Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-14, 22:58   #91
megilla
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Fasolka, gratuluję wózka!

Karolajna, ja kupowałam na tych aukcjach:
- do wózka: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...FkMzA0ZTUzYw==

- do łózeczka: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...c2MTU0YjNlZQ==
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 06:09   #92
Fasolka10
Zakorzenienie

Kto jeszcze nie śpi ?? ja zaraz młodego do szkoły odprowadze... I jedyne o czym marze do dospac ale wiem ze to niedobry pomysł bo sobie cały dzień rozwale. ...

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-15, 06:43   #93
pannazwanny
Rozeznanie

Ja nie mam elekt. niani, mieszkamy na dwóch pokojach więc po co mi... a jak ktoś chce rzadko korzystać to znajomi stosują patent że jedno z nich ma darmowe rozmowy i dzwoni do drugiego i telefon zostawiają obok dzidzi

Ja dziś słabo spałam przez ból pleców, cukier rano znowu podwyższony... ech stresuje mnie to
Dziś mamy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia - karmienie piersią. I dobrze bo jestem zielona w tym temacie.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 06:46   #94
Dominika6
Zadomowienie

Dzien dobry ja juz wczesniej obudzona, wstałam nawet mężusiowi kanapeczkę zrobic bo widziałam ze biedny nie wyrabia z czasem dzis i jeszcze na chwilkę położyłam sie powylegiwac

Megilla snilas mi sie - urodziłaś śliczna i zdrowa dzidzie wiec sie pilnuj przy tej pełni bo choć cała noc przespałam to spędziłam ja na czytaniu Twojej relacji z porodu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 07:41   #95
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny kojarzycie może jak długo czeka się na wynik toksoplazmozy?
U mnie 1dzien. A w niektórych laboratoriach rano pobierasz krew a popołudniu już wynik.
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 07:46   #96
Megula91
Zadomowienie

Hej dziewczyny 😊 w końcu dzisiaj kolejna wizyta i tak jak pisałam mam nadzieje, ze nic się na dole nie dzieje 😊 ze mała jeszcze trochę w brzuszku sobie pomieszka.

Karolajna - tak jak piszą dziewczyny przede wszystkim spokój... Tomek odczuwa tez twoje emocje i skup się na nim. A teściowa złote rady niech zostawi dla siebie! A o facetach to ani nie gadam... z moim tez wczoraj się przegadywalam...

Ja nie mam niani ani monitoru. Mieszkam w 2 pokojowym mieszkaniu wiec jest to dla mnie zbędne 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 07:50   #97
Fasolka10
Zakorzenienie

Powodzenia na wizycie...

Znowu mi wizaz nie pokazuje aktualizacji wam też ?

Stary 2016-09-15, 08:11   #98
paula1010
Zadomowienie

Megilla my kupiliśmy ta, bo była akurat w fajnej cenie:

http://www.argos.co.uk/m/static/Prod...er/4025122.htm

Znajomi maja poprzedni model Motoroli tez bardzo sobie chwala już przy drugim maluchu.

Bardzo dobra jakość głosu i video i ma opcje dzięki której można "mowić" do malucha.

Karolajna wcale Ci się nie dziwie, na łeb można z taka teściowa dostać ale pamiętaj, ze teraz spokój Twój i maluszka jest najważniejszy

Fasolka gratuluje zakupu

Ja dziś w pracy tylko do 15, jutro wolne i zostały mi już tylko 3 tygodnie a po pracy fryzjer, trzeba trochę o siebie zadbać zanim maluch wyskoczy

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 08:21   #99
withi_as
Zakorzenienie

Hej. Ale mam beznadziejną noc za sobą ... chyba pierwszą tak złą odkąd jestem w ciąży. Obudziłam się o 2, a raczej obudziła mnie kurcząca się macica. Mąż przyniósł mi no-spę i tak leżałam i leżałam, patrzę po chwili na telefon a tam 4 ... :O Poszłam zjeść bułkę z dżemem, bo Mała chyba była głodna i znowu się położyłam i czułam takie nieregularne, przepowiadające skurcze. Eh ... i padłam po 6, a po 7 już nie spałam.

No, także dzień dobry
Co do niani - u mnie podobnie, my nie kupujemy bo łóżeczko mamy u siebie w sypialni, a mieszkanie jest małe. Co innego jak ktoś mieszka w domu, a pokoik w którym śpi maleństwo jest np na innym piętrze - wtedy taka niania musi być przydatna
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 08:21   #100
Megula91
Zadomowienie

Mi strasznie dzisiaj muli...

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 08:31   #101
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Kto jeszcze nie śpi ?? ja zaraz młodego do szkoły odprowadze... I jedyne o czym marze do dospac ale wiem ze to niedobry pomysł bo sobie cały dzień rozwale. ...

ja nie spałam już o tej porze bo syna trzeba do przedszkola wyprawić
Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Ja nie mam elekt. niani, mieszkamy na dwóch pokojach więc po co mi... a jak ktoś chce rzadko korzystać to znajomi stosują patent że jedno z nich ma darmowe rozmowy i dzwoni do drugiego i telefon zostawiają obok dzidzi

Ja dziś słabo spałam przez ból pleców, cukier rano znowu podwyższony... ech stresuje mnie to
Dziś mamy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia - karmienie piersią. I dobrze bo jestem zielona w tym temacie.
współczuję, że jeszcze na koniec musisz się tym cukrem stresować
Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny 😊 w końcu dzisiaj kolejna wizyta i tak jak pisałam mam nadzieje, ze nic się na dole nie dzieje 😊 ze mała jeszcze trochę w brzuszku sobie pomieszka.

Karolajna - tak jak piszą dziewczyny przede wszystkim spokój... Tomek odczuwa tez twoje emocje i skup się na nim. A teściowa złote rady niech zostawi dla siebie! A o facetach to ani nie gadam... z moim tez wczoraj się przegadywalam...

Ja nie mam niani ani monitoru. Mieszkam w 2 pokojowym mieszkaniu wiec jest to dla mnie zbędne 😉

powodzenia na wizycie
Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Megilla my kupiliśmy ta, bo była akurat w fajnej cenie:

http://www.argos.co.uk/m/static/Prod...er/4025122.htm

Znajomi maja poprzedni model Motoroli tez bardzo sobie chwala już przy drugim maluchu.

Bardzo dobra jakość głosu i video i ma opcje dzięki której można "mowić" do malucha.

Karolajna wcale Ci się nie dziwie, na łeb można z taka teściowa dostać ale pamiętaj, ze teraz spokój Twój i maluszka jest najważniejszy

Fasolka gratuluje zakupu

Ja dziś w pracy tylko do 15, jutro wolne i zostały mi już tylko 3 tygodnie a po pracy fryzjer, trzeba trochę o siebie zadbać zanim maluch wyskoczy

ścinasz, czy farbujesz? Ja idę w przyszły wtorek do fryzjera na ścięcie, mąż mi zafarbuje
Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Hej. Ale mam beznadziejną noc za sobą ... chyba pierwszą tak złą odkąd jestem w ciąży. Obudziłam się o 2, a raczej obudziła mnie kurcząca się macica. Mąż przyniósł mi no-spę i tak leżałam i leżałam, patrzę po chwili na telefon a tam 4 ... :O Poszłam zjeść bułkę z dżemem, bo Mała chyba była głodna i znowu się położyłam i czułam takie nieregularne, przepowiadające skurcze. Eh ... i padłam po 6, a po 7 już nie spałam.

No, także dzień dobry
Co do niani - u mnie podobnie, my nie kupujemy bo łóżeczko mamy u siebie w sypialni, a mieszkanie jest małe. Co innego jak ktoś mieszka w domu, a pokoik w którym śpi maleństwo jest np na innym piętrze - wtedy taka niania musi być przydatna
współczuję takiej nocy, też miałam ostatnio takie skurczyki
Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku pewnie tutaj już się wszystkie rozpakujemy chociaż jak nam będą dobrze szly rozmowy, to może jeszcze dobijemy do następnej części

Odnośnie wózka to kupiłam ochraniacz ale będę kładła kocyk bo materac jest cienki bardzo. Niani nie mam i narazie nie planuje bo Mala będzie spała z nami w pokoju.

Co do wagi, to moja kluska ważyła przedwczoraj 2800. To chyba ok, zakładając, że do terminu 3 tyg No nie?

ładna waga
Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Słonik Śliczny brzusio!
Natka Trzymaj się!!

Szymek z tego wszystkiego aż się za głowę chwycił
Załącznik 6643296

Dziewczyny STOKROĆ DZIĘKUJĘ za słowa otuchy i ciepło! Postanowiłam nie czytać niczego w sieci. Mąż mi zakazał dodatkowo, chociaż on coś tam czytał już. Mi powiedziała, że w ostatnich tygodniach dziecko przybiera 100-150 gr tygodniowo, więc nawet jeśli tak by było to i tak kruszynek jest...
Jutro 12:40 wizyta, okaże się co moja prowadząca postanowi i jak podejdzie do sprawy... Trzymajcie kciuki za Szymka i mamę!

Dominika

Ewula, pomiarowe usg robię w tym samym gabinecie, ale lekarki z certyfikatem. Robiła mi prenatalne i połówkowe. Na usg III trymestru byłam jeszcze u innego lekarza, bo ona akurat była na urlopie...

Bzyczku Niby tak, otoczona błonami, a ponadto jest stwierdzenie brzeżnego przyczepu pępowiny.

1. Nianię mam, monitora oddechu nie mam i chyba nie będę kupować.
2. Mam kilka sztuk pieluch z ceratką, poza tym ochraniacz nieprzemakalny. Mama kupiła materiał na metry i mi uszyła pod wymiar materacyka z gumeczkami.
śliczny Szymuś, jak dziewczyny piszą nie czytaj neta i powodzenia dzisiaj na wizycie

Niani ani monitora oddechu nie mam

byłam w lidlu na polowaniu za spodniami dla starszaka. teraz zjadłam śniadanie i trzeba trochę poleżeć, ale spać się nie kładę jak wczoraj bo zasnąć do 1 nie mogłam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 08:32   #102
konwalia39
Wtajemniczenie

Ja wczoraj miałam spięcie z teściową o pampersy... mój maluszek jest malutki drobniutki...kupiłam pieluchy od 2-5 kg na początek czyli rozm.1 (jedną dużą paczkę i jedną małą do szpitala) a ona kupiła pampersy od 5 kg i każe mi je wziąć do szpitala bo te moje będą na niego za ciasne... no jak za ciasne jak nie wiadomo czy nawet 3 kg bedzie wazył
Stary 2016-09-15, 08:34   #103
marrticzka
Zadomowienie

Dzień dobry.
Jak ja bym chciała już.... To oczekiwanie mnie zameczy.
Dziewczyny doradzcie,bo mam dylemat gdzie rodzić. w szpitalu,gdzie mój gin jest ordynatorem nie dają zzo,jest tylko tens.sale na polozniczym bez łazienek,łazienki zbiorowe na korytarzu,wc jeszcze gdzie indziej.nie ma wanny.niby oddział po remoncie,ale jakoś wszystko beznadziejnie pomyślne.
Drugi szpital jest dość daleko,jechaliśmy ok.45 min.Sale kameralne z łazienkami,porodowki tylko jednoosobowe,dają zzo,jest wanna,można rodzić w wodzie. Minus taki,że nie znam tam lekarzy,a z drugiej strony nie mam gwarancji,że będę rodzić na dyżurze swojego gina.
I bądź tu człowieku mądry...

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 08:35   #104
wontrubka
Wtajemniczenie

Dzień dobry w ten słoneczny ale chłodniejszy dzień
ja się nawet wyspałam dzisiaj, mam dobrą energię i zaraz idę na spacer (pierwszy raz od miesiąca mam naprawdę ochotę ruszyć dupe ponoć taki przypływ energii to też może być zwiastun porodu haha )

Karolajna, mega współczuję sytuacji :/ najgorzej, że juz prawie jestesście na swoim a teściowa nadal Wam się wpieprza i mówi jak żyć. Musisz być silna, nie denerwuj się, bo to i dla Ciebie i dla maleństwa niedobre... A TŻtowi należy się porządne manto za to, że jest maminsynkiem i nie staje po stronie swojej ukochanej! Ustaw go tam A Ty się trzymaj Kochana, to się niedługo skończy i już naprawdę będziecie na swoim

Zaczęłam od nowa przeglądać wyprawkę i wydaje mi się, że mam wszystkiego za mało jednak. Ile paczek pieluch macie na start? Jedynki czy dwojki? Jednej firmy się trzymacie, czy kupilyscie różne? Ja "1" kupiłam tylko małe opak. pampersów do szpitala, a poza tym mam dwie paczki "2" - babydream i dada.Jak to wygląda u Was?

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 08:38   #105
stokrotka24
Zakorzenienie

Wontrubka ja mam 2 opakowania 1 i jedne 2. Spokojnie będziesz dokupować na bieżąco. Ja mam z lidla ale będę dady głównie kupować

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 08:39   #106
Dominika6
Zadomowienie

Wontrubka ja mam 2 opakowania pampersow newbornow i jedno opakowanie Dady 1. Mysle ze skoro sa do 5kg to na początek beda ok

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 08:40   #107
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dziewczyny doradzcie,bo mam dylemat gdzie rodzić. w szpitalu,gdzie mój gin jest ordynatorem nie dają zzo,jest tylko tens.sale na polozniczym bez łazienek,łazienki zbiorowe na korytarzu,wc jeszcze gdzie indziej.nie ma wanny.niby oddział po remoncie,ale jakoś wszystko beznadziejnie pomyślne.
Drugi szpital jest dość daleko,jechaliśmy ok.45 min.Sale kameralne z łazienkami,porodowki tylko jednoosobowe,dają zzo,jest wanna,można rodzić w wodzie. Minus taki,że nie znam tam lekarzy,a z drugiej strony nie mam gwarancji,że będę rodzić na dyżurze swojego gina.

To zależy... od tego w jakim momencie wyjedziesz do szpitala... bo może się zdażyć tak że podczas tej jazdy 45 minut zdążysz urodzić w samochodzie ale jak dasz rade wytrzymać skurcze itd to bym wybrała ten dalszy.
Stary 2016-09-15, 08:41   #108
Fasolka10
Zakorzenienie

Konwalia ta twoja teściowka to jakaś rabnieta kobieta jest.... kuzwa od 5 kg ???? Mój starszy miał tyle jak miał ponad 3 miesiące .... I wtedy w 2 śmiał a nie 3 .....

Martivzka ja mam 8 paczek małych 1 i ok. 20 paczek 2 pampers ale mój zapas w norwegii robi bo tam się opłaca
I kupuje dalej

Stary 2016-09-15, 08:50   #109
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry.

Marrticzka ja bez wahania wybrałabym wariant 2. Lekarz może być albo nie i to z reguły pojawi się pod koniec porodu jak coś się będzie dziać. Ale za to nie wyobrażam sobie funkcjonować po porodzie gdzie toaleta jest na korytarzu no i nie ma znieczulenia.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 08:52   #110
Fasolka10
Zakorzenienie

Marrticzka ja również stawialabym na wariant 2 ... tak naprawdę lekarza przy porodzie nie ma .... przyłazi na koniec razem z neonatologiem i tyle z niego jest... położna za to jak się trafi złota kobieta to super. ..

Stary 2016-09-15, 08:55   #111
lexi_one
Rozeznanie

Dziewczyny współczuję starć z teściówkami Moja na szczęście jest bezkonfliktowa i się zupełnie nie wtrąca.

Co do pieluszek, to ja mam na razie tylko jedno małe opakowanie Dada 1 i 1 opakowanie 88 sztuk Pampers Premium Care (te są ciut mniejsze niż Dady). Do szpitala biorę dosłownie kilka sztuk, bo mój szpital zapewnia pieluszki. Mam zamiar kupować na bieżąco.

Marrticzka - ja radziłabym Ci ten szpital gdzie masz zapewnione zzo i komfortowe pokoje z łazienkami. Jest małe prawdopodobieństwo, że trafisz z porodem akurat na dyżur swojego gina, a zresztą przy porodzie to i tak nie będzie lekarza tylko położna.

Ja dzisiaj też zaliczam fryzjera, bo już patrzeć na siebie nie mogę
Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny
Aniołek 15.10.2015r.
...zawsze będę pamiętać...
lexi_one jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 09:10   #112
EveryGirl
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku
Ja jakiś ciężki dzień wczoraj miałam. Pobolewa mnie brzuch jak na okres i tak jakoś kłuje i ciągnie na dole. Wiem, że część z was miała już podobne bóle wcześniej, więc to pewnie jeszcze nic nie znaczy, ale u mnie pierwszy raz się coś takiego pojawiło i to dość mocno czuje od wczoraj, pół nocy nie spałam i nie przechodzi...
A co do wczorajszej wizyty to tak jak Wam już pisałam byłam u nowej lekarki i mam trochę mieszane uczucia. Mój poprzedni prowadzący to raczej był taki mruk co tam sobie pod nosem coś mówił, tutaj babeczka bardzo miła, wyczerpująco odpowiadała na wszystkie pytania, ale na koniec się mnie pyta czy chcę posłuchać tętna dziecka, bo badać się chyba nie ma potrzeby Miałyście kiedyś tak? No bo kurde chyba głównie po to tam przyszłam, ciśnienie to sobie w domu zmierzę i wyniki też widzę, że mam dobre. W końcu mnie jednak zbadała, bo powiedziałam, ze nalegam, no i wychodzi na to, że szyjkę mam skróconą, ale zamkniętą, wiec coś się już powoli dzieje, ale jeszcze chyba sobie trochę poczekam

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i pomiarach. Hmm... Młody jest malutkim człowieczkiem i dużo do porodu raczej nie przybierze. Waży teraz 2277 gr. Wszystkie inne parametry przepływy, poziom wód, układ nerwowy narządowy jest w porządku. Pani doktor powiedziała że zwyczajnie genetycznie może być takie uwarunkowanie, że ja też drobna itp itd. Hmm ale wpisała do opisu, że hipotrofia płodu... Poza tym pępowina jest w pewnym odcinku w błonach. Zaleciła przegadać temat z prowadzącą ciąże. Umówiłam się na jutro bo nie ma co czekać do 29.09... Ponoć hipotrofia jest wskazaniem do wcześniejszego rozwiązania ciąży... No to mam lekturę na wieczór!! Cieszy mnie to że młody ma narządy ok i tu wszystko jest dobrze i nic niepokojącego nie widać.
Trzymam kciuki za wizytę, wydaje mi się, że diagnoza zdecydowanie przesadzona. Na SR mówili nam, że hipotrofia jest jak dziecko w momencie urodzenia waży mniej niż 2 500, a przecież do porodu spokojnie jeszcze tyle mu przybędzie.

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
1. Każda z was kupiła lub ma nianie elektr. ? Monitor oddechu?ja nie mam i tak zastanawiam się czy powinnam????
2. Czy do wózka na materacyk kupujecie jakieś ochraniacze? Czy tylko jakiś kocyk pod spód co by tych jasnych materiałów nie budzić tak szybko? W sumie nie pomyślałam o tym w ogóle. ..
1. Nie, bo mamy tylko 2 pokoje, wiec wydaje mi się to bez sensu. Gdybym mieszkała w dużym domu to pewnie bym się zdecydowała.
2. W ogóle na to nie wpadłam, trzeba będzię coś pomyśleć...

Cytat:
U mnie jak robisz rano to jest tego samego dnia po 18.

Cytat:
Współczuję, witaj w klubie U mnie podobna noc, tylko ja nie wiem czy to co czułam to skurcze przepowiadające, bo położna mi mówiła, że one obejmują cały brzuch i wyraźnie czuć jak taki skurcz narasta i puszcza, a mnie tak raczej pobolewało w różnych miejscach, najbardziej na dole, chwilami pod żebrami i po bokach, więc nie wiem czy to znaczy że mam się już niedługo szykować

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Zaczęłam od nowa przeglądać wyprawkę i wydaje mi się, że mam wszystkiego za mało jednak. Ile paczek pieluch macie na start? Jedynki czy dwojki? Jednej firmy się trzymacie, czy kupilyscie różne? Ja "1" kupiłam tylko małe opak. pampersów do szpitala, a poza tym mam dwie paczki "2" - babydream i dada.Jak to wygląda u Was?
Ja mam tylko 2 małe opakowania "1" Pampersy i Dady, najpierw zobaczę, które lepiej się sprawdzają i jct wyślę TŻ, żeby dokupił.
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 09:12   #113
pannazwanny
Rozeznanie

Ale bez sensu, tapatalk mi dopiero teraz pokazał posty z wczoraj...
Współczuję tesciowych, moja na szczęście mieszka w innym mieście ale za to nie będzie komu dziecka podrzucać... coś za coś.
Ja na wyniki toxo czekam 1 dzień.
Ja kupiłam 1 małe opakowanie pampers do szpitala, 1 małe toujours i planuje jeszcze kupić jedno małe dady i zobaczyć które się najlepiej sprawdzaja.
Kupiłam jednak jakis dwupak miękkich stanikow fo karmienia z h&m, pasują tak se ale się zeschizowałam że nic nie będę miała. Potem trafiłam w innym sklepie na wygodny stanik z fiszbinami marki anita, ale kosztował 189 zł i wyglądał paściato... za taką kasę to ja chce coś ladnego! Jadę dziś do jeszcze jednego sklepu gdzie ponoć jest Alles.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 09:13   #114
EveryGirl
Raczkowanie

Wy też macie problemy z forum dzisiaj? Dwa razy mi się wstawiło

Edytowane przez EveryGirl
Czas edycji: 2016-09-15 o 09:15
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 09:18   #115
Fasolka10
Zakorzenienie

Mnie też wywala z forum ... I nie pokazuje nowych postów ... musze wchodzić i sprawdzać bo tapatalk mi powiadomień mię pokazuje...

Na kompie tez tak macie ?

Stary 2016-09-15, 09:22   #116
WKasiarr
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa... Czekam do 12.40 i zobaczymy co powie prowadząca.

Cytat:
Ja miałam wynik tego samego dnia wraz z innymi wynikami typu morfo, mocz itp.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-15 o 09:56
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 09:29   #117
adzik535
Raczkowanie

Witam w nowym wątku Zdjęcie na pierwszej stronie jest super !!

Gosia współczuję tych ciągłych fałszywych alarmów

Mam kupiony monitor oddechu - spokojny sen jest wart tej ceny. Córka nie miała niedowagi, nie była wcześniakiem, nie miała żadnych poważnych schorzeń ani nic podobnego - jedyne od 4/5 tyg życia miała refluks i ulewała. Podczas rocznego użytkowania ( od 2 tyg zycia do 12 msc) włączył sie alarm dwa razy. Nie wiem czy gdybyśmy go nie mieli wzięłaby oddech sama czy nie i wole o tym nie myśleć. Dlatego jak dowiedziałam się o ciązy to zakup monitora był większym priorytetem niż wózek czy fotelik : Z resztą różnica wkomforcie spania jest nieziemska - tak patrzałam co chwile czy napewno oddycha,nie mogłam nawet na moment głęboko zasnąć a jak zaczęslismy korzystac z monitora czułam się bezpieczniej i mogłam spokojniej zasać wiedząc ze jeszcze "coś" nad nią czuwa. Ale to tylko moja opinia
.
Pampersów mam 2 opakowania "1" po 22 szt, 2 opakowania "2" po chyba 80 szt

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:01   #118
paula1010
Zadomowienie

Stokrotka farbuje, kusi mnie zrobić więcej blond refleksów niż zazwyczaj, muszę się poczuć lepiej, bo w lustrze coraz straszniejsze obrazki

Co do pampersow to ja mam narazie 2 małe paczki Pampersów Newborn i dwie małe Newborn z Aldiego, chce je najpierw porównać, a potem zdecyduje, które będziemy kupować. Fajnie by było gdyby te z Aldiego się spr, bo są ponad dwa razy tańsze niż Pampersy.

Co to forum to ja na aplikacji widziałam tylko swój wczorajszy post i nie mogłam nic odświeżyć

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:06   #119
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Jak masz możliwość to decyduj się na szpital, który jest bardziej komfortowy i wpłynie na jakość Twojego porodu jak i na wspomnienia. Nie patrz na lekarza, bo lekarz przy porodzie fizjologicznym siedzi w swojej kanciapce i nosa z niej nie wychyla, a przynajmniej tak powinno być. Jak już to zrób rozeznanie w położnych, bo to położna przyjmuje poród.
Niby pierdoły, ale takie drobiazgi jak wspólna łazienka na korytarzu, czy brak możliwości poproszenia o zzo naprawdę są momentami kluczowe. Nie wiemy jak zareagujemy na ból, możemy zakładać przed porodem, że znieczulenie będzie zbędne, ale co jeżeli trochę się przeliczymy? Wtedy taka możliwość jest naprawdę na wagę złota
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:14   #120
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Dzien dobry ja juz wczesniej obudzona, wstałam nawet mężusiowi kanapeczkę zrobic bo widziałam ze biedny nie wyrabia z czasem dzis i jeszcze na chwilkę położyłam sie powylegiwac

Megilla snilas mi sie - urodziłaś śliczna i zdrowa dzidzie wiec sie pilnuj przy tej pełni bo choć cała noc przespałam to spędziłam ja na czytaniu Twojej relacji z porodu

Haha, prosze o więcej szczegółów
Mi dzisiaj śniło się, że miałam darmowe obiady w super drogiej restauracji. I że piłam drinki.

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość

Współczuję. Ale już niedługo!

Cytat:

No, także dzień dobry
Ale męcząca noc. Ja jeszcze ani razu nie miałam przepowaidających. Za to dziś rano znowu mnie zakłuło w dole brzucha, aż musiałam usiaść.

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam spięcie z teściową o pampersy... mój maluszek jest malutki drobniutki...kupiłam pieluchy od 2-5 kg na początek czyli rozm.1 (jedną dużą paczkę i jedną małą do szpitala) a ona kupiła pampersy od 5 kg i każe mi je wziąć do szpitala bo te moje będą na niego za ciasne... no jak za ciasne jak nie wiadomo czy nawet 3 kg bedzie wazył
No bardzo sprytnie. Bedziesz mogła tych pampersów używać zamiast bodziaków.

Cytat:
Dzień dobry.

Ja wybrałabym opcję nr 2. Jak już Dziewczyny pisały, nie masz gwarancji, że Twój lekarz będzie na dyżurze. Zresztą, jako ordynator ma pewnie masę obowiązków, więc nie będzie Cię trzymal za rękę.
Ja z kolei chciałam iść do super nowoczesnego szpitala, ale zmieniłam zdanie i bdę chyba rodzić w starszym z łazienkami na korytarzach. W tym nowym jest takie obłożenie, że opieka jest na pół gwizdka, a w starym mogą poświęcić pacjentce więcej czasu.

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Ja jakiś ciężki dzień wczoraj miałam. Pobolewa mnie brzuch jak na okres i tak jakoś kłuje i ciągnie na dole. Wiem, że część z was miała już podobne bóle wcześniej, więc to pewnie jeszcze nic nie znaczy, ale u mnie pierwszy raz się coś takiego pojawiło i to dość mocno czuje od wczoraj, pół nocy nie spałam i nie przechodzi...
A co do wczorajszej wizyty to tak jak Wam już pisałam byłam u nowej lekarki i mam trochę mieszane uczucia. Mój poprzedni prowadzący to raczej był taki mruk co tam sobie pod nosem coś mówił, tutaj babeczka bardzo miła, wyczerpująco odpowiadała na wszystkie pytania, ale na koniec się mnie pyta czy chcę posłuchać tętna dziecka, bo badać się chyba nie ma potrzeby Miałyście kiedyś tak? No bo kurde chyba głównie po to tam przyszłam, ciśnienie to sobie w domu zmierzę i wyniki też widzę, że mam dobre. W końcu mnie jednak zbadała, bo powiedziałam, ze nalegam, no i wychodzi na to, że szyjkę mam skróconą, ale zamkniętą, wiec coś się już powoli dzieje, ale jeszcze chyba sobie trochę poczekam

Trzymam kciuki za wizytę, wydaje mi się, że diagnoza zdecydowanie przesadzona. Na SR mówili nam, że hipotrofia jest jak dziecko w momencie urodzenia waży mniej niż 2 500, a przecież do porodu spokojnie jeszcze tyle mu przybędzie.

1. Nie, bo mamy tylko 2 pokoje, wiec wydaje mi się to bez sensu. Gdybym mieszkała w dużym domu to pewnie bym się zdecydowała.
2. W ogóle na to nie wpadłam, trzeba będzię coś pomyśleć...

U mnie jak robisz rano to jest tego samego dnia po 18.

Współczuję, witaj w klubie U mnie podobna noc, tylko ja nie wiem czy to co czułam to skurcze przepowiadające, bo położna mi mówiła, że one obejmują cały brzuch i wyraźnie czuć jak taki skurcz narasta i puszcza, a mnie tak raczej pobolewało w różnych miejscach, najbardziej na dole, chwilami pod żebrami i po bokach, więc nie wiem czy to znaczy że mam się już niedługo szykować

Ja mam tylko 2 małe opakowania "1" Pampersy i Dady, najpierw zobaczę, które lepiej się sprawdzają i jct wyślę TŻ, żeby dokupił.
Dziwna lekarka. Tak jak mówisz, sama sobie badania ginekologicznego nie zrobisz, a ona tak Cie zbywa?
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości