|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Oni z góry już widzą te pieniądze u Ciebie I ich UJ strzela że oni ich nie dostaną 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam u dentysty kiedyś to się mnie babka pytała czy pierwsze dziecko, mówię, że tak a ona "uuuuuu to nie bedzie 500plus, to zaraz szybko nastepne no nie?"
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego ja żałuję że nie mam bliźniaków
Albo co tam se żałować Piecioraczkow😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokaz swoje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() też juz wiemy plus minus co chccemy w pomieszczeniach takze nie jest zel ale samo chodzenie po sklepie wykańcza... ja nie mam szału z ciuchami bo nie znam plci a jak poznam to będę wertowac kartony.. ![]() ja psa wykąpałam ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj stopy sobie zrobiłam
Prawa jeszcze ok Ale lewa .... masakra 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#98 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzwoniłaś do położnej?A drożdże kupiłam, ale zmęczona wróciłam i teraz leżę, a dzieci już z domu wyfrunęły. Zrobię później ![]() Cytat:
Teraz, mimo, że już pół roku siedzę w domu nie mam czasu na nudę, a wręcz przeciwnie, cały czas mam wrażenie, że doba jest za krótka, ciągle bym coś robiła. Znajomych też mam ogrom chyba głównie dzięki dzieciom, bo prawie z każdym rodzicem dziecka z ich klas mam bardzo dobry kontakt i cały czas się z kimś widzę I faktycznie, ja nie umiem inaczej, bo znam dziewczyny z każdego jednego sklepu i gdzie się nie zatrzymam, tam bite pół godziny. Dlatego i ty koniecznie musisz znaleźć sobie towarzystwo. A ta koleżanka? Jesteś pewna, że ona nie chce wiedzieć co u ciebie? że ze względu na twoją ciążę nie czuje się sama od ciebie odsunięta?Cytat:
![]() Cytat:
Ale osobiście nie miałam, przekazuję tylko pinię doświadczonych w tym karmiących mam.Cytat:
Cytat:
Niby śmiechem żartem ale każdy kto się na początku dowiedział o mojej ciąży pytał czy to na 500+? A ja przekornie odpowiadałam Ależ oczywiście! bo ile razy można tępakom tłumaczyć, że dzieci się ma nie ze względu na jakieś profity.
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie pyta jak tam moja wizyta, ale to na pewno dlatego, że każdy jest przekonany, że wszystko ok, prawda?
![]() I jest ok Lekarz mówi, że nieźle mi tam w brzuchu krzyczy he he Wrzucę zaraz do klubu. Oczywiście jak już sama zauważyłam, mam anemię. Mam brać żelazo i uwartościowić dietę. Od pierwszej wizyty przybrało mi się równe 3 kg także gin zadowolony Następna wizyta 19.09. Migdałku, dopiszesz? Byłam przy okazji w 5 10 15. Od dziś bodajże do 28.08 z kartą -20% na nową kolekcję. I po co ja tam głupia wchodziłam
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#101 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale z kreatywnością literacką u mnei problem wiec ta moja dobra rada dla kobiet w ciąży to jakaś masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja się właśnie zbieram żeby moje ogarnąć |
||||
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
wcinam drożdżówkę z makiem
![]() próbuje już na wszystkie sposoby jakoś odciągnąć myśli od drożdżaka do soboty, bo wtedy pojadę do mamy i na pewno go zrobimy
|
#103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem pewna, że nie chce o ciąży rozmawiać, bo po zimnych odpowiedziach i zmianach tematu da się zrozumieć, że unika tego. Raz napisała, że ja i inna jej znajoma w ciąży a ona nigdy dziecka nie będzie miała... Więc więcej o tym nie mówię. Cytat:
![]() Jasne, że dopiszę ![]() A kombinezon jest cudowny
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje tylko 3 dodatkowych kilogramów, aż Ci zazdroszczę ![]() a kombinezon zimowy prześliczny Cytat:
ja taka łasa na darmowe jestem
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- ja właśnie wróciłam ze spaceru, dziś już będę tylko leżeć i pachnieć i pójdę spać. W końcu muszę na tym l4 odpocząć
|
||
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o "nudzie" na L4.Ja jestem od 2 miesięcy i ani razu nie żałowałam,że poszłam.Po pierwsze psychicznie odpocząć,wyspać się,mam dość odpowiedzialną pracę i było i jest mi to bardzo potrzebne i nikomu nie będę się tłumaczyć. Poza tym niedawno się przeprowadziliśmy do nowego domu,jest jeszcze parę rzeczy do urządzenia - na spokojnie się tym zajmuję.We wrześniu będziemy urządzać ogród,bardzo się cieszę,że będę w domu i tego dopilnuję.Poza tym bardzo ważne dla mnie-spędziłam całe wakacje z córką bo w wakacje zawsze był problem o te 2 miesiące i wędrowała bidulka moja od babci do babci.I urządzanie pokoiku mojego nadal bezimiennego syna
co za frajda
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kociulek piekny kombinezon noi oczywiście super że u Was wszystko dobrze Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-08-25 o 19:36 |
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Moj maz wlasnie zasnal z reka na moim brzuszku bo czekal zeby Lili kopnela, a ona dzis jakas leniwa.
Chyba moj humor i pogoda jej sie udziela. Idr zajrzec do klubu bo ponad tydzien mnie tam nie bylo. |
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam, że zaczyna mnie łapać pragnienie zawsze wieczorami - wtedy pije duużo wody i w nocy latam sikać. A w dzien moge nic nie pic i jest ok! masakra
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
no ładnie, nie było mnie od rana a tu trzy strony natrzaskane
dobra, zaraz was ponadrabiam ale zanim zacznę odpisywać to pokażę co dziś upolowałam w tesco taki piękny zestaw (kołdra, której nie trzeba ubierać w poszewki bo jest taka piękna sama w sobie, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło z gumką) za uwaga... całe 37zł! i to nie w promocji taka jego cena sama nie wierzyłam ale zataszczyłam pod skaner, który potwierdził a pani przy kasie nabiła co do tej mojej przepukliny to zaszłam do mojego gina tzn akurat lekarza minęłam jak wyjeżdżał spod przychodni ale złapałam jeszcze położną i ona potwierdziła, że to przepuklina ale i tak teraz z tym nic nie można zrobić (nie wiem czy to miało mnie pocieszyć, że wsio ok czy raczej chodziło o coś w stylu "jesteś w ciąży to i tak żaden zabieg ani leki nie wchodzą w grę"). Kazała nie dźwigać i nie przemęczać się i tyle. Nie kazała też wcześniej umawiać się do gina tylko spokojnie czekać na tego 09.09. No to tyle chciałam wam na wejściu napisać a teraz idę czytać ![]() ps: aha i sorki za bałagany w tle ale łóżeczko stoi w pokoju na niewykończonej górze gdzie na razie mamy powiedzmy strych tzn graciarnię;D (oooo losie, sory za jakość zdjęć, robione kalkulatorem )
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-08-25 o 19:49 |
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słabo z ta przepuklina :/ ale faktycznie - nie dźwigaj i się oszczędzaj. no i nie czytaj wujka google poczekaj spokojnie do wizyty
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze że już koniec dnia
![]() Dziś miałam energię za pięciu serio !!! ![]() Od rana na nogach, mąż skończył malować ja wyszorowałam okno w pokoiku, podłogę z farby. Wyszorowałam kuchnię na tip top łącznie z poukładaniem w szafkach i składaniem reklamówek Później wyszorowałam łazienkę... i sił mi brakło... No jeszcze 3 prania rozwiesiłam i pościągałam Mąż mi trochę pomagał ale sam miał zabawę z tym malowaniem potem listwy musiał po montować na nowo. Ogólnie dzień mega produktywny mieliśmy Mąż uciekł z kolegom na piwko a ja idę buszować po necie bo muszę zamówić zasłonki Jutro od rana składamy meble no i mam plan wyrzucić wszystko z naszej ogromnej szafy i poukładac na nowo
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-08-25 o 20:24 |
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj i nie przemęczaj się, żeby było z Wami wszystko ok Cytat:
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kołderka cudowna!!! masz jakieś duże tesco?? były jakieś inne kolory?? a byłam rano w tesco ale się zagadałam z koleżanką i nie weszłam na cały dział ehh ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Jeszcze będę malowac kołyskę jak starczy sił
|
|
#118 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma mocnych, musze pojechać choć na kawałeczek. Tym bardziej, że to rocznica rodziców ![]() Cytat:
Szkoda, bo taka bratnia dusza, w sensie życzliwa koleżanka jest potrzebna choćby na same ploty, ale fajnie też czasem wyskoczyć do kina czy na shopping Za daleko mieszkasz Migdałku. Ja tam bym ci nie pozwoliła siedzieć tam samej i się smutać Cytat:
![]() Cytat:
he he ![]() A tych kg to nie ma co zazdrościć, bo ja z trochę wyższej wagi startowałam niż moja naturalna i jakbyśmy tak koło siebie stanęły to byś widziała różnicę, chudzinko ![]() Cytat:
Koleżanka z rej u gina mówi mi to samo A ja jak do połowy listopada wytrzymam, to już zrobię wielkie UFffff...Cytat:
mademoiselle_m ![]() Motylku, skoro masz spokojnie czekać do wizyty, to się posłuchaj i niczym nie stresuj A komplecik cudny! I za taką cenę? Super okazja!
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, zazdroszcze! Moja mama niestety nie za bardzo umie gotowac i piec
a w ciazy wole nie ryzykowac. I zawsze konczy sie na tym, ze to ja robie obiady calej rodzinie
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mąż też wraca ok 16.00 i od razu się złości że ma dużo sprzątania i zakupy, i że ja to mam dobrze że sobie leżę i nic mnie nie obchodzi. Zupełnie nie potrafi postawić się w mojej sytuacji Mówi że mi tylko w głowie zakupy, wózki, ubranka, kanapa, a jeszcze tyyyyle czasu do porodu. Ech... Sorki, też się wyzalilam Co do mojej konsultacji u ordynatora w szpitalu, dzwoniłam do mojego gina, mogę być jutro o 8.00 może czegoś się dowiem w sprawie mojej szyjki. Uff
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

dlatego dzis od rana zabrałam sie za siebie : depilacja , henna , maseczka a w międzyczasie zrobiłam pranie i ogarnęłam obiad bo chodził za mna kurczak w sosie i ziemniaki puree których nie jadłam juz wieki
musze jechać na pocztę , do sklepu , potem po jakaś fakturę. Ani się obejrzę będzie wieczor .

Dzwoniłaś do położnej?
Teraz, mimo, że już pół roku siedzę w domu nie mam czasu na nudę, a wręcz przeciwnie, cały czas mam wrażenie, że doba jest za krótka, ciągle bym coś robiła. Znajomych też mam ogrom chyba głównie dzięki dzieciom, bo prawie z każdym rodzicem dziecka z ich klas mam bardzo dobry kontakt i cały czas się z kimś widzę
Niby śmiechem żartem ale każdy kto się na początku dowiedział o mojej ciąży pytał czy to na 500+? A ja przekornie odpowiadałam Ależ oczywiście! bo ile razy można tępakom tłumaczyć, że dzieci się ma nie ze względu na jakieś profity.

Szkoda, bo taka bratnia dusza, w sensie życzliwa koleżanka jest potrzebna choćby na same ploty, ale fajnie też czasem wyskoczyć do kina czy na shopping