![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak powstrzymac sie od wyciskania????!!!!!
witam, to mój pierwszy post
![]() na stronkę trafiłam szukając właśnie informacji o problemach skórnych, a na forum dopiero dziś też mam podobny problem... wyciskanie! ale niestety u mnie nie jest to na twarzy. wlasciwie to do tarzy nie mam co się przyczepiać bo rzadko mi się coś pojawia (głównie przed okresem, jak np teraz:/). za ja mam okropne krostki na całych ramionach, takie wągry... i niestety od zawsze to wyciskam, i nie mogę się powstrzymać. ja nie potrzebuję do tego lustra, wytarczy że spojrzę w dół ;( od niedawna też pjawiają mi się takie gulki ropne na nogach (chyba przy mieszkach włosowych) i to też wyciskam... wygląda to koszmarnie!!! przez całe wakacje nie mogłam pokazać nóg... KOSZMAR!! nie chodzę na plażę, na basen... ale ja nie mogę się powstrzymać, nawet nie zdaję sobie sprawy, że to robię, np. oglądając film nagle łapię się, że nie wiem o czym on jest bo od pół godziny masakrowałam nogi ;( miło jest wiedzieć chociaż, że inni też mają podobne problemy!! a przy okazji, nie wiecie czym można rozjaśnić blizny?? |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() @ska a tobie jak idzie kochana? bo z tego co czytam to postanowienie bylo, ale nie zrealizowane, prawda?! ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
AaniaA, ehhhh mi wcale nie idzie
![]() ![]() ale ciesze sie ze TY jestes wytrwala, i powodzenia zycze dalej ![]() ![]() ![]() ![]() powodzenia wam wszystkim w walce!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
a ja miałam 4 ropniaki i już takie duże i postanowiłam je wycisnąć... no a potem zauważyłam kolejne 2 a potem następne... na szczęście mama mnie zawołała czy sie czasami nie wyciskam... tak więc po 7 opanowałam się... i moja skóra nie została zmasakrowana... Myślę, że to też jest dobry pomysł poprosić kogoś bliskiego, aby nas pilnował... oj mnie pilnuje z 5 osób...i jakoś mi idzie... no nie licząc dzisiejszej wpadki...eh...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
ja też miałam kiedyś to samo... nałogowiec-wyciskacz :/
teraz podchodze do tego tak : wizyta w łazience ( przy lustrze ) ograniczana jest do minimum ![]() pozwalam sobie od czasu do czasu na małe wyciskanko... ale tylko w częściach twarzy które są mniej delikatne. nie przygladam się zbytnio ... bo jak zaczne ... ygh to normalnie nie da sie powstrzymac.. wiec staram sie nie przygladac... ![]() nie maluje sie ... tzn nie uzywam fluidow i pudrow na codzien ... a co za tym idzie kazde wyciskanko byloby widoczne ... za kazdym razem jak juz to robie czuje sie winna no nałóg ... od wszystkiego mozna sie uzaleznic ![]() ale da sie go ograniczyc... |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
acha i mialam jeszcze tak, ze jak zaczelam cos wyciskac... to do skutku ...
to mialo najbardziej oplakane skutki ;( ... bo nie wszystko chcialo wychodzic... |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co zauwazylam - jak nie grzebie to widze, ze broda sie polepszyla, ale nie grzebie tez na czole i tam nie widze zadnej poprawy. caly czas wylaza mi te paskudztwa, od ktorych dostaje juz na glowe. dzis ide do swojego lekarza. minal miesiac jak zaczelam do niego chodzic (a przeciez to nie jest moj pierwszy lekarz). zobaczymy co mi powie. mam zrobione hormony i wtedy moze cos sie wyjasni. babeczki ide korekotwac te swinstwa. pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak czasem zdarza sie ze dopadnie mnie mania a wtedy... szkoda gadac. Dobrze, ze mam inne zajecia, któe pozwalaja mi nie myslec o tym, co znajduje sie na mojej twarzy ![]()
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
![]()
Też tak mam, tyle że ja je wydrapuję(czyli jeszcze gożej)...
Pomocyyyyy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po drugie- ale gdzie chcesz te blizny rozjasnic? na nogach? na twarzy? jak na nogach to zel contractubex lub tanszy cepan. a na twarzy takie potradzikowe rozjasni acne-derm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mówię tu oczywiście o takich większych pryszczach,co mają z 3 mm średnicy. Mniejsze mi nie przeszkadzają tak bardzo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Porażka... Wycisnęłam sobie takiego wielkiego wągra na nosie... Na szczęście nie ma po tym śladu, ale sam fakt... Należy mi sie lanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
te blizny to mam na nogach po nieszczęsnym wysiskaniu wszystkiego co się tylko nadaje, cepan już stosowałam, ale tylko jedną tubkę i bardzo nieregularnie, ale jeszcze spróbuję, bo fajnie zmiękcza skórę i włoski jakby mniej wrastają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
nie chce juz zakladac nowego watku, dlatego napisze tutaj, moze mi pomozecie
![]() nie wiem co sie stalo, ale mam wypalona brode, tzn nie wiem dokladnie jak to opisac, ale zrobila sie taka twarda, jak skorupa jakas, na dodatek swedzi i piecze, piekla nawet jak posmarowalam a-derma! teraz wyglada tak jakby byla poparzona,tzn jest taki placek ciemniejszy, a skora taka dziwna, naparwde nie wiem jak to opisac. I chyba moja glupota do tego doprowadzila, bo raz posmarowalam pare miejsc brevoxylem, a potem zapominalam o tym i z przywyczajenia polozylam acne derm.Wtedy juz zaczelo tak strasznie piec, wiec to zmylam.No w kazdym razie, od wtedy zaczely sie dziac z ta broda dziwne rzeczy, wlasnie swedzenie i pieczenie, a teraz ta skorupa jeszcze ![]() smarowalam juz wszystkim i nadal smaruje: aderma owsiana, alantanem,sudocremem, psikam panthenolem, aha i jeszcze probowalam nawilzyc physiogelem,ale nie wiem co jeszcze moge zrobic.Chce sie tego szybko pozbyc!!! POMOZCIE ![]()
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tez przydaloby sie lansko, bo ruszylam, ale takie paskudne kropki, ktore nadalwaly sie do tego, bo jak tu chodzic z takimi bialymi cudakami - ohyda!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
dolaczam do grona nalogowych wyciskaczek
![]() ![]() ![]() ![]()
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny
![]() AaniaA , no wlasnie mam przesuszona na maxa skore, chyba dlatego ze nigdy z broda nic nie robilam, bo nie mialam problemu, dopiero od niedawna ![]() a myslalam, ze smarujac tym sudocremem pomagam skorze, podobno w takich stanach ten krem nawet dla dzieci jest polecany przy odparzeniach. Ale moze sprobuje odstawic wszystko i tylko nawilzyc, mam physiogel, moze sprosta temu. miee,nie wyciskalam tego, nie ruszalam w ogole, oprocz tych 2 masci. Jest wypukle troche i czerwono-brazowe bym powiedziala(ale nie po wyciskaniu!) musze sie dowiedziec o ten borasol. dzieki jeszcze raz, kochane jestescie ![]()
#113 |
Raczkowanie
|
aha wlasnie, i teraz z broda mam przerabane, bo nie chcialam juz wyciskac(o ironio losu
![]() ![]()
#114 |
Zakorzenienie
|
ja sie ostanio nawyciskałam i poraniłam sobie całą skorę na brodzie
![]() ![]() dermatolog wypowiedział wojnę moim zaskórnikom zamkniętym i przepisał mi Isotrex, Klindacin T i Zorac zobaczymy jak to będzie postaram sie nie wyciskać ![]() miejmy nadzieje że przy tych lekach nie ma pogorszenia cery na początku stosowania ![]() już mam dosyc tych syfów ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
@ska uwazaj z tym borasolem. wiem, jak moj synio mial jakies tam stany zapalne to lekarz kazal przemywac borasolem i po nim bylo jeszcze gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany czy te syfy w koncu sobie od nas pojda!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
![]()
Jak tam Dziewczyny Wam idzie? U mnie ok...łykam Skrzypovitę to nie wyskakują, a jak już coś to zasuszam Beznacne i jest ok
![]() Ostatnio nie muszę się już masakrować...bo nie bardzo mam co ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie nie mogę powstrzymac i znów wczoraj narobiłąm sobie bałaganu, nie potrafie przejśc obok lustra
![]() a myślałam że tylko ja tak mam z wyciskaniem ![]() Brevoxyl u mnie sie nie sprawdzał i teraz mnie wysypało po tych nowych maściach i znów będe wyciskać ![]() ja nie umiem przestać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.