|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie czerwcowe:)
halo halo
![]() trochje sie zaniedbalam w pisaniu ale jakos taka zabiegana jestem i na nic nie ma czasu zrobilam male rozenanie na temat wozka i wybralam trzy a teraz tylko obejrze na zywo i zadecydujemy, moze wy cos wiecie o ktoryms: 1.deltim fokus-podobno wszyscy go bardzo chwala i polecaja (ale mi sie jakies male kólka wydaja choc moze tylko na zdjeciu bo na zywo nie widzilam) 2.implast-driver 4xl ale on jest dosyc drogi bo ok 1400zl 3.wychamet-breaker Gosiek fajnie Ci że masz taka kolezanke z dzidzia mala i sie szkolisz , zaraz rozpoczne szukania wanienki tej co napislas bo jak mowisz ze ja polecaja to moze ja tez sie zastanowie aha a co do ubranek tzn rozmairu to mi tez ktos radzil ze nie oplaca sie kupowac tego najmniejszego tylko troszke wiekszy bo starczy na dluzej takze tez o tym pomysle a jak sie czujecie? ja czasem to nawet zapominam ze jestem w ciazy pozdrawiam |
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
jestem co prawda w pracy, ale mam chwilę, więc coś naskrobię Co do wózków które wymieniłaś to oglądałam tylko breakera, podobał mi się ale nie przyglądałam mu się za bardzo bo nie był na pasach, więc w moim przypadku odpadał. Nie wiem czy dobrze kojarzę tego implast-drivera, czy on ma 3 koła? Jeśli tak to nie polecam bo słyszałam opinie, że jak dziecko jest większe i siedzi to nachylając się do przodu wózek może się przewrócić, bo brakuje mu stabilności. I że jest to wózek do joggingu (cokolwiek to znaczy ). Ale to wiem tylko ze słyszenia, więc nie przywiązuj do tego zbyt dużej wagi. Jeśli chodzi o samopoczucie to różnie, z reguły dobrze nawet ściany maluję na swojej budowie , ale zdarzyły mi się ostatnio 2 dni w których zupełnie bez powodu łzy cisnęły mi się do oczu cały dzień i nie wiedziałam co z tym zrobić będąc w pracy , na szczęście już mi przeszłoBóle kręgosłupa też mam czasami, ale jakoś bardzo mi nie dokuczają. zmykam do pracy, odezwę się niedługo
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam serdecznie. Byczę się w domku już drugi tydzień chodzę sobie na basen co drugi dzień i nie bardzo chce m się wracać do pracy.
Co do wózków to z tych co wymieniłaś millaa to mi się podoba deltim fokus i implast-driver 4xl ze względu na twardą gondolę jedyny minus, dla mnie, to że spacerówka w obu jest wysoko, ale oglądałam oba na żywca i podobają mi się. Natomiast wychamet-breaker jakoś nie leży mi to nosidełko dla noworodka wydaje mi się mniej wygodne szczególnie na lato, ale to są moje subiektywne odczucia. Podobno nowe modele z 2006 r implast-driver 4xl mają z przodu małe kółka i te mi się nie podobają, te duże chyba na naszych drogach są praktyczniejsze. To tyle na temat wózków ja ciągle szukam, powoli jestem ekspertem od wózków, idę drogą i prawie wszystko mogę powiedzieć na temat mijanych wózków, kiedyś tak miałam przy autach teraz przy wózkach
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dziś dzwoniłam do mojego gina, bo wybieram sie na wizytę i niestety jeszcze nie ma tego usg3d
, bede musiała jeszcze miesiąc czekać, by sie dowiedziec czy to synek czy córeczkaPoza tym dziś coś strasznie mi się brzuch naciąga, wydaje mi się że zaraz pęknie, pierwszy raz mam takie dziwne uczucie jakby rosnął w oczach. Siedziałam sobie trochę na Allegro i wypatrzyłam chustę do noszenia dzieci http://www.allegro.pl/item91592195_p...nosidelko.html Nie wiecie co to za dziwo i jak się sprawdza? Czy ktoś z Waszych znajomych ma takowe coś? pozdrawiam
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
dzieki za wypowiedz na temat wózkow
ja tez juz sie duzo naczytalam i tez tak mam ze jak widze kogos z wózkiem to odrazu patrze na niego (wózek) z kazdej strony (ukradkiem oczywiscie hehe)gosiek impalst driver 4xl ma cztery koła sa tez takie co maja trzy z impalstu ale mi sie raczej malo podobaja 3kolowce raczej wole 4kola i tez mis ie tak wydaje ze 3kola to jakies takie wywrotne choc czytalm gdzies ze podobno sa niezle ale ja jednak zostane przy 4kolach![]() Boz a widzilas tego fokusa w sklepie -bo na zdjeciu wydaje mi sie ze te kółka sa jakies malawe ale ten wozek tez bardzo duzo ludzi poleca ja czekam ze sie cieplo zrobi i wyrusze na ogladanie
|
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
aha gosiek widzilam ta wanienke na allegro co pisalas i jest rzeczywiscie calkiem fajna i tez sie do niej zaczynam przymierzac
a czy Ty myslisz o zakupie stelarza do niej czy to zbedny wydatek? ja sie jakos boje ze moglaby z tego stelarza spac ale pewnie jest to stabilne no sama nie wiem
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Boz a widzilas tego fokusa w sklepie -bo na zdjeciu wydaje mi sie ze te kółka sa jakies malawe ale ten wozek tez bardzo duzo ludzi poleca ja czekam ze sie cieplo zrobi i wyrusze na ogladanie [/quote]
Tak widziałam, mi się wydaje że są normalne duża kółka (może są różne modele) byłam tam taka regulacja amortyzacji sprzedawczyni nam pokazała ale ja szczerze mówiąc nie widziałam różnicy. Ogólnie był fajny mnie tylko męczy ta wysoka spacerówka jakoś nie mogę się do nic przekonać. |
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o wanienkę to mam zamiar kupić samą, bez stelaża, w domu zawsze jest coś na czym można będzie wanienkę postawić, a swoją drogą to nieźle drogi ten stelaż
![]() A tak w ogóle to piszcie więcej dziewczyny, bo czaicie się w ukryciu i nic, a my tu tylko (Boz, Anchela, Millaa i ja) ciągniemy wątek, a przecież jest nas tu więcej. Zapraszam do dyskusji, pytań, opinii itp itd, po prostu co wam ślina na język przyniesie (oczywiście jeśli to tyczy naszego wątku )pozdrawiam,
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki cieszę się, że dobrze się czujecie i przybywa wa kochanych kilogramków
Waniankę miałam bez stelaża bo uznałam, że to zbędny wydatek a stawiałam ją na swoim łóżku wię się mocno nie schylałam. Co do chusty to mi za bardzo się nie przydała moja dziewczyna była bardzo wygodnicka i za nic nie chciała być noszona w chuście tylko na rączkach ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie mi sie tez tak z tym stelarzem wydaje ze raczej zbedny ale dobrze ze mnie przekonalyscie
kurcze ale mi dokuczaja w nocy kosci a biodra to juz nie wspomne nie moge sie obrocic na drugi bok bo tak boli ale tylko w nocy na szczescie ale... doczytalam sie ze jak tak bioda bola to moze to oznaczac rozejscie spojenia hmm nie znam sie kompetnie na tym i w pn musze udac sie do mojej lekarki bo juz zaczynam sie niepokoic Gosiek a Ty juz zamowilas swoj wózek? a kiedy wogole zaczynacie kupowac wszystko? ja myslalm ze moze tak zaczne od maja ale czy to nie za pozno hmm co myslicie i jak Wy robicie? pozdrawiam |
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Nie, jeszcze nie zamówiłam, zrobię to pewnie w kwietniu po wypłacie
a zakupy powoli zaczynam, tak jak pisałam kupiłam już fotelik do samochodu, a teraz rozglądam się za łóżeczkami, materacami, pościelą. Pytałam w sklepie po ile są materace do łóżeczka a pan do mnie: ale jakie? Okazało się, że jest z pięć różnych wypełnień materaca o czym oczywiście nie miałam pojęcia , jejku ile to rzeczy człowiek nie wie!!Z każdym dniem uczę się czegoś nowego . Co do łóżeczka doszłam do wniosku, że pasowałoby mi z szufladą od spodu, więc poszukiwania muszę rozpocząć od początku , bo bez szuflady już wiedziałam, że za ok 100zł kupię, a teraz znów musze sprawdzać![]() Jeśli chodzi o pościel to jedyne co wiem, to to, że nie chcę baldachimu i że chcę pościel w wymiarze 90x120cm ale jaką i gdzie kupię to jeszcze nie wiem. To tak pokrótce, pozdrawiam wszystkich
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Milla znalazłam gdzieś na forach taką opinię o Deltim focusie może Ci się przyda:
"Ja używałam, z tym ze bez fotelika, ale jezeli kupisz z fotelikiem to bedzie dla ciebie dodatkowa wygoda. Wózek super, dobrze sie prowadzi, duża gondola, dziecko ma dużo miejsca zeby sobie pospać, spacerówka trez , duza, wygodna, ciepłe pokrowce na nogi do gondoli i spacerówki, duży kosz na zakupy, tprba na akcesoria. Z wozka byłam bardzo zadowolona, wózek sprawdzony na sniegu, w lesie, po nierównych chodnikach" Co do zakupów to przymierzam się na dniach do wózka i spisałam sobie taką wielką listę z różnymi drobiazgami dla mnie i dla dziecka i przy okazji zakupów w marketach chcę oglądać czy nie ma jakiś promocji (tak kupiłam 4 body po 5 zł za sztukę ładne bawełniane). A na razie to kupiłam ale dla siebie 3 koszule do porodu i nowy szlafrok na zamek (nie chciałam z paskiem bo jakoś nie wiedziałam gdzie go wiązać na czubku brzucha czy pod biustem wszędzie wyglądał śmiesznie) a mam fioła na punkcie kolorów więc kompletuję sobie żeby kolorem pasowało i żeby nie było zbyt drogie oczywiście. Ważyłam się dzisiaj WAŻĘ 56 kg PRZYTYŁAM JUŻ 4 KG. Bardzo się cieszę i mam nadzieję że jak wrócę do pracy to nie schudnę znowu. |
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
witam was znowu mamuski
![]() tak sie tutaj na naszym forum naczytalam o wozkach- ze juz wybieracie, ze w koncu zaczelam sama przegladac i jestem prawie zdecydowana na implast driver 4xl chcialam sie jeszcze od was dowiedziec,czy macie jeszcze cos zakupione- ja jak na razie mebelki (moj TZ jest producentem - udalo sie ), posciel sliczna dla malutkiej, no i jak cos jeszcze mam na koncie, to kupie wozek a reszte jak na razie sobie ogladam w sklepach...poza tym, to juz jestem na plusie 10kg,no ale coz... samo rosnie sadelko ![]() i jeszcze mam do was takie pytanie,bo sie zaczelam niepokoic ostatnio- czy macie jakies "wycieki" z piersi?? ja jak sie rano budze,to mam na pizamce takie male plamki w okolicach sutkow... wczesniej moja gin mowila,ze moze sie cos takiego pojawic,ale spytac was nie zaszkodzi... buziaczki dla was kochane
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Jupi, wreszcie sie zaczynasz odzywać
Opowiedz coś więcej o tych mebelkach, no wiesz wygląd ceny itp... Ja jestem lepsza - mam 11kg, jak widzę że Boz przytyła tylko 4 to się wściekam na siebie, ale cóż mogę począć, przecież wcale nie jem bez opamiętania, a jakoś samo przybywa. Chyba każdy ma inaczej, sama nie wiem, czy mam sie martwić, czy nie... Co do piersi to nic mi na razie nie dolega, nie mam takich objawów jak Ty, ale chętnie się dowiem co to takiego bo i mnie może sie przytrafić... bye bye
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Ja tez mam +10. Dobrze ze nie jestem sama Jupi co do piersi to czytałam, że niektórym kobietom na tym etapie może zacząć wyciekać siara, ale jest to zjawisko jak najbardziej normalne. Mi czasem brzuch tak jakoś ciązy, chyba rośnie bo czasem jest taki napiety Ale fajnie, ze dzis piątek. Mamy przed sobą 2 dni leniuchowania
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Hej dokupiłam dzidzi dwie pary śpioszków, mam już zestaw zielony, niebieski, i niepełny kremowo-pomarańczowy. Ale fajne to kupowanie ciuszków.
Dziewczyny kilogramami się nie martwcie spalicie przy dzidzi, będziecie miały co spalać. Ja po porodzie tak chudłam że nie miałam siły się ruszać. Jak tam wózeczki oglądacie? Ja oglądałam dziś deltim voyager podobał mi się, ma niską spacerówkę, tylko ma miękki wkład i na lato chyba za ciepły. Ale cenę ma fajną i ładnie wyglądał a i na forach ma dobre opinie. Mojemu mężowi podoba się tylko MUTSY, ale ja mam chyba węża w kieszeni jakoś przeraża mnie ta cena. Po prostu nie umiem wydawać pieniędzy. |
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąz ostatnio wynalazł wozek Babecar ale mi sie zupełnie nie podoba jego cena, ponad 2 tys. Chociaż trzeba przyznać ze wózek fajny
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
witam mamusie
![]() musze sie pochwalic ze bylismy juz na pierwszym ogladaniu wozków ale...... nadal nic nie wiem a moze wiem jeszcze mniej niz przed ogladaniem wiec tak: deltim fokus mi sie ogolnie podoba i sprzedawca bardzo firme polecal ale mecza mnie te kółka bo wydaja mi sie jakies dziwnie male w porownaniu z innymi ale za to cena wozka jest fajna ![]() implast driver 4xl jest fajny ale chyba jednak za drogi bo w sumie to kosztuje 400zl wiecej niz fokus a sprzedawca mowi ze specjalnie sie niczym nie rozni ale wygladowo mi sie bardziej jakos podoba ale ta cena a wychamet breakres to sprzedawca w ogole nie wiedzial o o co chodzi hmm ale polecal nam jeszce wózkek mikrus alu sprint czy cos takiego ale o firmie tez jakos specjalnie nic nie wiedizal a mi sie wydaje ze kiedys czytalam jakies zle opinie o nim ale nie wiem musze poszeprac a moze Wy cos slyszalycie? ten wozek podoba sie mojemu mezowi ale ja nie jestem przekonana zreszta do zadnego nie jestem hmmm Boz moja kuzynka ma deltim voyager i strasznie narzeka, ze za ciezki i za maly, jej coreczka ma teraz w kwietniu roczek i juz chca sprzedawc ten wozek bo spacerwoka za mala ogolnie bardzo narzeka ale wiadomo opinie sa rozne ja bym chciala dac za wozek tak ok 1000zl ale nie wiem jak to bedzie, ogladalismy na allegro i mozna kupic nowe wozki ze sklepu i czasem nawet do 200zl taniej... Gosiek ogladalam ta wanienke ONDA w sklepie (entliczek w krakowie) i powiem Ci ze kosztuje 67zl wiec nie oplaca sie zamawiac na allegro bo cena taka sama a jeszcze przesylka dochodzi, tylko zastanawiam sie czy ona potem jak dzidzia troszke podrosnie nie bedzie jakas za mala przez te profile w srodku hmm co Ty myslisz? co do wagi to ja rano tez mam 11kg do przodu wiec ciesze sie ze nie jestem samaBoz a jaki rozmiar ciuszków kupujesz 56? czy większy? ja tez pomalu chyba zaczne kupwac bo rzeczywiscie mozna czasem tafic na promocje jakis fajne ![]() aha Gosiek ja tez myslalm o lozeczku z szuflada ale kol mi odradza bo podobno czasem szuflada chodzi ciezko i moze budzic dziecko hmm i teraz juz nie wiem a co do materacyka to podobno musi byc twardszy bron boze z pianki ale to tez tylko rady od kogos ![]() pozdarwiam goraco i moze w koncu bedzie juz ta wiosna
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Hej milla dziękuję za informacje o deltim voyager my chyba kupimy MUTSY, a właśnie mikrus alu sprint jest robiony na wzór MUTSY. Jest jednak trochę cięższy ma inaczej składana rączkę taką łamaną a MUTSY wsuwaną. No i jak nim jeździłam to wydaje mi się że się gorzej się prowadzi ta łamana oś w mikrusie, ale cenę ma za to bardzo konkurencyjną.
Co do ciuszków kupuję najmniejsze 62 mój syn tych mniejszych w ogóle nie ubrał był od razu za duży. A jak nawet drugi urodzi się mniejszy to można podwinąć, takiemu maleństwu jeszcze to nie przeszkadza, zwykle te małe starczają na 2 tygodnie no chyba że dzidzia urodzi się bardzo maleńka koło 2,500kg. Anchela Bebecar też mi się podoba szczególnie te nowe modele które mają różną wysokość montowania gondoli i siedziska spacerówki , ale cenowo są takie same jak MUTSY, a ten ostatni chyba się lepiej składa Choć przyznaję że ten model Baebecar, który mnie interesuje widziałam tylko na internecie, a w sklepie powiedzieli że mogą mi sprowadzić ale jak jestem zdecydowana, a ja nie jestem dopóki nie zobaczę na żywca. Tak że my na razie stawiamy na MUTSY, tylko ta cena kurcze on kosztuje nie wiele mniej niż mój rower. A to przecież tylko na rok. |
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
witam,
dziś tak bardzo na szybko bo nie mam czasu , więc millaa odpowiadam tylko na Twoje pytanka do mnie Może masz rację co do wannienki, że taniej kupić w sklepie, tylko że u mnie nie widziałam a jechać do Krakowa to drożej niż przesyłka... Ja planuję kąpać dziecko jakiś rok w wanience a potem jak już będzie większe to do wanny, więc na rok na pewno wanienka wystarczy a co do łóżeczka to przecież nie musze otwierać szuflady gdy dziecko śpi (gdyby faktycznie głośno chodziła) a zawsze jest tam miejsce na dodatkową pościel itp dobra, na razie uciekam, ściskam Was gorąco ps. Jak miło że nie tylko ja tak utyłam
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Heja
Byłam dzis na pierwszych przymiarkach do kupna rzeczy dla malucha. Wózki - dalej nie mam pojęcia, chyba to zostwie na sam koniec, moze nawet po porodzie. W sklepie nawet fajnie wyglądał Tako Voyager, ale jest strasznie cięzki, ok 21 kg Łóżeczko kupię pewnie przez internet. Chcę ciemne teak Radek VII z szufladą, razem z materacem gryczno-kokosowym (378zł, ale to i tak sporo taniej niz w sklepie. Cena samego łóżeczka w sklepie to 390 zł) Zgroza, no ale moze je jeszcze kiedys wykorzystam dla nastepnego dzidziusia ![]() Skuszę się też na sliczną pościel z ochraniaczami i rożkiem - tez taniej przez internet niz w sklepie ![]() Natomiast dzis sie skusiłam i kupiłam śliczny komplecik śpioszki z bluzeczką i body w rozmiarze 56 Body to dlatego, ze było rozpinane na całej długości i w kroku, bez kołnierzyka i w slicznym neutralnym zielonym kolorze (bo ja wciaz nie znam płci Ale reszte ciuszków kupie pewnie w 64.Ogólnie widzę, że łóżeczko z poscielą, wózek i fotelik to lwia część kosztów. Jak dla mnie kupno wózka bedzie jednak najtrudniejsza rzeczą - mam nadzeję że nie wydam na niego wiecej niz 1200 zł. Choć tak naprawdę to nie wiem dlaczego te rzeczy są tak drogie Pewnie dlatego, że jest okazja ściągnąc kasę - no bo co na własnym dziecku będziesz oszczedzać???
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
hihi ;d
widze,ze ogarnia was powoli szal zakupow ;d;d ja ostatnio nie mam czasu,zeby tu czesciej bywac,bo robimy z TZ mieszkanko jeszcze- i musze latac po sklepach,poki sie jeszcze ruszac moge... dzisiaj wybieralam np klape do kibelka ;p ostatnio zainteresowalam sie wozkami Hauck- ceny sa nawet w miare przystepne, i sa tam jakies specjalne resorki, co dla mnie jest baaaardzo istotne,bo nasz domek jest pod lasem i bede duzo czasu spedzac na spacerkach... zna ktoras z was te wozki? co do mebli- jak juz tam wczesniej pisalam-moj TZ jest producentem pokoikow dzieciecych. u nich produkuje sie troszeczke inne lozeczka- napisze o nich nie po to,zeby je reklamowac, ale zebyscie wiedzialy,ze takie istnieja- no wiec rozmiarami sa one odrobine wieksze od tych standardowych (bo odbiorcami sa glownie angole), i kosztuja okolo 430-460zl, ale za to jak dzieciatko podrosnie to sie jakos przeklada rame tego lozeczka i costam jeszcze i robi sie z tego normalne lozeczko dzieciece- takie dla parolatka. tutaj sobie zobaczcie: dla niemowlaczka: http://www.eastcoastnursery.co.uk/Fu...nnaCot_jpg.jpg i dla wiekszego dziecka: http://www.eastcoastnursery.co.uk/Fu...nnaBed_jpg.jpg oczywiscie do lozeczka sa jeszcze szafa, przebierak i inne duperele ;d a ciuszkow jeszcze nie mam, ale w przyszlym tygodniu cos na pewno wybiore!!
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() wczoraj bylam na kontrolnej comiesięcznej wizycie u gin i wszystko jest idealnie-tak stwierdzila gin jutro nusze isc robic badanie na obciazenie glukoza podobno to jest nie dobre, robilyscie juz? ja opowiem wrazenia jutro po wypiciu wczoraj tez zapisalismy sie do szkoly rodzenia od kwietnia, ale jestem troche zdziwona bo chodzi sie tam przez miesiac 4dni w tyg-wydaje mi sie ze to strasznie duzo, chyba bede jakisms omnibusem potem Boz mam pytanko-jako ze jestes juz doswiadczona mamusia czy myslisz ze czapeczki tez kupowac odrazu rozmiar 62? ja wczoraj wybralam sie z kol do h&m i myslalm ze oszaleje tam tam jest tyle tego wszystkiego i takie fajne ze nie wiadomo co wybrac i w koncu zdecydowalm sie na czapeczki bo byly dwie w komlecie chcialam wziasc rozmiar 62 ale kol stw ze sa za duze hmm i wkonuc nic nie kupilam bo stwierdzilam ze sie Was wcześniej poradzeaha zdecydowalismy sie na wozek deltim fokus mam nadzieje ze juz nic nie zmienimy, tyle ze przeczytalm wczoraj na necie ze od lipca bedzie w sprzedazy fokus z fajniejszymi kolkami i teraz myslimy jeszcze czy czekac czy kupic ten hmm zobaczymya tak wogole to dopadlo mnie przeziebienie i pomalu trace glos, wczoraj zaopatrzylam sie juz w tantum verde do ssania i oczywiscie mleczko z miodem sobie zapodaje ale chyba sobie jeszcze jakis syrop kupie, gin powiedzila ze mozna pic wszystkie syropy na kaszel te dla dzieci hmmpozdrawiam cieplutko |
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
hejka
Jupi ja takowych wózków nie znam więc nic nie napiszę, a co do łóżeczek to dla mnie trochę drogie, więc chyba pozostanę przy zwykłym z szufladą Millaa ja robiłam test obciążenia glukozą 2 tygodnie temu, to szklanka bardzo słodkiej wody (da sie wypić, nie jest aż takie złe), trzeba to zrobić w 5min, nie dłużej. Przed oczywiście pobierają krew i potem po godzinie lub dwóch (zależy z jakiej gramatury robisz test) znowu. Ja na wizytę ide jutro, zobaczymy co mi gin powie. Wg mnie wszystko jest dobrze, bo czuję się nieźle (nawet maluję ściany codziennie po pracy ), przez co trochę brakuje mi czasu na sklepy, a ciągnie mnie tam strasznie Jedyne co mi dolega to lekki ból gardła, mam to już ponad dwa tygodnie i nie chce przejść. Nie jest tak duży bym musiała coś zażywać, ale odczuwalny szczególnie rano jak sie budzę. Nie wiecie jak sobie z tym poradzic??
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Gosiek ja na gardlo biore tantum verde a teraz zaczynam płukac woda przegotowana z woda utelniona-to bardzo szybko powinno pomoc a pytalam gin i mozna to zrobic
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Gosiek mi na bol gardła nie pomaga nic innego jak płukanie specyfikiem o nazwie Gargarin. A gardło to jest coś co sprawia mi najwięcej powodów, bo jak byłam dzieckiem to w kółko miałam anginę
A tak w ogóle to zauwazyłam, że odkąd jestem w ciązy to nie dokuczają mi tak bóle głowy (przed to była norma-okropne migrenowe i hmmm jakoś włosy np. na nogach zdecydowanie słabiej mi odrastają ![]() Co do testu obciązenia glukozą to idę na niego w poniedziałek. Słyszałam na ten temat różne opinie, ale chyba to zalezy od indywidualnej wrażliwości na słodych. Pewnie łasuchom słodyczy łatwiej to znieść
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
no i jestem juz po piciu glukozy bleeee
da sie przezyc ale jest to niedobre tzn slodkie jak fix ale udalo sie ![]() moje przziebiebie nie chce ustapic jest raczej coraz gorzej i nawet woda utelniona na gardlo nie pomaga w nocy to juz jest tragedia nie da sie nawet spac tak mnie gardlo boli ratunku co robic
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
witam witam z nowym tygodniem, moze juz na stale wiosna przyszla? dzis tak cieplutko ze az nastrój lepszy
![]() na gardlo pomogla mi płukanka woda z sola przeszlo bardzo szybko ale za to dopadl mnie taki katar ze szok i pomalu chrypka zaczyna mnie lapac odebralam dzis wyniki na obciazenie glukoza i sa dziwne tzn przed podaniem cukier jest za niski ciagle spada juz ponizej normy a po podaniu wiadomo wysoki, podobno ok po podnaiu ale ide dzis do gin to sie wiecej dowiem |
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Heja
Ja dzisiaj piłam glukoze Nie jest to może jakiś rarytas ale da sie przeżyć U mnie poziom cukru przed wynosił 77 a po 109, to chyba dobrze ale do lekarza ide dopiero w następny ponedziałek. Chyba nareszcie robi sie wiosna
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam Was wszystkie ciężaróweczki.
Wróciłam do pracy juz drugi tydzień pracuję i nawet nie jest najgorzej, tylko to wstawanie o 5.00 mnie męczy. Chyba nareszcie zaczęłam porządnie tyć. W ciągu tygodnia przytyłam 1 kilogram mam już 5 na plusie. Nawet moja ginka powiedziała że zaczynam doganiać jakieś tam normy. Jestem już spokojniejsza. Test glukozy mam mieć za tydzień, nigdy tego nie miałam i trochę boje się tego ulepku. Nie przepadam za słodyczami a mam tendencje do wymiotów no nic zobaczę. Acha zamówiliśmy już wózek. Mój mąż wyjeżdża na dwa miesiące na delegacje i stwierdziliśmy że nie ma sensu tak pod koniec się szarpać. Sprzedawca powiedział że przetrzyma nam go do czerwca więc gwarancje będziemy mięć później. Jestem juz spokojniejsza, koniec stało się nie oglądam juz żadnych for z wózkami żadnych stron. Ale się rozpisałam, ale mam teraz mniej czasu i jak już siądę na kompa to chcę nadrobić zaległości. Trzymajcie się dziewczyny już wiosna właśnie o tej porze roku urodzi się większość naszych maleństw |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

Mój mąz ostatnio wynalazł wozek Babecar ale mi sie zupełnie nie podoba jego cena, ponad 2 tys. Chociaż trzeba przyznać ze wózek fajny 

wczoraj zaopatrzylam sie juz w tantum verde do ssania i oczywiscie mleczko z miodem sobie zapodaje ale chyba sobie jeszcze jakis syrop kupie, gin powiedzila ze mozna pic wszystkie syropy na kaszel te dla dzieci hmm
U mnie poziom cukru przed wynosił 77 a po 109, to chyba dobrze ale do lekarza ide dopiero w następny ponedziałek.