![]() |
#91 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Kwestia podejścia. W moim odczuciu żadne z tych miejsc intymne nie jest.
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tam jest tak, tutaj siak. Pięknie się różnimy, uważam, że tam jest gorzej. Nie chciałabym na plaży oglądać nagminnie gołych cudzych intymności. Nie czułabym się komfortowo w takich okolicznościach przyrody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6333189 6]Tego nie wiesz. [/QUOTE] Może było tam paru masochistów w Europy Wschodniej, wybierający się za miejsce wakacyjnego odpoczynku południowe plaże, żeby jak najczęściej być na takie widoki narażonym i mieć potem na co narzekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Kolejne wcielenie tego samego trolla. Słowo klucz: "miejsce intymne"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;63293521]Ja tam uwzazam ze jesli ktos czuje sie niekomfortowo przy kobiecie bez stanika czy w stringach to ma problem ze soba. To nie sa miejsca intymne. Nie powinny wzbudzac zadnej sensacji. Dzieci tez maja gdzies czy kobieta ma piersi na wierzchu. Argument o wloszkach o duzych piersiak mnie zabil. Nie wiem jak komus zwykly biust moze wydawac sie wulgarny. Proponuje popracowac nad postrzeganiem ciala, bo cos po drodze poszlo nie tak. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Chyba najlepsze podsumowanie calych tych idiotyzmow wypisywanych chyba przez panny, ktore przychodza na plaze pogapic sie i obgadac innych nie po to zeby odpoczac, ewentualnie sie poopalac. Cytat:
![]() Na brazylijskich plazach sa wybierane miss posladkow. Moze rzeczywiscie w Europie to nie norma, ale wystarczy pojsc na ktorakolwiek hiszpanska czy wloska plaze gdzie wiekszosc kobiet opala sie topless, czesto w stringach i zadnych niezdrowych emocji nie widac na twarzach wspolplazowiczow, o zgrozo dzieci tez tam sie bawia ![]() No, chyba ze ubrana 'porzadnie' Wizazanka znajdzie sie na takiej plazy to wtedy swiat sie dowie o zgorszeniu oferowanym jej wrazliwym zmyslom i poczuciu estetyki, bo to co powinno byc dla meza chowane, wystawiane jest na widok publiczny, a tfu! Musze powiedziec, ze usmialam sie z tych moralnych opok w czasach zepsucia. Nigdy wiecej Hiszpanii! ![]() Edit: Rozumiem, ze osoby grube, chore, starsze, ze zwyrodnieniami lub widocznym kalectwem tez wstepu na plaze nie maja, bo ucierpi mocno rozwiniete poczucie estetyki jednej z druga ? Edytowane przez vanniaa Czas edycji: 2016-07-22 o 19:15 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie umiesz dyskutować, to otwórz szafe i pogadaj do rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6333633 6]Weź się uspokój i trochę hamuj z językiem.
Nie umiesz dyskutować, to otwórz szafe i pogadaj do rzeczy.[/QUOTE] Hamuj z jezykiem? Czy to do mnie? Nie przypominam sobie, zebym gdziekolwiek uzyla brzydkiego, wulgarnego czy obrazliwego slowa ![]() Widzisz, akurat dzisiaj mam wene i popisze na wizazu. Fakt, rzadko to robie, moze za rzadko? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jasne, już Ty najlepiej wiesz kto kogo obczaja na plaży i po co. Oczywiście tylko po to tam chodzi. Słabe jest co mówisz. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-07-22 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Posladkow mozna nie ogladac, grajkow nie sluchac, a meneli nie wachac.
Tylko co z tego, skoro oni nadal tam sa, i jak juz zobaczysz, uslyszysz i poczujesz, to juz tego nie cofniesz ![]() Mozna odwrocic wzrok, zalozyc sluchawki i zatkac nos, a poczucie zniesmaczenia/wstydu/zazenowania/cokolwiek kto tam czuje, i tak pozostaje. Nie robie problemow, bo jestem przyzwyczajona do takiej publicznej golizny, grania i smrodu, ale nie zaakceptowalabym gdyby moj wlasny facet chcial uskuteczniac cos, do czego mam negatywny stosunek. Kompletnie nie wiem jak niektore z was tego nie rozumieja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6333189 6]Tego nie wiesz.
Tam jest tak, tutaj siak. Pięknie się różnimy, uważam, że tam jest gorzej. Nie chciałabym na plaży oglądać nagminnie gołych cudzych intymności. Nie czułabym się komfortowo w takich okolicznościach przyrody.[/QUOTE] Ja oglądam. Pełno męskich, nieestetycznych owłosionych sutków. Oni ich jakoś zasłaniać nie muszą, mimo że niektórzy mają pewnie miseczkę większą od niektórych moich koleżanek.
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ludzie nie sa idealni, to nie nowość. Jakoś trzeba to znosić, nie ? Roznegliżowane nad miarę kobiety na publicznej plaży też trzeba, jak nie ma alternatywy. Ale swoja opinię na ten temat też można mieć. Czy zabronisz ? Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-07-23 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Ja bym sie tak nie ubrała bo czułabym sie niekomfortowo ale nie przez Tz (gdybym była singielka tez bym sie czuła złe)
Ale np plaże nudystów lubię tylko ze dla mnie to inaczej działa,tam jak ktoś idzie to liczy sie z tym jak powinien byc ubrany i jak inni wyglądają (nago, stringi, bez stanika itd) Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-07-23 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6334829 6]Męski tors jest 'intymnościa' ? Ciekawe.
Ludzie nie sa idealni, to nie nowość. Jakoś trzeba to znosić, nie ? Roznegliżowane nad miarę kobiety na publicznej plaży też trzeba, jak nie ma alternatywy. Ale swoja opinię na ten temat też można mieć. Czy zabronisz ?[/QUOTE] Na razie to ty czepiasz się kogoś, kto ma inne zdanie i opinie. I mnie również nie razi, jak ktoś pokaże więcej tyłka. Bardziej czuję odrzut, jak widzę właśnie starszych facetów w kusych slipach, bo wygląda to tak, jakby im miało zaraz wszystko wypaść. Poza tym, idę na plażę, odpoczywam i tyle. I dziwi mnie to, że ktoś mówi, że takie stroje są niemodne i rzadkie. Tak naprawdę były zawsze, tylko nie jest to strój dla każdego i logiczne, że jak się wybiera się strój, to dobiera się go do figury, żeby wyglądać w nim ok. Skoro stringi tak bardzo rażą, to co w kwestii gołych dzieci bawiących się na plaży? To też was gorszy? To też golizna.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() Edytowane przez niebieskie_oczko Czas edycji: 2016-07-23 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda tylko, że nie zauważyłaś poprzednich wypowiedzi w podobnym tonie i to Cię jakoś nie ubodło. A jeśli ktoś piętnuje zaglądanie na sąsiedni kocyk czy aby sąsiad w plażowaniu jego moralności nie uraża, to już jest ciężka obraza i chamówa. Kiedy wizaż dojrzeje do tego, że obrażanie jakiejś grupy ludzie jest w istocie obrażeniem każdej z tych osób z osobna, a nie "wyrażeniem opinii"? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() + to, że jak ktoś ma w nosie, czy ktoś zakłada stringi, to od razu był tekst o "wyzwolonych, nowoczesnych, z super figurą" z wielkim przekąsem ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() Edytowane przez niebieskie_oczko Czas edycji: 2016-07-23 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o goliznę dzieci to tak, jak najbardziej, uważam, że jest nie na miejscu, a w tych czasach może nawet trochę niebezpieczna. Nigdy nie rozumiałam rodziców, którzy puszczali dziecko na plażę z gołą pupą - ani to wygodne czy higieniczne, bo piasek wszędzie wchodzi, ani potrzebne. Założyć gatki czy pieluchę to nie problem.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
po drugiej stronie szafy
|
Tak, wiem, szokujące dla niektórych.
Masz rację, mea culpa, powinnam była odnieść się do wszystkich pisanych w niefajnym tonie wypowiedzi w tym wątku, nie tylko do jednej. I nie, mnie akurat ten tekst nie ubódł ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
To ja dorzucę jeszcze na odchodne
![]() Trwa wielka dyskusja między dziewczynami, czy strój ze stringami jest ok czy be, padają hasła, że nie chce się oglądać czyiś tyłków, że to nieestetyczne, że nie na miejscu, bo plaża to miejsce publiczne (swoją drogą w regulaminach na plaż strzeżonych nie spotkałam się z zakazem stringowania ![]() A teraz uciekam, życzę milego dnia ![]()
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6334829 6]Męski tors jest 'intymnościa' ? Ciekawe.
Ludzie nie sa idealni, to nie nowość. Jakoś trzeba to znosić, nie ? Roznegliżowane nad miarę kobiety na publicznej plaży też trzeba, jak nie ma alternatywy. Ale swoja opinię na ten temat też można mieć. Czy zabronisz ?[/QUOTE] Męski tors jest dla mnie taką samą częścią ciała jak damski tors i nie widzę różnicy, prócz kulturowego ustalenia. I ja jestem za tym, by każdy mogł pokazywać to, co chce, bo wychodzi, że jak facet pokaże sutki, to trzeba to znosić, a kobiece sutki są o borze takie KONTROWERSYJNE, NIECH KTOŚ PRZYNIESIE MICHĘ, MAC BĘDZIE RZYGAŁ. I widze, że szalenie pali cię ten temat, walczysz jak lwica za jakieś konwenanse i nie umiesz zrozumieć, że nie każdy czuje to samo.
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Bardziej szokujące, że moderacja zaczyna na to reagować.
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63351546]Rozumiem że męskie piersi a damskie są takie same -ciekawe czemu kobiety w takim razie noszą biustonosze i inne pierdoły na tą cześć ciała -zastanawiające ![]() Zapewne dlatego, że kobiecy tors jest bardziej grzeszny i niemoralny, tfu. Biustonosze nosi sie, jak sama nazwa wskazuje, żeby podnieść i wymodelować biust, obsesja sutkowa to w zasadzie stosunkowo nowy wymysł, kiedyś kobiety wychodziły częściej bez tej części garderoby, dopiero od jakiegoś czasu z prześwitujących sutków robi się znów nie wiadomo jakie tabu. Co innego praca w korpo i dress code, co innego plaża. Nikt nikogo nie zmusza do chodzenia w te miejsca rozpusty. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Zauważyłam. Idiotyzmy panienek to krytyka zachowania i tych "opinii", to, co tutaj sugerowano na temat dziewczyn w stringach, to był większy kaliber. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
ma zielone pojęcie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63351546]Rozumiem że męskie piersi a damskie są takie same -ciekawe czemu kobiety w takim razie noszą biustonosze i inne pierdoły na tą cześć ciała -zastanawiające
![]() Dlatego, że jest taki przymus kulturowy i, co gorsza, prawny. Tym niemniej części kobiet się taki stan rzeczy nie podoba. Jak widać nawet po wypowiedziach w tym wątku – nie wszyscy uważają piersi za intymną część ciała.
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63351546]Rozumiem że męskie piersi a damskie są takie same -ciekawe czemu kobiety w takim razie noszą biustonosze i inne pierdoły na tą cześć ciała -zastanawiające
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
ma zielone pojęcie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63353986]Myślę że nie tyle jest to przymus kulturowy i prawny ale też wynika to z kobiecie budowy ciała -mężczyzna biustu nie posiada dlatego też nie musi niczego na siebie nakładać ,dlatego też dziwi mnie porównywanie naszego torsu do męskiego -który nie ma co pokazać w przeciwieństwie do nas
![]() Nie do końca tak jest. Sporo kobiet ma przecież mały biust, a i sporo mężczyzn wcale nie ma małych piersi. http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2014/12...00393e3c28.jpg ![]()
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63353986]Myślę że nie tyle jest to przymus kulturowy i prawny ale też wynika to z kobiecie budowy ciała [/QUOTE]
Oczywiście, ze to kwestia kulturowa, spójrz chociazby na afrykańskie plemiona. Albo na inne kultury, które nie robią problemu z karmienia piersią w miejscach publicznych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
zuy mod
|
Mojemu facetowi nie podobał się pomysł, żebym opalala się topless, wiec ustapilam i się nie opalam. O zgrozo.
Mnie tam ani cycki nie rażą, ani stringi (chociaż musiałoby mi mocno przygrzac żeby w stringsch wyjść na plażę, ale jak ktoś lubi to niech chodzi). Ale rozumiem ze partnerowi pewne rzeczy mogą nie odpowiadać i skoro mi od tego nie ubedzie nic za bardzo to zrobię to, o co prosi. Takie straszne. A, co do golizny na plaży to razi mnie golizna dzieci. Przesada moim zdaniem.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.