![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Wesele - przesadzam?
Trzeba się też zmuszać do seksu, akceptować szantaże, pozwalać na zawłaszczenie ciała przez partnera, wybaczać chamstwo, poświęcać się, nieść krzyż, docierać się i tak dalej, i tak dalej - wiadomo.
Ale w tym przypadku on miał i ma w dupie to, czy ona robi coś, czego nie lubi i ma w dupie, czy przez niego będzie musiała sobie to odpuścić - więcej nawet, niemal żąda od niej, żeby zrezygnowała z tego wesela, bo z kimś innym to jej pójść nie wolno jeśli chce uniknąć foszków misia. Chociaż tu na bank kluczową kwestą jest to "nieistotne" wesele, na którym był sam. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Nie problem z dupy tylko jego wyjaśnienia z dupy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
nawet jak się wesel nie lubi to można na nie iść od czasu do czasu. i nie zgrywać przy tym pokrzywdzonego przez los ludzika tylko zachować się jak dorosły człowiek. takie "nie pójdę, bo nie" to głownie domena nastolatków, a nie dorosłych mężczyzn.
nie chce iść - niech nie idzie. nawet jak pójdzie na siłę to i tak nie będziesz się dobrze bawiła. już lepiej idź sama, jeśli będzie tam sporo młodych ludzi albo zaproś jakiegoś kolegę. i przemyśl sobie cały ten związek, bo to naprawdę nie jest jakiś wyczyn iść na wesele dla swojej kobiety i z nią się dobrze bawić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;64043126]Z perspektywy trzeciej osoby stwierdzam, że masz faceta buraka.[/QUOTE]
dokładnie. tutaj nie ma co wogole debatowac, ma Cie neistety gdzies i powinnas to zauwazyc juz po tym jak poszedl raz na wesele bez Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Catessi matka kotów
|
Uważam, że powinnaś iść sama, bo umęczyłby Cię na weselu. Jego postawa jest faktycznie dość gówniarska, więc jeżeli chcesz z nim być to (o ile się da) trzeba go trochę uświadomić, że takie zachowania są beznadziejne i burackie. A jak się nie da no to wyjścia są dwa: męcz się albo bye bye i się nie męcz
![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;64045611]W życiu nie zrozumiem argumentu pt. mój TŻ nie lubi wesel, więc idę sama. Heloł, na wesela nie idzie się co tydzień, więc ten raz czy dwa razy w roku można się przemęczyć dla swojej drugiej połówki, która wesele lubi, iść na wesele i chociaż udawać, że impreza jest spoko, tak po prostu, z miłości, żeby swojej partnerce sprawić radość... Nie wiem, nie znam nikogo, kto by nie lubił wesel, więc może nie ogarniam tematu.[/QUOTE] Ja nie lubię wesel. Bardzo. Na myśl o weselu robi się się słabo. Chodzę, bo w większości to bliska rodzina. Mój P. tańczyć raczej nie lubi, w większości siedzi i gada. A ja nie lubię gadać, wolę tańczyć, więc korzystam z zdolności dyskotekowych wujków na lekkim rauszu. I jest okej. Cytat:
Tak, podpisuję się pod tym. Nie wolno ulegać, bo jak poczuje przewagę to ani się obejrzysz, a z egoisty przerodzi się w Pana i Władcę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to on zachowuje się jak gówniarz. Ja rozumiem jakbyś mu kazała latać po klubach co tydzień i imprezować, ale takie okazje zdarzają się rzadko, więc to chyba nie będzie jakieś wielkie poświecenie jak pójdzie. Jeśli Cię kocha, szanuje i mu na Tobie zależy to właśnie z tych powodów powinien z Tobą iść bez żadnego gadania. Nie wiem czemu wtedy nie poszedł z Tobą na to wesele co był świadkiem, ale to nie świadczy o nim dobrze, bo nie potrafię znaleźć żadnego racjonalnego wytłumaczenia dlaczego chłopak nie zabiera swojej dziewczyny na taką imprezę. Jeśli w każdej ważnej dla Ciebie sprawie musisz z nim tak negocjować to radze poważnie z nim porozmawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pójscie na wesele to niej jest az taki wielki wyczyn. Pomijam osoby z agorafobią. Chłopak zachowała się jak egoista. Na Twoim miejscu przemyślałabym dokładnie jak wyglądają wasze relacje, czy można na niego liczyć, czy można mu ufać, czy jest dla Ciebie oparciem, czy w trudnych chwilach możesz prosić go o pomoc... czy jest z Tobą z miłości, czy nikt mu się lepszy na razie nie trafił...
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisałam zresztą o tym w tym samym poście, nie tzreba daleko szukać ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |||||
BAN stały
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;64054416]Nigdy nie jest potrzebny elegancki strój? Na śluby, pogrzeby czy okrągłe urodziny babci, do teatru i na rozmowy kwalifikacyjne rozumiem chodzisz w jeansach i swetrze?[/QUOTE]Skąd założenie, że każdy w ogóle chodzi?
Cytat:
Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;64055136]Ale to już nie jest partnerstwo.[/QUOTE] ![]() Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;64055926]Mam wrażenie, że dorosłość nie składa się tylko z tego co lubię i na co mam ochotę. Czasem trzeba przepękać i przejść przez niekoniecznie przyjemne sytuacje.[/QUOTE]To złe wrażenie. Cytat:
![]() Cytat:
Bo? Burzy Ci odwieczny porządek świata? Nie, to tak nie działa że jak ktoś należy wg Ciebie do mniejszości, to ma siedzieć cicho. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
BAN stały
|
Cytat:
Albo będzie się umartwiać dla misia, albo kopnie go w dupę. Gość najpierw ją ciągał po imprezach rodzinnych na których nikogo nie znała. Potem doskonale się bawił z inną laską na weselu jak świadkował, olawszy autorkę. Potem jej dop*erdolił tak, żeby pożałowała, psując jej wesele w jej rodzinie - i poszedł tam, żeby się PRZYPODOBAĆ JEJ RODZICOM! Nie żeby zrobić przyjemność dziewczynie, nie w ramach wymiany przysług towarzyskich, tylko żeby nie zrobić na nich złego wrażenia. A teraz wciska jej jakieś kity i wymusza określone zachowania. Masakra nie facet. A Thirky w sumie słusznie zauważa, że to gadanie o konieczności poświęcania się dla partnera jest szkodliwe. Przez takie właśnie przekonanie autorka kierowała się dobrym samopoczuciem misia - zakładając, że te drobiazgi będą funkcjonować na zasadzie wzajemności: raz ona dla niego, raz on dla niej. Są dwie możliwości: 1. Nie rozmawiali o tym i nie doprecyzowali, na jakich zasadach będzie funkcjonował ich związek, a ona się źle domyśliła. 2. Rozmawiali o tym, ale ją okłamał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Misiu nawywijał i wiesz dobrze, że nieźle. Już samo niezaproszenie własnej dziewczyny to niezły dżez. Wspominasz o tym niby mimochodem aby wizażanki przyznały Ci rację. Potem wiesz, że jak powiesz to zjadą go jako dupka to wolisz zawczasu się nie przyznać. ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Wystarczy nie przepadając za takimi imprezami powiedzieć własnej dziewczynie żeby w takiej sytuacji szla z kolegą a nie stawać na rzęsach, by sama nie szła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
Stewardesa, widzę że bawisz się w adwokata thirky, ale to nie jest wątek o niej, a ten offtop został już zakończony.
BTW - jeśli dorosłość to wcale nie jest przechodzenie niekiedy przez niekoniecznie przyjemne sytuacje to juhuu, dobrze że mówisz, bo akurat miałam jutro iść do skarbowego i starostwa, ale skoro nie muszę to super! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;64063631]BTW - jeśli dorosłość to wcale nie jest przechodzenie niekiedy przez niekoniecznie przyjemne sytuacje to juhuu, dobrze że mówisz, bo akurat miałam jutro iść do skarbowego i starostwa, ale skoro nie muszę to super![/QUOTE]
Nie ma za co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy istnieją ludzie, którzy zgadzają się ze sobą w kazdym możliwym temacie.
![]() |
#106 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie w każdym możliwym, w tych najważniejszych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Nie do rozstania do kłamania gdzie spędza czas przez tydzień. Tyle, że wiedziałam więcej niż sądził - a więc o wszystkim w czym skłamał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale krótko mówiąc facet Cie olał, poszedł sam, na tydzień Cię tak jakby rzucił a Ty się dalaś. Potem jak Ci towarzyszył bo musiał to walil fochy, bo on nie lubi, psuł tym imprezę, zakonczyl ją wcześniej i w dupie mial Twoje uważanie. Teraz jest tresura level master bo może sobie pozwolić, sama nie idź, z kolegą nie idź. Dupkiem był dupkiem jest. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;64063631]BTW - jeśli dorosłość to wcale nie jest przechodzenie niekiedy przez niekoniecznie przyjemne sytuacje to juhuu, dobrze że mówisz, bo akurat miałam jutro iść do skarbowego i starostwa, ale skoro nie muszę to super![/QUOTE]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Uwazam ze w zwiazku czasem trzeba sie troszke "przemeczyc" i zrobic cos dla drugiej polowki. Tylko ze nie moze byc tak ze jedna strona sie przemecza, a druga nie. Bez przesady pójście na wesele to nie jest jakis wielki wyczyn. Serio mozna sie przemeczyc ten jeden raz. Od tego sie nie umiera. Zwiazek to sztuka kompromisu, a nie spieranie sie o ☠☠☠☠☠☠☠y.
Ja bym na miejscu Autorki poszla albo sama albo z kims innym. Chlopaka bym nie brala nawet jakby "łaskawie" sie zgodzil, bo pewnie cala impreze trul by ci tylek jak mu zle, a potem przy kazdej podobnej okazji by ci wypominal. Serio nie rozumiem czego ma problem z tym weselem. Na dwa wesela z jego strony problemu nie mial. Co nagle przestal lubic? Nie naleze do osob ktore radza kazdemu przy najmniejszym problemie zeby sie rozstal. Tutaj sie jednak zastanow czy chcesz do konca zycia walczyc o kazde wyjscie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi tu tylko o określenie czy można nie wymagam za wiele albo moje spojrzenie na opisywaną kwestię nie jest spaczone. Miewam tendencje do bardzo entuzjastycznego reagowania na wszystko w swoim życiu i myślałam, że może w kwestii tego wyjścia również taki przełącznik u mnie zadziałał - skoro mówicie, ze nie i problem leży po jego stronie to podejmę temat z chłopakiem po raz trzeci i ostatni. Jak nie - pójdę z kimś innym i tyle. Dalej potoczy się tak jak ma się potoczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Dostojna peema.
|
Kiedyś człowiek się dziwił, że jest tyle małżeństw, gdzie kobieta jest nieszczęśliwa, bo jej mąż to taki straszny człowiek. Myślało się, że pewnie przed ślubem dobrze się maskował. Później zaczęłam czytać wizaż i dowiedziałam się, że niektóre laski same się proszą, a nawet błagają o beznadziejny żywot. Gratuluję autorce.
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
A to porządny chłopak! Olewał Cię i okłamywał, ale w sumie było spox, bo wiedziałaś, że łże? I skąd niby wiesz w czym Cię okłamuje? Wszczepiłaś mu czipa z podsłuchem? Teraz Cię okłamuje i kupujesz te idiotyczne historie o oddanym garniturze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
nie kupuje bo słyszałam po jego głosie że to było taka powiedzenie żeby powiedzieć. Wiem kiedy kłamie bo kłamać nie potrafi, a poza tym mamy wspólnych znajomych i niezbyt ogromne miasto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
BAN stały
|
Cytat:
A o tym drugim pamiętaj, zapamiętaj to dobrze i przypomnij sobie za pięć lat do czego Cię to naprawianie doprowadziło. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby facet moj skoczylby sobie sam na wesele, rozstal sie ze mna, bo kolega a potem blagal o powrot, to bym go wysmiala. Jakby sie zachowywal jak Twoj facet ws. Slubu, tez bym go wysmiala. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I nie tłumacz sobie tego młodością na litość boską. Jak ktoś jest bucem w wieku lat 15, to mu nie przejdzie magicznie ani po osiemnastce, ani po trzydziestce. On Cię okłamywał wcześniej, okłamuje teraz i będzie okłamywał dalej. Naprawia to się coś, co jest warte podjęcia próby naprawienia -> czyli coś, co kiedyś (przez dłuższy czas) dobrze działało. To co Ty uprawiasz to nie "naprawianie", tylko czwarty rok prób ukręcenia bicza z g... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.