![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jestem z żonatym mężczyzną ............
Cytat:
Dziewczyno, wrzuć na luz. Jesteś młoda, atrakcyjna, masz pracę, nie masz zobowiązań... Rozgrzesz sama siebie. Zamknij ten rozdział swojego życia. Co było to było. Zostaw to za sobą. To nieprawda że świat jest tylko zły, jest w dużej części dobry i piękny, a jaki będzie Twój, zależy przede wszystkim od Ciebie. Weź się w garść, zrób nową fryzurę, kup sobie coś ładnego, wyjedź na urlop - sama. Zdecyduj wreszcie o swoim życiu. Jeśli Ci dotychczasowe nie pasuje to je zmień. Nikt tego za Ciebie nie zrobi. W imię czego się tak umartwiasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Ja nie wiem co o tym myśleć...
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Cię nie potępiam, nie mogłabym. Ale wiem, że chociaż możecie się kochać nad życie, jeśli są właśnie dzieci, nie żona, DZIECI zawsze będziesz druga, zawsze... Daletgo lepiej jest być z kimś, kto te dzieci z Tobą "urodzi" będzie czekał aż urośnie Ci brzuszek, aż maleństwo przyjdzie na świat, urośnie ząbek, siusiuna nocniku, to ważne momentyw życiumężczyzny a nie Ty w nich uczestniczyłaś, nie były Twoimi momentami a to boli, jak cholera... A reszta życia maluchów?? Można sobie tylko wyobrazić: Komunia, Szkoła 1-sza miłość... Powiem Ci tylko, że siebie samą odkryjesz dopiero jak zaczniesz żyć dla siebie, nie dla kogoś, nie z bagażem...Dla siebie a potem sam przyjdzie ktoś kto Cię tak pokocha, że nie będziesz musiała prosić o miłość... Pozdrawiam raz jeszcze ![]() Przepraszam za brak ładu i składu ale praaacaaaa ![]()
Empty skies but a butterflies wings beat silent like air... Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-03-02 o 13:47 Powód: Post pod postem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Nawet jeśli on Cie kocha to dzieli to uczucie na pół, pół dla rodziny, pół dla Ciebie. Znam ten temat dobrze, bo jestem blisko rodziny, której mąz zdradził żonę. Teraz rozgrywa się tam dramat, a ja nie mogę patrzeć na żonę która cierpi............ i dzieci które płaczą mimo że są już prawie dorosłe. Dlatego ja potępiam Twoje zachowanie, egoistyczne do bólu.
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Zgadzam sie z Toba Acaderku.
Amethys to nie wyglada zawzse tak samo.Nie ma schematu do tego.To nie jest tak,ze trzeba znienawidziec ojca czy kochanke.Czasem kiedy juz rodzice sie rozchodza,ojciec zwiazuje sie z nowa kobieta to dzieci ja lubia.Nie czuja nienawisci ani do niej ani do ojca. Z wielu przypadkow ktore znam,przypominam sobie jeden,kiedy moj kolega dobrze zyje z nowa kobieta ojca.Moze dlatego ze widza sie raz na rok,poniewaz ojciec nie mieszka w polsce. Pozostale przypadki to udawanie sympatii a za plecami,pod nieobecnosc nowej kobiety czy tez mezczyzny(jezeli chodzi o matke)dopiero pokazywanie prawdziwych uczuc wg tej osoby. To tylko od Ciebie zalezy jak dzieci beda Cie traktowac. Nie ma znaczenia czy maja lat 8,15 czy 20,tak samo mocno kochaja matke.Myslisz ze beda chcialy Cie poznac gdy dowiedza sie ,ze mialas romas z ich ojcem przez..7 lat? Oczywiscie obwinia ojca,bo to on oklamywal matke.Krzywdzil ja.Ale Ty na to wszystko pozwalalas.Nie zarzadalas rozwodu tylko pozwalalas na to,aby wracal do domu i oklamywal ich dalej i to przez tyle lat! Nie wiem co rrobia te dzieci,jak sie zachowaja ale moge napisac jedno-napewno za rozstanie rodzicow beda obwiniac rowniez i Ciebie jezeli uslysza o tych 7 latach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Myślicie że nigdy nie interesowałam sie jego dziećmi...?
Pewnie że mam wyrzuty sumienia przez tyle lat słyszałam o ich problemach pierwszych miłościach namawiałam ich ojca aby póścił dzieci na spływ kajakowy czy sylwestra ...to juz nie małe dzieci...- mawiałam On zawsze żartował że maja dobrego adwokata.... o urodzinach córki czy syna to ja zawsze pamietałam, kupowałam prezenty,zdobywałam książki trudno dostępne do szkoły... Na Boże Narodzenie zawsze robiłam prezeny, dla dzieci bardziej przemyślane dla niego z ogromnym ładunkiem emocjonalnym i dla Niej ( zazwyczaj była to bombonierka lub inne wymyślne słodycze).... tłumaczyłam Jemu ..jak będą wyglądały prezenty pod choinka ...dla ciebie dzieci i ...? Dzieci zapytaja a dla mamy? _ Jestes taka zapobiegliwa mówił zawsze wzruszony.... To nie tak że o nich nie mylałam , myślałam często i stad te wyrzuty sumienia... Całe to moje zachowanie to jeden wielki kać moralny. Ma ze mna dobrze..... miał ze mna dobrze................... .
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Amethys i myslisz ze to wystarczy?
Ze chodzi tylko o kupowanie ksiazeki prezentow pod choinke? To wogole nie ma znaczenia. Przeciez doskonale wiesz,ze prezentami nie odbudujesz 7 lat.Tych lat w ciagu ktorych przyczynialas sie do rozbijania tej rodziny. A przeciez ona,ta rodzina mogla byc szczesliwa. Moze i byl tam jakis kryzys w malzenstwie i on chcial odejsc,moze nawet chcial rozwodu ale jednak go nie wzieli. Byly szanse na odbudowanie tego malzenstwa i powrotu do szczescia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
amethys
Ja tez się interesowałam, nawet bardziej od mojego BŻ, ale nie o to chodzi, to nigdy nie będa Twoje dzieci.. P.S a masz swoje?? Z resztą to nieważne, ja Ci mówię z autopsji- daj sobie spokój, poboli, ale życie to przecież nie bajka...
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak sie poznaliśmy to nie był od razu skok do łóżka. Byłam po rozwodzie , miałam załamanie nerwowe byłam sama a on tak chętnie słuchał. Byłam w szpitalu , rodzice mnie nie odwiedzili ani razu, ale on odwiedzał regularnie. Wyszłam z dołka po próbach samobójczych, po psychoterapi...narodziłam sie od nowa. Dopiero później było łózko i miłość Wiedziałam że ma rodzine nigdy tego nie ukrywał. Był moim jedynym przyjacielem i rozkochiwał mnie przez ponad rok. Zawdzięcza mu życie i to że mam swoją firmę że wyszłam z dołka. Czas jednak zrobić kolejny krok. Kocham go za to że uwierzył we mnie, kiedy nikt nie wierzył i wiem że zostanie moim przyjacielem do końca życia . Zrobiłam krzywde tej rodzinie.....? Zapewne masz racje Znam jego dzieci , zatrudnialam je do pracy w wakacje - to nie moralne...? Przyjdzie zapewne czas że przekonam sie o tym na własnej skórze
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Nie upraszczam.Pisze jakjest-jak moglo byc.
Ja mialam juz w tym watku nic nie pisac.Nie wiem co podkusilo mnie zeby jednak zabrac glos. Ostatnie co chce powiedziec-jezeli Tobie jest ciezko,i bedziesz cierpiec po stracie tego mezczyzny,wyobraz sobie co beda czuly dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
![]()
Witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
troche dziwna sytuacja Dzelka...nic o rozwodzie tam nie piszesz, ale ja bym w takiej sytuacji NIGDY nie powiedziala dzieciom, ze ojciec mnie zdradza i nawet bym robila wszystko, by sie nigdy nie dowiedzialy. i zgadzam sie, 17 lat to jest jeszcze za malo, zeby przyjac taka wiadomosc, mysle ze gdzies po 20 zmienia sie dopiero cale spojrzenie na swiat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Teraz mama mojej kolezanki zalorzyla sprawe o rozwod. Nie dało sie tego ukryc, ciagle awantury i pretensje, w dodatku to on był obrazony...
Teraz wyprowadził sie do tej kobiety... Widziałam ból mojej przyjaciolki i dlatego przejełam sie ta sytuacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Powiedziane zostało dużo ....
Dziękuje tym którzy bardzo starali sie mnie nie umoralniac nie osądzać. Nie prawda jest że kochanki żonatych mężczyzn są wyzute z wszelkich uczuc ... na pewno nie ta grupa do której należe.... Nie chcę rozbijac cudzego pseudo szczęśliwego małżeństwa bo gdyby było sczęśliwe nie byłoby zdrady. Żona mojego przyjaciela jest bardzo ładną kobietą, uwierzcie mi naprawde nic jej nie brakuje... nie wiem dlaczego on nie jest szczęśliwy z Nią. Nie będę tego dociekać. Rozmawialiśmy na spokojnie kiedy emocje mnie nieco opadły , kiedy mogłam wysłuchać i mogłam powiedzieć to czego nigdy sie nie odważyłam. Wierze że mnie kocha ale czegoś w tej miłości brak , miłości ,odwagi niewiem.... nie będzemy razem. Może dobrze może nie....jego wybór. Jesteśmy nadal przyjaciółmi ale ograniczyłam spotkania. Jeśli spotkamy sie to w kawiarni już nigdy w innych sytuacjach. Narazie nie chcę sie z nim widzieć, brakuje mi go jak cholera ale jeszcze nie przepłakałam tego rozstania.Muszę sie odzwyczaic............... ...................... Jestem sama ......................... ................. Taka miłość nigdy mnie już nie spotka ale powinnam byc szczęśliwa ze dane mi było przeżyc takie uczucie. Coś sie dokonało ......................... Czekam co mi przyniesie przyszłość............... ..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
amethys wydaje mi sie, ze to było jedyne rozsadne wyjscie.... Zasada jest prosta Nie mozna budowac szczescia na nieszczesciu innych.... Gdyby ten meżczyzna był uczciwy i naprawde Cie kochał to zakończył by poprostu tamten zwiazek i został z Tobą... Mysle, ze nie ma czego zalowac raczej trzeba sie cieszyc, ze nadszedł całkiem nowy etap w Twoim życiu! Głowa do góry całe zycie przed Toba!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Jestem z zonatym mezczyzna....jestem zakochana..nie chce tego zmieniac....ale ciagle boje sie ,ze cos sie miedzy nami zepsuje. Tak jest w moim przypadku.Przeraza mie jednak Twoj czas bycia z tym panem....siedem lat....to zbyt dlugo ,zeby tkwic w takim zwiazku....dlaczego wczesniej nie pomyslalas o tym ,ze trzeba cos zmienic...w jedna lub druga strone....???Mowi sie ,ze na zmiany nigdy nie jest za pozno...wiec zrob cos....porozmawiaj z ukochanym...powiedz mu o co ci chodzi....zaproponuj cos...po siedmiu latach masz do tego prawo.....pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O kurka, post pod postem :/
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-03-02 o 13:52 Powód: Post pod postem+dubel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale postawcie się w jej sytuacji - zakochała się - na pewno ciężko jej z tym zyć bo nie jest ta jedyną i nie czuje się pewnie... i wyrzuty moralne ma - każda by miała... Tylko człowiek z natury jest samolubny i nie potrafi mysleć o innych - myslimy o tym by samemu czuć się dobrze... nie wyobrazam sobie zwiazku z żonatym mężczyznom ani z żadnym innym dopóki mam swojego TŻ ![]() A co Ci poradzić? Cytat:
człowiek powinien byc szczęsliwy ale wątpliwe czy budząc się za kilka lat będziesz miała obok kogo sie obudzić.... on ma dzieci ma z kim spędzić święta, a Ty? zbuduj własne szczęście |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się ze Stellą, niestety.
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, a co myśicie o spotykaniu się z facetem, który kiedys był juz żonaty, a teraz jest po rozwodzie, nie ma dzieci....????
![]() |
#111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się mocno i pamiętaj, że "czas płynie i zabija rany" ![]() Trzymam mocno kciuki za Ciebie ![]() I z całego serca życzę Ci powodzenia i miłości, prawdziwej, szczerej i czystej miłości ![]()
If happy little bluebirds fly above the rainbow- why can't I? Edytowane przez Sulami Czas edycji: 2008-01-05 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Chwileczkę.
Czy on kiedykolwiek zainteresował się Twoją przyszłością? Co będzie z Tobą? Czy chcesz mieć dom, dzieci, męża? Zrób inaczej. Spróbuj poznać kogoś innego. Innego faceta. Nie musisz od razu odchodzić. Po tylu latach, to wątpię czy Ci się uda tak poprostu odejść. Niestety serce nie sługa. Głowa do góry, ale pomyśl. Czy jego tak naprawdę interesuje Twoje dobro? Nie strać młodości, urody. Potem nic Ci nie zostanie oprócz wyidealizowanych wspomnień. Twoje koleżanki będą miały mężów, dom, dzieci, a Ty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
zycie z zonatym mezczyzna?? eeee...
wydaje mi sie ze to zludne dla kobiety..... wszystko gra jak kochanka zgadza sie na wszystkie zasady partnera jak juz chce czegos wieciej on ja zostawi bez slowa... w koncvu ma dizeci rodzine rozwody formalnosci i tlumaczenia dzieciom itp nie urzadzaja facetow.. poza tym nie rozumiem kobiet ktore zyja z takimi facetami... skoro zdradza wlasna zone??? to myslisz ze ciebie tak pokochal ze bedzie wierny ci jak ja zostawi?? watpieee... poza tym ja bym nie mogla spojrzec w oczy tym dzieciom...." hej to ja zabralam wam tate" a dzieci nawet pelnoletnie maja swoje uczucia priorytety i otoczke co do swoich rodzicow i uwazaja ze oni sa naj.... to tyle
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Nie przebrnelam przez caly watek, skonczylam tylko na przeczytaniu pierwszej strony. Nie wiem co sie dalej wydarzylo, ale skoro nie chcesz aby on od ciebie oszedl to znajdz sobie kogos , kogos takiego co bedziesz moga myslec o nim na powaznie, a jego traktuj tez jak kochanka. przeciez nikt nie powiedzial ze kochanka nie moze miec kogos innego - meza, badz chlopaka o ktorym mysli powaznie i ktow wie czy kiedys nie bedzie to maz. Moze jak zobaczy ze nie jestes tylko dla niego to podejmie jakies kroki? Ty tez masz prawo zyc, tak jak i on
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze nie tyle wypowiedz co pomysl,rada. Zachecasz autorke aby byla dalej kochanka tego mezczyzny i rownoczesnie z innym mezczyzna. Przeciez ten mezczyzna bedzie krzywdzony tak jak zona tego obecnego mezczyzny. To troche nie tak ze boimy sie tylko o swoich TZ. Ja wiem,jak czuja sie dzieci takich ludzi i nie zycze tego nikomu. Dzelka,ja znam z wlasnego doswiadczenia podobna sytuacje do tej ktora opisujesz. nie ma znaczenia czy dzieci maja 17 czy 20 lat. Przezywaja to tak samo bo to boli tak samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
witajcie !
![]() Długo mnie nie było i myslałam że wątek umarł śmiercia naturalną a jednak nie Wziełam sie intensywnie za prace by nie myśleć i nie odczuwać. Mineło sporo czasu i widziałam sie z nim kilka razy ale raczej przelotnie, odbyliśmy kilka rozmów telefonicznych i to by było na tyle. Teraz wiem że bardzo go jednak kocham, bardzo tęsknie za nim a jednak nie dzwonie nie prowokuje spotkań. Nie czuje się dobrze, miałam samotne urodziny i walentynki jak nigdy w życiu- przygnębiające, ale decyzji nie zmieniłam...to prawda nie jestem szcześliwa jestem smutna i przygnębiona .... wiem to minie, mam nadzieje Najbardziej brakuje mi rozmów, tych samych pasji i dyskusji, omawiania politycznych absurdów i wybierania filmów w kinie Wiem że wystarczy jedno moje słowo i będzie jak dawniej, wiem że on też tęskni i jest mu źle ............ mimo to nie.... Poczekam......... Na poczatku myślałam że jak zerwe nasz związek to on tak zatęskni że coś postanowi...........Mężcz yźni to bojaźliwi i egoiści choć tak bardzo są wspaniali i kochani. Czekam................aż przestanie boleć Dziękuje Wam ża słowa otuchy......i chyba nie musicie sie mnie bać juz nigdy nie zwiążę sie z żonatym mężczyzną ![]()
![]() |
#119 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem że byłam glupia,że w to się wplątałam i dałam tak się zmanipulowac,kiedyś to on dla mnie ściągał gwiazdki z nieba a ja nimi się cieszyłam, aż oślepłam.Popełniłam największy błąd w moim życiu,teraz nie potrafie wypić zważonego piwa.Chce żyć,ale ten ból i krzyk jest we mnie a w sercu wciąż tli się nadzieja.Chore uczucie bezradności,załamania.chc e wyjść do ludzi i móc cieszyć się każdym dniem.Nie potrafi, nie potrafie.! Proszę Amethys,jeśli czasem tu zagladasz pomóż mi Ty wiesz co ja przeżywam!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.