![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Filologia polska
Cytat:
A Dybka kojarzę z nazwiska. Nie mogę sobie przypomnieć wyglądu, niestety. Ale coś mi się majaczy, że chyba babeczki się kłóciły o miejsce na zajęciach u niego. Ale może mi się coś poprzestawiało. W końcu trochę czasu upłynęło od mojego studiowania. ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Dzieńdobry ;D jestem przyszłą panią filolog ,co prawda zawieszoną między 3 a 4 rokiem, ale zawsze ... ;P Czy jest ktoś jeszcze z UW?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Witam!
Bardzo się cieszę, że trafiłą tutaj na taki temat ![]() Wybór jest jeszcze przede mną. W maju matura. I nie wiem co robić. Filologia polska to moja miłość od dziecka, tylko, ze wszyscy mi odradzaja! Chciałabym studiowac na UJ. Ktoś tam studiował, jak tam jest? Z czym najtrudniej sobie poradzić? Pomóżcie mi dziewczyny. Proszę....... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszyscy odradzają? Typowa reakcja otoczenia, któremu FP kojarzy się głównie z zawodem nauczyciela... => " ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym sporo czasu musisz poświęcić na czytanie a jeszcze więcej na... notowanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zdałam!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Akurat u mnie nie ma sesji zimowej, ale za to mam do napisania 3 prace zaliczeniowe
![]() ![]()
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
U mnie właśnie trwa rzeź niewiniątek o wdzięcznej nazwie 'egzamin poprawkowy z opisówki'
![]() ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie, że do końca życia będę się z tym męczyła lub wcześniej oszaleję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We wtorek czeka mnie egzamin z opisowki i mam stracha, bo to dla mnie zawsze byla czarna magia... Za to musze przyznac, ze zafascynowaly mnie metody scisle w jezykoznastwie. Siedze i licze wariancje i odchylenie standardowe w tekstach Krasickiego i Lermontowa i kurcze... wszystko sie zgadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Matko i córko, opisówka! W życiu się z trójki z plusem nie cieszyłam, a kiedy dostałam tę z opisówki, to mało się ze szczęścia nie popłakałam, że mam to za sobą...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a możecie mi powiedzieć jak na waszych uczelniach wygląda egzamin z opisówki? Bo u mnie coś z nim jest chyba NIE TAK!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
iwciunia- a co u Ciebie jest nie tak z opisowka? U nas egzamin jest ustny, sa 4 pytania, po 1 z kazdego dzialu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest ustny i pisemny, na pisemnym jest 5 zadań: 1) analiza fonetyczna i fonologiczna wyrazu (w sensie określanie głosek i fonemów po 5 cech do spółgłosek i 4 samogłosek) 2) zapis fonetyczny i fonologiczny asynchroniczny i synchroniczny zdania 3) analiza fleksyjna wyrazu (flektyw i flektem) 4) analiza słowotwórcza wyrazu 5) składnia, zdanie złożone-analiza. Egzamin trwa godzinę i żeby zdać można popełnić maksymalnie 6 błedów... (jako ciekawostkę dla osób niewtajemniczonych mogę dodać iż w jednym wyrazie w samym zadaniu nr 1 można popełnić około 30 błędów w samej analizie fonetycznej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
U mnie znowu byl pisemny, bylo 10 zadan... 1 to tekst fonetyczny - maczkiem jak nic 10 linijek, oczywiscie najwiecej punktow mozna bylo za to dostac i ostatnie zadanie to skladnia - kosmos, tez wysoko punktowana, pozostale pytania sa z kazdego dzialu i do tego teoria... no ale to bylo 3 lata temu, na szczescie
![]() dziewczyny, glowy do gory! opisowka jest po to, zeby ja zdac!!!! Edytowane przez magdzia33 Czas edycji: 2006-03-02 o 19:50 Powód: brakowalo literki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, wy macie normalnie na punkty egzamin, a my na BŁĘDY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
studentki filologii polskiej, a moze mi pomozecie w pracy licencjackiej?? hmm... podaje link z watkiem, ktory juz chwile temu zalozylam.. jesli tak to bede bardzo wdzieczna
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=80325 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Pani Dziekan...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Magdzia- dalam Ci mala probke przezwisk na watku
![]() ![]() Iwciunia- kochana...nie zrobic 6 bledow dla mnie graniczy z cudem... ja kazde kolokwium zdaje cudem, najczesciej latalam na konsultacje poprawiac. Dla mnie zdanie takiego egzaminu byloby niemozliwe... skoro moj wyglada jak wyglada, a boje sie go jak nie wiem co :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ja pisze prace pt. "Język polski w ustach dzieci przedszkolnych i wczesnoszkolnych"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczescie mam zalaczyc kasete, a do pracy przepisac tylko to, o co pytalam dzieci i robic analize, ale to nie jest magisterka, wiec dlatego. U nas trzeba do licencjatu napisac prace z kazdego dzialu i to jest praca z jezykoznastwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
no ja tez pisze licencjacka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Konczylam ten kierunek dwa lata temu. Mam magistra z filologii polskiej, specjalizacja nauczycielska
![]() ![]() ![]() Co do wszystkich przedmiotow na tym kierunku, u nas mowilo sie, ze jak masz zaliczony SCS, to obrona magsterki to juz pikus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Też jestem na nauczycielskiej, mgr chce jednak zrobić na komunikacji, nie wykluczam też możliwości pracy w szkole
![]() Szyna, u nas mówi się, że jak zdamy egzamin z gramatyki przy Pani Dziekan to mgr na każej uczelni w Polsce mamy w kieszeni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.