Chłopak zabronił mi wyjść na plażę. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-22, 16:26   #91
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.

Cytat:
Napisane przez mlodystudent Pokaż wiadomość
Pisał ktoś, że to nie miejsca intymne, ale jak nie? Tylko krocze to miejsce intymne?
Kwestia podejścia. W moim odczuciu żadne z tych miejsc intymne nie jest.
Stary 2016-07-22, 16:41   #92
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Przeczytałem i postanowiłem się wypowiedzieć.
Czytam tu, że niektóre osoby irytują stringi na plaży, czy kobiety opalające się toples.
Powiem tak, byłem z rodzicami na wakacjach w Hiszpanii, a dokładnie w Barcelonie, i tam jest zupełnie normalne że kobiety chodzą w stringach, napisze więcej dziewczyny były tylko w stringach czyli z nagimi piersiami.
Nikogo to nie irytowało pomimo, że to była publiczna plaża dla wszystkich nie tylko dla naturystów, były również dzieci.
Rozumiem, że tamta kultura pozwala na topless, ale nad naszym Bałtykiem również widuję dziewczyny w stringach, i jest to normalne, i naturalne, ale stanik raczej musi być.
Aczkolwiek napiszę coś na koniec, nie chciałbym aby moja dziewczyna pokazywała się na plaży w stringach, a tym bardziej topless.
Pisał ktoś, że to nie miejsca intymne, ale jak nie? Tylko krocze to miejsce intymne? Nie uważam tak, jeśli tak by było, to dlaczego dziewczyny nie przebierają się ze stanika przy innych ludziach czy to w domu, czy w szkole czy innym miejscu ? Piersi są intymne, podobnie jak pośladki. Tak uważam, co pod stanikiem i pod pełnymi majtkami to są intymne strefy, i nie miałbym ochoty aby moja dziewczyna odkrywała je w miejscu publicznym zwłaszcza przed płcią męską. A inne kobiety jak sobie chcą, nie zgarszają mnie, nawet mężczyzna w stringach mnie nie zniesmacza co nie oznacza, że chciałbym sam tak się pokazać, czy chciałbym aby moja partnerka pokazywała więcej niż powinna niż nakazuje przyzwoitość.
Tego nie wiesz.

Tam jest tak, tutaj siak. Pięknie się różnimy, uważam, że tam jest gorzej. Nie chciałabym na plaży oglądać nagminnie gołych cudzych intymności.
Nie czułabym się komfortowo w takich okolicznościach przyrody.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-22, 17:18   #93
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Aczkolwiek napiszę coś na koniec, nie chciałbym aby moja dziewczyna pokazywała się na plaży w stringach, a tym bardziej topless.
Czyli po prosty byłbyś zazdrosny i wolałbyś, żeby inni faceci nie oglądali piersi i pośladków Twojej dziewczyny. To jestem w stanie zrozumieć prędzej, niż jakiś tam wstyd, że partner śmiał się ubrać niegustownie, niech sobie idzie na drugi kocyk wiochę robić.

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6333189 6]Tego nie wiesz.
[/QUOTE]

Może było tam paru masochistów w Europy Wschodniej, wybierający się za miejsce wakacyjnego odpoczynku południowe plaże, żeby jak najczęściej być na takie widoki narażonym i mieć potem na co narzekać.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-22, 18:35   #94
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kolejne wcielenie tego samego trolla. Słowo klucz: "miejsce intymne"
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-22, 19:07   #95
vanniaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Dobre podsumowanie.Gołe poslady na publicznej plazy?Dla mnie to słabe i facetowi sie nie dziwie.
Cytat:
Napisane przez bana_nowa Pokaż wiadomość
podpisuje sie pod tym. jesli nie umiesz ubrac sie na plaze to najlepiej nie wychodz bo jakies normy co do ubioru obowiazuja. sa jeszcze plaze nudystow i tam mozesz swiecic czym chcesz

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

jak masz ladne cycki to tez pokaz.
niektorzy na prawde nie chca tego ogladac. to jednak miejsce publiczne.
Zaczynam wierzyc, ze plaza to miejsce kultu, toz to kosciol wrecz i nie wypada paradowac z golymi posladami, zeby nie urazic uczuc

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
A ja jestem zdziwiona, że tyle osób mówi, że stringi w kostiumie plażowym/kąpielowym to takie zło. Na plaży pełno się spotyka takich przypadków, za granicą to już w ogóle. A jak laski mają normalne majtki, to jak się opalają, to i tak większość robi z nich lekkie stringi, żeby się równo opalić. Rozumiem, jakby chciała w nich chodzić po mieście, ale na plaży? To już gorsi są dla mnie starsze chopy w kusych slipach

Dokladnie. Tak czytam i nie wierze.

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;63293521]Ja tam uwzazam ze jesli ktos czuje sie niekomfortowo przy kobiecie bez stanika czy w stringach to ma problem ze soba. To nie sa miejsca intymne. Nie powinny wzbudzac zadnej sensacji. Dzieci tez maja gdzies czy kobieta ma piersi na wierzchu. Argument o wloszkach o duzych piersiak mnie zabil. Nie wiem jak komus zwykly biust moze wydawac sie wulgarny. Proponuje popracowac nad postrzeganiem ciala, bo cos po drodze poszlo nie tak.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Chyba najlepsze podsumowanie calych tych idiotyzmow wypisywanych chyba przez panny, ktore przychodza na plaze pogapic sie i obgadac innych nie po to zeby odpoczac, ewentualnie sie poopalac.

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Chodzenie po plaży w stringach jest po prostu... nieestetyczne. Nie czułabym się dobrze w stringach na plaży i z pewnym niesmakiem bym patrzyła na takie dziewczyny (chociaż przyznam, że nigdy chyba nie widziałam kobiety tak ubranej na plaży, to nie jest bardzo popularne)
Az sie prosi, zeby odpowiedziec, ze w Pcimiu pewnie popularne nie jest...

Na brazylijskich plazach sa wybierane miss posladkow. Moze rzeczywiscie w Europie to nie norma, ale wystarczy pojsc na ktorakolwiek hiszpanska czy wloska plaze gdzie wiekszosc kobiet opala sie topless, czesto w stringach i zadnych niezdrowych emocji nie widac na twarzach wspolplazowiczow, o zgrozo dzieci tez tam sie bawia

No, chyba ze ubrana 'porzadnie' Wizazanka znajdzie sie na takiej plazy to wtedy swiat sie dowie o zgorszeniu oferowanym jej wrazliwym zmyslom i poczuciu estetyki, bo to co powinno byc dla meza chowane, wystawiane jest na widok publiczny, a tfu!

Musze powiedziec, ze usmialam sie z tych moralnych opok w czasach zepsucia. Nigdy wiecej Hiszpanii!

Edit:
Rozumiem, ze osoby grube, chore, starsze, ze zwyrodnieniami lub widocznym kalectwem tez wstepu na plaze nie maja, bo ucierpi mocno rozwiniete poczucie estetyki jednej z druga ?

Edytowane przez vanniaa
Czas edycji: 2016-07-22 o 19:15 Powód: dopisek
vanniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-22, 19:24   #96
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vanniaa Pokaż wiadomość
Zaczynam wierzyc, ze plaza to miejsce kultu, toz to kosciol wrecz i nie wypada paradowac z golymi posladami, zeby nie urazic uczuc

Dokladnie. Tak czytam i nie wierze.

Chyba najlepsze podsumowanie calych tych idiotyzmow wypisywanych chyba przez panny, ktore przychodza na plaze pogapic sie i obgadac innych nie po to zeby odpoczac, ewentualnie sie poopalac.

Az sie prosi, zeby odpowiedziec, ze w Pcimiu pewnie popularne nie jest...

Na brazylijskich plazach sa wybierane miss posladkow. Moze rzeczywiscie w Europie to nie norma, ale wystarczy pojsc na ktorakolwiek hiszpanska czy wloska plaze gdzie wiekszosc kobiet opala sie topless, czesto w stringach i zadnych niezdrowych emocji nie widac na twarzach wspolplazowiczow, o zgrozo dzieci tez tam sie bawia

No, chyba ze ubrana 'porzadnie' Wizazanka znajdzie sie na takiej plazy to wtedy swiat sie dowie o zgorszeniu oferowanym jej wrazliwym zmyslom i poczuciu estetyki, bo to co powinno byc dla meza chowane, wystawiane jest na widok publiczny, a tfu!

Musze powiedziec, ze usmialam sie z tych moralnych opok w czasach zepsucia. Nigdy wiecej Hiszpanii!

Edit:
Rozumiem, ze osoby grube, chore, starsze, ze zwyrodnieniami lub widocznym kalectwem tez wstepu na plaze nie maja, bo ucierpi mocno rozwiniete poczucie estetyki jednej z druga ?
Weź się uspokój i trochę hamuj z językiem.
Nie umiesz dyskutować, to otwórz szafe i pogadaj do rzeczy.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-22, 19:31   #97
vanniaa
Zadomowienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6333633 6]Weź się uspokój i trochę hamuj z językiem.
Nie umiesz dyskutować, to otwórz szafe i pogadaj do rzeczy.[/QUOTE]

Hamuj z jezykiem? Czy to do mnie? Nie przypominam sobie, zebym gdziekolwiek uzyla brzydkiego, wulgarnego czy obrazliwego slowa

Widzisz, akurat dzisiaj mam wene i popisze na wizazu. Fakt, rzadko to robie, moze za rzadko?
vanniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-22, 19:47   #98
Konto usunięte

Cytat:
Hamuj z jezykiem? Czy to do mnie? Nie przypominam sobie, zebym gdziekolwiek uzyla brzydkiego, wulgarnego czy obrazliwego slowa

Widzisz, akurat dzisiaj mam wene i popisze na wizazu. Fakt, rzadko to robie, moze za rzadko?
Tak, do Ciebie. Cały ten post ma pogardliwy wydźwięk wobec 'panien wypisujacych idiotyzmy', czyli tych, które maja inne zdanie na ten śmieszny temat niż Ty.
Jasne, już Ty najlepiej wiesz kto kogo obczaja na plaży i po co. Oczywiście tylko po to tam chodzi. Słabe jest co mówisz.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-07-22 o 19:50
Stary 2016-07-23, 04:14   #99
201803080934
Konto usunięte

Posladkow mozna nie ogladac, grajkow nie sluchac, a meneli nie wachac.

Tylko co z tego, skoro oni nadal tam sa, i jak juz zobaczysz, uslyszysz i poczujesz, to juz tego nie cofniesz

Mozna odwrocic wzrok, zalozyc sluchawki i zatkac nos, a poczucie zniesmaczenia/wstydu/zazenowania/cokolwiek kto tam czuje, i tak pozostaje.

Nie robie problemow, bo jestem przyzwyczajona do takiej publicznej golizny, grania i smrodu, ale nie zaakceptowalabym gdyby moj wlasny facet chcial uskuteczniac cos, do czego mam negatywny stosunek.

Kompletnie nie wiem jak niektore z was tego nie rozumieja.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 06:38   #100
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie przypominam sobie, zebym gdziekolwiek uzyla brzydkiego, wulgarnego czy obrazliwego slowa
Nie przypominam sobie, żeby o braku kultury wypowiedzi świadczyły tylko wulgaryzmy. Jeśli nie umiesz/nie chcesz dyskutować bez obrażania rozmówców, to nie dyskutuj wcale.

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
Mozna odwrocic wzrok, zalozyc sluchawki i zatkac nos, a poczucie zniesmaczenia/wstydu/zazenowania/cokolwiek kto tam czuje, i tak pozostaje.

Nie robie problemow, bo jestem przyzwyczajona do takiej publicznej golizny, grania i smrodu, ale nie zaakceptowalabym gdyby moj wlasny facet chcial uskuteczniac cos, do czego mam negatywny stosunek.
Zaiste.
Stary 2016-07-23, 09:32   #101
olenkasz
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6333189 6]Tego nie wiesz.

Tam jest tak, tutaj siak. Pięknie się różnimy, uważam, że tam jest gorzej. Nie chciałabym na plaży oglądać nagminnie gołych cudzych intymności.
Nie czułabym się komfortowo w takich okolicznościach przyrody.[/QUOTE]

Ja oglądam.
Pełno męskich, nieestetycznych owłosionych sutków. Oni ich jakoś zasłaniać nie muszą, mimo że niektórzy mają pewnie miseczkę większą od niektórych moich koleżanek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-23, 09:58   #102
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Ja oglądam.
Pełno męskich, nieestetycznych owłosionych sutków. Oni ich jakoś zasłaniać nie muszą, mimo że niektórzy mają pewnie miseczkę większą od niektórych moich koleżanek.
Męski tors jest 'intymnościa' ? Ciekawe.

Ludzie nie sa idealni, to nie nowość. Jakoś trzeba to znosić, nie ?
Roznegliżowane nad miarę kobiety na publicznej plaży też trzeba, jak nie ma alternatywy. Ale swoja opinię na ten temat też można mieć. Czy zabronisz ?

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-07-23 o 10:02
Stary 2016-07-23, 09:59   #103
malgo96
Zadomowienie

Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.

Ja bym sie tak nie ubrała bo czułabym sie niekomfortowo ale nie przez Tz (gdybym była singielka tez bym sie czuła złe)
Ale np plaże nudystów lubię tylko ze dla mnie to inaczej działa,tam jak ktoś idzie to liczy sie z tym jak powinien byc ubrany i jak inni wyglądają (nago, stringi, bez stanika itd)

Edytowane przez malgo96
Czas edycji: 2016-07-23 o 10:02
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 10:19   #104
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6334829 6]Męski tors jest 'intymnościa' ? Ciekawe.

Roznegliżowane nad miarę kobiety na publicznej plaży też trzeba, jak nie ma alternatywy. Ale swoja opinię na ten temat też można mieć. Czy zabronisz ?[/QUOTE]

Na razie to ty czepiasz się kogoś, kto ma inne zdanie i opinie.

I mnie również nie razi, jak ktoś pokaże więcej tyłka. Bardziej czuję odrzut, jak widzę właśnie starszych facetów w kusych slipach, bo wygląda to tak, jakby im miało zaraz wszystko wypaść. Poza tym, idę na plażę, odpoczywam i tyle.
I dziwi mnie to, że ktoś mówi, że takie stroje są niemodne i rzadkie. Tak naprawdę były zawsze, tylko nie jest to strój dla każdego i logiczne, że jak się wybiera się strój, to dobiera się go do figury, żeby wyglądać w nim ok.

Skoro stringi tak bardzo rażą, to co w kwestii gołych dzieci bawiących się na plaży? To też was gorszy? To też golizna.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K

Edytowane przez niebieskie_oczko
Czas edycji: 2016-07-23 o 10:23
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 10:20   #105
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
Posladkow mozna nie ogladac, grajkow nie sluchac, a meneli nie wachac.

Tylko co z tego, skoro oni nadal tam sa, i jak juz zobaczysz, uslyszysz i poczujesz, to juz tego nie cofniesz

Kompletnie nie wiem jak niektore z was tego nie rozumieja.
No i nie musisz, ale to trąci nieco patologią. Jeśli ktoś się chce przez stringi i, jak to Macintosh słusznie zauważyła, mało poważny temat, odwalać szopki z wysyłaniem partnera na drugi ręcznik i udawać, że się nie znają, to jego sprawa. Gorzej, jeśli chce swoje jedynie słuszne przekonanie narzucić reszcie Świata.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie przypominam sobie, żeby o braku kultury wypowiedzi świadczyły tylko wulgaryzmy. Jeśli nie umiesz/nie chcesz dyskutować bez obrażania rozmówców, to nie dyskutuj wcale.
PO-WAŻ-NIE ?

Szkoda tylko, że nie zauważyłaś poprzednich wypowiedzi w podobnym tonie i to Cię jakoś nie ubodło. A jeśli ktoś piętnuje zaglądanie na sąsiedni kocyk czy aby sąsiad w plażowaniu jego moralności nie uraża, to już jest ciężka obraza i chamówa.

Kiedy wizaż dojrzeje do tego, że obrażanie jakiejś grupy ludzie jest w istocie obrażeniem każdej z tych osób z osobna, a nie "wyrażeniem opinii"?
Stary 2016-07-23, 10:26   #106
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość

Szkoda tylko, że nie zauważyłaś poprzednich wypowiedzi w podobnym tonie i to Cię jakoś nie ubodło. A jeśli ktoś piętnuje zaglądanie na sąsiedni kocyk czy aby sąsiad w plażowaniu jego moralności nie uraża, to już jest ciężka obraza i chamówa.
Hah też to właśnie zauważyłam

+ to, że jak ktoś ma w nosie, czy ktoś zakłada stringi, to od razu był tekst o "wyzwolonych, nowoczesnych, z super figurą" z wielkim przekąsem
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K

Edytowane przez niebieskie_oczko
Czas edycji: 2016-07-23 o 10:27
Stary 2016-07-23, 10:29   #107
solll
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o goliznę dzieci to tak, jak najbardziej, uważam, że jest nie na miejscu, a w tych czasach może nawet trochę niebezpieczna. Nigdy nie rozumiałam rodziców, którzy puszczali dziecko na plażę z gołą pupą - ani to wygodne czy higieniczne, bo piasek wszędzie wchodzi, ani potrzebne. Założyć gatki czy pieluchę to nie problem.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 10:32   #108
malgo96
Zadomowienie

Cytat:
Hah też to właśnie zauważyłam

+ to, że jak ktoś ma w nosie, czy ktoś zakłada stringi, to od razu był tekst o "wyzwolonych, nowoczesnych, z super figurą" z wielkim przekąsem

A nie zauważyłaś juz różnicy pomiędzy "idiotyzmy panienek" a "nowoczesne" z przekąsem?
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 10:32   #109
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość

PO-WAŻ-NIE ?
Tak, wiem, szokujące dla niektórych.

Masz rację, mea culpa, powinnam była odnieść się do wszystkich pisanych w niefajnym tonie wypowiedzi w tym wątku, nie tylko do jednej.

I nie, mnie akurat ten tekst nie ubódł Ja mam w nosie to, co dana osoba sądzi o moim stanowisku w danej sprawie. Mnie ono pasuje, moim bliskim też, wystarczy
Stary 2016-07-23, 10:39   #110
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

To ja dorzucę jeszcze na odchodne
Trwa wielka dyskusja między dziewczynami, czy strój ze stringami jest ok czy be, padają hasła, że nie chce się oglądać czyiś tyłków, że to nieestetyczne, że nie na miejscu, bo plaża to miejsce publiczne (swoją drogą w regulaminach na plaż strzeżonych nie spotkałam się z zakazem stringowania ) i rozmowa zeszła na to, co są sądzą tutaj użytkowniczki, a zostało pominięte to, że facet powiedział Autorce, że albo zmieni strój albo zero opalania i kąpieli, a argumentem było to, że inni faceci będą się gapić na Autorkę. FACECI. Więc według mnie koleś nie wstydziłby się Autorki, że chodzi z gołym tyłkiem, tylko nie chce, by ktoś się gapił na tyłek jego panny. Tyle.

A teraz uciekam, życzę milego dnia
K&K
Stary 2016-07-23, 10:43   #111
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
To ja dorzucę jeszcze na odchodne
Trwa wielka dyskusja między dziewczynami, czy strój ze stringami jest ok czy be, padają hasła, że nie chce się oglądać czyiś tyłków, że to nieestetyczne, że nie na miejscu, bo plaża to miejsce publiczne (swoją drogą w regulaminach na plaż strzeżonych nie spotkałam się z zakazem stringowania ) i rozmowa zeszła na to, co są sądzą tutaj użytkowniczki, a zostało pominięte to, że facet powiedział Autorce, że albo zmieni strój albo zero opalania i kąpieli, a argumentem było to, że inni faceci będą się gapić na Autorkę. FACECI. Więc według mnie koleś nie wstydziłby się Autorki, że chodzi z gołym tyłkiem, tylko nie chce, by ktoś się gapił na tyłek jego panny. Tyle.

A teraz uciekam, życzę milego dnia
To, co facet powiedział autorce zostało pominięte, bo nie było żadnego faceta ani żadnej autorki, tylko seryjny troll.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 11:30   #112
olenkasz
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6334829 6]Męski tors jest 'intymnościa' ? Ciekawe.

Roznegliżowane nad miarę kobiety na publicznej plaży też trzeba, jak nie ma alternatywy. Ale swoja opinię na ten temat też można mieć. Czy zabronisz ?[/QUOTE]

Męski tors jest dla mnie taką samą częścią ciała jak damski tors i nie widzę różnicy, prócz kulturowego ustalenia. I ja jestem za tym, by każdy mogł pokazywać to, co chce, bo wychodzi, że jak facet pokaże sutki, to trzeba to znosić, a kobiece sutki są o borze takie KONTROWERSYJNE, NIECH KTOŚ PRZYNIESIE MICHĘ, MAC BĘDZIE RZYGAŁ.

I widze, że szalenie pali cię ten temat, walczysz jak lwica za jakieś konwenanse i nie umiesz zrozumieć, że nie każdy czuje to samo.
Stary 2016-07-23, 12:02   #113
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Męski tors jest dla mnie taką samą częścią ciała jak damski tors i nie widzę różnicy, prócz kulturowego ustalenia. I ja jestem za tym, by każdy mogł pokazywać to, co chce, bo wychodzi, że jak facet pokaże sutki, to trzeba to znosić, a kobiece sutki są o borze takie KONTROWERSYJNE, NIECH KTOŚ PRZYNIESIE MICHĘ, MAC BĘDZIE RZYGAŁ.

I widze, że szalenie pali cię ten temat, walczysz jak lwica za jakieś konwenanse i nie umiesz zrozumieć, że nie każdy czuje to samo.
Rozumiem że męskie piersi a damskie są takie same -ciekawe czemu kobiety w takim razie noszą biustonosze i inne pierdoły na tą cześć ciała -zastanawiające
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 12:27   #114
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tak, wiem, szokujące dla niektórych.
Bardziej szokujące, że moderacja zaczyna na to reagować.

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63351546]Rozumiem że męskie piersi a damskie są takie same -ciekawe czemu kobiety w takim razie noszą biustonosze i inne pierdoły na tą cześć ciała -zastanawiające [/QUOTE]

Zapewne dlatego, że kobiecy tors jest bardziej grzeszny i niemoralny, tfu.
Biustonosze nosi sie, jak sama nazwa wskazuje, żeby podnieść i wymodelować biust, obsesja sutkowa to w zasadzie stosunkowo nowy wymysł, kiedyś kobiety wychodziły częściej bez tej części garderoby, dopiero od jakiegoś czasu z prześwitujących sutków robi się znów nie wiadomo jakie tabu.
Co innego praca w korpo i dress code, co innego plaża. Nikt nikogo nie zmusza do chodzenia w te miejsca rozpusty.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
A nie zauważyłaś juz różnicy pomiędzy "idiotyzmy panienek" a "nowoczesne" z przekąsem?
Zauważyłam. Idiotyzmy panienek to krytyka zachowania i tych "opinii", to, co tutaj sugerowano na temat dziewczyn w stringach, to był większy kaliber.
Stary 2016-07-23, 13:22   #115
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63351546]Rozumiem że męskie piersi a damskie są takie same -ciekawe czemu kobiety w takim razie noszą biustonosze i inne pierdoły na tą cześć ciała -zastanawiające [/QUOTE]

Dlatego, że jest taki przymus kulturowy i, co gorsza, prawny. Tym niemniej części kobiet się taki stan rzeczy nie podoba. Jak widać nawet po wypowiedziach w tym wątku – nie wszyscy uważają piersi za intymną część ciała.
Stary 2016-07-23, 13:28   #116
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63351546]Rozumiem że męskie piersi a damskie są takie same -ciekawe czemu kobiety w takim razie noszą biustonosze i inne pierdoły na tą cześć ciała -zastanawiające [/QUOTE]Oprócz tego, że piersiami nie wiedzieć czemu każdy może się "zgorszyć" i prawnie wyegzekwować zakrycie ich, to jest jeszcze kwestia wygody. Po prostu niektórym kobietom jest wygodniej w staniku, zwłaszcza gdy mają bardzo duże piersi.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 13:38   #117
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dlatego, że jest taki przymus kulturowy i, co gorsza, prawny. Tym niemniej części kobiet się taki stan rzeczy nie podoba. Jak widać nawet po wypowiedziach w tym wątku – nie wszyscy uważają piersi za intymną część ciała.
Myślę że nie tyle jest to przymus kulturowy i prawny ale też wynika to z kobiecie budowy ciała -mężczyzna biustu nie posiada dlatego też nie musi niczego na siebie nakładać ,dlatego też dziwi mnie porównywanie naszego torsu do męskiego -który nie ma co pokazać w przeciwieństwie do nas .A czy warto używać biustonosz czy też nie ,to kwestia indywidualna -ja noszę go zawsze i wszędzie -bo tak mi wygodniej i biust wtedy jest lepiej wyeksponowany(lepiej ułożony i w ogóle ).
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 13:43   #118
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63353986]Myślę że nie tyle jest to przymus kulturowy i prawny ale też wynika to z kobiecie budowy ciała -mężczyzna biustu nie posiada dlatego też nie musi niczego na siebie nakładać ,dlatego też dziwi mnie porównywanie naszego torsu do męskiego -który nie ma co pokazać w przeciwieństwie do nas .[/QUOTE]

Nie do końca tak jest. Sporo kobiet ma przecież mały biust, a i sporo mężczyzn wcale nie ma małych piersi.
http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2014/12...00393e3c28.jpg
Stary 2016-07-23, 13:53   #119
201705042038
Konto usunięte

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63353986]Myślę że nie tyle jest to przymus kulturowy i prawny ale też wynika to z kobiecie budowy ciała [/QUOTE]

Oczywiście, ze to kwestia kulturowa, spójrz chociazby na afrykańskie plemiona. Albo na inne kultury, które nie robią problemu z karmienia piersią w miejscach publicznych.
Stary 2016-07-23, 13:53   #120
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Mojemu facetowi nie podobał się pomysł, żebym opalala się topless, wiec ustapilam i się nie opalam. O zgrozo.

Mnie tam ani cycki nie rażą, ani stringi (chociaż musiałoby mi mocno przygrzac żeby w stringsch wyjść na plażę, ale jak ktoś lubi to niech chodzi). Ale rozumiem ze partnerowi pewne rzeczy mogą nie odpowiadać i skoro mi od tego nie ubedzie nic za bardzo to zrobię to, o co prosi. Takie straszne.
A, co do golizny na plaży to razi mnie golizna dzieci. Przesada moim zdaniem.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości