![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ile miesięcznie kosztuje Was dziecko?
Im starsze dziecko tym więcej ma swoich pomysłów na ubrania. Moja chce wkładać bluzki tylko ze zwierzątkami lub zielone.
Jak się zmieścić z pieluszkami i ubrankami w 100 zł? Mnie dwie paczki pampersów prawie tyle kosztowały.
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Legginsy po przedszkolnych zabawach często poprzecierane na kolanach, bluzki poplamione farbkami itd. Wystarczy porównać sobie jak rosną ceny butów, ten sam model czy firma w rozmiarze 20 a 28 . Mnie przedszkolak kosztuje dużo więcej niż niemowlę. Dochodzą koszty przedszkola, wyprawki przedszkolnej, ubrania niszczą się a są droższe niż dla maluchów. Dziecko ma już swoje zainteresowania, samo wybiera zabawki, książki, które je interesują. Pieluszki i ubranka 100 zł? Nierealne. Tyle nie wystarczy nawet na pieluszki. 6 pieluch na dobę, dla noworodka czy niemowlaka też wydaje mi się niedorzeczne. A gdzie kremy do pupy, chusteczki itd? Edytowane przez boska latynoska Czas edycji: 2016-10-10 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie legginsy które Młoda miała na poprzednią zimę mają dziury, chociaż jeszcze by się w nie zmieściła. Buty to na rok kilka par - dwie pary sandałów, kalosze, trampki, adidasy, kapcie do p-la, zimowe, zazwyczaj baleriny jeszcze ![]() Mając kilkumiesięczne dziecko największe koszty to były pieluchy ( ok 10 dziennie ![]() 100 zł na ubranka to mogłam 8-10 sztuk ciuszków w sh dla dziecka kupić i to letnich ![]() Ile kosztuje mnie miesięcznie dziecko? nie wiem bo tego nie liczę i nawet nie chcę wiedzieć ![]() A, zapomniałabym - starsze dziecko to też nie tylko zabawki, książki, to kino, wypad do wesołego miasteczka, atrakcje w wakacje, fikoland ... na szczęście do pewnego wieku i w niektóre dni sporo jest też darmowych atrakcji. Kiedyś spotkałam sie z wyliczeniem że na dziewczynkę wydaj się więcej i zgodzę się z tym.
Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2016-10-10 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie na syna wydaje więcej niż na córkę, ale on starszy więc może dlatego. Z tym ze ja córki nie stylizuję, nie mam problemu żeby chodziła w butach czy ciuchach (przynajmniej niektórych) po bracie. legginsy jak najbardziej jej kupuję, ale już kurtki, kombinezony ma po bracie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
A to u mnie odwrotnie, córka nosiła sporo uniseksów i jak syn był mały spokojnie zakładał po niej ciuszki
![]() Myślę że to może chodzić o ilość butów chociażby, a w przyszłości dziewczynki będą potrzebować chociażby artykułów hig. zbędnych chłopcom ![]() ![]()
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Buty - kupuję nowe. I nie zawsze sprawdza się, że ciuchy po starszym dziecku - moja starsza drobnica, młodsza konkrecik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66231291]Ja też nie stylizuję
![]() Buty - kupuję nowe. I nie zawsze sprawdza się, że ciuchy po starszym dziecku - moja starsza drobnica, młodsza konkrecik ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Cytat:
![]() Napisałam, ze mam 4 miesięczne dziecko i wydaję ok. 120 zł. na pieluchy teraz. CO w tym dziwnego? Skoro Twoje dziecko zużywało więcej pieluch, to więcej wydawałaś, proste. Napiszę teraz prawdę objawioną: różne dzieci różnie wydalają. Liczyłam średnią 7 pieluch na dzień - wystarczy, że Twoje dziecko zużywa 2 więcej i masz swoje 150 zł. Naprawdę, i 6 i 12 pieluch mieści się w normie, ale fajnie, że Wy wiecie lepiej, ile wydala moje dziecko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Winter is coming
|
Ja mam dziecko prawie 6miesieczne i na razie koszty są minimalne. Ubranka tanie, pieluchy kupuje zawsze na promo no i nie idzie już tyle co na początku, kosmetyki to groszowe sprawy bo starczaja na długo. Zdaję sobie jednak sprawę z tego że im większe dziecko tym droższe.
W temacie pieluch to wydaję ok 80 zl miesięcznie. Na początku było to ponad 100 zł. Ale przerzucilam się na toujours i dady, a te są dużo tańsze i często dodatkowo w promocji. Natomiast na samą wyprawkę i lekarza w ciąży wysłałam sporo, ok 6 tyś. Lekarz prywatnie, wózek, łóżeczko nowe plus mały remont pokoju dziecięcego.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-10-11 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Bloger
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Mmm nawet nie wiem dokładnie ale wiem ze sporo.
Ciuchy-kupuje w reserved H&M i smyku,wszystko nowe ,niestety nie mam żyłki chęci i czasu do wyszukiwania używanych perełek a pewnie szkoda. Ostatnie zakupy Kurtka smyk-160 zł Buty Hm -130 zł Czapka smyk 40 zl Rękawiczki hm 25 zł Spodnie dresowe reserved plus koszulka 50 zł .i to wydałam na jeden raz.ostanio jeszcze jej dokupiłam inne rzeczy ,odkąd skończyła 3 lata (niedawno),na jej garderobę wydaje sporo. Pieluchy i mleko odpadły mi jakis rok temu wiec sie cieszę ![]() Jedzenie-na tym nie oszczędzam ,soki jednodniowe ,tran molers,dobrej jakości ryby i wędliny ,chleb ,kasze ,owoce. Zdecydowanie za dużo idzie na pierdoły -jajka kinder (potrafi dostać 3 dziennie),zabawki,balonik i,happy meal ect.staram sie z tym walczyć ,z mizernym efektem Swoje kosztują tez zajęcia dodatkowe -taniec,plastyka ,matematyka ect.do przedszkola nie chodzi jeszcze ,mam chęć i możliwość byc z nią ,nie wiem tez czy nie zacznie od razu edukacji w Hiszpanii ,ale tak czy inaczej zbieram juz na prywatna szkole ![]() aha-opłacamy tez prywatny abonament medyczny w luxmedzie wiec co miesiąc trzeba i na to.
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Wole nie liczyc ile miesiecznie kosztuja nas dzieci, bo musialabym wpasc w depresje
![]()
![]() |
#105 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście, jeśli tylko kogoś stać to w ogóle nie ma dyskusji, idzie się do sklepu i bierze, co się podoba. Ale akurat piszesz o kwotach dość wysokich, mam wrażenie - kurtkę ze smyka kupiłam za 50zł (kupiłam na wyprzedaży 2 rozmiary większą, bo kupowałam w lutym na następną zimę ![]() Czapka 40zł - hehehe. Do tego szalik i prawie 100zł na takie pierdoły? nie ma opcji. Rękawiczki za 25zł - identycznej jakości (wiem, bo sprawdziłam) kupuję w zwykłym sklepie po 5-7zł, jednobarwne, bo mi pasują do wzorzystych kurtek. 3 kinderniespodzianki dziennie??? ![]() ![]() matematyka dodatkowa dla dziecka niechodzącego nawet do przedszkola? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
wańka wstańka
|
Czasami wystarczy robić zakupy online by oszczędzić.
Nie trzeba przy tym wielkich kombinacji.
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
To też. Choćby właśnie Smyk - online ceny o niebo lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
wyprawka kosztowala nas okolo 4k zl (1k euro) i olbrzymia czesc rzeczy zostala kupiona uzywana
w tej chwili po miesiacu pieluchy (Pampersy Sensitive, a wiec najdrozsze) kosztowaly nas 42 euro za 252 szt + 10 euro za wate (chusteczki sie nie sprawdzily) jedzenie na razie to cyc, ale w przyszlosci nie bede przeciez zywic go mortadela... ubranka jeszcze jakis czas beda uzywane w wiekszosci (nie mam z tym problemu, zwlaszcza ze bedzie froterowal podlogi ![]() natomiast rzez finansowa sie zacznie jak pojdzie do zlobka bo to koszt okolo 800-900 euro miesiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66359246]Ależ nie trzeba jakoś extra czasu, by kupić taniej.
Oczywiście, jeśli tylko kogoś stać to w ogóle nie ma dyskusji, idzie się do sklepu i bierze, co się podoba. Ale akurat piszesz o kwotach dość wysokich, mam wrażenie - kurtkę ze smyka kupiłam za 50zł (kupiłam na wyprzedaży 2 rozmiary większą, bo kupowałam w lutym na następną zimę ![]() Czapka 40zł - hehehe. Do tego szalik i prawie 100zł na takie pierdoły? nie ma opcji. Rękawiczki za 25zł - identycznej jakości (wiem, bo sprawdziłam) kupuję w zwykłym sklepie po 5-7zł, jednobarwne, bo mi pasują do wzorzystych kurtek. 3 kinderniespodzianki dziennie??? ![]() ![]() matematyka dodatkowa dla dziecka niechodzącego nawet do przedszkola? ![]() Zacznę od końca Tak ,panie dzieju ,cuda cudeńka ![]() ![]() A zeby dopełnić obrazu nawiedzonej mamuśki ,powiem ze corka jest w agencjach modelek ,brała udział w reklamie tv lidla i ma zaproszenie z elite kids models w nowym Jorku.czuje sie naprawde jak psychopatka ![]() Ciuchy-nie kupuje na wyprzedażach tylko z nowych kolekcji.tak,kurtka ze smyka 160 zł,kozaki wodoszczelne hm 130 ect.po prostu podoba mi sie wzornictwo i bez urazy ale widac różnice pomiedzy ciuszkami z lidla a tymi z reserved chociażby. No i nie kupie swojej 3 latce dwa razy większej kurtki ![]() Zeby było jasne nie oceniam nikogo na tej podstawie ,wychodzę z założenia ze kazdy ubiera i wychowuje dziecko po swojemu. Czasem ustrzelam fajne rzeczy na wyprzedaży ,owszem ,jak mam czas połazić ,ewentualnie hm online . Jak była całkiem malutka kupowałam jej totalnie niemarkowe śpiochy i bodziaki bo i tak były całe upaprane w tempie ekspresowym. Co do jajek-no masakra ,ale co zrobic .umyka mi to bo to tylko 4 zł ,a potem łapie sie za głowę jak przypomnę sobie ze to któreś z kolei.ale moja mała jest rozpieszczana przez wszystkich dookoła wiec ![]() Oczywiscie staram sie z tym walczyć i byc stanowcza,nie lubię wyrzucania kasy na bzdury nawet jesli mnie stać.problem tylko w tym ze zawsze potrafi mnie zmiękczyć swoja słodka minka. ![]()
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Zmiekczanie minka to jedno, ale kilka jajek niespodzianek dziennie nie jest zdrowe dla żadnego dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=ajah;66359931]Czasami wystarczy robić zakupy online by oszczędzić.
Nie trzeba przy tym wielkich kombinacji.[/QUO No żadna Ameryka w zasadzie.kupuje w H&M online chociażby ,czasem uda sie ustrzelić cos fajnego ale ciuchy na wyprzedaży nie powalają ,albo cena jest minimalnie niższa od regularnej ,albo nie ma rozmiaru albo moge kupić sandały w środku zimy ![]() O ile w przypadku dorosłego moze to zdać egzamin to jesli chodzi o dziecko ,niekoniecznie.zreszta moja wypowiedz tyczyła sie raczej ciuchów używanych,tutaj zeby znaleźć perełkę a nie spraną szmatę potrzeba troche wiecej czasu i umiejętności. Jesli chodzi o smyk online -sorry nie zauważyłam tam mega przecen ,a przysyłają mi newsletter ciagle.chyba ze naprawde miałabym kupić cos dwa numery większe ,co zanim corka urośnie by to ubrać,bedzie totalnie passe. ![]()
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=karolinamarteczka;6 6362966]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Ja piernicze ale sie rzuciły tłumnie,teraz bedą mnie rozliczać z każdego zdania.. ![]()
![]() |
![]() |
#115 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Co do jajaec- to wystarczy nie kupować ![]() albo kupić trzypak raz na dwa tygodnie i tyle. Nawet jak chcesz kupować z aktualnej kolekcji (bo modnie), to możesz kupić taniej online. ![]() Dla mnie to czy to jest aktualna kolekcja czy nie, nie ma większego znaczenia: jeśli jakość jest dobra, dziecku się podoba itd. Nie wiem czy coś będzie passee. Taki płaszczyk mac raczej nie będzie passe ![]() ![]() A dla mojego dziecka np. liczy się to, że na ubraniu są króliki np.
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2016-10-13 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=boska latynoska;66363011]Następna XDDD wiedziałam ze włożę kij w mrowisko ale zeby az tak..
Ktos tu pisał o legginsach czy Polska trudna języka? Mowie ze nie kupie kurtki z wyprzedaży ktora nie różni sie znacznie cena od normalnej a za chwile bedzie miała niemodne wzornictwo.wez ubieraj dziecko w Sh ,czy ja ci bronię......... ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- [QUOTE=boska latynoska;66362756][QUOTE=karolinamarteczka;6 6362591] Ja tam nie widzę tej różnicy ![]() But of course A maluch to taki mini cooper.LOL. Owszem różnią sie.stylem i wzornictwem.mam koszulkę corki obok,organic cotton.nie widze poliestrow.XD oczywiscie nie twierdze ze to victoria Beckham Xd ale bez przesady ..
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=karolinamarteczka;6 6363166] Cytat:
A swoją drogą niemodne wzornictwo w odzieży dziecięcej - zabawne stwierdzenie, trochę powiało fashion victim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do zniżek-jestem w klubie HM ,zbieram punkty ,kupuje online i cudów dalej nie widze XD Nie wiem czemu musi to budzić od razu taka agresje werbalna i dziwne czepialstwo ,ze kogoś stać na kupowanie z nowych kolekcji i ma na to ochotę.tzn rozumiem ze poprawnie politycznie jest byc mistrzynią wyprzedaży i robienia cos z niczego oraz miec ogolnie wywalone na "trędy "i modę ,ale bitch plz ..takie to typowo polaczkowe,sorry..pisze ogolnie ,nie personalnie do ciebie.
![]() |
![]() |
#119 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Weź ty spać idź. Agesją to ty walisz i ty jesteś mega niemiła. Dziewczyny, włączamy ignora, szkoda nerwów na to coś. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=favianna;66363346]Jeśli nie je to ok, wszystko gra
![]() [QUOTE=karolinamarteczka;6 6363166] Po co tyle nerwów i agresji? A swoją drogą niemodne wzornictwo w odzieży dziecięcej - zabawne stwierdzenie, trochę powiało fashion victim ![]() Hahahah chyba żartujesz.nerwow i agresji? Wystarczył moj jeden post czy dwa zeby panie nerwowo mnie obsiadły ,rozliczając z każdego słówka i wtykając szpileczki i emotikonki pt "ach ten reserved do niczego""ach niezdrowo tyle jajek""ach masakra ". Prosze cię... Swoja droga byc moze jestes zwolenniczka teorii ze dziecko to tylko dziecko,wystarczy mu para kaloszy i kurtka ,ja niestety dbając o rozwój duchowy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.