Związek z cudzoziemcem - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-11, 18:38   #91
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Związek z cudzoziemcem

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Moja corka byla obmacywana dwa albo trzy razy przez kobiete bo zostalysmy wytypowane do wyrywkowej kontroli. Najpierw macali mnie a potem corke.

Martynko,
ja też zostałam wytypowana do wyrywkowej kontroli i to kilka razy. Zostałam dokładnie obmacana i przeszukana. Ale to są względy bezpieczeństwa i może się to odbyć spokojnie i w miarę miło (choć sytuacja mila nie jest) lub z awanturą i pretensjami. Tyle tylko, że to nie pomoże w niczym i niczego nie zmieni. Nie czułam się z tego powodu dyskryminowana. Obok mnie inne kobiety obmacywały Muzułmankę, która także zachowywała się spokojnie i bez protestu zdjęła chustę. Latam dość często ale nigdy nie widziałam ani przemocowego macania ani niegrzeczności ze strony macantek. Nie wiem, co pragniesz udowodnić choć pragnę zrozumieć.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 19:20   #92
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Martynko,
ja też zostałam wytypowana do wyrywkowej kontroli i to kilka razy. Zostałam dokładnie obmacana i przeszukana. Ale to są względy bezpieczeństwa i może się to odbyć spokojnie i w miarę miło (choć sytuacja mila nie jest) lub z awanturą i pretensjami. Tyle tylko, że to nie pomoże w niczym i niczego nie zmieni. Nie czułam się z tego powodu dyskryminowana. Obok mnie inne kobiety obmacywały Muzułmankę, która także zachowywała się spokojnie i bez protestu zdjęła chustę. Latam dość często ale nigdy nie widziałam ani przemocowego macania ani niegrzeczności ze strony macantek. Nie wiem, co pragniesz udowodnić choć pragnę zrozumieć.
Przebijam.
Ja sie 2x musialam rozbierac do bielizny (od tej pory nie latam w stringach).
Sprawdzanie per rectum bylo mi na szczescie oszczedzone
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 19:48   #93
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Martynko,
Nie no nic, poprostu stupid-girl napisala, ze dzieci nie moga byc kontrolowane recznie dlatego sie zdziwilam, bo moja corka byla.
Nigdzie nie wspomnialam, ze to dyskryminujace albo, ze mi to przeszkadza.
Wspomnialam wczesniej, ze widzialam straszna sytuacje, bo dziecko nie chcialo przejsc przez bramki i ostro bylo bo obsluga zaczela sie rzucac do ojca, zeby mu powiedzial, ze ma przejsc a spanikowany dzieciak wrzeszczal bo bal sie przejsc sam przez ta bramke. Dzieci rozne odpaly maja, mogl sie na dobra sprawe wystraszyc widzac, ze wczesniej ktos przechodzil i piszczalo. W zwiazku z tym napisalam, ze mogli chlopca przez bramke puscic z ojcem i sprawdzic recznie zamiast pieklic sie kilka minut.
Osobiscie mi macanki na kontroli nie przeszkadzaja, sa mi obojetne.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Przebijam.
Ja sie 2x musialam rozbierac do bielizny (od tej pory nie latam w stringach).
Sprawdzanie per rectum bylo mi na szczescie oszczedzone
Byl jakis powod, ze Cie tak kontrolowali (bramki piszczaly czy cos)?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 20:11   #94
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Nie no nic, poprostu stupid-girl napisala, ze dzieci nie moga byc kontrolowane recznie dlatego sie zdziwilam, bo moja corka byla.
Nigdzie nie wspomnialam, ze to dyskryminujace albo, ze mi to przeszkadza.
Wspomnialam wczesniej, ze widzialam straszna sytuacje, bo dziecko nie chcialo przejsc przez bramki i ostro bylo bo obsluga zaczela sie rzucac do ojca, zeby mu powiedzial, ze ma przejsc a spanikowany dzieciak wrzeszczal bo bal sie przejsc sam przez ta bramke. Dzieci rozne odpaly maja, mogl sie na dobra sprawe wystraszyc widzac, ze wczesniej ktos przechodzil i piszczalo. W zwiazku z tym napisalam, ze mogli chlopca przez bramke puscic z ojcem i sprawdzic recznie zamiast pieklic sie kilka minut.
Osobiscie mi macanki na kontroli nie przeszkadzaja, sa mi obojetne.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Byl jakis powod, ze Cie tak kontrolowali (bramki piszczaly czy cos)?
Tatuaze w pierwszym przypadku.
Bylam w szortach a jeden moj tatuaz na udzie moze byc uznany za antyreligijny/obrazajacy uczucia religijne a drugi na lydce troche moze przypominac gangsterski.
W drugim przypadku mialam w bagazu podrecznym czarny cylinder z metalem o duzej gestosci w srodku i z wystajacymi z niego 2 kabelkami (czarnym i czerwonym) z szybkozłączką.
to jest akumulator do latarki nurkowej ale wyglada jak wzorcowy fragment bomby.
Nie mialam pretensji ani o jedno ani o drugie sprawdzanie - w koncu chodzi o bezpieczenstwo wszystkich.
Jedno mialo miejsce w Zurichu drugie w Wiedniu.
Stary 2016-08-11, 20:39   #95
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Tatuaze w pierwszym przypadku.
Bylam w szortach a jeden moj tatuaz na udzie moze byc uznany za antyreligijny/obrazajacy uczucia religijne a drugi na lydce troche moze przypominac gangsterski.
W drugim przypadku mialam w bagazu podrecznym czarny cylinder z metalem o duzej gestosci w srodku i z wystajacymi z niego 2 kabelkami (czarnym i czerwonym) z szybkozłączką.
to jest akumulator do latarki nurkowej ale wyglada jak wzorcowy fragment bomby.
Nie mialam pretensji ani o jedno ani o drugie sprawdzanie - w koncu chodzi o bezpieczenstwo wszystkich.
Jedno mialo miejsce w Zurichu drugie w Wiedniu.
Aha, czyli mieli jakies powody. Zapytalam bo mnie zaciekawilo, na jakiej podstawie robia takie kontrole a prawde mowiac, takie sytuacje znam tylko z amerykanskich filmow dokumentalnych. Nikogo z moich znajomych nigdy tak nie sprawdzali.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-12, 09:12   #96
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Aha, czyli mieli jakies powody. Zapytalam bo mnie zaciekawilo, na jakiej podstawie robia takie kontrole a prawde mowiac, takie sytuacje znam tylko z amerykanskich filmow dokumentalnych. Nikogo z moich znajomych nigdy tak nie sprawdzali.
Mi się wydaje, że powodu wcale być nie musi. Po prostu randomowo mają prawo skontrolować każdego a nie tylko tych, którzy "podejrzanie" wyglądają lub coś tam przewożą, co podejrzanie wygląda. No jakaś logika w tym jest- potencjalny terrorysta przecież będzie się starać nie rzucać w oczy właśnie. Miłe to nie jest ale naprawdę przebiega spokojnie i szybko jeśli kontrolowany współpracuje a nie dyskutuje i kwestionuje zasadność kontroli.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-08-12, 10:35   #97
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Mi się wydaje, że powodu wcale być nie musi. Po prostu randomowo mają prawo skontrolować każdego a nie tylko tych, którzy "podejrzanie" wyglądają lub coś tam przewożą, co podejrzanie wygląda. No jakaś logika w tym jest- potencjalny terrorysta przecież będzie się starać nie rzucać w oczy właśnie. Miłe to nie jest ale naprawdę przebiega spokojnie i szybko jeśli kontrolowany współpracuje a nie dyskutuje i kwestionuje zasadność kontroli.
Zgadza się.
Zwykle bramki są ustawione, żeby co ileś tam osób piknęły - dlatego czasami trafia się nawet dziecko, albo ktoś w dresie bez metalowych elementów.
Dodatkowo do kontroli osobistej mogą być wybrane osoby wg wytycznych (z tatuażami przynależności do gangów, podobne do osób poszukiwanych, przewożące jakieś dziwne, nietypowe rzeczy itp)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-13, 07:54   #98
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Zgadza się.
Zwykle bramki są ustawione, żeby co ileś tam osób piknęły - dlatego czasami trafia się nawet dziecko, albo ktoś w dresie bez metalowych elementów.
Dodatkowo do kontroli osobistej mogą być wybrane osoby wg wytycznych (z tatuażami przynależności do gangów, podobne do osób poszukiwanych, przewożące jakieś dziwne, nietypowe rzeczy itp)
No trafia na dziecko ( przecież na dziecku potencjalny zamachowiec samobojca też może coś ukryć i chcieć poświęcić siebie i dziecko) ale przecież to już jest rola rodzica, by uprzedzić/wytłumaczyć dziecku co się będzie działo na lotnisku, żeby dzieciak nie był zaskoczony/zdenerwowany taką kontrolą. Można przecież przedstawić ją jako normalną część procedury, tak jak odprawa bagażowa. Ja widziałam tylko raz, jak trafiło na dziecko ale wszystko odbyło się spokojnie, matka chyba je przygotowała na taką ewentualność a i ludzie na lotnisku potrafią chyba w tej sytuacji sobie radzić (o ile nie trafią na rodzica histeryka lub awanturnika).

No pasaran!
Stary 2016-08-16, 22:53   #99
efflorescence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arushat Pokaż wiadomość
Ogólnie uważam, że różne rasy nie powinny się mieszac ani mieć ze sobą styczności. Efekty takiego kompotu widać na zachodzie.
Czy to rasizm, jeśli w pierwszej chwili przeczytałam "kompostu" zamiast "kompotu"?

Cytat:
Generalnie jestem zdania, ze rozne kultury nie powinny sie ze soba mieszac, bo zwykle wynikaja z tego problemy.
Muhammad Ali ładnie to wyjaśnia
https://www.youtube.com/watch?v=FvGsMgcmgYo

Ale czarnoskóremu wolnemu, jak biały by powiedział to samo, to byłoby że rasizm

Cytat:
Napisane przez DeNato Pokaż wiadomość
Ludzie którzy gwałcą, kradną, zabijają są wszędzie. I nie ma to związku z kolorem skóry czy pochodzeniem.
Z kolorem skóry nie, ale z pochodzeniem jak najbardziej. Jeśli wychowujesz się w otoczeniu przestępców, od dzieciństwa obserwujesz przemoc, to trudno Ci będzie wyrosnąć na porządnego człowieka. Tzn. w swoim mniemaniu wyrośniesz na porządnego, bo Twoje wzorce będą zaburzone i to co niegodziwe (np. pedofilia, zmuszanie kobiety do małżeństwa, gwałt małżeński) będzie Ci się wydawało czymś słusznym.

Cytat:
Napisane przez Adrianna4991 Pokaż wiadomość
Ale niestety wielokrotnie spotkałam się z tym także w Polsce, w tradycyjnych polskich rodzinach.
To prawda, tylko różnica polega na tym, że w Polsce każdy z zewnątrz to potępi, nikt nie będzie wyszukiwał wersetów gloryfikujących znęcanie się nad kobietą, ale poradzi by zgłosić się na policję i gdy ofiara przemocy to zrobi, jej zeznanie nie będzie się według przepisów liczyło jako 1/2.

Cytat:
Jeśli z jakiejś populacji załóżmy nawet 40% to przestępcy, czy te pozostałe 60% (których są miliony) nie zasługuje na inne podejście?
Ale skąd wiesz, czy ten akurat osobnik z którym rozmawiasz należy do tych 40% czy do tych 60%? Kto chce ryzykować głową, którą taki należący do owych 40% z radością mu obetnie maczetą?

Cytat:
Przypominam tylko, że to zawsze biali popełniali największe zbrodnie historyczne.
Największe zbrodnie o których wiemy. Ilu dokonano w Afryce raczej się nie dowiemy, bo z pisaniem było tam dość słabo, więc mogły nie zostać zarejestrowane dla potomnych.

Cytat:
Później przez dziesięciolecia wykorzystywano handel niewolnikami.
Których odkupowali od afrykańskich kacyków i arabskich handlarzy

Cytat:
Poza granicami Polski, Polacy często są uważani za pijaków i złodziei. Zawsze obalam bzdurność tego twierdzenia i bronię faktów. Faktów. Teraz każdy kto ma coś do powiedzenia na temat słuszności "wrzucania do ogółu" niech mi powie, że w tym momencie nie broniłby się przed zarzutami kogoś o takich samych zarzutach jakie teraz właśnie macie do obcokrajowców.
A ja właśnie nie walczę z tym stereotypem Raz, że dotyczy Polaków, a nie Polek, dwa, że nie daję sobie ręki uciąć za wszystkich rodaków, a trzy, zawsze mówię, że lepiej stracić portfel niż nogi w wybuchu bomby. Tyle w kwestii porównywalności stereotypów wobec Polaków ze stereotypami wobec innych grup.

Cytat:
To nie tłumaczenie. Nie można przewidzieć jak sprawdziłaby się ludzka natura. To tak samo jakby powiedzieć, "złodziej kradnie, bo może".
Aha, znaczy, że Twoim zdaniem gdyby to Afrykanie wynaleźli broń palną, to łaskawie nie użyliby jej przeciwko białym, tylko trzymali w
muzeach i galeriach sztuki?

Cytat:
Ale jest dużo porządnych muzułmanów których sam miałem przyjemność poznać. Wyznają inną religię, ale od dawna nie mieszkają w ojczyźnie, a jedyne czego chcą to spokojnego życia.
I co miesiąc wysyłają sumkę do biednego kuzyna w Maroko, który konstruuje bombki.

Cytat:
Pewnie zaraz ktos Cie oswieci, ze twoja przyjaciolka powinna udac sie do psychiatry bo ma paranoje.
Ta, bo martwić się można dopiero wtedy, gdy nas osobiście spotka nieszczęście, dopóki spotyka sąsiada to "przesadzamy".

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
W stołówce powinno być coś co mogą zjeść muzułmanie. Z resztą tyle teraz wegetarian, oni chyba też coś muszą jeść.
Ale tu chodzi o to, że muzułmanom się nie podoba, że na jednej stołówce gdzie oni jedzą swoje mięsko jest też serwowane "złe" mięsko niewiernych i muzułmanów to obraża, dlatego domagają się, by w ogóle "złego" mięska tam nie serwowano. Rzekłabym, że komedia, gdyby nie to, że nie-muzułmanie biorą sobie te skargi do serca i wycofują wieprzowinę ze stołówek, aby nie urazić jedzących obok muzułmanów, i to już dramat.

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
1. Halal to przesada. Powinni zrobić tak, żeby mogli zjeść coś co mogą. Tyle.
Przeczysz sobie "Halal" oznacza właśnie "dozwolone"

Cytat:
Napisane przez misorpresa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-17, 13:18   #100
GangstaBaby
BLACK&WHITE

Ja bylam w zwiazku z czarnoskorym facetem, muzulmaninem. Teraz jestesmy w kolezenskiej relacji. Mieszkamy w Niemczech, wiec raczej malo kto zwracal na nas uwage. Takie pary nie sa tu niczym nowym.
Religia nie stanowila dla nas problemu. Moj eks, jak i jego znajomi, rodzina nie ma zapedow narzucania komus swojej wiary, czy pogladow na zycie.
GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-12, 11:09   #101
Katrina1235
Przyczajenie

Jestem...za...byciem z obcokrajowcem...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Katrina1235 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości