![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 177cm wzrostu jak się ubierać?
Cytat:
Nie umiem Ci poradzić, co powinnaś robić, by się zaakceptować. Może pomyśl w ten sposób, że skoro, jak sama napisałaś: "większość twierdzi, że jesteś ładnie zbudowana", to w końcu SAMA zacznij tak myśleć. Wmawiaj to sobie. "Jestem ładnie zbudowana. Mam super figurę." Itd. Wierz mi, po pewnym czasie mózg się "programuje" i te afirmacje zaczynają naprawdę działać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz ja na skutek przyjmowania pewnych leków przytyłam 10 kg i z 55 kg wazylam 66kg przy 176cm. Wyglądałam i czułam sie kiepsko! A tez całe zycie marzylam by przytyc. Czasami taka zmiana nie jest dobra... Ale teraz waze 60kg i jest dobrze, nawet juz nie mam niedowagi ![]() Nie wiem czy jest sens aby opychac sie na siłe jedzeniem skoro ty juz taka jestes. Wiesz ja doskonale cie rozumiem, te komentarze innych "anoreksja" zawsze w takich sytuacjach gotowało sie we mnie i do dzis nienawidze słowa "chuda" !
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam Was dziewuszki
![]() Ja mam 180 cm , fakt jestem dumna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
ot i problem wszystkich zgromadzonych... faceci.
Niestety popieram Wasze zdanie - wysokimi to ich nazwać nie można. Jak dla mnie przeciętna wzrostu u faceta to 170-175 a to niestety niewiele.... Dziękuję za rady. Pewnie masz rację problem tkwi gdzieś w mojej psychice, może za kilka lat.... ![]() Pozdrawiam ciepło wszystkie wysokie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ja mam 168 cm wzrostu i ogromne komlepsy ... waże 51 kg jestem szczupła i drobna , krepuję się chodzić w butach na obcasie (chociaż swojego czasu lubiłam) no i od roku chodze tylko w adidasach albo balerinkach, bo mam wrazenie, że jestem straaasznie wysoka (moze dlatego że mój facet ma 170 cm ), poza tym kompletnie nie mogę dopasowac do siebie żadnego stylu , ogólem - czuję się nieudana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
ja mam 180cm wzrosty a jakos na brak ciuchów ani faceta nie mogę narzekać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Ja mam identyczny problem, wszystkie spodnie są dla mnie za krótkie, raz nawet mi powiedziano ze takich długości to się w ogóle nie szyje :d jeansy jeszcze pól biedy, jak dotąd nie udało się mi kupic spodni z materialu, takich bardziej eleganckich, jak juz to szylam. W ogole to dziewczyny wysokie z dlugimi nogami maja przekichane, bo ani obcasow ani spodni z wysokim stanem nie moga ubrac ani dzwonow bo podluzaja nogi. Co do mini to moim zdaniem do takich nog tez nei pasuje bo wygladasz jakbys sie skladala z samych nóg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
... choć nie Westwood
|
![]()
Ja też należę do grona wysokich, choć i tak jestem niższa niż połowa wątku
![]() Jak ważyłam 54 kg to czułam się świetnie, wszystkie ciuchy wyglądały na mnie dobrze. Odkąd przytyłam parę kg to czuje się jak wielki robocop ![]() ![]() Czasem chciałabym być niska i drobna... No, ale cóż, póki co staram się schudnąć, by chociaż przy moim wzroście wyglądać smukło ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Witam, Mam 178 cm wzrostu i bardzo z tego powodu sie ciesze, chociaz nie zawsze tak bylo i przez wiele lat cierpialam ze jestem taka wysoka i taka chuda. Ale po urodzeniu dzieci zaokrąglilo sie to i owo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Ojj ja też muszę się do was przyłączyć dziewczyny. Mam 180cm wzrostu, ważę przy tym ok. 58kg
![]() ![]() Wydaje mi się, że idealne dla nas są spodnie biodrówki, wszelkiego rodzaju 'longi', bolerka, paski zapinane w talii i balerinki ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie wysokie ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
heh mój wzrost to 178,5 i jestem z tego powodu bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
no to ja mam 180 i waze 55 kilo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
No widze,że dyskusja trwa już długi czas
![]() Więc ja też się dołącze. Mam 19 lat i 177 cm (174 w dowodzie:-P ) I czuje sie strasznie z miom wzrostem;/Na piersi nie narzekam bo jest tam ich co nie co ale nogi....to masakra ![]() ![]() Nawet nie wiecie jak ja zazdroszcze dziewczynom fajnego tyłeczka i króciutkich nóżek... ![]() ![]() ![]() JESZCZE JAKBY tego było mało....za cholere nie moge przytyć!! ![]() Pozdrawiam wysokie koleżanki ![]() Edytowane przez negativee19 Czas edycji: 2008-11-16 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Nie jestem bardzo wysoka, ale jak ubiorę obcasy to mam te 185 ;] A mam samych niskich kolegów więc jest śmiesznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
U mnie też jest śmiesznie jak ubiorę obcasy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Drogie Wizażanki!! Mam 15 lat, mam 1.78 cm wzrostu. Trochę się źle z tym czuje.(wszystkie inne koleżanki maja ok.1.60) Co ja mam nosić? Dodam ze jestem wiolonczelistka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Ja mam lat 17 i 175 cm wzrostu. Ostatnio paraduję w butach na 10cm obcasie i mimo że jestem wyższa od połowy spoleczenstwa to jakos mi to nie przeszkadza. No i zakładam na siebie też wszystko ^^ Bo właściwie na wszystko mogę sobie pozwolić, nic mi nie skraca nóg bo i tak przy tym wzroscie sa dlugie. Moge zalozyc biodrówki, longi, nawet jakieś gatki z krokiem w kolanach i wszystko wygląda dobrze =) Także dziewczyny lepiej jest być wysoką niż takim knypkiem metr pięćdziesiąt w kapeluszu ^^ A jeśli chodzi o obcasy no hmm, ja nie zakładam ich kiedy wychodzę gdzieś z przyjaciółką bo ona ma 160cm i mi z nią niewygodnie rozmawiać ale poza tym to mam w nosie moje 185 skoro butki śliczne i wygodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Boże spraw żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce. Edytowane przez Chewing Gum Czas edycji: 2009-02-07 o 19:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Ja mam 169 i ze wzrostem czuję się dobrze, przeciętnie. Nie oglądają się za mną, bo myślę, ze nie ma za czym. Dopiero przy około 180 mozna powiedzieć, ze dziewczyna jest nieprzeciętnie wysoka, więc połowa z was martwi się niepotrzebnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Pytanie: jeśli się komuś nie podoba, to co można poradzić? Nie słyszałem jeszcze o innym wyjściu niż pogodzenie się...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: 177cm wzrostu jak się ubierać? Sam pomóż :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a kiedy zaczęłyście nosić obcasy? Strasznie mi się podobają, ale wolę jeszcze chwilę zaczekać ze względu na wiek
![]()
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: 177cm wzrostu jak się ubierać? Sam pomóż :)
ja mam 182 cm, 15 lat
![]() wszystkie koleżanki mi mówią, że nie chciałyby być tak wysokie a ja im na to, że ja nie chciałabym być niższa. ![]() ![]() jedyne co mi przeszkadza to fakt, że moje niższe koleżanki mogą sobie ładnie na obcasiku chodzić, a mi byłoby trochę głupio, ale widziałam ostatnio kobietę, młodą, na mieście. wysoka i obcasy, spore dość. wyglądała przecudnie. dlatego też mam zamiar kupić sobie buciki na lekkim małym obcasiku ![]() dziwi mnie fakt, że modelki muszą być wysokie i szczupłe. a jak się idzie do sklepu to ubrania i tak są na niższe osoby ![]() podsumowując, jestem dumna ze swojego wzrostu ![]() edit: a i tak ubrania znajdą się i takie dobre. i spodnie, i bluzy. trzeba tylko poszukać ![]()
01.01.2010. *zapuszczam włosy! *dbam o cerę! *nie jem słodyczy! *oszczędzam! *ćwiczę, więcej chodzę na spacery i ogólnie więcej się ruszam! *piję zieloną herbatę! *więcej się uczę! ![]() ![]() Edytowane przez de em Czas edycji: 2009-02-08 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Witam Wysokie Wizażanki
![]() Pamiętajcie,że wysoki wzrost to jest nasz atut ![]()
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Witam ja również jestem wysoka
![]() ![]() ![]() ![]() W odpowiedniej oprawie wszystko wygląda ładniej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja mam 180cm i wciąż nie potrafię zaakceptować swojego wzrostu. Mam z tego powodu okropne kompleksy.. Z doborem ubrań nie mam większego problemu nie licząc kurtek.. jak dobry rękaw to za szeroka i na odwrót. Głównie chodzi o to, że zawsze była najwyższa, a cała reszta koleżanek o głowę niższa. Ile ja bym dała, żeby być niższą o te parę cm.
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Jak dobrze że jest nas tak wiele!
![]() ![]() Największy kłopot mam ze spodniami, nie mogę znaleźć takich dobrej długości, ale postanowiłam sobie że na wiosnę muszę kupić sobie mega długie rurki, choćby nie wiem co ![]() Co do inych ubrań, to raczej noszę wszystko. ![]() Ale ; 'co pan zrobisz, nic pan nie zrobisz' ;P Mam nadzieję, że w liceum i na studiach moje kompleksy się zmniejszą, bo teraz w gimnazjum mało jest osób [szczególnie chlopaków] podobnego wzrostu, a to napewno poprawiłoby mi samoocenę ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
a ja od początku życia uwielbiam swój wzrost, zawsze byłam wyższa od wszystkich, łącznie z chłopcami (w podstawówce, w gimnazjum, w lo też nie było zbyt wielu wysokich).
obecnie mam 177 cm i jestem przeszczęśliwa. cieszcie się dziewczyny, bo naprawdę wiele osób zazdrości takiego wzrostu i długich nóg, co do obcasów - noście je śmiało, bo to nie Wy powinnyście mieć kompleksy, ale za niscy faceci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.