Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-14, 10:28   #91
qrczak
Wtajemniczenie

GG do qrczak
Dot.: Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez _totally_ Pokaż wiadomość
Tak, to ten film Dziękuję
qrczak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 21:39   #92
paulinka3110
Wtajemniczenie

A ja szukam filmu o motywie mafijno-policyjno-miłosnym...

On może być policjantem, a ona żoną/córką mafiosa itp. zakochują się w sobie itp. Może być mocno dla dorosłych

Coś z nowszych produkcji, tak od roku 1998...

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 23:49   #93
Sniezynka21
Zakorzenienie

Dot.: Jaki to film?Pomozcie!

Cytat:
Napisane przez Bridget Pokaż wiadomość
Śnieżynka. Mam!!!!!!! Moja przyjaciółka pamiętała film i tytuł

"Po obietnicy" lub "Zgodnie z obietnicą" bo różne tytuły na wideo były

http://www.filmweb.pl/Po+obietnicy,1...Film,id=178850

Pozdrawiam
Wiem, ze czytasz, więc pewnie się ucieszysz
Bridget nie wiem,jak Ci dziekowac Jestes kochaniutka, z calego serca dziekuje Nareszcie moge podziekowac

Ps. Bardzo ciezko ten film dostac, ale poradze sobie

DZIEKUJE KOCHANIUTKA
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 20:02   #94
Śnieżka
Zakorzenienie

Question tytuł filmu

Szukam tytulu filmu co wczoraj zaczal sie chyba przed 22 na tvp1 tam byla taka dziewczyna pracowala w agencji reklamowej,miala duzo kasy itd.wiecie jaki tytuł?plis to wazne
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 20:06   #95
Afra86
Zakorzenienie

Dot.: tytuł filmu

chyba

Wyznania nałogowej karierowiczki

wg programu telewizyjnego
Stary 2008-01-21, 20:09   #96
Juncia
Zakorzenienie

Napewno
Juncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 20:10   #97
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Łączę

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
wg programu telewizyjnego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-29, 20:11   #98
malwinac
Zadomowienie

Question Tytuł filmu - pomocy!

Witam wszystkie Wizażanki
Mam pewien problem,oglądałam kiedyś bardzo wzruszający i ciekawy film.
Opowiadał o dwóch przyjaciółkach , które poznały handlarza narkotyków (a ten podrzucił im narkotyki ) i trafiły do więzienia. Bardzo surowego. Jedna z nich poszła do jakiegoś prezydenta czy cesarza aby ten (chyba) przedłużył jej karę ale by jej przyjaciółka mogła wyjść z więzienia.
Wiem że powstał mały bałagan w moim tłumaczeniu ale film ten oglądałam chyba 7 lat temu. I niestety nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Może któraś z Was mi pomoże?
Pozdrawiam

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 20:46   #99
Uneedmemorethanineedu
Raczkowanie

Dot.: Tytuł filmu - pomocy!

w matni?

http://www.filmweb.pl/W+matni,1999,o...iptions,id=874
Uneedmemorethanineedu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 20:48   #100
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Uneedmemorethanineedu Pokaż wiadomość
Tak . Dziękuje bardzo

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 20:50   #101
Uneedmemorethanineedu
Raczkowanie

ależ proszę
Uneedmemorethanineedu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 22:26   #102
venus in furs
Rozeznanie

Szukam tytułu filmu

Hej, potrzebuję pomocy. Kilka lat temu-na pewno więcej niż 5-oglądałam w telewizji francuski film. Opowiada on o kobiecie w średnim wieku (blondynka w typie Geny Rowlands) która wdaje sie w romans z przyjacielem syna, młodym rosyjskim artystą-bodajże malarzem(brunet, jasna cera, delikatny zarost). Ukrywają swoje uczucie i coś tam złego z tego wynika, nie pamiętam już co. Czy któraś z Was zna ten film i pamięta jego tytuł?

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 11:04   #103
venus in furs
Rozeznanie

hop!

Moje włosowe patenty:
Stary 2008-04-06, 11:34   #104
paulina1986f
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lapus Pokaż wiadomość
No to teraz ja, tylko mam bardzo mało informacji, ten film leciał dobre kilka lat temu na HBO, nawet jakieś 6,7 więc nie wiem czy któraś z was będzie wiedziała o który mi chodzi, no ale do rzeczy. Pamiętam że był to jakiś thriller, coś w rodzaju filmu "z dreszczykiem", była jakaś grupa ludzi chyba, wydaje mi się że młodych, oni trafili do jakiegoś zamku czy też jakiegoś miasteczka, pamiętam że był jakiś hmm stary facet, który był ich głównym dręczycielem, nie pamiętam co im tam robił, ale jakoś utkwiło mi w pamięci właśnie to że był to jakiś stary facet.. i jeszcze pamiętam że dwójce chyba udało się uciec, bo reszcie coś się stało, pozabijał ich czy coś... i tylko oni ocaleli.

Wydaje mi się, że chodzi ci o film "Nawiedzony dom" (House on Haunted Hill). Kiedyś go oglądałam i coś mi tak świta w pamięci, że to może być tenSpróbuj
paulina1986f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 08:46   #105
hijakarka
Przyczajenie

Witam, film ten oglądałam baaardzo dawno temu. Była to historia dziewczyny i chłopaka. On przyjechał do jej miasteczka na motorze z grupką przyjaciół. Pamiętam że miał włosy ścięte na grzybka a te krótsze miał wyrzeźbione w szachownice lub coś podobnego. I chyba(???) niebieską kurtkę.
Ona była córką burmistrza/pastora?(czyli panna z dobrego domu) Wiem że w miasteczku był zakaz urządzania imprez bo kiedyś na imprezie zginęła jej siostra(brat?) o ile dobrze pamiętam. Oczywiście ten chłopak organizuje imprezę i zakochuje się w dziewczynie, ale mają małe przejścia z jej rodziną.
Pamiętam że bardzo podobała mi się muzyka z tego filmu.Może ktoś pamięta tytuł?
hijakarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 21:26   #106
baletki
Raczkowanie

Tylko Wy mi mozecie pomóc Ostatnio ogladałam kawałek filmu, leciał na tvp chyba w tamtym tygodniu. Historia grzecznej dziewczny, z dobrego domu, poznaje chłopaka, typ - niegrzeczny chłopiec, któremu chodzi tylko o seks. Udaje przed nią ze naprawde mu się ona podoba. Było jeszcze ze jej koleżanka zaraziła się kiłą, bo spala z bardzo wieloma chłopakami ze szkoły. Pomożecie ? Jaki to tytuł ?? ;>
baletki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 21:51   #107
venus in furs
Rozeznanie

możliwe, że to "rules of attraction"-grała tam jessica biel i james van der beek, czyli dawson z jeziora marzeń

Moje włosowe patenty:
Stary 2008-05-19, 21:57   #108
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez baletki Pokaż wiadomość
Tylko Wy mi mozecie pomóc Ostatnio ogladałam kawałek filmu, leciał na tvp chyba w tamtym tygodniu. Historia grzecznej dziewczny, z dobrego domu, poznaje chłopaka, typ - niegrzeczny chłopiec, któremu chodzi tylko o seks. Udaje przed nią ze naprawde mu się ona podoba. Było jeszcze ze jej koleżanka zaraziła się kiłą, bo spala z bardzo wieloma chłopakami ze szkoły. Pomożecie ? Jaki to tytuł ?? ;>
może chodzi o "Nastolatki"?
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 22:02   #109
baletki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
może chodzi o "Nastolatki"?
Tak, tak, tak .... dziekuje bardzo !!
baletki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 23:03   #110
caelum
Rozeznanie

Oglądałam ten film w kinie... nie mogę sobie niestety przypomnieć jaki miał tytuł a fabułę też amnezja nieco zakryła. Z tego co pamiętam to mąż traktował bohaterkę przedmiotowo (delikatnie mówiąc), w którymś momencie ona się buntuje i ucieka ale wcześniej mści sie na nim w bardzo przemyślany sposób. Nagrywa na kasetę video jak uprawia sex z sąsiadem a do tego jeszcze wyłuszcza mu wszystkie swoje zarzuty. Tak więc większość filmu opiera sie na tym, ze widzimy męża, który ogląda tą kasetę i poznajemy w ten sposób całą historię. Z tego co mi świta to tytuł chyba brzmi jak jakieś kobiece imię czy coś w tym stylu i dodam jeszcze, że widziałam ten film parę lat temu.

G.G. Márquez
caelum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 21:33   #111
lemka
Zakorzenienie

Wzięło mnie na wspomnienia i przypomniała mi się bajka z dzieciństwa. Ostrzegam, że niewiele już pamiętam...najdokładniej opening bajki, w którym główna bohaterka - chyba rudowłosa tańczy, jest ubrana tak po arabsku(w ogóle ta bajka to było coś w stylu Alladyna czy Szeherezady), dziewczyna tańczy w nocy nad jakimś basenem, świeci księżyc, w oddali jest chyba pałac i słychać taką orientalną(arabską?) muzykę. W openigu jest jeszcze jakiś chłopiec i on się w coś zamienia(lama, pierścień?). Oryginalny język bajki to nie był angielski(może włoski, francuski...nie wiem

Jeju, przeglądałam w internecie filmy animowane, ale jak na złość nie mogę znaleźć tytułu tej bajki.

Może Wam ten opis coś mówi?
Stary 2008-08-22, 22:26   #112
lemka
Zakorzenienie

Nikt nie wie? Dręczy mnie to i dręczy
Stary 2008-08-25, 19:08   #113
ankasz
Zakorzenienie

Kochane, od kilku ładnych lat poszukuję filmu, który kiedys oglądałam w TV, ale za nic w świecie nie przypomne sobie tytułu.

Fabuła jest mniej wiecej taka:
największe państwa swiata rozpoczęły wojnę nuklearną, w wyniku której cała ameryka została zniczszona, a radioaktywne substancje powoli rozpowszechniają sie na cały świat. W czasie tej wojny w oceanie pływał statek podwodny. Ludzkosć zaczyna wymierac, naukowcy obliczają, że dojście substancji radioaktywnych do Australii to tylko kwestia czasu. Statek podwodny wraz z załogą dopływa do australii. Władze australii widzą co sie dzieje, że coraz wiecej ludzi zaczyna umierać w męczarniach w wyniku choroby popromiennej, więc masowo, na ulicach rozdają zastrzyki i tabletki z trucizną. Ludzkość zaczyna wymierac całkowicie. Pokazane są losy załogi tego sdtatku podwodnego. Jeden z marynarzy wraca do rodziy gdzie dzieciom podaje tabletki a sobie i żonie wstrzykuje trucizne i umierają. Wkrótce cały świat wymiera.

Mam nadzieje ze dosć dokłądnie opisałam ten film. On jest bardzo długi, pamiętam że w TV był chyba podzielony na dwie częsci.

Proszę o pomoc

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 20:15   #114
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Kochane, od kilku ładnych lat poszukuję filmu, który kiedys oglądałam w TV, ale za nic w świecie nie przypomne sobie tytułu.

Fabuła jest mniej wiecej taka:
największe państwa swiata rozpoczęły wojnę nuklearną, w wyniku której cała ameryka została zniczszona, a radioaktywne substancje powoli rozpowszechniają sie na cały świat. W czasie tej wojny w oceanie pływał statek podwodny. Ludzkosć zaczyna wymierac, naukowcy obliczają, że dojście substancji radioaktywnych do Australii to tylko kwestia czasu. Statek podwodny wraz z załogą dopływa do australii. Władze australii widzą co sie dzieje, że coraz wiecej ludzi zaczyna umierać w męczarniach w wyniku choroby popromiennej, więc masowo, na ulicach rozdają zastrzyki i tabletki z trucizną. Ludzkość zaczyna wymierac całkowicie. Pokazane są losy załogi tego sdtatku podwodnego. Jeden z marynarzy wraca do rodziy gdzie dzieciom podaje tabletki a sobie i żonie wstrzykuje trucizne i umierają. Wkrótce cały świat wymiera.

Mam nadzieje ze dosć dokłądnie opisałam ten film. On jest bardzo długi, pamiętam że w TV był chyba podzielony na dwie częsci.

Proszę o pomoc
a nie pami.etasz chocby jednego aktora.. byłoby łatwiej znależź...
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 21:39   #115
kilinka
Raczkowanie

Film o australijskim okręcie podwodnym to "Ostatni brzeg", przy czym były chyba dwie wersje : czarno-biała z lat 50. i jakaś niedawna
kilinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 08:59   #116
ankasz
Zakorzenienie

Dziewczyny (i wy, nieliczni wizażanie ) prosze o pomoc. Od dawna próbuje przypomnieć sobie tytuł filmu, który oglądałam kilka lat temu w telewizji. Leciał bardzo późno, zacząl po 23 a skończył po północy. (To tak, jakby ktoś mógł skojarzyc po godzinie nadawania ) W filmie chodziło oto, że była rodzina - rodzice i 5 córek(17,16,15,14,13 lat). Rodzice na nic dziewczynom nie pozwalali, nigdzie wychodzić, na imprezy, dyskoteki, jedynie do szkoly i spowrotem (żeby is nie "zepsuły"). Pewnego dnia najmłodsza z dziewczyn nie wytrzymała tego i podcieła sobie żyły w wannie. Odratowano ją, ale stwierdzono że dziewczynom trzeba dac wiecej luzu. Rodzicie zorganizowali impreze urodzinową któejś z córek, podczas któej najmłodsza powtórzyła probe samobójczą - skoczyła z dachu i nabiła sie na ogrodzenie. Potem rodzine pozwolili iść dziewczynom na bal na zakonczenie szkoły, z którego jedna nie wróciła bo spędziła tę noc na stadionie z jakimś chłopakiem. I rodzice przestają znowu wypuszczać z domu dziewczyny, przez kilma tygodni trwa taka sytuacja, aż w koncu wszystkie tego nie wytrzymują i popełniaja zbiorowe samobójstwo. (z tego co pamiętam to jedna sie powiesiła, jedna wsadziła głowe do piekarnika i odkręciła gaz - reszty nie pamiętam). Wydawało mi sie że tytuł ma cos wspólnego z "Grzechy niewinnosci" ale pod tym hasłem niczego nie znalazłam. Moze ktoś pamieta tytul tego filmu?

Stary 2008-12-09, 09:24   #117
istari
Paul's girl

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Dziewczyny (i wy, nieliczni wizażanie ) prosze o pomoc. Od dawna próbuje przypomnieć sobie tytuł filmu, który oglądałam kilka lat temu w telewizji. Leciał bardzo późno, zacząl po 23 a skończył po północy. (To tak, jakby ktoś mógł skojarzyc po godzinie nadawania ) W filmie chodziło oto, że była rodzina - rodzice i 5 córek(17,16,15,14,13 lat). Rodzice na nic dziewczynom nie pozwalali, nigdzie wychodzić, na imprezy, dyskoteki, jedynie do szkoly i spowrotem (żeby is nie "zepsuły"). Pewnego dnia najmłodsza z dziewczyn nie wytrzymała tego i podcieła sobie żyły w wannie. Odratowano ją, ale stwierdzono że dziewczynom trzeba dac wiecej luzu. Rodzicie zorganizowali impreze urodzinową któejś z córek, podczas któej najmłodsza powtórzyła probe samobójczą - skoczyła z dachu i nabiła sie na ogrodzenie. Potem rodzine pozwolili iść dziewczynom na bal na zakonczenie szkoły, z którego jedna nie wróciła bo spędziła tę noc na stadionie z jakimś chłopakiem. I rodzice przestają znowu wypuszczać z domu dziewczyny, przez kilma tygodni trwa taka sytuacja, aż w koncu wszystkie tego nie wytrzymują i popełniaja zbiorowe samobójstwo. (z tego co pamiętam to jedna sie powiesiła, jedna wsadziła głowe do piekarnika i odkręciła gaz - reszty nie pamiętam). Wydawało mi sie że tytuł ma cos wspólnego z "Grzechy niewinnosci" ale pod tym hasłem niczego nie znalazłam. Moze ktoś pamieta tytul tego filmu?
"Przekleństwa niewinności"?
istari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 16:35   #118
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
"Przekleństwa niewinności"?

Tak! to jest ten film!! dzieki wielkie

Stary 2008-12-09, 16:56   #119
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Szukam tytułu filmu- wydaje mi się, że był to film obyczajowy, być może z cyklu "prawdziwe historie"...

Były 2 siostry, młodsza zakochała się w pewnym chłopaku. Była nim zauroczona, dlatego przeżyła straszny wstrząs kiedy dowiedziała się, że on kocha jej siostrę, która (chyba) jest z nim w ciąży.
Charakterystyczną sceną z tego filmu jest, kiedy ten chłopak jechał sobie traktorem po polu, aż w końcu spadł z niego (zahaczył o drzewo czy coś ) i go pociachało

Nie jestem pewna, ale w tytule był chyba księżyc

Pomóżcie mi, od jakiegoś czasu strasznie mnie to gryzie
Up!

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 21:11   #120
Miviki666
Zadomowienie

Dziewczyny a czy wy mi pomozecie znalezc pewien film?Moja kolezanka opowiadała kiedys że ogladała taki film o takiej dziewczynce co miała pieska.Zawsze jak kładła się spac to glaskala na dobranoc.Pewnej noc uslyszala kapanie z kranu i wtedy poszla go zakrecic.Znowu poglaskala pieska.Poznioej znowu uslyszala kapanie i znowu poszla.W lazience wisial jej powieszony piesek i co sie pozniej okazalo głaskała morderce tego pieska.Brrr aż mnie ciary przeszły.Mam nadzieje ze któras z wizazanek mi pozmoze bo w sumie słyszalam wiele wersji że też samiast tego pieska był powieszony człowiek.Wiec nie wiem dokładnie które jkest prawdziwe, ale mysle ze jak ktoś to oglądał to będzie wiedział o co mi chodzi.Z góry dziekuje.

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości