Ciąża - kto ma większe prawo głosu? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-09, 19:52   #91
phony
Wtajemniczenie

Dot.: Ciąża - kto ma wieksze prawo głosu?

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Potwierdzasz tylko swoje trollowanie, ale może to i dobrze.

Skoro głosisz określone poglądy, to ofiarom tychże nalezy się wsparcie, czyż nie? Tak samo jak osoby działające w orgaznizacjach tzw. pro-life powinny odprowadzać jakąś część swoich dochodów - powiedzmy 40% - na przymusowo urodzone dzieci. Nie ma wszak zbyt wielkich ofiar dla Podstawowych Wartości
tak samo jak powinno sie uregulowac kwestie wsparcia finansowego panstwa dla osob nie posiadajacych dzieci. Niby dlaczego moje dziecko ma potem zasuwac na emeryture kogos kto "nie chcial malego smroda"?

nawiasem mowiac to akurat obracam sie raczej w kregu pro-life (choc sama nie jestem ani proana ani pro life) i kazda z osob ktore mialam okazje poznac i ktore silnie przezywaja kwestie aborcji wspieraja fundacje, domy dziecka, jakies organizacje zajmujace sie pomoca matkom po przejsciach. Wiec z dystansem podchodze do tych bredni ktore zawsze sie pojawiaja w tego typu tematach jakoby osoby ktore sa rzeczywiscie pro-life nie wspieraly finansowo np. nieletnich matek i nie interesowaly sie losem ich dzieci.

Osobiscie uwazam ze faceci maja zdecydowanie beznadziejna pozycje jesli chodzi o decyzje o przerwaniu ciazy. Jak kobieta bedzie chciala to przerwie chocby facet na rzesach stanal. Czy to jest fair? Niezbyt. Facet nie ma tez nic do gadania gdy kobieta nie chce ciazy przerwac mimo ze odbyloby to sie zgodnie z prawem (np. dziecko z wadami genetycznymi).

Edytowane przez phony
Czas edycji: 2016-09-09 o 19:58
phony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:04   #92
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Kurde zaraz mnie rozwali. Phony, skąd się bierze forsa na twojego "smroda" jak to nazwałas? dlaczego możesz mieć dla dzieciaka darmowe przedszkole, żłobek, szkołę, podręczniki, opiekę zdrowotną, wszystkie ustawowe zniżki czy w końcu zasrane pińcet plus? Podpowiedź : NIE SPADA Z NIEBA. Bierze się je od ludzi. I tu kolejna niespodzianka! Bezdzietni też płacą na twojego "smroda"! Płacą, żebyś ty nie musiała wywalić 3/4 pensji na przedszkole prywatne. Odwal się od kwestii emerytur, bo serio, gdybym miała wybór to wolałabym sama wybierać na co idzie moja forsa. A n nie mogę. I płace na wszystkie pierdoły z których korzystają dzieci, a one za to mają obowiązek zasuwac na moją emeryturkę, żebym mogła wydawać ją na koty.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:18   #93
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Kurde zaraz mnie rozwali. Phony, skąd się bierze forsa na twojego "smroda" jak to nazwałas? dlaczego możesz mieć dla dzieciaka darmowe przedszkole, żłobek, szkołę, podręczniki, opiekę zdrowotną, wszystkie ustawowe zniżki czy w końcu zasrane pińcet plus? Podpowiedź : NIE SPADA Z NIEBA. Bierze się je od ludzi. I tu kolejna niespodzianka! Bezdzietni też płacą na twojego "smroda"! Płacą, żebyś ty nie musiała wywalić 3/4 pensji na przedszkole prywatne. Odwal się od kwestii emerytur, bo serio, gdybym miała wybór to wolałabym sama wybierać na co idzie moja forsa. A n nie mogę. I płace na wszystkie pierdoły z których korzystają dzieci, a one za to mają obowiązek zasuwac na moją emeryturkę, żebym mogła wydawać ją na koty.
Uwielbiam jak najwięcej do powiedzenia o płaceniu podatków mają ci, którzy jeszcze ich nawet nie zaczęli płacić tylko korzystają z tego, czego innym załują.
Gorzej jak pies ogrodnika. Sam nażarty, ale innym żałuje.

Ciebie matka rodziłą, leczyła, szczepiłą, do przedszkola i szkół prowadzała za podatki innych i było si, co? A teraz szlachta to by "wolała".

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:19   #94
Frezja__
Zakorzenienie

Kobieta. Bo ona nosi ciążę przez 9 miesięcy, bo ona rodzi.

Gdyby mój partner był przeciw aborcji, zapewne nie dowiedziałby się o ciąży.

Na szczęście z obecnym mam wszystko obcykane

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:20   #95
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez KontrowersyjnaBaba Pokaż wiadomość
Odpowiednio: Feministka nazwie patriotę idiotą, a patriota nazwa feministkę idiotką. I myśl tutaj kto ma racje bo każdy przedstawia swoją "prawdę" .
Feminizm nie wyklucza patriotyzmu.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:22   #96
paulinika
Zakorzenienie

Był ostatnio wątek na wizażu o kobiecie która właśnie nie chciała zostać matką a poniekąd została zmuszona bo ojciec byl anty aborcja. Nie wiem czy tamten wątek nie był trollem ale daje do myślenia. Dlatego również myślę że kobieta powinna mieć ostatnie zdanie na temat ciąży,swojego ciała i swojej przyszłości.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:25   #97
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
tak samo jak powinno sie uregulowac kwestie wsparcia finansowego panstwa dla osob nie posiadajacych dzieci. Niby dlaczego moje dziecko ma potem zasuwac na emeryture kogos kto "nie chcial malego smroda"?
Dlatego, że ta osoba zasuwała kilkadziesiąt lat na co najmniej opiekę lekarską, edukację i bezpieczeństwo twojego, jak to określiłaś, "smroda". Na tym polega życie w społeczeństwie.

Cytat:
nawiasem mowiac to akurat obracam sie raczej w kregu pro-life (choc sama nie jestem ani proana ani pro life) i kazda z osob ktore mialam okazje poznac i ktore silnie przezywaja kwestie aborcji wspieraja fundacje, domy dziecka, jakies organizacje zajmujace sie pomoca matkom po przejsciach. Wiec z dystansem podchodze do tych bredni ktore zawsze sie pojawiaja w tego typu tematach jakoby osoby ktore sa rzeczywiscie pro-life nie wspieraly finansowo np. nieletnich matek i nie interesowaly sie losem ich dzieci.
Eee... proana?

No masz. A ja znam mnóstwo takich, których zaangażowanie kończy się na zapluwaniu, a sugestia o wsparciu poszkodowanych - obrazą i stwierdzeniem, że na nie swojego bachora płacić nie będzie (jak pewien dżentelmen kilkadziesiąt/nascie postów wstecz), puszczała się to niech płaci. Słowo przeciw słowu.

Cytat:
Osobiscie uwazam ze faceci maja zdecydowanie beznadziejna pozycje jesli chodzi o decyzje o przerwaniu ciazy. Jak kobieta bedzie chciala to przerwie chocby facet na rzesach stanal. Czy to jest fair? Niezbyt. Facet nie ma tez nic do gadania gdy kobieta nie chce ciazy przerwac mimo ze odbyloby to sie zgodnie z prawem (np. dziecko z wadami genetycznymi).
No mają. I co poradzisz? Biologia jest beznadziejnie niesprawiedliwa. Np. kobieta prawie zawsze jest na przegranej pozycji jeśli chodzi o bezpieczeństwo.

Nawiasem mówiąc, nie sądzę, by faceci czuli się z tego powodu długotrwale poszkodowani i straumatyzowani, choćby dlatego, że mężczyzna nie ma czysto biologicznej więzi z dzieckiem (ona się kształtuje poprzez przebywanie z nim), a od marzeń o gromadce dzieci dość szybko jest w stanie oderwać wieczór z kolegami w knajpie lub nowa zabawka.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:26   #98
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Tylko i wyłacznie w przypadku, gdy byłby w stanie udowodnić (nie obchodzi mnie jak) że zadbał o antykoncepcję _ze_swojej_ strony_ ale ona z jakiegoś powodu (sabotaż kobiety) neie zadziałała.

No sory bardzo, ale żeby cwaniaczki co to "wola bez prezerwatywy bo _im_ przyjemniej", albo uważają ze to "kobiety sprawa żeby w ciąże nie zajść", albo tego typu piardy (np. wmawianie młodym dzieewczynom, ze za pierwszym razem sie nie zachodzi itp. brednie którymi oblesne łajzy potrafią wmawiac podatnym /niedoświadczonym kobietom, powinni pąłcić jak za zboze.

jak ktos nie pilnuje co jego, niech sie liczy z konsekwencjami a nie że znów w imię głupio rozumianego równowuprawnienia, czy co to niby miałoby być, kobiety zostaną na lodzie.

Jak facet nie chce być ojcem z przypadku, niech sobie o to SAM dba. Albo płaci. I to jest sprawiedliwe, a nie że się znów zwala całą odpowiedzialnośc na kobiety.

Ewentualna ciąza to sparwa głownie kobiety w OBIE strony, tak jak nie można kobiecie aborcji zakazywać, tak nie można jej do niej nakłaniać, bo pan sliczny, plemnika nie umiał upilonwać.
Nakłanianie, czy wręcz zmuszanie kobiety do aborcji bez względu w jakiej formie (np. zdjęcie z męczyzn odpowiedzialnosci za ewentualną ciążę) to niewiarygodne bestialstwo. Drugie Chiny w Tybecie.
W punkt!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:27   #99
KontrowersyjnaBaba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Feminizm nie wyklucza patriotyzmu.
Tak samo jak bycie gejem czy lesbijką czy czymkolwiek tam jeszcze....
Źle to ujęłam - chodziło mi bardziej o fanatyków poglądowych, którzy naprzemiennie obrzucają się epitetami i to jest ich sposób na dyskusję zamiast rzeczowo uzasadniać swój pogląd, który się wygłasza.

Są feministki, geje/lesbijki,katolicy,muzułma nie,narodowcy z którymi można naprawdę fajnie porozmawiać
KontrowersyjnaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 20:28   #100
aidam11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Nawiasem mówiąc, nie sądzę, by faceci czuli się z tego powodu długotrwale poszkodowani i straumatyzowani, choćby dlatego, że mężczyzna nie ma czysto biologicznej więzi z dzieckiem (ona się kształtuje poprzez przebywanie z nim), a od marzeń o gromadce dzieci dość szybko jest w stanie oderwać wieczór z kolegami w knajpie lub nowa zabawka.
Eee????
aidam11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-09, 22:20   #101
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez Henri1 Pokaż wiadomość
Tabletki+gumki+EllaOne i prędzej się w totka wygra, niż w ciażę zajdzie. Teraz faceci mają gorzej, bo kobieta może wykraść nasienie(np. z prezerwatywy), urodzić dziecko i pozwać ojca o alimenty. Niestety, takie przypadki są coraz częstsze
Wykrasc nasienie? Plemniki szybko gina w nieodpowiednich warunkach (prezerwatywa)...

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Płacisz już podatki? Pracujesz? Zarabiasz? Czy placisz tylko podatki za zakupy itd? Tak z ciekawosci pytam...

Edytowane przez dorris23
Czas edycji: 2016-09-09 o 22:19
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-09, 23:40   #102
Henri1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
Wykrasc nasienie? Plemniki szybko gina w nieodpowiednich warunkach (prezerwatywa)...[COLOR=Silver]
td? Tak z ciekawosci pytam...
Drogę z łóżka do łazienki wytrzymają spokojnie.
Henri1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 00:20   #103
MaritzaRamos
Raczkowanie

Niektórzy chyba myślą, że bycie w ciąży przez 9 miesięcy, chodzenie z ogromnym brzuchem i poród to pestka...
MaritzaRamos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 00:27   #104
Lumimi
Zakorzenienie

Oczywscie ze kobieta.
Dziecko jest tak samo matki jak ojaca, ale to dziecko jest w ciele kobiety, a kobieta ma prawo decydować o swoim ciele. Nikt nie ma prawa zmuszac kobiety do urodzenia, ani do aborcji.
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 00:34   #105
adeedra
BAN stały

Niech jej zaproponuje pensję na okres ciąży, pokrycie wszystkich wydatków związanych z ewentualnymi powikłaniami (jeśli wystąpią), koszt opieki psychologicznej (jeśli będzie potrzeba), kosmetyki i chirurga (jeśli będzie potrzebny) i do tego wpłaci na konto równowartość 26-letnich alimentów, z zaznaczeniem, że konkretna suma może być podjęta co miesiąc, to może się zgodzi.

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Tabletki+gumki+EllaOne i prędzej się w totka wygra, niż w ciażę zajdzie. Teraz faceci mają gorzej, bo kobieta może wykraść nasienie(np. z prezerwatywy), urodzić dziecko i pozwać ojca o alimenty. Niestety, takie przypadki są coraz częstsze
Tak, martwe kobiety nie zachodzą w ciążę.
adeedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 00:47   #106
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Niech jej zaproponuje pensję na okres ciąży, pokrycie wszystkich wydatków związanych z ewentualnymi powikłaniami (jeśli wystąpią), koszt opieki psychologicznej (jeśli będzie potrzeba), kosmetyki i chirurga (jeśli będzie potrzebny) i do tego wpłaci na konto równowartość 26-letnich alimentów, z zaznaczeniem, że konkretna suma może być podjęta co miesiąc, to może się zgodzi.
Plus odszkodowanie za poniesione krzywdy na stole operacyjnym u chirurga plastycznego i ewentualne późniejsze problemy w życiu seksualnym.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 06:56   #107
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Uwielbiam jak najwięcej do powiedzenia o płaceniu podatków mają ci, którzy jeszcze ich nawet nie zaczęli płacić tylko korzystają z tego, czego innym załują.
Gorzej jak pies ogrodnika. Sam nażarty, ale innym żałuje.

Ciebie matka rodziłą, leczyła, szczepiłą, do przedszkola i szkół prowadzała za podatki innych i było si, co? A teraz szlachta to by "wolała".
No ja też się uczyłam i leczylam za cudzą kasę i jak pracuje to wiem, że pracuję też na innych, i starych, żeby mieli emerytury i młodych, żeby mogli się uczyć. Wkurza mnie stwierdzenie "moje dzieci nie będą pracować na emeryturę bezdzietnych!!!"

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
W
Płacisz już podatki? Pracujesz? Zarabiasz? Czy placisz tylko podatki za zakupy itd? Tak z ciekawosci pytam...
Owszem, jak pracowałam na umowę to tak, płaciłam. Od października zaczynam nową pracę - więc tak, będę płacić.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 15:40   #108
Oiojoioj
Raczkowanie

Te kobiety od wykradania nasienia z kondomów to na Nobla zasługują. Kobiety sztuczną inseminację w szpitalach, z odpowiednim sprzętem przechodzą. Wszyscy drżą o świeżość spermy, a tu proszę. Wystarczy troszkę z lateksu wymiętosić na paluszek i gotowe! Dziecko instant.

Ps. nie ma już na biologi nic o wytrysku i po cholero on?
Oiojoioj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 16:20   #109
Justyna034
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oiojoioj Pokaż wiadomość
Te kobiety od wykradania nasienia z kondomów to na Nobla zasługują. Kobiety sztuczną inseminację w szpitalach, z odpowiednim sprzętem przechodzą. Wszyscy drżą o świeżość spermy, a tu proszę. Wystarczy troszkę z lateksu wymiętosić na paluszek i gotowe! Dziecko instant.

A te pary co za in vitro placa grubo ponad 10 tys zl chyba o tym jeszcze nie slyszaly
Justyna034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 16:51   #110
KontrowersyjnaBaba
Raczkowanie

Cytat:
(offtopując)
Na szczęście jeszcze jest, ale z każdą kolejną podstawą programową tej wiedzy z nauk ścisłych (nie wiem jak z innych przedmiotów bo byłam z nich zawsze słaba) w szkołach ubywa co widać na uczelni. U mnie na AM na pierwszym roku było z 30 osób, na drugi rok zdało tylko 9...

Także niestety, ale nie jest dobrze....i moze być gorzej
Stary 2016-09-10, 17:22   #111
Henri1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Justyna034 Pokaż wiadomość
A te pary co za in vitro placa grubo ponad 10 tys zl chyba o tym jeszcze nie slyszaly
Czy ty wiesz w ogóle kiedy stosuje się in vitro. W klinikach nasienie jest rozmrażane, temu drżą. W 2 minuty nasienie nie straci całkiem zdatności do użycia. Takich historii jest wiele.
Stary 2016-09-10, 18:08   #112
Vigilant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KontrowersyjnaBaba Pokaż wiadomość
Tak - jej ciało bo posiada Jej materiał genetyczny (i od ojca również), Jej macica (oraz szereg wielu innych rzeczy, którego źródło jest jej ciało) pozwoliła na uformowanie się płodu..... dziecko zrobili facet i kobieta a nie Bóg czy inne nadprzyrodzone czy paranormalne siły...

Ale co ja wiem.....wszak pleban jest mądrzejszy od wszystkich odkrywców razem wziętych

Ty trollujesz czy serio jesteś taki głupi/głupia ?
Glupa to jestes Ty. Serio myslisz, ze jesli ktos ma odmienne pogady od Twoich to musi trollowac? Smieszne jest to co piszesz i tyle: jej macica, ona uformowala, bla bla bla.... tylko, ze to co ,,ona'' uformowala to juz inne cialo, inna osoba. Kobieta podejmujaca taka decyzje to zwykla [cenzura]. Laski przejmuja sie i placza nad szczeniakami czy kociakami, ktore ludzie topia w jeziorach, a wlasne dzieci skrobia, masakra...

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-09-10 o 20:24 Powód: Słownictwo.
Vigilant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 18:27   #113
KontrowersyjnaBaba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vigilant Pokaż wiadomość
Glupa to jestes Ty. Serio myslisz, ze jesli ktos ma odmienne pogady od Twoich to musi trollowac?
Liczy się forma a nie treść. Naprawdę można swój pogląd przedstawić w sposób kulturalny oraz rzetelny nie atakując przy tym innych. Jeśli ktoś w sposób prostacki jak np. Ty wypowiadasz się na dane tematy to myślisz, że ktoś będzie z taką osobą dyskutować lub będzie ją odbierać poważnie ? Zastanów się nad tym.

Cytat:
Smieszne jest to co piszesz i tyle: jej macica, ona uformowala, bla bla bla.... tylko, ze to co ,,ona'' uformowala to juz inne cialo, inna osoba.
Przedstawiłam to co mówi biologia. Praw natury nie oszukasz a jeśli je podważasz lub się z nich śmiejesz to jesteś zwykłym ignorantem.

Cytat:
Kobieta podejmujaca taka decyzje to zwykla [cenzura] Laski przejmuja sie i placza nad szczeniakami czy kociakami, ktore ludzie topia w jeziorach, a wlasne dzieci skrobia, masakra...
I czemu przedstawiasz to w formie jadu, inwektyw oraz atakowania ludzi o odmiennych poglądach ?

Masz prawo do swoich poglądów tak jak każdy człowiek żyjący na tej planecie, ale błagam - nie zachowuj się jak jakiś fanatyczny radykał, który ma gdzieś fakty naukowe i nie ma za grosz szacunku do innych poglądów oraz do ich życia.

Zrób posty eksperyment. Wklej ten temat na forum dla katolików, na forum dla facetów, na forum dla narodowców i jakiekolwiek inne forum. I sam stwierdzisz, że to co na jednym forum było pogardzane i uznawane za głupotę na drugim będzie chwalone oraz uznawane za mądre. Czy to dowodzi, że nie ma prawdy obiektywnej ? Nie wiem - sama nad tym myślę. Na pewno dowodzi to temu, że punkt widzenia zależy od punktu widzenia i na świecie nie istnieje jeden, sluszny niepodważalny pogląd.

Nie tylko radykalny feminizm jest szkodliwy, ale każda fanatyczna odmiana/forma wyrażania swoich poglądów.

Czas edycji: 2016-09-10 o 20:25 Powód: Słownictwo w cytacie.
Stary 2016-09-10, 19:02   #114
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Glupa to jestes Ty. Serio myslisz, ze jesli ktos ma odmienne pogady od Twoich to musi trollowac? Smieszne jest to co piszesz i tyle: jej macica, ona uformowala, bla bla bla.... tylko, ze to co ,,ona'' uformowala to juz inne cialo, inna osoba. Kobieta podejmujaca taka decyzje to zwykla [cenzura]. Laski przejmuja sie i placza nad szczeniakami czy kociakami, ktore ludzie topia w jeziorach, a wlasne dzieci skrobia, masakra...
Buahahahaha cóż za poziom dyskusji xD Adekwatny do światopoglądu, nie powiem.

To dopiero zarodek, rozwijający się całkowicie kosztem jej ciała i jej psychiki. Ona jest dojrzałą, czującą, ukształtowaną osobą, nie zaledwie potencjałem, więc w przypadku jakiegokolwiek zagrożenia jej dobrostanu - jej interes jest nadrzędny.

Tak skrobią, bo czasem jest to wyjście najlepsze dla wszystkich. Jeśli ktoś tego nie rozumie, nie powinien w ogóle zabierać głosu w sprawach związanych z prokreacją.

Powtórzę jedyny argument, który w takich przypadkach dociera: weź sobie na utrzymanie kilka kobiet w ciąży, które z przyczyn np. ekonomicznych chcą usunąć. Zrobisz dobry uczynek, podrasujesz sobie ego, ocalisz Nowe Życie i uchronisz kilka biedaczek przed sk....m się

Czas edycji: 2016-09-10 o 20:25 Powód: Słownictwo w cytacie.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 19:29   #115
Oiojoioj
Raczkowanie

Cytat:
Czy ty wiesz w ogóle kiedy stosuje się in vitro. W klinikach nasienie jest rozmrażane, temu drżą. W 2 minuty nasienie nie straci całkiem zdatności do użycia. Takich historii jest wiele.
Trollu, słabo. Do inseminacji o której mówiłam nasienie od dawcy pobiera się w dniu zabiegu.
Oiojoioj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 20:46   #116
Henri1
BAN stały

Cytat:
Trollu, słabo. Do inseminacji o której mówiłam nasienie od dawcy pobiera się w dniu zabiegu.
1. Nie jestem trollem
2. Od pobrania do zabiegu mija więcej niż 2 minuty, w czasie których nasienie znajduje się poza jakimkolwiek organizmem. No chyba, za na sali zabiegowej siedzi facet i sobie ''ulżywa''. W takim przypadku czas jest krótszy.
3. Dziecko w ciele kobiety jest odzielnym organizmem. Nie autonomicznym, ale oddzielnym. Ryzyko obumarcia płodu występuje, to prawda, ale istnieje szansa na śmierć dziecka przy porodzie lub krótko po nim. Mniejsza, ale jest.
Stary 2016-09-10, 23:45   #117
Justyna034
Raczkowanie

Cytat:
Chyba nie do konca zrozumiałeś-łaś konteskt mojej wypowiedzi. To był sarkazm.
Justyna034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-11, 00:11   #118
Henri1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Justyna034 Pokaż wiadomość
Chyba nie do konca zrozumiałeś-łaś konteskt mojej wypowiedzi. To był sarkazm.
Obcójąc z ludźmi o nieznanym poziomie wiedzy i inteligencji nauczyłem się, że lepiej nie zakładać z góry co jest sarkazmem, a co nie. -łeś, facet jestem
Stary 2016-09-11, 09:32   #119
vouvray
Zadomowienie

Jestem przeciwniczką aborcji na życzenie, ale mimo tego potrafię dostrzec niedogodności, jakie ma kobieta w związku z ciążą. Łatwo powiedzieć: oddaj do adopcji. Nawet przy wyborze tej opcji kobieta wyłączona jest z rynku pracy na pewien okres, czasem na kilka miesięcy, nie mówiąc już o odbiorze społecznym takiego postępowania. Ktoś powie, co się ludźmi przejmujesz, ale niestety na przykład mi byłoby bardzo ciężko poradzić sobie z pogardliwymi spojrzeniami i komentarzami ze strony otoczenia. Nie mówiąc już o zmianie wyglądu, bo nie każdej kobiecie to wisi, że przytyje kilka-kilkanaście kg, a nie tak prosto jest zrzucić wagę po ciąży, jak się nie karmi piersią.
Z drugiej strony facet też jest mocno pokrzywdzony, bo jak chce dziecka to nie może nic zrobić, jeśli kobieta postanawia dokonać aborcji, ale z drugiej strony jak nie chce dziecka to i tak musi wydać w sumie na alimenty kilkadziesiąt tysięcy złotych przez jeden błąd.
Jeżeli kobieta może nie brać pod uwagę zdania faceta przy podejmowaniu decyzji o aborcji to facet też powinien mieć prawo odmowy łożenia na dziecko, którego po prostu nie chce. Tak mi podpowiada wewnętrzne poczucie sprawiedliwości, ale przyznaję, że nie mam pojęcia jak miałoby to funkcjonować w rzeczywistości.
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-11, 11:46   #120
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Jestem przeciwniczką aborcji na życzenie, ale mimo tego potrafię dostrzec niedogodności, jakie ma kobieta w związku z ciążą. Łatwo powiedzieć: oddaj do adopcji. Nawet przy wyborze tej opcji kobieta wyłączona jest z rynku pracy na pewien okres, czasem na kilka miesięcy, nie mówiąc już o odbiorze społecznym takiego postępowania. Ktoś powie, co się ludźmi przejmujesz, ale niestety na przykład mi byłoby bardzo ciężko poradzić sobie z pogardliwymi spojrzeniami i komentarzami ze strony otoczenia. Nie mówiąc już o zmianie wyglądu, bo nie każdej kobiecie to wisi, że przytyje kilka-kilkanaście kg, a nie tak prosto jest zrzucić wagę po ciąży, jak się nie karmi piersią.
w dodatku, to sa te o wiele łatwiejsze rzeczy. Serio.
W ciazy przechodzi się burzę hormonalną, która bardzo zmienia, pojawiają sie niewiarygordnie silne instynkty. To jest po prostu nasza zwierzeca strona, i myslę że bardzo wiele kobiet nie byłaby sobie w stanie poradzić i przetłumaczyć. To jest loteria, ile oksytocyny będzie produkował nasz organizm i zalewał nią nasz mózg.
Oddanie dziecka to jest coś, czego nie ejstem sobie w stanie wyobrazić nawet.

No a potem dramat jak poziom hormonów zacznie się normować. :/

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości