|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne klamstewka jego
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Mam wrażenie, że na codzień jest: dokąd idziesz kiedy wrócisz kto tam będzie po co wychodzisz, skoro masz mnie I tysiąc innych pytań, od których człowiek gotuje się wewnątrz. Bo jak miał 17 lat, to kłamał. ![]() Więc albo się bierze na klatę, że ludzie się nie zmieniają i kłamca pozostanie kłamcą /jeżeli kłamał w sprawach dużej wagi/, albo się przymyka na to oko i zaprzestaje inwigilacji. Mnie prawie żal tego faceta, bo nie miał szansy wyluzować się nawet na obowiązkowym wyjeździe. Bo autorka czuwa! I nie pozwoli! |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mnie szalenie dziwi informowanie kogo się poznało i gdzie. Rozumiem przedstawić znajomych itp., ale od razu informować partnera/partnerkę, że tego i tego dna poznało się X i Y. Mam wrażenie, że Autorka rozliczała swojego faceta ze wszystkiego.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, skąd to bierzecie, bo raczej nie z jej postów. Może autorka nam bajki wciska, ale jej wersja jest taka: "Może faktycznie orzesadzilam przed tym wyjazdem ale on tez w tej rozmowie uczestniczył i tez oczekiwał odemnie żebym dała znać jak ide np na imprezę z kolegami. To dziwne ze oczekiwalam tego samego? " "Zupelnie tego noe rozumiem tym bardziej że cały czas było ok, zaczęłam się owszem dopytywac pod koniec bo widzialam że nie był jakoś specjalnie miły dla mnie nie moglam z nim normalnie pogadać o glupotach. " "Było już parę podobnych wyjazdów i nigdy nie było problemu wszytsko było dobrze. " I odpowiedź na pytanie Minny, jak by zareagowała, gdyby się dowiedziała o imprezie bez żadnego kręcenia: "Wtedy? Byłabym spokojna a niw denerwowala sie czemu tak dziwnie siw zachowuje. " I dalej: "Napraede brałam pod uwagę wyjście na piwo jego czy imprezę. Czasem w związku przydaje się taka odskocznia. Ale kiedy mi mowil nigdzie nie idzie - przecież wiesz że nie lubię. Nawet go namawialam w jeden dzień żeby nie siedział i sie wyluzowal. " Ja bym była też co najmniej zdziwiona i zaniepokojona na jej miejscu. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
Skąd wy bierzecie te rzekomo histeryczne reakcje autorki? Nawet teraz, gdzie przeciez facet wyszedł z tymi koleżankami i jeszcze DODATKOWO autorkę okłamał, nie wynika z postów by w takiż sposób zareagowała.
|
|
|
|
|
#97 | |
|
...
|
Cytat:
Autorko, pogadaj z chłopem, ale szczerze mówiąc też to słabo widzę. Mam też dość radykalne podejście do kłamstwa i też go nie toleruje. Jednak z takim podejściem musisz sobie radzić z rzeczami, które partner mówi. Nawet takimi, które Ci się nie podobają. Przez radzić sobie, nie mam na myśli tylko późniejszą akceptację rzeczywistości, ale też umiejętność kulturalnej i spokojnej rozmowy w trakcie przekazywania newsów. |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Dla mnie założenie wątku na powyższy temat, jest działaniem na pograniczu histerii. Autorka przypomina mi moich nadopiekuńczych rodziców. Mieli troje dzieci, a cała ich troska dziwnym trafem skupiła się na mnie. Po milionowym pytaniu: gdzie, po co, kiedy, dlaczego, czy nie rozumiesz, jak to... Krótko mówiąc, stałam się mistrzynią ściemy. Facetowi autorki do mistrza daleko. Ale jeśli zdecyduje się z nią zostać, to się nauczy. |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz co napisała autorka albo cytaty zamieszczone przez Annę parę postów wyżej. Jest tam wyraźnie napisane, ze partner autorki RÓWNIEŻ oczekiwał informowania o wszystkim. To, co osobiście uważam za dziwne bądź nie nie powinno być przedmiotem dyskusji. Dlaczego? Bo dotyczy ona ustaleń autorki i jej faceta, a mogli sobie ustalić cokolwiek im się podoba. Ich związek, ich zasady. Problem jest, kiedy jedna osoba najpierw sie zgadza, a później je łamie. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja się zgadzam, że on może ściemniać żeby ona mu dała spokój. Ale to chyba byłoby lepiej gdyby zakończył ten związek, nie?
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka jest histeryczna zazdrośnicą, nie trzeba z nią żyć zeby to zauważyć. I po tej jednej głupiej ściemie juz sobie wkręca buk wie co, ze zdrada, ze Blablabla
w pierwszym poście pisała ze on miał jej sie spowiadać z tego jak pozna jakies koleżanki tam, a nagle pisze, ze chodziło jej tylko o to, zeby dał znac jak wyjdzie na imprezę. Tak, dziwie sie facetowi, ale nie ze kłamie tylko ze nadal z nią jest. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Nie czytałam wszystkiego, bo mi się nie chciało, ale autorka chyba napisała, że wspólnie ustalili, że będą się informować co u nich? No to skoro ona mówi, że wychodzi, a on ją okłamuje to nie jest to w porządku.
Bądź obiektywna, jeśli trzeba krytyczna w stosunku do siebie i napisz czy robiłaś mu kiedyś awantury o znajomych/wychodzenie, sceny zazdrości nawet o zwykłe znajome sprzed X lat. Bo jeśli tak to w sumie nie dziwię mu się. Okłamał, bo nie chciał wysłuchiwać. |
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś dam radę z tym żyć. Wyraziłam swoje zdanie, mam do tego prawo, to forum. Ty masz prawo sie z nim nie zgadzać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, jak zaczął sie po niej pojazd. Niby ubrała zle w słowa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Tak zjechałyście autorkę, ze uciekła
Ja nadal nie wiem, co on dokładnie jej takiego powiedział że tam robił? Chyba , ze czegos nie doczytałam?? |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrozumiałam, że powiedział, że chodził na imprezy, wychodził z ludźmi gdzieś, a jej pisał, że siedzi sam.
|
|
|
|
|
#111 | |||
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, na ile to był pomysł obojga, może ona to zaproponowała, a on tylko przytaknął, ale może być też tak, że on od niej wymaga dokładnych spowiedzi, a sam tego nie robi. Autorka nie do końca przeczuwała, wydawało jej się to dziwne, że się z nikim nie spotyka i tylko siedzi w pokoju, ale dopiero zmiana jego tonu i chłód sprawiły, że go "przycisnęła". Chłopak mógł się przyznać tknięty "wyrzutami sumienia", ale mógł też po prostu dojść do wniosku, że i tak może się dowiedzieć, chociażby z jakichś zdjęć na fejsie i odwalił tę scenę. Tłumaczenie "chciałem Ci powiedzieć na żywo" w ogóle nie rozumiem. Z jej relacji wynika, że nawzajem się "kontrolują", z czego szczerość najwyraźniej obowiązuje tylko ją. Afery z powodu imprez by nie było. Robicie z niej zazdrosną histeryczkę, bo chłopak przez 2 tygodnie ją okłamywał, po czym ochłodził kontakt, a ona juuuuż sobie wyobraża buk wie co. Wg mnie i tak zachowuje się spokojnie. |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba troche sobie dopisujesz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
Uważam też, że jej pasuje pozycja hiperbolizującej męczybuły, bo ewidentnie rada z zerwaniem jej nie odpowiada, czyli kłamstwo nagle przestało być takie okropne i rozrywające serce. Jakieś wywlekanie jej ran przed facetem jest ważniejsze od faktu, że ten związek to farsa. I nie, nie mówię o jej reakcji na kłamstwo chłopaka. Mówię o jej postawie w temacie, gdzie zamiast wyjaśnić, o co chodzi, zadaje prowokujące pytania i odwraca kota ogonem.
|
|
|
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Nie więcej, niż Wy.
Nie ma co się dziwić, że ktoś, kto właśnie odkrył nielojalność swojego partnera zachowuje się jak zazdrosny histeryk. Ale zgadam się Meagerą, jakiejś przesadnej reakcji ponad normę tu nie widzę więc nie wiem, skąd założenie, że po każdej imprezie urządzała mu nie wiadomo jakie awantury. Cytat:
Zgadzam się, że skoro zaufania nie ma, to jest źle, decyzja o rozstaniu jest zwykle trudna, ale nie pomagają jej raczej komentarze w których robi sie z niej zazdrosną wariatkę i sugerują, że problem jest w niej a facetowi nie ma się co dziwić. |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Trochę abstrahując od głównego tematu, to też zawsze dziwią mnie na wizażu te wydawane bez zawahania porady "zerwij". Chyba naprawdę mało jest związków, w którym ZAWSZE i WSZĘDZIE wszystko jest okej i to bynajmniej nie znaczy, że są nieszczęśliwe..
Autorko, dla nas wygląda to jak głupia panika o nic, jednak też czasami zdarzyło mi się "szaleć", gdy partner daleko, ja jakoś niepewnie się czuję i czarna rozpacz O NIC gotowa. To może być składowa wielu czynników. Porozmawiaj z nim, wyjaśnijcie wszystko Nie gdybaj zbytnio, bo wiele głupot można sobie tym sposobem wmówić.
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast nie jest to decyzja łatwa. I naprawdę istnieją związki bez wiecznych podejrzeń i zazdrości. Tylko daleka jestem od pisania, że autorka sama sobie jest winna. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

w pierwszym poście pisała ze on miał jej sie spowiadać z tego jak pozna jakies koleżanki tam, a nagle pisze, ze chodziło jej tylko o to, zeby dał znac jak wyjdzie na imprezę. Tak, dziwie sie facetowi, ale nie ze kłamie tylko ze nadal z nią jest.