|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zawalił sie dach hali w Katowicach!!!
Wielka tragedia, wielki smutek
Wyrazy współczucia do rodzin ofiar tej tragedii[*]
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
awia .. ręce mi opadają . Proszę oszczędź sobie takich komentarzy bo są lekko mówiąć nie na miejscu ... Strasznie mnie zdenerwowałaś swoimi wypowiedziami . Ciekawe , czy jeśli okaże się , że zgnęło ok 100 ludzi albo i więcej ( oby nie) ; czy wtedy też będziesz nas raczyć takimi wypowiedziami . Proszę zatrzymaj takie coś dla siebie... |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Ja się zgadzam z awią. Owszem, to jest tragedia i też jestem w szoku, współczuję rodzinom ofiar. Wy jak widzę też, więc po co zaraz żałoba narodowa? Jak to kogoś nie obchodzi to i tak nie zacznie nagle z jej powodu. Poza tym nie wiem, na czym właściwie miałoby polegać to okazanie szacunku? Że nikt nie wybierze się na zakupy, czy tego chce czy nie? No rzeczywiście, to strasznie pomocne. Gratuluję wizażance, która zdecydowała się oddać krew
Czy w innych miastach też można to zrobić, tzn na ten cel?
|
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również zgadzam się z awią i soulsweeper.Mimo tego że to ogromna tragedia,nawet wolę sobie nie wyobrażać tego co przeżywają nliscy tych ludzi-po co media tak to rozdmuchują??To mnie wkurza najbardziej :/ wszystkie stacje nadają to samo,dobijając tym rodziny ofiar :/
|
|
|
#95 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu sa nie na miejscu? na miejscu byloby uzalanie sie i zapalanie kolejnej internetowej swieczki? bo smiem wyrazic wlasne zdanie, ze nie uwazam, by te wydarzenia powinny zostac uznane za zalobe narodowa? bo to tragedia ktorej mozna bylo uniknac? mam inny punkt widzenia, nie napisalam : dobrze im tak, niech umieraja. jest mi bardzo szkoda tych ludzi, a takze tych bidnych zwierzat o ktorych nikt nie mowi, a ktore umieraja w klatkach pod gruzami tak samo. nikogo swoimi wypowiedziami nie obrazilam. napisalam tylko, ze moim zdaniem wprowadzenie zaloby narodowej jest zbedne. i nie zycze sobie z tego powodu wycieczek osobistych pod moim adresem. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
65 ludzi lub więcej
dlaczego po tej tragedii w Bawarii nie usunęli śniegu z dachu... [*]
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Każdy ma inny "poziom" wrażliwości, jeden się rozpłacze czytając o tym, co się stało, drugi zacznie się zastanawiać jak można było tego uniknąć...
Nie rozumiem dlaczego krytykujecie to, że ktoś ma odmienne od Waszego zdanie? Przecież każdy ma do tego prawo. Ja nie wiem, czy słusznie ogłasza się żałobę narodową. Prawdę mówiąc dla mnie to żadna różnica. Czy żałoba narodowa coś zmieni w sytuacji? Oczywiście, ze nic. Już bym wolała, żeby zamiast żałoby wprowadzono przepis mówiący o wysokich karach za nieusuwanie śniegu z dachów. Może to pragmatyczne, ale tak uważam. Uważam też, ze "zapalanie" internetowych świeczek nie ma sesnu, ale czy Wam tego zabraniam? Krytykuję? Nie. Każdy robi to, co w danej chwili uważa za najlepsze. Jeśli ktoś poczuje jakąś solidarnosć, w jakiś sposób mu pomoże "zapalenie" czegoś takiego: [ ' ] - to ja nie mam nic przeciwko. Trochę tolerancji dla poglądów innych. |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
To co sie wydarzyło jest dla każdego z nas na pewno tragedią.
Jeszcze większą dla tych, których rodziny były w tamtym sklepie. Co do załoby narodowej o którą się kłócą co nie które osoby : Jeśli dotyczyło by to waszej mamy, taty, brata siostry, babci, dziadka którzy byliby na liście zmarłych, żałoba narodowa nie była by dla Was zbędna. Dla jednego jest potrzebna dla drugiego nie. Ja uważam, że jest to tragedia, tak samo jak atak na WTC, zapadnięcie lodowiska w Niemczech, czy śmierć naszego Papieża. Jest to na pewno tragedia, której można było zapobiec. Ale nie możemy gdybać co by było, gdyby... Szczerze, pierwsze co pomyślałam, to o wizażankach z Katowic. O reszcie moich znajomych... Nadal czekam... ['][']['][']['][']['][']
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Mam prawie 27 lat i nie pamietam, choc moze wszystkowiedzaca Awia i inne mnie oswieca, kiedy w Polsce zginelo w jednym czasie tyle ludzi, a jeszcze akcja ratownicza nie jest zakonczona!!!! Irytuje mnie nieziemsko znieczulica i obojetnosc prezentowana przez wyzej wymieniona spolke :/ Wiem, unioslam sie, ale nie potrafie inaczej w momencie czyjegos nietaktownego i egoistycznego zachowania!! Czy Wy nie potraficie postawic sie na miejscu rodzin, osob, ktore stracily kogos bliskiego?? Czy dla Was naprawde tak straszny wypadek to tylko "jeden z wielu" albo po prostu "budynek, ktory sie zawalil"??? To jest nieprawdopodobne...Oczywi scie zaraz powyzsze dyskutantki beda sie bronic, udzielac i tlumaczyc. Nie mam zamiaru brac juz w tym udzialu. Odnosnie internetowych swieczek i wylewaniu lez, jak ktos tu okreslil, to jestem jak najbardziej za, poniewaz dla mnie jest to jedyny sposob w tym momencie, w jaki moge solidaryzowac sie rodzinami poszkodowanych!!Moje zdanie jest bardzo jasno wyrazone i koniec.
['] ['] ['] |
|
|
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
straszna tragedia
az boje sie myslec ile moze siegnac liczba ofiar smiertelnych, nikt nie wie ile jeszcze pod gruzami moze byc osób, a niestety z kazda chwila sznase na wydobycie zywych maleja to straszne co sie stalo, tym bardziej ze prawdopodobnie mozna bylo tego uniknąc. |
|
|
|
|
#103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
ja jednego nie rozumiem co niektorym przeszkadza zaloba narodowa?
(jak papiez umarl tez byla i jakos niewiezacym to nie przeszkadzalo ze caly tydzien w tv nic innego niepokazywano itd, okazali szacunek, sklepy zamkniete itd chyba mozna sie raz w roku bez tego obyc , bez sklepow i barow) a wy co? tak wam bardzo przeszkadza ze zamkna wam sklepy na caly dzien i nie pojdziecie sobie "nowych ciuchow kupic"? bez przesady co to ma byc w ogole.......cieszcie sie ze nikt z waszych bliskich tam akurat sie nie znalazl byscie inaczej teraz pisali ......a nie zycze nikomu czegos takiego zamiast pisac taki rzeczy to lepiej zachowajcie to dla siebie bo nie ktorym moze byc przykro czytajac to
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jedno - po raz kolejny przekonalam sie ze dla wiekszosci wyrazanie wlasnego, odmiennego pogladu w takiej sprawie jest zamachem wrecz, godnym wdeptaniem w ziemie, osmieszeniem i linczem ogolnym. I to co napisalam jest rowniez niewspomierne do tego, w jaki sposob odpowiadacie na moje posty, i w jaki sposob prowadzicie wycieczki pod moim adresem. brawa, |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od wczoraj nie moge przestac myslec tez o zwierzetach. Cos mi sie robi kiedy pokazuja je w tv. Czy nie moglyby chociaz dwie osoby sie nimi zajac i je powynosic spod tych gruzów?
A moze jak skoncza poszukiwania ludzi to po prostu wjada tam tymi wielkimi maszynami nie zwracajac uwagi na to, ze jest tam masa klatek z bezbronnymi zwierzetami? Ja wiem, ze zwierzeta przy tylu ofiarach w ludziach są "niczym". Jednak nie moge przestac o tym mysleć. Przeciez to też żywe stworzenia! Inna sprawa... denerwuje mnie, ze o wszystkim zaczyna sie mowic kiedy juz sie cos stanie. Wszedzie apele o zwalanie sniegu z dachów itp. Czy śnieg w Polsce jest czyms nadzwyczajnym? Czy tak trudno sie domyslić jakie szkody moze spowodowac? Tym bardziej po ostatnich tego typu tragediach w innych krajach... Wtedy jednak nikt sie tym nie zainteresowal. Dopiero kiedy stala sie juz tragedia to nagle zaczynaja zapowiadac jakies kontrole itp. Widać trudno jest zastosowac się do słusznego powiedzenia "Lepiej zapobiegać niż leczyć". Natomiast jesli chodzi o to co wyczynia TVN... Czasem mam wrazenie ze oni juz nie wiedza co gadaja - wazne jest tylko to aby nakrecac temat. Jak gosciem byl jakis dziennikarz sportowy i zapytano go jak tragedia sie odbila na sportowym światku to rece mi opadły. Doprawdy, to bardzo wazne informacje w swietle tej katastrofy... ![]() Co do żałoby narodowej - nie robi na mnie ona wrażenia. Gdyby jej nie było nie byłabym oburzona, a skoro jest to też nie budzi to we mnie żadnych emocji. To i tak i tak nic nie zmieni.
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
moj tata jest operatorem dzwigu i wyjechal juz na miejsce tragedii,zeby tam czekac na decyzje,czy sciagac dach. Decyzja zapadnie,kiedy bedzie juz 100% pewnosc,ze nikogo zywego nie ma pod gruzami. bardzo chcialabym wierzyc,ze jedyne co znajda pod tym zelastwem to gruz,niestety nie ma sensu sie oszukiwac. To gruzowisko przypomina teraz jakas piekielna niespodzianke,jakis okrutny zart
Jak tylko bede cos wiedziala dam znac.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ,że potrafimy byc tacy solidarni tylko wtedy kiedy dzieje sie coś złego.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno- zdumiewa mnie to zjawisko na tym forumtypu:
jesli masz podobne poglady jak my, chcesz znami poplakac sobie zapalic swieczke to zapraszamy a jesli masz do powiedznia co innego, co mi sie nie podoba to zachowaj to dla siebie. zaiste, pasjonujace zjawisko.na tm polega kultura dyskusji i umiejetnosc argumentowania? zamkniecie tego, kto ma jakies ale, i wtedy wszytsko jest ok? a najlepiej to zjechac "marudera" z gory do dolu, w koncu jest glupi, nieczuly itd itp. jeszcze raz - gratulacje. |
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Przed chwila mowili w TV, ze prawdopodobnie zawinila konstrukcja budynku, a nie pokrywa sniezna....
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
awia ciekawe czy gdyby zginal ktos z Twoich bliskich w tej tragedii to mowilabys tak samo! jestesmy madrzy jak nas to nie dotyczy.... nie rozumiem i w glowie mi sie nie mieszcza niektore wypowiedzi dziewczyn
[*][*][*]
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama słodycz
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
z tego co mi wiadomo sa przepisy ktore karza dbac o bezpieczestwo np w hipermarketach itp a co sie do tego zalicza jest to takze takie odgarnianie sniegu z dachow ....ale jak widac wiekszosc nic sobie z tego nie robi....najgorsze jest to ze zawsze musi dojsc do kilku tragedi zanim cos do niektorych dotrze i zaczna myslec o "takim bezpieczenstwie" (jesli wogole zaczna )
tez uwazam ze kazdy przezywa jakas tragedie na swoj sposob no ale skoro juz zostala wprowadzona zaloba narodowa (albo dopiero bedzie bo sie juz pogubilam) to niektorzy powinni sprawe przemilczec i ewentualnie sie dostosowac trzymajmy kciuki aby jak najwiecej osob udalo sie uratowac
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałaś wszystko to co ja chciałam ![]() Pierwsza moja myśl po tej tragedii to było biedne zwierzaki A żałoby narodowe w Polsce doporwadzają mnie do szału,jeszcze do tej pory mam w pamięci to co się działo po śmierci papieża, gdzie wszyscy mi wmawali,że teraz może się coś w kraju zmieni,z naszym podejściem do wiary i że w ogóle będziemy bardziej czuli.Co z tego zostało-NIC .... Smutne lecz prawdziwe-jak widzę te wszystkie świeczki na stronach w necie to mnie szlag bierze-co to jest za soliarność?? Jak ktoś chce pomóc to niech jedzie krew oddać,wpłacić pieniądze,zadzwonić i posprawdzać listę ofiar czy czasami nie ma tam kogoś znajomego,a nie wypisywać jakieś głupoty.
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Forum traci przez to swoją wiarygodność :-( |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzi o wiarygodność
Jesli nie chcesz to sie nie wpisujesz ale nie robisz sobie z wątku miejsca na swoje prywatne poglądy. Bo założycielka nie tego oczekiwała [*]A zresztą każdy rozumie i czuje to inaczej I wolę zedytować swój post,bo ja nie szukam wrogów Każdy ma własne zdanie i nie mam prawa zabraniać mu sie wypowiadać, ale co jak co i wolność słowa wolnością słowa,ale powinnysmy okazac troche szacunku ofiarom. Jesli Tobie(od razu zaznaczam że nie zwracam sie do nikogo osobiście)nikt nie zginał i jesli Ty nie straciłaś nikogo,to to nie oznacza że innym tez jest tak "lekko" Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2006-01-29 o 14:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Wyrazy współczucia do rodzin ofiar tej tragedii[*]

Czy w innych miastach też można to zrobić, tzn na ten cel?

Napisałaś wszystko to co ja chciałam