Znów Poczta Polska ;((( - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-24, 22:02   #91
spray
KWC

Dot.: Znów Poczta Polska ;(((

Cytat:
Napisane przez palomino Pokaż wiadomość

Mam nadzieje ze jak najszybciej wejdą na polski rynek prywatni pocztowcy typu inpost.
Nie ma to jak zdrowa konkurencja, a PP przydałby się porządny kopniak. Precz z monopolem!
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 23:06   #92
cziki
Zakorzenienie

Eh dziewczyny... wracając do mojej wcześniejszej wypowiedzi i odpowiedzi do niej ( nie chce mi się cytować) to bynajmniej nie chodziło mi o to, że to listonosze kradną paczki - ja wiem, że to ci ludzie którzy transportują/dostarczają paczki na poczty.. Mimo wszystko uważam ten strajk za bezsensowny. Oczywiście, że listonosze powinni więcej zarabiać, ale z drugiej strony niskie płace nie są usprawiedliwieniem dla tego, żeby np. nie donosić listów poleconych do mieszkania tylko zostawiać awizo w skrzynkach. Moim zdaniem powinni poobcinać pensje tym paniusiom z okienkach na poczcie i dać to listonoszom żartuje oczywiście ale kojarzą mi się z moją babką z poczty, która jest superniemiła, uważa się za panią świata i obsługuje klientów jak za czasów komuny.
cziki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 09:30   #93
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

A czy tylko pracownicy Poczty Polskiej mają niskie płace? Nauczyciel zaraz po studiach , po 5 latach nauki, zarabia 500-600zł, magazynier w supermarkecie ukłądający towar 700zł; a czy ich praca jest lekka?
Jak w Polsce jest wszyscy wiemy, z jednej strony rozumiem ten strajk , jak widać jest to jedyny spobób, aby coś wywalczyć. Jednakże zdecydowanie źle się do tego zabrali, i obawiam się, że zamiast pozytywnych efektów narobią sobie jeszcze większej kiszki. Wszyscy się oburzają , kiedy słyszą słowo "prywatyzacja firmy", jednak czasem myślę, czy z jednej strony nie byłoby to wyjście, aby ogarnąć ten cały zamęt.
Nie dziwię się, że duże firmy już się odgrażają, że wytoczą PP proces w sądzie tudzież zerwą z nią umowę. W tym przypadku zgadzam się z powiedzeniem "Płacisz - wymagasz" , bo primo - tak mało za ugługi PP się nie płaci, secundo - łachy nam nie robią , konkurencja nie śpi, ponadto weźmy to na chłopski rozum - jak komuś coś zlecasz i płacisz, to chyba normalną rzeczą jest to, że oczekujesz wykonania zadania. Nie wściekałabym się tak bardzo gdyby problem dotyczył jedynie strajku listonoszy - korona mi z głowy nie spadnie, jeśli pofaryguję się na pocztę i odbiorę paczki osobiście , jednak nie mogę pojąć sytuacji, która ma miejsce w Warszawie od kilku dni , mianowicie, że nie można przesyłek odebrać nawet na poczcie, Panie w okienku albo mnie zbywają, albo odsyłają do innych Urzędów.
Absolutnie nie twierdzę jednak, że wina leży po stronie "Pań w okienku" i listonoszy - dziwię się, że Zarząd pozwala sobie na coraz większy (żeby nie powiedzieć masowy) strajk, który paraliżuje nie tylko Warszawę ,ale i inne główne miasta.
Podsumowując : to , że strajkują, nie dziwi mnie. Jednak uważam, że prostest poprzez odcinanie ludzi od swoich usług przyniesie im więcej złego niż dobrego - bo po tym wszystkim to oni będą wysłuchiwać skarg i złośliwych uwag od "przeciętnego Kowalskiego"
Ja osobiście bardzo lubię swojego listonosza, mam z nim dobry kontakt, zawsze przynosi mi do domu paczki, nawet jeśli jest ich kilka. Sama obecnie czekam na kilka przesyłek, z allegro, ze sklepów internetowych, z wizażowego targowiska, siostra czeka na przesyłkę zza granicy.

To tyle
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 11:36   #94
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziki Pokaż wiadomość
niskie płace nie są usprawiedliwieniem dla tego, żeby np. nie donosić listów poleconych do mieszkania tylko zostawiać awizo w skrzynkach. .
a co to za problem?ciesz sie ze w ogole dostaniesz awizo,ale z tego co widzialam w tv listu i tak nie da sie odebrac.
Ciekawe co bedzie jak zaczna strajkowac w moim wojewodztwie,okres przedswiateczny ,a my mamy sklep internetowy.Strach pomyslec szczegolnie ze wszyscy chca towar na ostatnia chwile
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 11:47   #95
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia1 Pokaż wiadomość
Mnie natomiast denerwuje co innego: czekam w domu na paczkę, którą ma mi przynieść listonosz, a potem znajduję w skrzynce awizo. Czyli panu listonoszowi nie chce się zabierać paczek i roznosić po ludziach, woli zostawić awizo, a ludzie niech sobie sami odbierają paczki na poczcie.
Miałam identyczną sytuację. Poszłam z tym awizo na pocztę i złożyłam skargę i reklamację pisemną. Listonosz mnie przeprosił i teraz przynosi mi wszystko do domu
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 18:43   #96
lafigue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez palomino Pokaż wiadomość
I mam nadzieje ze pracownikom poczty przyjdzie do glowy ze majac na wzgledzie czubek wlasnego nosa doprowadzaja na pewno czesto do nieszczescia - sa przeciez emeryci ktorzy tylko w ten sposob dostają pieniądze, i ktorzy czesto nie maja od kogo pozyczyc, i ktorzy z czegos powinni miec mozliwosc finansowania lekow, jedzenia i rachunkow.
przechodziłam dziś obok mojej poczty, oczywiście strajk i zamknięta do odwołania, ale jest kartka, że emeryci mogą odbierać emerytury przychodząc od zaplecza - nie jest więc tak źle; niestety wiele starszych osób nie może sobie pozwolić na osobistą wycieczkę na pocztę i wtedy zaczyna się tragedia

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Ciekawe co bedzie jak zaczna strajkowac w moim wojewodztwie,okres przedswiateczny ,a my mamy sklep internetowy.
przepraszam za ciekawskość i pytanie nie na temat, ale jaki masz sklep internetowy? bo ja często z barku czasu kupuję prezenty przez sieć i się zaciekawiłam

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Miałam identyczną sytuację. Poszłam z tym awizo na pocztę i złożyłam skargę i reklamację pisemną. Listonosz mnie przeprosił i teraz przynosi mi wszystko do domu
moja rodzina regularnie składa takie skargi, jednak od kilka lat nie przyniosło to żadnego efektu...

lafigue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 18:46   #97
*majka*
Zakorzenienie

Dziewczyny,co sie dzieje z PP,tak na serio strajkuja? Bo ja czekam na zaproszenia na moj slub,juz musze rozeslac,a ciagle nie przychodza,a byly wyslane poleconym priorytetem w srode
Stary 2006-11-25, 18:57   #98
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lafigue Pokaż wiadomość

przepraszam za ciekawskość i pytanie nie na temat, ale jaki masz sklep internetowy? bo ja często z barku czasu kupuję prezenty przez sieć i się zaciekawiłam
...
nazwijmy go ogólnie sklepem cygarowym ale asortyment jest dosc roznorodny jednak zawsze w jakis sposob zwiazany z głowną tematyką.

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2006-11-25 o 19:29
Stary 2006-11-26, 00:27   #99
lafigue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
nazwijmy go ogólnie sklepem cygarowym ale asortyment jest dosc roznorodny jednak zawsze w jakis sposob zwiazany z głowną tematyką.
wrodzona ciekawość nie pozwoliła mi spokojnie udać się na nocny spoczynek bez wcześniejszego przejrzenia znalezionych (oczywiście całkiem przypadkowo ) sklepów z podobnym asortymentem

co do sytuacji sklepów internetowych - czytałam, że jeden ze sklepów jest zmuszony do wysyłek kurierem; w ten sposób dopłaca do każdej z kilkuset przesyłek dziennie po 3zł...
dopóki nie skończą się strajki można ewentualnie proponować klientom odbiór osobisty - jeśli mieszkają blisko, to pewnie się skuszą... ja chciałam w ten sposób dokonać zakupów w ecospa, ale nie odpowiedzieli mi na maila, czy zgodzają się na odbiór; w poniedziałek jeszcze do nich zadzwonię; niestety nie widzę możliwości dokonania zakupu, który nigdy do mnie nie trafi lub dotrze, gdy z powodu deficytu podstawowych kosmetyków będę już obkupiona w co innego...

Stary 2006-11-26, 03:01   #100
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

U mnie w mojej małej miejscowości wszystko działa tak jak powinno, ale wolę nie przechwalać
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-26, 17:23   #101
lafigue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Juda Pokaż wiadomość
U mnie w mojej małej miejscowości wszystko działa tak jak powinno, ale wolę nie przechwalać
szczęściara

p.s. dostałam pozytywną odpowiedź z ecospa uwielbiam ich!!!

Stary 2007-01-04, 19:52   #102
ana_gabi
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do ana_gabi

Wiecie co 8zl za najlzejsza paczke prio to juz zlodziejstwo.
Wyslalam dzis babce z allegro paczke oczywiscie musialam sama do niej doplacic 2zl ( pomimo ze aukcja skonczyla sie przed swietami to teraz wplacono mi kase)
Ale nie to mi chodzi...
6,5 to jeszcze w normie choc tez sporo, ale zeby 8zl (plus jeszcze opakowanie) ...
Za dwa lata bedzie 10zl
Mam nadzieje ze za 2lata wejdzie jakis konkurencyjna firma i PP dostanie porzadnego kopa w tylek

ana gabi show fan

ana_gabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 22:34   #103
Ally83
Zakorzenienie

Zgadzam się. PP przegięła z cenami
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 23:29   #104
dra
Zakorzenienie

przesadzili już z tym naprawde
Stary 2007-01-05, 16:23   #105
Ally83
Zakorzenienie

"Pracownik poczty kradł wartościowe paczki
Blisko 100 osób daremnie czekało na paczki, których zawartością cieszyła się w tym czasie rodzina 37-letniego pracownika magazynu poczty w Katowicach. Obrotny mężczyzna umieszczał na - z wyglądu wartościowych - przesyłkach adresy swoich bliskich.
Paczki trafiały w ten sposób do rodziców, rodzeństwa i szwagrów magazyniera, a ich zawartość była dzielona w rodzinie. W ten sposób podejrzani wzbogacili się m.in. o markowe ubrania, bieliznę, ręczniki, kosmetyki, płyty CD, telefony komórkowe i sprzęt gospodarstwa domowego.

Jak poinformowała śląska policja, na ślad procederu natrafili sami pracownicy poczty, którzy zawiadomili funkcjonariuszy. Magazynier został zatrzymany, a prokurator objął go policyjnym dozorem. W śledztwie zebrano dowody, potwierdzające kradzież od 1998 roku 97 paczek nadesłanych z całego kraju; część rzeczy ze skradzionych przesyłek odzyskano. Zarzuty przedstawiono łącznie 9 osobom. Akt oskarżenia trafił już do katowickiego sądu. Oskarżonym grozi do 5 lat więzienia."
Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/1459894,11,item.html

Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-05, 16:46   #106
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Blisko 100 osób daremnie czekało na paczki, których zawartością cieszyła się w tym czasie rodzina 37-letniego pracownika magazynu poczty w Katowicach. Obrotny mężczyzna umieszczał na - z wyglądu wartościowych - przesyłkach adresy swoich bliskich.
Paczki trafiały w ten sposób do rodziców, rodzeństwa i szwagrów magazyniera, a ich zawartość była dzielona w rodzinie. W ten sposób podejrzani wzbogacili się m.in. o markowe ubrania, bieliznę, ręczniki, kosmetyki, płyty CD, telefony komórkowe i sprzęt gospodarstwa domowego.

Jak poinformowała śląska policja, na ślad procederu natrafili sami pracownicy poczty, którzy zawiadomili funkcjonariuszy. Magazynier został zatrzymany, a prokurator objął go policyjnym dozorem. W śledztwie zebrano dowody, potwierdzające kradzież od 1998 roku 97 paczek nadesłanych z całego kraju; część rzeczy ze skradzionych przesyłek odzyskano. Zarzuty przedstawiono łącznie 9 osobom. Akt oskarżenia trafił już do katowickiego sądu. Oskarżonym grozi do 5 lat więzienia."

ciśnie mi sie na usta mnóstwo niecenzuralnych słów, ale nie chcę dostać bana

Cholerny cwaniaczek
A teraz jest pewnie płacz i lament. Mamusia teraz rączki załamuje,że jej synalka skasowali, chociaż pewnie wcześniej jej się nieźle te łapy kleiły do zawartości cudzych paczuszek..
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-06, 13:49   #107
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość

No co za ......!!!!!Poczta Polska musi cos zrobic z tym bo przez takie rzeczy wiele ludzi rezygnuje z uslug i paczek nie wysyla tak jak ja.Wole zaplacic za nadbagaz w samolocie niz wyslac paczke do Polski.Czesto wysyla paczki z Anglii do USA i nigdy nic nie zginelo.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-07, 18:29   #108
ilo16na
Zakorzenienie

A powiedzcie jak dlugo regulaminowo powinna isc paczka piorytetowa?Bo wiadomo jak czasem bywa w praktyce. .Ale 2 czy 3 dni?prosze o odpowiedz

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-07, 18:44   #109
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A powiedzcie jak dlugo regulaminowo powinna isc paczka piorytetowa?Bo wiadomo jak czasem bywa w praktyce. .Ale 2 czy 3 dni?prosze o odpowiedz
Przesyłki priorytetowe - kategoria przesyłek przewożonych najszybszym środkiem transportu i mających pierwszeństwo w procesie opracowywania i doręczania przed przesyłkami ekonomicznymi. Przesyłki krajowe o nazwie Priorytet powinny zostać dostarczane następnego dnia roboczego po dniu nadania jeśli zostaną przez Państwa nadane do godziny:
- 17.00 na terenach miast wojewódzkich,
- 16.00 na terenach miast powiatowych,
- 15.00 w pozostałych miejscowościach (na poczcie).
Do terminu doręczenia nie wlicza się dni ustawowo wolnych od pracy oraz sobót.

http://www.poczta-polska.pl/normy_krajowe.htm
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-07, 18:52   #110
ilo16na
Zakorzenienie

No wlasnie czysta teoria.. A miasto wojewodzkie to np: Warszawa tak ? To ja mieszkam w powiatowym i zawsze daje paczke do 16 a dochodzi na 3 dzien najszybciej

Stary 2007-01-08, 05:14   #111
lafigue
Zadomowienie

przegięcie, 8 zł za przesyłkę, która idzie tydzień niedługo bardziej będzie się opłacało w wolnej chwili skoczyć do nadawcy 100km, niż liczyć na PP, która przy sporej dozie szczęścia kiedyś dostarczy paczkę

Stary 2007-01-08, 19:02   #112
ilo16na
Zakorzenienie

Kur** jak boga kocham to sie zdenerwowalam..Tz wyslal mi paczke we wtorek tydzien temu i do dzis jej nie mam..Byla wyslana normalnie ale zeby tak dlugo szla..Byla dosc ciezka ale w sumie malo warta.. jestem zla
OD kiedy sklada sie wniosek o zagienieciu paczki i co tam sie pisze.. bo zrobie im halas

Stary 2007-01-08, 19:18   #113
bess
Zakorzenienie

co to znaczy -byla wyslana normalnie??tydzien to za krotko ale niestety nie wiem po ilu dniach mozna zlozyc wniosek
Stary 2007-01-08, 19:20   #114
ilo16na
Zakorzenienie

No byla wyslana zwykla paczke - nie poleconym i nie piorytetem. .Jutro jest tydzien a ja jej dzisiaj nie ujrzalam.. Jutro zaczne robic halas

Stary 2007-01-08, 19:20   #115
MacieJ_)
Raczkowanie

Spokojnie,ja w koncu dostalem buty,ktore szly ponad tydzien z dolnego slaska,wiec wszystko jest mozliwe w tej naszej poczcie
MacieJ_) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-08, 19:41   #116
ilo16na
Zakorzenienie

moze mi ktos pomoze prosze.. a ponad tydzien tzn?JA jutro mam tydzien a paczki nie dostalam dzis i jestem zla..

Stary 2007-01-08, 19:45   #117
bess
Zakorzenienie

jesli nie zostala priorytetem to nie ma w tym nic dziwnego.
Stary 2007-01-08, 19:47   #118
MacieJ_)
Raczkowanie

Hehehe moja paczka priorytetem szła tydzien
MacieJ_) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-08, 19:48   #119
ilo16na
Zakorzenienie

No ale jak dlugo idzie wlasnie nie piorytetem? PO jakim czasie moge zaczac robic halas? TZ-eta juz opieprzylam ze nie wyslal piorytetem

Stary 2007-01-08, 19:49   #120
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MacieJ_) Pokaż wiadomość
Hehehe moja paczka priorytetem szła tydzien
no wlasnie,a zwykla moze isc 1,5 nie ma reguły
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości