![]() |
#91 | |
on tired little feet
|
Dot.: Westchnienie z Krakowa, O kobietach fatalnych
A co ona głupiego napisała?
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
on tired little feet
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Znałam takiego "poetę", jak Autor tego wątku, był kolegą na studiach. Równie kwiecisty ale i jałowy sposób konstruowania wypowiedzi. Jako że był to kolega z tej samej grupy na uniwersytecie, to, niestety, przez pięć lat byłam zmuszona słuchać takiego - za przeproszeniem - pitolenia. Chłopak odrzucał tym od siebie zarówno dziewczyny, jak i innych chłopaków; studentów i wykładowców. Ten kolega znalazł w końcu dziewczynę. Rozwiązanie jego problemu było bardzo proste - cudzoziemkom, które nie do końca rozumiały niuanse języka polskiego, takie zadufane i jałowe gadanie, ale ubrane w kwiecisty język, wydawało się bardzo inteligentne.
Autorze, spróbuj kierować uwagę na koleżanki zza wschodniej granicy. Przy okazji być może częściej trafisz na ten styl, którego tak szukasz - bo większości polskich lub zachodnioeuropejskich dziewczyn zwyczajnie nie chce się chodzić w szpilkach po kostce brukowej bez specjalnej do tego okazji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
thirky,
Poważnie?! Zazdroszczę Ci! ![]() Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-09-08 o 17:36 Powód: przywrocenie tresci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
on tired little feet
|
Czego? Bo nie bardzo rozumiem. Dla mnie ma zerowe znaczenie czego słuchają inni ludzie, więc nie wiem czego tu mi zazdrościć, jak dla Ciebie ma to trzymaj się z takimi co mają podobny gust muzyczny do Twojego.
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Piszesz, że jedna cecha to za mało, ale z tego, co piszesz z dziewczynami, w które celujesz wcale więcej cię nie łączy. Cytat:
Opanowanie w miejscach, gdzie przystoi też trudno nazwać cechą wspólną. Twojej sytuacji życiowej nie znam, więc pomijam. Wyrozumiały na pewno nie jesteś. Otwarty też nie bardzo. Raczej nudny niż temperamentny. Godność i kultura bycia w twoim wydaniu to raczej pogarda wobec ludzi, których uważasz za gorszych, ich sposobów na spędzanie wolnego czasu oraz własne egzaltowanie. Skoro lubisz przykłady z literatury - to jak piszesz podobne jest do kwiecistych przeprosin głównej bohaterki "Ani z Zielonego Wzgórza" na początku książki. Tyle, że ona miała 11 lat. Poza tym ten opis wygląda, jakbyś szukał dziewczyny ładnej i wpatrzonej w ciebie jak w obrazek, takiej trochę kukły. Jeśli brak zafajdanej, rozczarowującej przeszłości znaczy, że nigdy nie miałeś dziewczyny i jesteś prawiczkiem, to szczerze mówiąc nie wiem, czy w oczach dziewczyn to w ogóle jakaś zaleta. Dla mnie wada. Co prawda nie mam 22 lat, ale sam pisałeś, że różnica wieku jest dla ciebie bez znaczenia, a dużo starsza nie jestem. Zapisz
Zapisz Zapisz |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Po co ten cały wątek? To kryjące się za nim ogłoszenie matrymonialne.
Pan o kruczoczarnych włosach z Krakowa. Wysoki, z głową w chmurach. Student historii UJ. Pozna panią, z którą będzie mógł spędzać noce na słuchaniu Chopina i upajaniu się wyższością swej egzystencji nad ciemną masą plebsu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Cały ten wątek jest tragikomiczny.
![]()
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak więcej Polek nosi się bardziej elegancko w porównaniu do np. Niemek, to analogicznie jest bardziej na wschód. Przejedź się na Ukrainę, do Rosji czy jeszcze lepiej do Estonii lub na Łotwę - bo tam jest na dodatek bardzo duża mniejszość etnicznie rosyjska i to nieźle tam widać: etniczne Łotyszki czy Estonki są znacznie bardziej nastawione na komfort, a Rosjanki na wygląd. Kiedyś mi się wydawało, że taka opinia jest bardzo stereotypowa i generalnie to bajki, ale jak pojeździłam po wschodzie, to cóż... Skądś się ten stereotyp jednak wziął - dziewczyny są znacznie bardziej nastawione na dbanie o swój wygląd kosztem wygody (bo nikt mnie nie przekona, że kozaki na szpilce, zimą po kostce brukowej to jest choćby zbliżone do komfortu). Co do biegłości w języku, to naturalne, że jak się ktoś od 3-4 lat uczy polskiego, to nie ma biegłości analogicznej do native speakera - i tu inteligencja nie ma nic do rzeczy! Akurat moje koleżanki cudzoziemki uważam za bardzo inteligentne, musiały się naprawdę mocno wykazywać, żeby się przebić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
BAN stały
|
Jak się wiosną, latem i zimą chodziło na szpilkach, to zimą można mieć komfort. Jak się nie chodziło to się skończy z połamanymi nogami na izbie przyjęć. Równie dobrze można sobie porównywać komfort kilometrowego biegu w wykonaniu osoby, która codziennie biega i takiej, która nawet nie spacerowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Jak widzę, różnorodność zdań w tym wątku została już wyczerpana, a w pierwszej wiadomości napisałem, że szukam odrobiny zrozumienia, które znalazłem w takiej właśnie ilości.
Nette, Mam wielu znajomych, których nie odrzucam. Ich pomysłów na życie nigdy nie skrytykowałem otwarcie, nawet nie skomentowałem. Mogą jedynie sugerować się moimi zazwyczaj odmowami na zaproszenia w miejsca, gdzie panuje atmosfera wprawiająca mnie w zażenowanie. ![]() Twojego kolegę i mnie, różni fakt, że ja się zwykle nikomu nie narzucam, ludzie sami do mnie przychodzą. ![]() Zarzut o szpilkach jest słaby. Nie przepadam za szpilkami. ![]() Noane, Pisząc, że nie umówiłabyś się ze mną, gdy ja nawet nie wyraziłem takiej chęci, miałaś motywacje próżne, chcąc za jednym razem utrzeć mi nosa i podnieść swoją samoocenę. Odmawiam. To zabrzmiało tak dumnie i żałośnie jak wtedy gdy jako dziecko powiedziałem Pani w przedszkolu, że nie chcę cukierka, którego trzymała w dłoni, tylko po to, by zapytała dlaczego? Zabawna jesteś. Dostałem cukierka. Pani nie grzeszyła bystrością. ![]() I nie buduję związku na ładnej buzi. Owszem, sonduję usposobienia ładnych buź i gdy jakaś odpowiada mi charakterem, wtedy podrywam ładną buzię. ![]() Nudny nie jestem, nie słyszałem nigdy tego zarzutu od nikogo. ![]() ![]() Nigdy nie szukałem swojej "wyznawczyni" i nie uważam się za ósmy cud świata. Imponowało mi raczej zawsze odmienne zdanie podparte logiką i genezą. Od samego początku napisałem w skrócie o cechach dla mnie ważnych i nie mogłem dodać, że sam ich nie posiadam, ponieważ zarzucono by mi wówczas wygórowane oczekiwania. No tak, ale żeby to zobaczyć, trzeba byłoby wcześniej przeczytać DOKŁADNIE wątek, zwłaszcza pierwszą wypowiedź. poseask, Taka recenzja wątku jest podsumowaniem bardzo krzywdzącym. Nie przeszkadzają mi różnice w gustach i usposobieniu ludzi z którymi nie chcę związać swojej przyszłości. Moi znajomi to mieszanka przeróżnych charakterów, którymi wbrew temu co sądzisz, nie gardzę. Mam na siebie odmienny pomysł, dlatego szukam kobiety, przy której będę mógł się realizować. Zarzucenie mi tego wyznania, jako propozycji matrymonialnej brzmi śmiesznie. Jestem tu tylko MarmurowąTwarzą. ![]() Dziękuję wszystkim za uczestnictwo. Ja znikam w niebyt, czyli do świata, gdzie kobiety wydają się być odrobinę subtelniejsze. Pozdrawiam. Całusy. ![]() Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-09-08 o 17:37 Powód: przywrocenie tresci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze mnie zastanawiało, skąd osoby, które gardzą dyskotekami i bawiącymi się tam ludźmi, mają tak szczegółową wiedzę odnośnie mających tam miejsce sytuacji i wydarzeń. Nie lubią dyskotek, lecz chodzą do nich regularnie w ramach pokuty za grzechy z poprzedniego wcielenia? Nie rozumiem tego. Uwielbiam wątki takie jak ten. Zmieniają się nicki, lecz nigdy nie zmienia się schemat: młodzi mężczyźni tak bardzo przeświadczeni o swojej wyjątkowości, o swojej wyższości, o swojej niezwykłej inteligencji i wyrafinowaniu, maskujący kompleksy wystudiowaną pozą, tak strasznie sztuczni i karykaturalni, próbujący zabłysnąć powierzchowną wiedzą. Czasem mam wrażenie, że za tymi wszystkimi wątkami kryje się jedna, wciąż ta sama osoba. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
BAN stały
|
czytasz wybiórczo i co chcesz czytac czyli kłótnie
powtórzę Ci to żadne fatum ładne bystre i interesujące dziewczyny rzadko kiedy są same. Faceci za takimi latają a nie wszyscy faceci to głupie koksy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;64385086]No nie wiem. Jak na studenta historii dziwnie mało o historii i polityce. Z drugiej strony na historii zawsze cała masa takich oderwanych od rzeczywistości...[/QUOTE]
Wypraszam sobie, moje drogie ![]() Po historii jestem. W sensie studiów, a nie przeżyć życiowych i chyba tak całkiem oderwana od rzeczywistości nie jestem. Chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Nie zgodzę się. Nie mieć problemów z otrzymywaniem zainteresowania i propozycji od płci przeciwnej, to zupełnie co innego, niż nie mieć problemów ze znalezieniem partnera/partnerki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Niepotrzebnie rozbudowujesz wypowiedź o ładnej buzi. Po co, żeby się popisać? Mój eks też udawał erudytę, nie robi to na mnie wrażenia. Bo ludziom się tego nie mówi. Prawie nikt tego nie robi. Tak samo jak prawie nikt nie podbija do ludzi i nie mówi "ej, nie lubię cię". Napisałeś wyraźnie, że szukasz dziewczyny podobnej do siebie. Teraz twierdzisz, że innej. Aha. Cytat:
Zapisz
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;64388246]
Napisałeś wyraźnie, że szukasz dziewczyny podobnej do siebie. Teraz twierdzisz, że innej. Aha. Zapisz [/QUOTE]No bo ma być równie inteligentna, co on, ale jednocześnie mieć inne poglądy. A ich randki mają być patrzeniem się na ładną buzię i wymienianiem tych poglądów przy użyciu kwiecistego języka i miliarda zbędnych zdań złożonych. Tak ja to rozumiem. Chociaż określanie kobiety per ładna buzia budzi we mnie lekkie wzdrygnięcie. Jeśli "ładna buzia" coś tam. Kobieta to nie tylko ładna buzia, wiesz, mamy jeszcze resztę ciała i środek czaszki... ![]()
![]() |
#110 |
sentimental animal
|
aż jestem ciekawa jak ten chodzący ideał wygląda i zachowuje się w rzeczywistości
![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja nie słucham Chopina, wole braci Figo Fagot
![]() Autorze wątku, poszukaj sobie niczym panicz z brazylijskich telenowel jakiejś sluzacej, naucz jej manier, słuchania muzyki klasycznej, wyciągnij z nizin. To chyba jedyny sposóbb na kobietę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Westchnie z Krakowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
![]() Jagodowy Król był lepsiejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Wiem, że mało jest tu wypowiedzi broniących autora, ale mimo wszystko nie atakowałabym aż tak
![]() ![]() ![]() ![]() A co do przedmiotu sprawy, ciężko jest powiedzieć dlaczego trafiasz na takie kobiety, ale jako Twoja rówieśniczka mogę Ci powiedzieć, że w Twoim wieku nie mówiłabym o żadnym fatum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Pyszny wątek, milordzie.
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Mój temat nie został wyczerpany? Przybywa komentarzy niepochlebnych.
![]() Jak to jest, że ktoś tak niezasługujący na uwagę z racji jego "narcystycznego" ![]() ![]() Może po kolei. Zarzut pogardy innymi Utrzymuję masę znajomości z osobami o rozmaitym podejściu do życia. Dostrzegam ich zalety i nieraz podkreślam. Uczę się zarówno na swoich, jak i błędach, które popełniają moi znajomkowie. Ich towarzystwo ma dla mnie znaczną wartość. Dzięki tym znajomościom i wnioskom wyciągniętym z obserwacji życiowych tragedii moich koleżków, jakie zdarzało mi się już dostrzegać, sam uniknąłem przynajmniej dwóch traumatycznych przeżyć. W moim interesie jest zachować ich przy sobie. Jeszcze wiele się po nich nauczę. Zresztą lubię z nimi gawędzić. ![]() Zarzut wyniosłości Jestem człowiekiem w sensie fizjologicznym i mam te same potrzeby co większość niewykastrowanych mężczyzn, albo kobiet z jajnikami. Nie jestem ubermenschem - człowiekiem bez uczuć, dla którego poniżej godności jest przyznać się do swoich słabych stron. Jednak panuję nad swoimi reakcjami. Zawsze uważałem, że moja kobieta doceniłaby, iż nie mam za sobą pijackich eskapad, macanek z cycatą córką młynarza, wszystkich odmian wirusa HPV, albo innej wstydliwej przeszłości, typu: zranienie czyichś uczuć, albo zniszczenie czyjegoś związku. To źle, że nie tankuję etanolu w towarzystwie osób nieobliczalnych, które nie panują raz, nad emocjami, dwa, posługują się wulgarnym językiem bez wyczucia momentu, trzy, potrafią być "fajni" tylko w upojeniu, cztery, ich myślą przewodnią jest przesłanie z American Pie... Przyznaję, że złamałem narodowy obyczaj i jeszcze nigdy się nie schlałem. Nie powinienem ![]() Nie gardzę nimi, bo to oznaczałoby, że nie doceniam wartości przykładów, jakim człowiekiem w życiu, nie być. Nikogo nie indoktrynuję, ani krytykuję. Nie prostuję niczyich ścieżek. Żyjmy po swojemu i spójrzmy, kto zachowa zdolność do odczuwania radości życia, przynajmniej do 40 - stki. Wolę poznać kobietę z którą nie stanę nigdy na rozdrożu. To takie wygórowane oczekiwanie, chcieć obecności osoby bliskiej spojrzeniem? Podobał mi się zarzut, jakobym nawet sport uprawiał w garniturze i w lakierkach, bo jestem takim paniczem, który uważa za łach wszelki strój inny od smokingu z białą poszetką w butonierce. ![]() Zarzut pisania zdaniami wielokrotnie złożonymi ![]() Na ten odpowiadam z przymrużeniem oka. ![]() ![]() Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-09-08 o 17:38 Powód: przywocenie tresci |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Jeśli przypadkiem studiujesz matematykę to biorę Cię od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bycie kobietą = bogate wypowiedzi barwnym językiem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.