściu, koło parku Nowowiejskiego
w razie pytań służę pomocą ulalav - klocków niestety nie widziałam pozdrawiam |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;10012717]Witam - jestem mamą 8-miesięcznego Ignasia - rodziłam na Kamieńskiego, mieszkam w Śródmieściu, koło parku Nowowiejskiego
w razie pytań służę pomocą ulalav - klocków niestety nie widziałam pozdrawiam[/quote] Witam, mam pytanko odnośnie porodu na kamieńskiego a konkretnie tego co trzeba ze sobą zabrać - czy kosmetyki dla maluszka trzeba mieć swoje i ile potrzeba pieluszek? Czy do porodu dostanę szpitalną koszulę czy lepiej mieć swoją? Ile podkładów powinnam wziąć? Co może jeszcze się przydać oprócz standardowych rzeczy? Ogólnie jak wspominasz poród i moze masz jakieś porady dla wkrótce rodzącej? Będę wdzięczna za odpowiedz i pozdrawiam. |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
co prawda ja miałma cesarkę na kamieńskiego więc mogę powiedziec tylko o wyposażeniu
![]() koszulę dostałam, w zamian musiałam dać do depozytu swoje rzeczy. Dzien po cesarcę przebralam sie w swoją koszulę ale szpitalną zatrzymałam zeby odebrac swoje rzeczy. Kosmetyki dla małego miałam swoje, tam w szpitalu stosują ( a przynajmniej stosowali )Johnsona. Pieluszek niestety zuzyłam całą paczkę ale ja byłam tam ponad tydzien. Podkładów zuzyłam z 16. Proponuje wziąc tylko kilka sztuk np 5 podkładów i z 10 pieluszek, jakby co to ktoś z rodziny dowiezie . CO do tetry to miałam jej trochę i czesto mąz mi dowoził. Tetra mi ginęła niestety ( mały był na chorych noworodkach i tam przy kąpaniu czy lekach zabierali brudne tetry i dawali czyste, czasem nie dali ![]() ps. weź sztućce i kubek
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-12-09 o 16:06 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
również chciałam polecić spacer po rynku-najlepiej po zmroku...jest mnóstwo kolorowych światełek, którymi Bartosz się zachwycał, gabloty z bajkami miał w nosie-bardziej emocjonowały go karuzele
jest ogromna choinka i budy z różnościami....
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy dziś w Pasazu na placu zabaw
mojemu dziecku się bardzo podobało i szczerze polecam w sam raz dla takich maluchów, duzo miejsca do łażenia i odkrywania nowych miejsc zabaw
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-12-11 o 13:05 |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
dodam tylko, ze po cesarce mały tez był ubierany w nasze ciuszki
tylko odrazu po cięciu był ubrany w szpitalne ale szybko go przebrałysmy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Kancia i teso
Torba juz spakowana wiec pozostaje mi czekać - oby nie za długo
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
no to powodzenia i szybkiego lajtowego porodu
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
...ja tak z ciekawości dopytam.....
koszule nocną dostajesz tylko jedną i potem trzeba mieć swoje??? ja rodziłam na dyrekcyjnej i tam koszule leżały na korytarzu-zmieniałaś sobie wg potrzeb co mi bardzo odpowiadało, bo krwawiłam baaaardzo i koszule przebierałam kilka razy dziennie-swoich musiałabym mieć z 10 żeby wyrobić z praniem ..... |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
mozna wymieniac
miałam 3 i tak co 2 dni Tz zabierał do pranka
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
to może zalezy jakie koszule w danym szpitalu są, tam gdzie ja rodziłam były dobrze za kolano i też nie miałam tyłka na wierzchu
a pierwszego dnia to bym mi 3 do wieczora nie starczyły
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda. Ja mam termin na lipiec 2010, ale będzie cesarka więc chyba koniec czerwca. Czytam o szpitalach i właściwie to nie ma żadnego, na który nie byłoby skarg - może przez to że zawsze się znajdzie ktoś kto miał trudny poród i był źle potraktowany, może przez to, że jest taki niski standard u nas we Wrocku. Czy ktoś wie może kiedy będzie porodówka na Borowskiej? Proszę doradźcie mi lekarza i szpital do cc. |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety nie doradzę bo nie mam pojęcia. Nie przygotowuje się jakos specjalnie. Poprzednim razem jechałam z bólem brzucha na Kamienskiego i tam juz zostałam, robili mi cc. Teraz jak się cos rozkręci jade na Brochów, co ma byc to będzie
![]() u mnie na wątku lutowym jedna z mam rodziła planowaną cesarką na Kamienskiego ale nie znam więcej szczegołów |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
dawno tu nikogo nie było ale może ktoś zajrzy
![]() mamusie prosze o pomoc w wypełnieniu ankiety nie zajmie to duzo czasu.dziękuje za poświęcony czas. tutaj link do ankiety http://moje-ankiety.pl/respond-1678/sec-tx6XiqLe.html |
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Wrocławskie mamusie, łączcie się:)
Jeżeli jesteś mamusią mieszkającą we Wrocławiu, chciałabyś poznać inne mamusie z tego miasta, podzielić się swoim doświadczeniem oraz troskami życia codziennego, spotkać się od czasu do czasu, to ten wątek jest dla Ciebie
![]() Ja jestem mamą prawie dwumiesięcznego Szkraba
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrocławskie mamusie, łączcie się:)
Nie ma żadnej mamusi z Wrocławia?
Nie wierzę![]()
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
hehhe ja jestem z powiedzmy okolic wrocławia- Świdnica
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
łączę się z wami wrocławianki, ja wprawdzie z trzebnicy ale baardzo często we wrocku jestem
to może się ładnie przestawimy;> ![]() Agnieszka 21lat mama Filipka łobuza ur. 31.10.2009
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Też się dopiszę, co mi tam
![]() Ola, 28l, mama 3,5 letniej przedszkolaczki i Witka - 11 mcy. Mieszkamy w centrum
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agusia:br zydal:hehhe no dobra to i ja: Marta lat 25 mama Oliwii ur.26.11.2009 przedstawiam moją córeczkę
Kierowca od 25 listopada 2013 Edytowane przez martaN23 Czas edycji: 2011-04-10 o 20:31 |
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwcia słodka![]() ![]() Fifiorkowy łobuz ![]() 802b30d4ee.jpgdd894f5a59.jpg Witaj Bianka pokazesz nam swoje dzieciaczki?
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-04-10 o 20:46 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

nawet nie wiedziałam, ze sa takie
ale dziś jade po marketach to się rozejrze
( mały był na chorych noworodkach i tam przy kąpaniu czy lekach zabierali brudne tetry i dawali czyste, czasem nie dali 

- może przez to że zawsze się znajdzie ktoś kto miał trudny poród i był źle potraktowany, może przez to, że jest taki niski standard u nas we Wrocku. Czy ktoś wie może kiedy będzie porodówka na Borowskiej? 

Agusia:br zydal: