![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy "gorzkie".
Nutkę goryczy wyczuwam w Gucci edp II
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Kolejny niebywale gorzki zapach, który właśnie odkryłam, to Dazzling Gold E. Lauder - wilgotna goryczka już od pierwszych nut, która z każda chwila staje się coraz bardziej goryczkowa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
To ja :)
|
Zdecydowanie gorzki jest Fleur Corail Lempickiej, I wlasnie dlatego juz go nie lubie
![]()
![]() |
#94 |
BAN stały
|
Mógłby mi ktoś powiedzieć,jaki skladnik perfum sprawia,że mają gorzką nutę?Bardzo mi potrzeba ta informacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Monią. To zależy od składu ogólnie. Jeden składnik sam jest neutralny, z innym wychodzi mdły, a z innym gorzki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie absolutnie gorzkie są Azzaro Orange Tonic, którego na marginesie nie lubię, za to zawsze chciałam go mieć ze względu na flakonik
![]() Cierpki/kwaśny jest Gucci edp2 i Baby Doll YSL. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Gucci II
Rush 2 - ale ten bardziej cierpki Ogródek Śródziemnomorski - słodko-gorzki? Albo raczej ciepło-gorzki
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Dla mnie też zdecydowanie gorzki jest "Ogródek śródziemnomorski", ale też "Dune"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a w temacie: dla mnie gorzkim zapachem (ale jakże pięknym) jest Chique (były Yardley)
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jesień "na gorzko"
No proszę! A dla mnie Roma jest totalnie słodka! O grejfrucie nigdy nawet nie pomyślałam. Za to bardzo gorzki w moim mniemaniu jest Eden Cacharela. Ani grama słodyczy, sama gorycz. Ale inni wyczuwają na mnie kawę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- I oczywiście Lanvin - Arpege, Rumeur - bardzo przyjemna gorycz. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Number One, do noszenia, ale po przyzwyczajeniu się, jest Vetiwer Guerlaina, teraz to jeden z moich ulubionych zapachów, Vetiwer Villoresiego Jako gorzkie lub gorzkawe odbieram wszystkie prawie(poza Portofino) zapachy z nutką "kolońską", z tych, które poznałam, Eau de Champagne Sisleya, Neroli Goutala, Eau de Cologne Villoresiego, Sisley 1. Gorycz jest też w Bandicie i czarnym męskim Lalique, lekka goryczka w Balmain Balmain. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Bandit... i inni - czyli przestępcy poszukiwani
Kochani, szukam zapachów w tym stylu- gdzie- w moim odczuciu- gorycz szczególnego rodzaju gra pierwsze skrzypce.
Znam Cabochard, Bandita, Eau du Soir, Knowing...czy macie poza nimi jakieś typy? Proszę o pomoc, bo to teren dla mnie stosunkowo obcy... ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- No właśnie- chodzi mi o gorycz specyficznego rodzaju, nie chcę czytać o Dune czy Rush. W typie Bandita...to mnie kręci ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bandit... i inni - czyli przestępcy poszukiwani
Może Cuir de Lancome?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bandit... i inni - czyli przestępcy poszukiwani
podnoszę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Gorycz wyczuwam w Rouge Delicate Hermes'a...i to bardzo wyczuwam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Gaultier klasyczna flacha, MaDame edt z resztą też, Code Armani - wszystkie mają wspólną nutę dziwnej goryczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie gorycz to przede wszystkim kwiat pomarańczy, więc 24 faubourg.
Z innych rodzajów- tuberoza i czasem jaśmin. Wyczuwam to w crystal noir, Idole Armaniego czy jasmin noir. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
kwiat pomarańczy z YR
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Czy jest coś nowego w goryczach
![]()
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
wspomniany już wcześniej Encre noir męski- cudo ojojoj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Najbardziej gorzka z gorzkich - 19stka Chanel. Nie wiecie może który to składnik daje aż taki gryzący w gardle efekt?
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;29902305]Gorzki? Na pewno nie na mnie, może jest szorstki, lekko cierpki, ale nie gorzki.
Za to gorzkie i to mocno są Eau d'Oronge Verte EDC Hermesa ![]() O poważnie? A dla mnie to słodki sok pomarańczowy z odrobiną mięty - mniam ![]() Najbardziej gorzki z gorzkich - Aromatics Elixir
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;29902305]Gorzki? Na pewno nie na mnie, może jest szorstki, lekko cierpki, ale nie gorzki.
Za to gorzkie i to mocno są Eau d'Oronge Verte EDC Hermesa ![]() No nic - pójdę niuchać.Wydaje mi się, że tego Hermesa miałam w łapach...A i odczucia dot. Lalique Encre Noire pour Homme mam takie same - cierpki ale nie gorzki ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() nie chcę takiego Hermesa
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też go nie chce, bo jest skandalicznie nietrwały, tego nie wybaczam, tym bardziej Hermesowi ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Ale czego się spodziewacie po EDC? 8-10 godzin trwałości?
Na mnie jest przyzwoita, jakieś 6 godzin. To zapach niedojrzałej pomarańczy, gorzkie, cierpkie, chłodne. Ciekawe jak różnie zapach może się rozwijać. Nie wyobrażam sobie żeby ten Hermes był słodki, przecież sama butelka zapowiada co poczujemy po aplikacji. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Panaroja
|
Na mnie kwaśny dym
![]() Cytat:
![]() Tym bardziej w życiu żadnej tam goryczy ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;29904949]Ale czego się spodziewacie po EDC? 8-10 godzin trwałości?
Na mnie jest przyzwoita, jakieś 6 godzin. To zapach niedojrzałej pomarańczy, gorzkie, cierpkie, chłodne. Ciekawe jak różnie zapach może się rozwijać. Nie wyobrażam sobie żeby ten Hermes był słodki, przecież sama butelka zapowiada co poczujemy po aplikacji.[/QUOTE] Dokładnie. Naprawdę rożnie rozwijają się zapachy, na rożnych osobach. Na mnie to właśnie świeżo wyciśnięty sok z bardzo dojrzałych, słodkich pomarańczy, a trwałość znacznie mniejsza niż u Ciebie ![]()
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
na mnie goryczkowo pachną:
NU YSL Rouge eau Delicate Hermesa, nie wiem w ogóle gdzie tam jest wanilia bo na mnie to chłodne, goryczkowe gryzące nozdrza zioło- kwiaty Scent Intense i to, to w ogóle wędzona herbata z wędzonymi ( nie słodkimi i nie kandyzowanymi) śliwkami ( choć raz zdarzyło się że wyszło jakieś kwiecie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.