|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz. 6
Ex czasami trzeba być ostrym
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas sprzątanie raz na tydzien, po pracy staram sie ogarnąć największy bałagan. Mamy z TŻtem podział obowiązków, w sobotę każdy wie, co ma robić. Większy problem jest w ciągu tygodnia, bo TŻ kończy teraz później niż ja, więc zakupy zawsze na mojej głowie. Wcześniej co tydzien mogliśmy sie zmieniać .
11.04.2015 Edytowane przez misiaa91 Czas edycji: 2016-07-10 o 11:23 |
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
My na bieżąco sprzątamy..Jak nie mam planów to w czwartek myje łazienkę.. Okropne dla mnie są soboty pt trzeba sprzątać bo sobota..
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano w sobotę porządki, a po południu mozna było gdzieś dopiero wyjść
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
też takich sobót nie lubię bo fajniej mieć spokojną głowę i wstać "odrobionym"
no ale nie zawsze się udaje jak mam np. wernisaż w pracy w piątek i idę na 15 to sprzątam od rana, żeby sobotę mieć wolną ale jak się nie da no to się nie da...ale staram się wtedy np. odkurzyć całe mieszkanie rano w sobotę i załatwiać co tam mam do zrobienia albo się zwyczajnie ponudzić i jeśli nie mam żadnych gości to np. z mopem sobie tańczę w niedzielę bo nie słychać generalnie nie jestem jakoś mocno przeczulona jak ktoś w niedziele pierze, odkurza czy takie tam bo mnie to nie przeszkadza ale staram się jeśli mogę w inny dzień to robić bo gdzieś mi taka tendencja po mamie została i nie umiem się jej pozbyć ale takie sprzątanie typu kurze, ogarnianie kuchni, łazienki to ja to robię automatycznie chyba codziennie tak "przy okazji" więc na sobotę to mi dużo nie zostaje z reguły
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
I lubie czasem posprzątać w niedziele na szczęście u mnie nie słychać jak ktos pierze, odkurzanie slysze tylko jak ktos to robi w przedpokoju, takze sasiadom mysle nie przeszkadzam.Chyba zaraz pranie wstawie
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie robię w niedzielę nic... Tzn zmywarkę włączę ale prania już nie
a całe mnóstwo moich nowych sąsiadów wybrało niedzielę jako dzień koszenia trawy.. Ja śpię, kawka w łóżku a kosiary od rana -_-
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w niedziele czasem posprzatam ale trawy w zyciu bym nie skosila. Wgl na dwor cos robic bym nie wyszla
Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w niedzielę nie sprzątam, ale z własnego widzimisię.
Przez to, że pracowałam też w weekendy jak trafiła się niedziela wolna to święto.
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sąsiedzi codziennie piorą od 7.30, no dla mnie to już jak taki budzik trochę
jak rano do łazienki wchodzę to wirowanie słyszę dziś też słyszałam ale jeszcze byłam w łóżku Tak samo staram się zmywarki nie uruchamiać po 21 bo wiem, że do 22 nie skończy i mam dziwne poczucie że sąsiedzi mogą ją słyszeć chociaż ja nigdy zmywarki sąsiadów nie słyszałam, więc albo nie mają, albo po prostu mnie się tylko wydaje że to słychać
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wstawię pranie.
U nas teraz wszystko na głowie. Bo ja mam problem ze schylaniem, odkurzyc spokojnie mogę, ale nie pod meblami albo ma schodach. Przetrzeć na szybko podloge mopem ze spyskiwaczem to luz, ale jak mam się schylic to juz nie. Z praniem nie ma problemów, ale czasami do rozładowania zmywarki kogoś wykorzystam. |
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze wstawiam zmywarkę na noc, ale skoro ja jej nie słyszę to może inni również?
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
U nas moze slyszec ten kto spi w salonie. Ja jak nie spie i jest cisza w nocy to w sypialni, słyszę jak pobiera wodę.
|
|
|
|
#106 | |||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
U nas to ja częściej gotuje, TŻ zwykle w weekendy kucharzy i jak on coś robi, to wszystko powyciąga z szafek i pobrudzi, a brudne naczynia nawet na podłodze układa, bo na blatach już nie ma miejsca![]() Dziś zrobił mi śniadanie i wynosił je z kuchni do pokoju, ale że ma skrzywienie pod tytułem: "Dam radę nieść 50 rzeczy w ręce jednocześnie" i np. zalewając kawę wodą z czajnika trzyma w tej samej ręce co rączkę czajnika nóż, bo "smarowałem chleb i zaraz znowu będę smarować, po co odkładać", to moje śniadanie wylądowało dziś na podłodze zanim zostało wyniesione z kuchni A gdy się odezwałam, że prosiłam go, aby tyle na raz nie nosił usłyszałam: "Nie mamrz"Cytat:
Teraz też wolę zrobić co muszę i potem odpoczywać, ale jak miałam te 10 lat i wiedziałam, że cały dzień przesiedzę w domu to strasznie źle było mi z tym sprzątaniem "oby zdążyć do obiadu", wolałam robić wolniej, a dokładniej i dłużej
|
|
|
#107 |
|
... choć nie Westwood
|
Tez mnie to przeraziło...
|
|
#108 |
|
na przekór do celu
|
No właśnie, aż się zdziwiłam, że żadna z was na to nie zareagowała i pomyślałam, że to ze mną coś nie tak
![]() Co do sprzątania w niedzielę - szanuję, że ktoś chce wtedy wypocząć i odkurzacza bym nie włączyła, pralki czy zmywarki z rana też nie, ale w ciągu dnia już tak (poza odkurzaczem). No i jakbym miała trawnik z kosiarą też bym nie wyjechała Ale wszystkie inne ciche czynności sprzątające jak najbardziej. Na przekór temu domowemu: "w sobotę do obiadu musi być sprzątnięte" Np. zastanawiam się, czy nie umyć zaraz okien![]() Pralkę i zmywarkę najczęściej włączam właśnie po 22:00, kiedy włącza mi się tańsza taryfa prądu. Jedno i drugie w zabudowie, na matach wyciszających, także się nie martwię O tej porze to wciąż słychać jeszcze tramwaje i ruch uliczny
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-07-10 o 13:19 |
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Aga nie raz pisała, że u Nich jest dziwny ten podział obowiązków, czego ja też nie rozumiem.
Sama mieszkam w komunie . Niby u Nas nie ma grafiku na sprzątanie, po prostu przyjęte jest, że jeden raz mama sprząta, drugi raz my (ja i Tż).Mój brat nie sprząta, ewentualnie jak się jemu zostawi kartkę, rozwiesi pranie ,ale za to lata ze śmieciami i z psem.Sprzątanie tu dotyczy części wspólnych takich jak salon,przedpokój,łazienka ,kuchnia. Nawet się nie zapuszczam do sypialni mamy czy brata, żeby im tam sprzątać.
|
#110 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
W sumie kazdy ma zycie, na jakie sie godzi.
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My często sprzątamy w sobotę bo po prostu mamy wolne. Po pracy nam się nie chce. A co do zmywarki bardzo często nastawiam na noc. Rano wstaje i gotowe
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w prawdzie na podłogę nie zawędrował ale znając gabaryty mojej i Twojej kuchni wcale się nie zdziwię jak to się niedługo wydarzy ![]() Cytat:
jedyne auta jakie słyszymy to te które wjeżdżają na nasz parking pod blokiem. Ale te maty mnie zaciekawiły, nie wiedziałam że jest takie coś masz jakiś namiar? ja mam zabudowaną zmywarkę a pralkę mamy tak jak na zdjęciu częściowo tylko w szafce ale ona przy tych najwyższych obrotach wirowania potrafi się czasami "przespacerować" ze 2 cm po podłodze
|
||
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach, no tak, Ciebie nie ma w grupie, zapomniałam Edytowane przez MartusiaWu Czas edycji: 2016-07-10 o 13:59 |
|
|
|
|
#114 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Ale na pewno nie pozwalają spacerować sprzętom![]() Cytat:
![]() Kojarzę, że Aga i na forum o tym wcześniej pisała, ale nie sądziłam, że to ciągle trwa i z taką beztroską o tym pisze...
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
moze to nieladnie, ze tak napiszę, ale... cieszę się że nie jestem sama! Moj Tz moze z 3 razy zrobil mi biad, deser i deser. Oczywiscie wszystkie naczynia wylądowały w zlewie ufajdane kremem, spaghetti itp, a ja to musialam pomyc. No bo on zrobil, czemu ja tego nie doceniam.. xD.Zastanawiam się co by bylo gdybym byla w ciazy i musiala non stop lezec. Czy nasze mieszkanie by zostalo zjedzone przez syf czy Tz by jednak jakos to ogarnął? U mnie aktualnie balagan, podlogi umazane od farb, ale poskrobię to;p, zlew zapelniony, podlogi zakurzone itp. Ale dzis nic nie robie, wezme sie za to jutro, jak tzta nie będzie w domu. Musze miec puste mieszkanie by ogarnąć je na całego. Jutro bedzie lsnilo czystoscia
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tz czasami coś ugotuje
przede wszystkim to on robi w domu pizze aaa i piecze chleb Niestety bałagan też zostawia ale spoko mnie też się zdarzy sprzątać później
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkałam się z naszą xjustynka w Ikei <3 pięknie wygląda
My już po zakupach, zaś pękło kilka stówek
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas też czasami tak jest, że jedno robi (czyt. TŻ) a ja zmywam -takie niby równouprawnienie
![]() Choć w ciąży to on jak gotuje to robi oby dwie czynności i dużo się zmieniło w jego zachowaniu.A jak musiałam leżeć to palcem z łóżka mi nie pozwalał kiwnac.Wychodząc do sklepu przynosil mi picie, coś do zjedzenia, żebym tylko nie wstawala. I jakoś młoda podeptala jego równouprawnienie
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie ma jasnego podzilu tu smieci ja naczynia.. Oboje razem rpbimy jakos po rowno... Choc ja jestem zolza bo karol robi remontune listwy lampy a ja mam pretensje ze ja nie jesteim jego sprzataczka ze on sobie nowe fajne rzeczy robi a ja ze szmata musze biegac
sama wolalabym sobie po castoramach jezdzic,googlowaca on niech z mopem lata... To czasami faktycznie nie robi remontu tylko mi sprzatnac pomoze ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio się zawzięłam i postanowiłam, że pewnych rzeczy nie będę robić. No to suszarka z praniem stała tydzień i mówię TŻ, że jak zostawię coś na środku pokoju i będzie mu to przeszkadzało to nie przestawi. To usłyszałam, że on woli nie ruszać bo może ja specjalnie tam to zostawilam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

Większy problem jest w ciągu tygodnia, bo TŻ kończy teraz później niż ja, więc zakupy zawsze na mojej głowie. Wcześniej co tydzien mogliśmy sie zmieniać .

jak mam np. wernisaż w pracy w piątek i idę na 15 to sprzątam od rana, żeby sobotę mieć wolną ale jak się nie da no to się nie da...ale staram się wtedy np. odkurzyć całe mieszkanie rano w sobotę i załatwiać co tam mam do zrobienia albo się zwyczajnie ponudzić i jeśli nie mam żadnych gości to np. z mopem sobie tańczę w niedzielę bo nie słychać
ale takie sprzątanie typu kurze, ogarnianie kuchni, łazienki to ja to robię automatycznie chyba codziennie tak "przy okazji" więc na sobotę to mi dużo nie zostaje z reguły

A gdy się odezwałam, że prosiłam go, aby tyle na raz nie nosił usłyszałam: "Nie mamrz"
O tej porze to wciąż słychać jeszcze tramwaje i ruch uliczny

biad, deser i deser. Oczywiscie wszystkie naczynia wylądowały w zlewie ufajdane kremem, spaghetti itp, a ja to musialam pomyc. No bo on zrobil, czemu ja tego nie doceniam.. xD.