![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Fasolka, gratuluję wózka!
Karolajna, ja kupowałam na tych aukcjach: - do wózka: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...FkMzA0ZTUzYw== - do łózeczka: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...c2MTU0YjNlZQ== |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Kto jeszcze nie śpi ??
![]() ![]() ![]()
#93 |
Rozeznanie
|
Ja nie mam elekt. niani, mieszkamy na dwóch pokojach więc po co mi... a jak ktoś chce rzadko korzystać to znajomi stosują patent że jedno z nich ma darmowe rozmowy i dzwoni do drugiego i telefon zostawiają obok dzidzi
![]() Ja dziś słabo spałam przez ból pleców, cukier rano znowu podwyższony... ech stresuje mnie to ![]() Dziś mamy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia - karmienie piersią. I dobrze bo jestem zielona w tym temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Megilla snilas mi sie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny 😊 w końcu dzisiaj kolejna wizyta i tak jak pisałam mam nadzieje, ze nic się na dole nie dzieje 😊 ze mała jeszcze trochę w brzuszku sobie pomieszka.
Karolajna - tak jak piszą dziewczyny przede wszystkim spokój... Tomek odczuwa tez twoje emocje i skup się na nim. A teściowa złote rady niech zostawi dla siebie! A o facetach to ani nie gadam... z moim tez wczoraj się przegadywalam... Ja nie mam niani ani monitoru. Mieszkam w 2 pokojowym mieszkaniu wiec jest to dla mnie zbędne 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#97 |
Zakorzenienie
|
#98 |
Zadomowienie
|
Megilla my kupiliśmy ta, bo była akurat w fajnej cenie:
http://www.argos.co.uk/m/static/Prod...er/4025122.htm Znajomi maja poprzedni model Motoroli tez bardzo sobie chwala już przy drugim maluchu. Bardzo dobra jakość głosu i video i ma opcje dzięki której można "mowić" do malucha. Karolajna wcale Ci się nie dziwie, na łeb można z taka teściowa dostać ![]() ![]() Fasolka gratuluje zakupu ![]() Ja dziś w pracy tylko do 15, jutro wolne i zostały mi już tylko 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ale mam beznadziejną noc za sobą ... chyba pierwszą tak złą odkąd jestem w ciąży. Obudziłam się o 2, a raczej obudziła mnie kurcząca się macica. Mąż przyniósł mi no-spę i tak leżałam i leżałam, patrzę po chwili na telefon a tam 4 ... :O Poszłam zjeść bułkę z dżemem, bo Mała chyba była głodna
![]() No, także dzień dobry ![]() Co do niani - u mnie podobnie, my nie kupujemy bo łóżeczko mamy u siebie w sypialni, a mieszkanie jest małe. Co innego jak ktoś mieszka w domu, a pokoik w którym śpi maleństwo jest np na innym piętrze - wtedy taka niania musi być przydatna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Mi strasznie dzisiaj muli...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#101 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niani ani monitora oddechu nie mam byłam w lidlu na polowaniu za spodniami dla starszaka. teraz zjadłam śniadanie i trzeba trochę poleżeć, ale spać się nie kładę jak wczoraj bo zasnąć do 1 nie mogłam ![]()
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj miałam spięcie z teściową o pampersy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Jak ja bym chciała już.... To oczekiwanie mnie zameczy. Dziewczyny doradzcie,bo mam dylemat gdzie rodzić. w szpitalu,gdzie mój gin jest ordynatorem nie dają zzo,jest tylko tens.sale na polozniczym bez łazienek,łazienki zbiorowe na korytarzu,wc jeszcze gdzie indziej.nie ma wanny.niby oddział po remoncie,ale jakoś wszystko beznadziejnie pomyślne. Drugi szpital jest dość daleko,jechaliśmy ok.45 min.Sale kameralne z łazienkami,porodowki tylko jednoosobowe,dają zzo,jest wanna,można rodzić w wodzie. Minus taki,że nie znam tam lekarzy,a z drugiej strony nie mam gwarancji,że będę rodzić na dyżurze swojego gina. I bądź tu człowieku mądry... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#104 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w ten słoneczny ale chłodniejszy dzień
![]() ja się nawet wyspałam dzisiaj, mam dobrą energię i zaraz idę na spacer ![]() ![]() ![]() Karolajna, mega współczuję sytuacji :/ najgorzej, że juz prawie jestesście na swoim a teściowa nadal Wam się wpieprza i mówi jak żyć. Musisz być silna, nie denerwuj się, bo to i dla Ciebie i dla maleństwa niedobre... A TŻtowi należy się porządne manto za to, że jest maminsynkiem i nie staje po stronie swojej ukochanej! Ustaw go tam ![]() ![]() Zaczęłam od nowa przeglądać wyprawkę i wydaje mi się, że mam wszystkiego za mało jednak. Ile paczek pieluch macie na start? Jedynki czy dwojki? Jednej firmy się trzymacie, czy kupilyscie różne? Ja "1" kupiłam tylko małe opak. pampersów do szpitala, a poza tym mam dwie paczki "2" - babydream i dada.Jak to wygląda u Was?
#105 |
Zakorzenienie
|
Wontrubka ja mam 2 opakowania 1 i jedne 2. Spokojnie będziesz dokupować na bieżąco. Ja mam z lidla ale będę dady głównie kupować
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Wontrubka ja mam 2 opakowania pampersow newbornow i jedno opakowanie Dady 1. Mysle ze skoro sa do 5kg to na początek beda ok
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Konwalia ta twoja teściowka to jakaś rabnieta kobieta jest.... kuzwa od 5 kg ???? Mój starszy miał tyle jak miał ponad 3 miesiące .... I wtedy w 2 śmiał a nie 3 .....
Martivzka ja mam 8 paczek małych 1 i ok. 20 paczek 2 pampers ale mój zapas w norwegii robi bo tam się opłaca ![]() I kupuje dalej ![]() ![]() ![]()
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Marrticzka ja również stawialabym na wariant 2 ... tak naprawdę lekarza przy porodzie nie ma .... przyłazi na koniec razem z neonatologiem i tyle z niego jest... położna za to jak się trafi złota kobieta to super. ..
![]() ![]() ![]()
#111 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny współczuję starć z teściówkami
![]() Co do pieluszek, to ja mam na razie tylko jedno małe opakowanie Dada 1 i 1 opakowanie 88 sztuk Pampers Premium Care (te są ciut mniejsze niż Dady). Do szpitala biorę dosłownie kilka sztuk, bo mój szpital zapewnia pieluszki. Mam zamiar kupować na bieżąco. Marrticzka - ja radziłabym Ci ten szpital gdzie masz zapewnione zzo i komfortowe pokoje z łazienkami. Jest małe prawdopodobieństwo, że trafisz z porodem akurat na dyżur swojego gina, a zresztą przy porodzie to i tak nie będzie lekarza tylko położna. Ja dzisiaj też zaliczam fryzjera, bo już patrzeć na siebie nie mogę ![]() Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny ![]()
![]() |
#112 | |||||
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Ja jakiś ciężki dzień wczoraj miałam. Pobolewa mnie brzuch jak na okres i tak jakoś kłuje i ciągnie na dole. Wiem, że część z was miała już podobne bóle wcześniej, więc to pewnie jeszcze nic nie znaczy, ale u mnie pierwszy raz się coś takiego pojawiło i to dość mocno czuje od wczoraj, pół nocy nie spałam i nie przechodzi... A co do wczorajszej wizyty to tak jak Wam już pisałam byłam u nowej lekarki i mam trochę mieszane uczucia. Mój poprzedni prowadzący to raczej był taki mruk co tam sobie pod nosem coś mówił, tutaj babeczka bardzo miła, wyczerpująco odpowiadała na wszystkie pytania, ale na koniec się mnie pyta czy chcę posłuchać tętna dziecka, bo badać się chyba nie ma potrzeby ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
2. W ogóle na to nie wpadłam, trzeba będzię coś pomyśleć... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Ale bez sensu, tapatalk mi dopiero teraz pokazał posty z wczoraj...
Współczuję tesciowych, moja na szczęście mieszka w innym mieście ale za to nie będzie komu dziecka podrzucać... coś za coś. Ja na wyniki toxo czekam 1 dzień. Ja kupiłam 1 małe opakowanie pampers do szpitala, 1 małe toujours i planuje jeszcze kupić jedno małe dady i zobaczyć które się najlepiej sprawdzaja. Kupiłam jednak jakis dwupak miękkich stanikow fo karmienia z h&m, pasują tak se ale się zeschizowałam że nic nie będę miała. Potem trafiłam w innym sklepie na wygodny stanik z fiszbinami marki anita, ale kosztował 189 zł i wyglądał paściato... za taką kasę to ja chce coś ladnego! Jadę dziś do jeszcze jednego sklepu gdzie ponoć jest Alles. Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Wy też macie problemy z forum dzisiaj? Dwa razy mi się wstawiło
Edytowane przez EveryGirl Czas edycji: 2016-09-15 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Mnie też wywala z forum ... I nie pokazuje nowych postów ... musze wchodzić i sprawdzać bo tapatalk mi powiadomień mię pokazuje...
Na kompie tez tak macie ? ![]() ![]()
#116 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa...
![]() Ja miałam wynik tego samego dnia wraz z innymi wynikami typu morfo, mocz itp. Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-15 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku
![]() Gosia współczuję tych ciągłych fałszywych alarmów ![]() Mam kupiony monitor oddechu - spokojny sen jest wart tej ceny. Córka nie miała niedowagi, nie była wcześniakiem, nie miała żadnych poważnych schorzeń ani nic podobnego - jedyne od 4/5 tyg życia miała refluks i ulewała. Podczas rocznego użytkowania ( od 2 tyg zycia do 12 msc) włączył sie alarm dwa razy. Nie wiem czy gdybyśmy go nie mieli wzięłaby oddech sama czy nie i wole o tym nie myśleć. Dlatego jak dowiedziałam się o ciązy to zakup monitora był większym priorytetem niż wózek czy fotelik : ![]() ![]() . Pampersów mam 2 opakowania "1" po 22 szt, 2 opakowania "2" po chyba 80 szt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Stokrotka farbuje, kusi mnie zrobić więcej blond refleksów niż zazwyczaj, muszę się poczuć lepiej, bo w lustrze coraz straszniejsze obrazki
![]() ![]() Co do pampersow to ja mam narazie 2 małe paczki Pampersów Newborn i dwie małe Newborn z Aldiego, chce je najpierw porównać, a potem zdecyduje, które będziemy kupować. Fajnie by było gdyby te z Aldiego się spr, bo są ponad dwa razy tańsze niż Pampersy. Co to forum to ja na aplikacji widziałam tylko swój wczorajszy post i nie mogłam nic odświeżyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby pierdoły, ale takie drobiazgi jak wspólna łazienka na korytarzu, czy brak możliwości poproszenia o zzo naprawdę są momentami kluczowe. Nie wiemy jak zareagujemy na ból, możemy zakładać przed porodem, że znieczulenie będzie zbędne, ale co jeżeli trochę się przeliczymy? Wtedy taka możliwość jest naprawdę na wagę złota ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi dzisiaj śniło się, że miałam darmowe obiady w super drogiej restauracji. I że piłam drinki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja z kolei chciałam iść do super nowoczesnego szpitala, ale zmieniłam zdanie i bdę chyba rodzić w starszym z łazienkami na korytarzach. W tym nowym jest takie obłożenie, że opieka jest na pół gwizdka, a w starym mogą poświęcić pacjentce więcej czasu. Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.