![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciąża - kto ma wieksze prawo głosu?
Cytat:
nawiasem mowiac to akurat obracam sie raczej w kregu pro-life (choc sama nie jestem ani proana ani pro life) i kazda z osob ktore mialam okazje poznac i ktore silnie przezywaja kwestie aborcji wspieraja fundacje, domy dziecka, jakies organizacje zajmujace sie pomoca matkom po przejsciach. Wiec z dystansem podchodze do tych bredni ktore zawsze sie pojawiaja w tego typu tematach jakoby osoby ktore sa rzeczywiscie pro-life nie wspieraly finansowo np. nieletnich matek i nie interesowaly sie losem ich dzieci. Osobiscie uwazam ze faceci maja zdecydowanie beznadziejna pozycje jesli chodzi o decyzje o przerwaniu ciazy. Jak kobieta bedzie chciala to przerwie chocby facet na rzesach stanal. Czy to jest fair? Niezbyt. Facet nie ma tez nic do gadania gdy kobieta nie chce ciazy przerwac mimo ze odbyloby to sie zgodnie z prawem (np. dziecko z wadami genetycznymi).
Bohemian like you Edytowane przez phony Czas edycji: 2016-09-09 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Kurde zaraz mnie rozwali. Phony, skąd się bierze forsa na twojego "smroda" jak to nazwałas? dlaczego możesz mieć dla dzieciaka darmowe przedszkole, żłobek, szkołę, podręczniki, opiekę zdrowotną, wszystkie ustawowe zniżki czy w końcu zasrane pińcet plus? Podpowiedź : NIE SPADA Z NIEBA. Bierze się je od ludzi. I tu kolejna niespodzianka! Bezdzietni też płacą na twojego "smroda"! Płacą, żebyś ty nie musiała wywalić 3/4 pensji na przedszkole prywatne. Odwal się od kwestii emerytur, bo serio, gdybym miała wybór to wolałabym sama wybierać na co idzie moja forsa. A n nie mogę. I płace na wszystkie pierdoły z których korzystają dzieci, a one za to mają obowiązek zasuwac na moją emeryturkę, żebym mogła wydawać ją na koty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej jak pies ogrodnika. Sam nażarty, ale innym żałuje. Ciebie matka rodziłą, leczyła, szczepiłą, do przedszkola i szkół prowadzała za podatki innych i było si, co? A teraz szlachta to by "wolała". ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Kobieta. Bo ona nosi ciążę przez 9 miesięcy, bo ona rodzi.
Gdyby mój partner był przeciw aborcji, zapewne nie dowiedziałby się o ciąży. Na szczęście z obecnym mam wszystko obcykane ![]()
![]() |
#95 |
on tired little feet
|
Feminizm nie wyklucza patriotyzmu.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Był ostatnio wątek na wizażu o kobiecie która właśnie nie chciała zostać matką a poniekąd została zmuszona bo ojciec byl anty aborcja. Nie wiem czy tamten wątek nie był trollem ale daje do myślenia. Dlatego również myślę że kobieta powinna mieć ostatnie zdanie na temat ciąży,swojego ciała i swojej przyszłości.
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No masz. A ja znam mnóstwo takich, których zaangażowanie kończy się na zapluwaniu, a sugestia o wsparciu poszkodowanych - obrazą i stwierdzeniem, że na nie swojego bachora płacić nie będzie (jak pewien dżentelmen kilkadziesiąt/nascie postów wstecz), puszczała się to niech płaci. Słowo przeciw słowu. Cytat:
Nawiasem mówiąc, nie sądzę, by faceci czuli się z tego powodu długotrwale poszkodowani i straumatyzowani, choćby dlatego, że mężczyzna nie ma czysto biologicznej więzi z dzieckiem (ona się kształtuje poprzez przebywanie z nim), a od marzeń o gromadce dzieci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Tak samo jak bycie gejem czy lesbijką czy czymkolwiek tam jeszcze....
![]() Źle to ujęłam - chodziło mi bardziej o fanatyków poglądowych, którzy naprzemiennie obrzucają się epitetami i to jest ich sposób na dyskusję zamiast rzeczowo uzasadniać swój pogląd, który się wygłasza. Są feministki, geje/lesbijki,katolicy,muzułma nie,narodowcy z którymi można naprawdę fajnie porozmawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Pyskatka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-09-09 o 22:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Niektórzy chyba myślą, że bycie w ciąży przez 9 miesięcy, chodzenie z ogromnym brzuchem i poród to pestka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Oczywscie ze kobieta.
Dziecko jest tak samo matki jak ojaca, ale to dziecko jest w ciele kobiety, a kobieta ma prawo decydować o swoim ciele. Nikt nie ma prawa zmuszac kobiety do urodzenia, ani do aborcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
BAN stały
|
Niech jej zaproponuje pensję na okres ciąży, pokrycie wszystkich wydatków związanych z ewentualnymi powikłaniami (jeśli wystąpią), koszt opieki psychologicznej (jeśli będzie potrzeba), kosmetyki i chirurga (jeśli będzie potrzebny) i do tego wpłaci na konto równowartość 26-letnich alimentów, z zaznaczeniem, że konkretna suma może być podjęta co miesiąc, to może się zgodzi.
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Tak, martwe kobiety nie zachodzą w ciążę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Owszem, jak pracowałam na umowę to tak, płaciłam. Od października zaczynam nową pracę - więc tak, będę płacić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Te kobiety od wykradania nasienia z kondomów to na Nobla zasługują. Kobiety sztuczną inseminację w szpitalach, z odpowiednim sprzętem przechodzą. Wszyscy drżą o świeżość spermy, a tu proszę. Wystarczy troszkę z lateksu wymiętosić na paluszek i gotowe! Dziecko instant.
Ps. nie ma już na biologi nic o wytrysku i po cholero on? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
(offtopując)
Na szczęście jeszcze jest, ale z każdą kolejną podstawą programową tej wiedzy z nauk ścisłych (nie wiem jak z innych przedmiotów bo byłam z nich zawsze słaba) w szkołach ubywa co widać na uczelni. U mnie na AM na pierwszym roku było z 30 osób, na drugi rok zdało tylko 9... Także niestety, ale nie jest dobrze....i moze być gorzej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
Czy ty wiesz w ogóle kiedy stosuje się in vitro. W klinikach nasienie jest rozmrażane, temu drżą. W 2 minuty nasienie nie straci całkiem zdatności do użycia. Takich historii jest wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-10 o 20:24 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz prawo do swoich poglądów tak jak każdy człowiek żyjący na tej planecie, ale błagam - nie zachowuj się jak jakiś fanatyczny radykał, który ma gdzieś fakty naukowe i nie ma za grosz szacunku do innych poglądów oraz do ich życia. Zrób posty eksperyment. Wklej ten temat na forum dla katolików, na forum dla facetów, na forum dla narodowców i jakiekolwiek inne forum. I sam stwierdzisz, że to co na jednym forum było pogardzane i uznawane za głupotę na drugim będzie chwalone oraz uznawane za mądre. Czy to dowodzi, że nie ma prawdy obiektywnej ? Nie wiem - sama nad tym myślę. Na pewno dowodzi to temu, że punkt widzenia zależy od punktu widzenia i na świecie nie istnieje jeden, sluszny niepodważalny pogląd. Nie tylko radykalny feminizm jest szkodliwy, ale każda fanatyczna odmiana/forma wyrażania swoich poglądów. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-10 o 20:25 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dopiero zarodek, rozwijający się całkowicie kosztem jej ciała i jej psychiki. Ona jest dojrzałą, czującą, ukształtowaną osobą, nie zaledwie potencjałem, więc w przypadku jakiegokolwiek zagrożenia jej dobrostanu - jej interes jest nadrzędny. Tak skrobią, bo czasem jest to wyjście najlepsze dla wszystkich. Jeśli ktoś tego nie rozumie, nie powinien w ogóle zabierać głosu w sprawach związanych z prokreacją. Powtórzę jedyny argument, który w takich przypadkach dociera: weź sobie na utrzymanie kilka kobiet w ciąży, które z przyczyn np. ekonomicznych chcą usunąć. Zrobisz dobry uczynek, podrasujesz sobie ego, ocalisz Nowe Życie i uchronisz kilka biedaczek przed sk....m się ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-10 o 20:25 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
BAN stały
|
Cytat:
2. Od pobrania do zabiegu mija więcej niż 2 minuty, w czasie których nasienie znajduje się poza jakimkolwiek organizmem. No chyba, za na sali zabiegowej siedzi facet i sobie ''ulżywa''. W takim przypadku czas jest krótszy. 3. Dziecko w ciele kobiety jest odzielnym organizmem. Nie autonomicznym, ale oddzielnym. Ryzyko obumarcia płodu występuje, to prawda, ale istnieje szansa na śmierć dziecka przy porodzie lub krótko po nim. Mniejsza, ale jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Jestem przeciwniczką aborcji na życzenie, ale mimo tego potrafię dostrzec niedogodności, jakie ma kobieta w związku z ciążą. Łatwo powiedzieć: oddaj do adopcji. Nawet przy wyborze tej opcji kobieta wyłączona jest z rynku pracy na pewien okres, czasem na kilka miesięcy, nie mówiąc już o odbiorze społecznym takiego postępowania. Ktoś powie, co się ludźmi przejmujesz, ale niestety na przykład mi byłoby bardzo ciężko poradzić sobie z pogardliwymi spojrzeniami i komentarzami ze strony otoczenia. Nie mówiąc już o zmianie wyglądu, bo nie każdej kobiecie to wisi, że przytyje kilka-kilkanaście kg, a nie tak prosto jest zrzucić wagę po ciąży, jak się nie karmi piersią.
Z drugiej strony facet też jest mocno pokrzywdzony, bo jak chce dziecka to nie może nic zrobić, jeśli kobieta postanawia dokonać aborcji, ale z drugiej strony jak nie chce dziecka to i tak musi wydać w sumie na alimenty kilkadziesiąt tysięcy złotych przez jeden błąd. Jeżeli kobieta może nie brać pod uwagę zdania faceta przy podejmowaniu decyzji o aborcji to facet też powinien mieć prawo odmowy łożenia na dziecko, którego po prostu nie chce. Tak mi podpowiada wewnętrzne poczucie sprawiedliwości, ale przyznaję, że nie mam pojęcia jak miałoby to funkcjonować w rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciazy przechodzi się burzę hormonalną, która bardzo zmienia, pojawiają sie niewiarygordnie silne instynkty. To jest po prostu nasza zwierzeca strona, i myslę że bardzo wiele kobiet nie byłaby sobie w stanie poradzić i przetłumaczyć. To jest loteria, ile oksytocyny będzie produkował nasz organizm i zalewał nią nasz mózg. Oddanie dziecka to jest coś, czego nie ejstem sobie w stanie wyobrazić nawet. No a potem dramat jak poziom hormonów zacznie się normować. :/
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.