|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 10 lat bez wakacji, niska samoocena
A ja trochę rozumiem autorkę. Żyjemy w konsumpcyjnych czasach, liczy się by mieć a nie być.
Poza tym samej trudniej i smutniej jest podróżować. Nie każda z nas by się wybrała w taką podróż. Nie zmienia to faktu, że masz tylko jedno życie Autorko i spróbuj je przeżyć, tak byś niczego nie żałowała. Masz kiepską pracę, zacznij już teraz szukać innej, znajomi wpędzają Cię w dołek, nie spotykaj się z nimi.... Szkoda, że zazdrość działa na Ciebie negatywnie, powinna być właśnie bodźcem do działania, motywacją do zmian. Życzę Ci powodzenia!
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2016-08-20 o 20:52 |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak tylko ona nie jezdzi na wakacje z facetem. Znajomi na wyjazd to za mało a wyjazd samemu to juz w ogole tragedia. |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak sobie wmówisz, że szkolenie za granicą to wakacje i lecisz sama to już w ogóle arszenik do wody trzeba dodać i wypić haustem jak tylko wpadniesz na pomysł, by się z tego cieszyć
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro juz tak dupiato jest solo to chociaz niech to, ze bedzie drogo uratuje styl moich wakacji
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no mam tani bilety ryanaira i to pojedynczy i nawet nie w klasie biznes i co gorsza tylko z podręcznym! Idę się utopić
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodź Zmieścimy się! Tż nas dobije bo nie płaci setek dolcow za hiltony ^.^ |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
autorko nie martw sie
ja mialam lat 40 kiedy pierwszy raz pojechalam na wczasy za granice wczesniej mialam inne wazniejsze wydatki mam wiele znajomych ktorzy jezdza na wakacje co roku widze czesto na facebooku zdjecia z ich urlopow nigdy nikomu nie zazdroscilam wyjazdow,mialam inne marzenia ktore realizowalam ,wogole uwazam ze zycie na facebooku trzeba brac poprawke od trzech lat wyjezdzam na urlop za granice i nigdy nie wstawiam nic na facebook ,wspomnienia zachowuje w glowie nie zalezy mi na tym aby inni ludzie wiedzieli gdzue bylam i co robilam zacznij zyc dla siebie rob to co tobie sprawi przyjemnosc a nie to co zaimponuje twoim kolezanka zaloz sobie jakis cel i do niego daz nie patrz na innych ciesz sie tym co masz |
|
|
|
|
#103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i w tajlandii i w malezji cenowo wyszlo mi podobnie-trzeba upolowac bilet ok 2ch tys w obie strony (czasem sie da znalezc cos nawet za 1700) + jakies rozsadne noclegi na bookingu i spokojnie w takim budzecie da sie zmiescic razem z pamiatkami
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 | |||
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem Autorka nie ma motywacji, by odkładać na wakacje bo wie, że i tak nie będzie miała z kim pojechać. I tu jest pies pogrzebany.
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
A co wy tak z tym lękiem wejscia na pokład do Egiptu ? Ludzie się naczytali i się nakrecaja. Obecnie jest większe niebezpieczeństwo wybrać się do europejskiej stolicy niż w turystyczny rejon Egiptu
|
|
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
Tu bardziej chodzi o nastawienie. Aby autorka "zapunktowała" u samej siebie, albo wśród znajomych to musi spełnić 3 rzeczy:
- jechać na wycieczkę z biura podróży i koniecznie być w hotelu (szczegół, że na całym świecie "hotelowiska" wszędzie wyglądają tak samo sztucznie) - jechać z facetem - no i pewnie nie do nijakich krajów gdzie jakiś kryzys był typu Grecja , tylko Bali, Meksyk, bo Europa to też już pewnie ... niezbyt prestiżowo ![]() No cóż, każdy ma swoje "problemy". Autorka jest pod zbytnim wpływem znajomych. Ja wolę sam sobie organizować bo jadę tam gdzie chcę, robię to co chcę, czuję się wolny, chłonę więcej bodźców bo nie smażę się w hotelu tylko mieszkam u localsów, spotykam ich, chodzę do miejsc, do których oni chodzą, jem to co oni jedzą, próbuję rozmawiać w ich języku. No ale każdy ma jakieś priorytety ![]() Znam takich co Paryż "zrobili" w jeden dzień - tu metro, ciach wieża, tu drugi przystanek, trzeci - okej, Paryż machnięty ![]() Z biur podróży, na ten moment korzystam głównie ... jak jestem na wycieczce. Wtedy często okazuje się, że jakaś jednodniowa wycieczka kilkuosobowa w trudno dostępne miejsce wychodzi bardzo tanio i nic tylko brać
Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-21 o 10:13 |
|
|
|
|
#108 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 22:36 |
|
|
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
Na jakieś porządne, tak jak oni, a nie żeby leżeć wśród parawanów na polskiej plaży. Grecja, albo Chorwacja, jakieś wybrzeża Włoskie, Hiszpania najchętniej. Tam gdzie cieplutko i morze. Marzy mi się USA, ale to już marzenia ściętej głowy... Teraz oglądam olimpiadę i taka plaża Copacabana to też moje marzenie...
A czy samej jest fajnie? Właśnie nie. Żyję sama i wiem, że nie jest tak fajnie. Zobaczyć to wszystko i przeżyć z kimś, z mężczyzną to byłoby to. Bo życie uczuciowe też świadczy o poziomie ogólnego życia. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
Grecja, czy Chorwacja to żaden luksus. Większość znajomych wybiera te kierunki, bo są najtańsze. Do Grecji można na tydzień pojechać nawet za 600! złotych za osobę (przejazd + hotel). Znajomi złapali Chorwację za 1300 zł. Serio, wystarczy trochę oszczędzić i szukac okazji. No, ale jak całokształt życia zależy jedynie od posiadania misiaczka, to nic tylko się wieszać.
Ja, od lat jeżdżę sama, żyję i cieszę się fajnymi wakacjami. Nie powiem, super byłoby jechac z kimś, ale lepiej jechać samemu albo z przyjaciółką, niż płakać, że nie można mieć wakacji, bo faceta brak. |
|
|
|
|
#111 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli komus nie zalezy na ***** to roznice sa jeszcze wieksze Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-08-21 o 11:14 |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Zaczynam, autorko, rozumieć Twój problem.I nie są nim wcale wakacje. Ty po prostu ewidentnie jesteś nieszczęśliwa jako singielka i masz kompleksy wszelakiego rodzaju wobec zamożniejszych i "zajętych" koleżanek.
Jestem to wstanie zrozumieć, bo trzeb mieć dość silne poczucie własnej wartości, by móc się przyjaźnić bez kompleksów z osobami o dużo wyższym statusie ekonomicznym. Trudno też patrzeć jak innym spełniają się nasze marzenia, w szczególności jeśli my nie mamy ani motywacji, ani planu jak je spełnić. Wracam do pytania: Kiedy ostatni raz szukałaś nowej, lepiej płatnej pracy? I kiedy ostatni raz zrobiłaś coś, żeby się dokształcić i ją zdobyć?
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest." -16kg - 5/8kg to go
|
|
|
|
|
#115 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
zuy mod
|
No i czemu nie spróbujesz poszukać faceta?
|
|
|
#118 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
nie wiadomo, czy znajomi faktycznie uważają innych za biedotę, czy autorka odbiera to tak przez pryzmat swoich kompleksów, wyolbrzymia niektóre rzeczy i za bardzo bierze do siebie. Autorko, ponawiam pytanie, bo olałaś je- co robisz, żeby zmienić swoją sytuację ekonomiczną? Dokształcasz się jakoś? Szukasz lepszej pracy czy siedzisz i biadolisz, ojojoj jestem biedna, nie mam hajsów ani faceta ?
Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2016-08-21 o 12:37 |
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście pewności nie mam, ale nie wydaje mi się, żeby znajomi autorki nazywali "biedotą" ludzi, których nie stać na wczasy na Karaibach. Zrozumiałam raczej, że autorka nie chce jechać nad polskie morze, albo na kemping, bo uważa, że w porównaniu do wakacji koleżanek to będzie bida i jak ma w stosunku do nich wypadać słabo, to woli nie jechać wcale.
Jeśli zrozumiałam źle i oni naprawdę mówią (a nie autorce się wydaje, że oni tak myślą), że wszystko poniżej kilkunastu tysi za tydzień oznacza bycie biedotą, to czas zmienić znajomych. Z pogrubionym się zgadzam i aż mnie korci żeby zapytać autorkę co myśli o moim słowackim jeziorze, 10km od granicy Polski
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest." -16kg - 5/8kg to go
|
|
|
|
|
#120 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hotel: 2 pokoje 2-osobowe za 4 noce 344 euro, za 1 osobę 380 zł. Samolot Ryanair: 478 zł za 1 osobę w 2 strony. Wydatki podstawowe (samolot+nocleg): 858 zł/5 dni Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez victorion Czas edycji: 2016-08-21 o 13:10 |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

i to pojedynczy i nawet nie w klasie biznes i co gorsza tylko z podręcznym! Idę się utopić