|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakimi językami władam:)
polski - wiadomo
angielski - very good niemiecki - gut, immer besser ![]() rosyjski - podstawy włoski - dopiero zaczynam się uczyć....wszystko przede mną ale jedno wiem na pewno: do jęz francuskiego nigdy się nie przekonam (przepraszam, jeśli w tym momencie kogoś uraziłam)
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
polski- super extra zaawansowany
angielski-tu pracuje ciagle lacina-tez doskonale wloski-co to za jezyk...jakis dziwny.Za chiny mi nie wchodzi niemiecki-nic..ale moze kiedys a...i sobie tak czytam swahili
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
u mnie tak:
- polski (wiadomo )- angielski biegle - niderlandzki (holenderski) biegle - od niedawna ucze sie hiszpanskiego - zamierzam zabrac sie jeszcze za niemiecki, bo jest bardzo podobny do niderlandzkiego wiec nie powinno byc wiekszego problemu |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
hmm..ja chyba biegle , to władam tylko swoim jezykiem i swojego TŻ...
|
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
polski - wiadomo
![]() angielski - raczej biegły niemiecki - średniozaawansowany hiszpański - coraz lepiej przy morderczym tempie na uczelni ![]() chciałabym biegle mówić po hiszpańsku i nauczyć sie trzeciego języka (moze francuski lub rosyjski, na pewno nie będzie to niemiecki ) w miare dobrze
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak wogóle to ja kurcze mam już kompleksy przez Was, naprawdę podziewam wizażanki
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
1) Polski
2)Angielski ( uczę się już 5 lat ) 3)Niemiecki ( uczę się 8 lat ) 4)Rosyjski ( uczyłam się tego jezyka 2 lata ) |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chcialabym umiec perfectum jezyki...a ja tylko umiem tak zeby se dogadac Ale to chyba o to w tym wszystkim chodzi
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
się
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
polski - zaawansowanie, uważam, że tylko kilka osób w Polsce może się pochwalić biegłą znajomością
angielski - nie potrafię określać poziomów po polsku jestem na upper-intermediate niemiecki - uczę się drugi rok, ale ledwo ledwo jakiekolwiek podstawy francuski - uczyłam się rok, juz nic nie pamiętam może wymowe mniej więcej hiszpański - też rok, ale umiem więcej, podstawowe słowka, odmiany, 1 czas, wrócę do niego włoski - trochę więcej niż podstawowy W sumie wszystko zaczynam i nie kończę
|
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
u mnie to skromne są 3 języki
- polski ![]() - niemiecki - angielski |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuje zaczac nauke hiszpanskiego, ale to raczej odlegle plany
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
KWC
|
Dot.: Języki obce
angielskiego uczę się 8 lat- poziom zaawansowany
niemieckiego uczyłam się 11- kiedyś było super, teraz już sporo pozapominałam |
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
włoski-zaawansowany,można powiedzieć ze prawie tak jak polski
angielski-średnio
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
polski cale zycie -nic nei umiem...
![]() angielski 6,5 roku od 5 klasy podst przed gimn 3 lata i teraz jestem w 2 lo srednio umiem niemiecki 4,5 lata nic kompletnei nei umiem nie nawidze tego jecyka........wrrrrr wloski 1,5 roku wiecej umiem niz niemieckiego a poza tym to w ogole uczyc sie przed ksiazkami nei lubie.... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Polski
![]() Angielski - uczę się od jakichś 6, może 7 lat, ale ciągłe zmiany nauczyciela raczej nie wpłynęły korzystnie na moją naukę Niemiecki - teraz w LO zaczęłam - pół roku a bardzo mi się te języki podobają,a z angielskiego będę próbowała samodzielnie się jeszcze pouczyć (wiadomo, matura) może kiedyś, dla przyjemności rosyjski nie żartuję albo hiszpański ale na razie podszkolę angielski
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
polski - biegle w mowie i piśmie
angielski - po 13 latach nauki też jakoś całkiem blisko pełnego zaawansowania (od 5 lat biznesowy szkolę )rosyjski - tak na czwóreczkę - uczę się 5 lat. niemiecki liznęłam w LO, ale umiem się tylko przedstawić i powiedzieć parę zdań. chciałabym się zająć głębiej rosyjskim, bo go uwielbiam. marzę o tym żeby mieć prawdziwy akcent. będę nad tym pracować we wrześniu w Moskwie
|
|
#108 |
|
BAN stały
|
Ja nauke jezykow obcych zaczelam od obowiazkowego j.rosyjskiego w podstawowce(poczatek lat 80-tych
),pozniej kontynuacja w liceum.Wtedy tez doszedl niemiecki. Podczas kilkuletniego pobytu w Holandii nauczylam sie angielskiego i niderlandzkiego( na poziomie komunikatywnym ).Kolejny wyjazd do Niemiec wzbogacil mnie o j.wloski i doszlifowanie niemieckiego.A teraz mieszkam we Francji i ucze sie francuskiego .I caly czas staram sie uzywac wszystkich jezykow w praktyce.I szczerze powiem,ze najwiecej nauczylam sie wlasnie na wyjazdach, pracujac,rozmawiajac z ludzmi,piszac listy.Ksiazki pomagaly utrwalac to ,czego sie nauczylam i wspieraly gramatyka.A w planach na przyszlosc mamy z TZ wspolna nauke hiszpanskiego. Edytowane przez betka72 Czas edycji: 2006-01-18 o 20:14 Powód: usuniecie bykow |
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
- hiszpański
- francuski - angielski, średnio no i łacina ![]() kiedyś uczyłam się niemieckiego.. na szczęście to było dawno temu
|
|
#110 |
|
Podróżniczka
|
-Polski
![]() -Angielski - zaawansowany, nawet nie pamięam ile lat juz się go uczę - podszkoliłam się podczas pobytu w GB -Włoski - średniozaawansowany - uczę się 4 lata -Niemiecki - podstawowy - liznełam kiedyś |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
angielski w stopniu bardzo dobrym- chodzilm juz na zajecia od 4 roku zycia;
francuski w stopniu pozwalajacym na dogadanie sie z kims w mowie i pismie- 6 lat nauki; wloski w stopniu hmmm poczatkujacym czyli ucze sie juz rok; male rozeznanie w hiszpanskimi rosyjskim ze wzgl. na rodzine |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
jezyk polski - bardzo dobrze, studiuje filologie polska, w tym roku bronie licencjata
jezyk angielski - jakbym miala sie sama ocenic to tak na 4.5 - bez problemu sie dogadam ![]() jezyk lacinski - uczylam sie 4 lata w liceum i 1 rok na studiach, w dodatku z ta sama baba:-/ totalna porazka, umiem wielkie G, a te deklinacje wciaz snia mi sie po nocach... uwazam, ze ten jezyk nie jest nikomu do szczescia potrzebny, no moze lekarzom... |
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
hehe no ja umiem j.polski ,j.niemiecki, i j.angielski polskiego i angielskiego w szkolę sie uczę a niemiecki jak skończyłam 4 latka zaczęłam się uczyć jezdzac do niemiec
![]()
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
- polski - standardowo
![]() - j.angielski - 6 lat w szkole , 2 lata prywatnie = 8 lat , perfekcyjnie nie umiem, ale wciąż dążę do tego![]() - j.niemiecki - 9 lat w szkole, niestety w LO cofnęłam się chyba... nic dziwnego, jak zaczęliśmy od podstaw A umiałam super...Chciałabym zacząć naukę francuskiego i włoskiego , ale aktualnie nie ma czasu...
Edytowane przez Paulyna Czas edycji: 2006-02-20 o 18:55 Powód: błąd |
|
|
|
|
#115 | ||
|
Rozeznanie
|
J.angielski rozszeżony, J. niemiecki podstawowy, język po wypiciu 10 piw...poziom bardzo rozszeżony heh
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Jezyki w moim wykonaniu:
Hiszpański-uczyłam się w liceum, ale się nic nie nauczyłam angielski - upper-intermediate to chyba nie jest źle łacina - tylko podstawy koniugacje + deklinacje itp staro-cerkierno-słowiański - słowka prawie żadne, ale gramatyka itp w jednym palcu he he he ukraiński - ucze sie drugi rok i uwazam ze mniej wiecej taki poziom jak angielski jak nie lepszy rosyjski - bede miała w tym semestrze, takze mam nadzieje ze sie czegos naucze porzadnie niemiecki - dopiero planuje sie uczyc, bo od dawna o tym mysle i sie nie moge zdecydowac I to by było na tyle.... |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
ucze sie angielskiego gdzies od 7 lat - poziom ciężko mi określić
i francuskiego 1,5 roku - wydaje mi sie, ze dobry badz nawet bardzo dobry jak na taki krotki okres czasu, czasem nawet mam wrażenie że więcej umiem po francusku powiedzieć niz po angielsku |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
ja znam niemiecki komunikatywnie i dosc dobrze pisemnie uczyłam sie tylko w szkole 4 lata i angielski słabo choc uczyłam sie z 7 lat i troszke francuski(ale bardzo troszke
)
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
ja znam angielski uczę się go już 14 lat, w szkołach, na kursach językowych i na studiach. Trudno mi określić poziom ale nie jest źle, cały czas dążę do doskonałości
-niemiecki uczę się już 6 lat poziom średniozaawansowany (uczyłam sie tylko w szkole a potem sama) - rosyjski uczę sie kilka miesięcy ale nieźle mi idzie -białoruski- uczę się drugi rok i jest coraz lepiej
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dość dobrze mówię po polsku, a poza tym dobrze w języku niemieckim, który kocham
, ale jak ktoś nie ma do czegoś serca, ani zapału to to tak średnio idzie Ale komunikatywny jest jak najbardziej Chciałabym w przyszłości nauczyć się Hiszpańskiego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

bo chcialabym umiec perfectum jezyki...a ja tylko umiem tak zeby se dogadac
Ale to chyba o to w tym wszystkim chodzi