|
|
#91 |
|
KWC
|
Dot.: Znów Poczta Polska ;(((
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dziewczyny... wracając do mojej wcześniejszej wypowiedzi i odpowiedzi do niej ( nie chce mi się cytować
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
A czy tylko pracownicy Poczty Polskiej mają niskie płace? Nauczyciel zaraz po studiach , po 5 latach nauki, zarabia 500-600zł, magazynier w supermarkecie ukłądający towar 700zł; a czy ich praca jest lekka?
Jak w Polsce jest wszyscy wiemy, z jednej strony rozumiem ten strajk , jak widać jest to jedyny spobób, aby coś wywalczyć. Jednakże zdecydowanie źle się do tego zabrali, i obawiam się, że zamiast pozytywnych efektów narobią sobie jeszcze większej kiszki. Wszyscy się oburzają , kiedy słyszą słowo "prywatyzacja firmy", jednak czasem myślę, czy z jednej strony nie byłoby to wyjście, aby ogarnąć ten cały zamęt. Nie dziwię się, że duże firmy już się odgrażają, że wytoczą PP proces w sądzie tudzież zerwą z nią umowę. W tym przypadku zgadzam się z powiedzeniem "Płacisz - wymagasz" , bo primo - tak mało za ugługi PP się nie płaci, secundo - łachy nam nie robią , konkurencja nie śpi, ponadto weźmy to na chłopski rozum - jak komuś coś zlecasz i płacisz, to chyba normalną rzeczą jest to, że oczekujesz wykonania zadania. Nie wściekałabym się tak bardzo gdyby problem dotyczył jedynie strajku listonoszy - korona mi z głowy nie spadnie, jeśli pofaryguję się na pocztę i odbiorę paczki osobiście , jednak nie mogę pojąć sytuacji, która ma miejsce w Warszawie od kilku dni , mianowicie, że nie można przesyłek odebrać nawet na poczcie, Panie w okienku albo mnie zbywają, albo odsyłają do innych Urzędów. Absolutnie nie twierdzę jednak, że wina leży po stronie "Pań w okienku" i listonoszy - dziwię się, że Zarząd pozwala sobie na coraz większy (żeby nie powiedzieć masowy) strajk, który paraliżuje nie tylko Warszawę ,ale i inne główne miasta. Podsumowując : to , że strajkują, nie dziwi mnie. Jednak uważam, że prostest poprzez odcinanie ludzi od swoich usług przyniesie im więcej złego niż dobrego - bo po tym wszystkim to oni będą wysłuchiwać skarg i złośliwych uwag od "przeciętnego Kowalskiego" Ja osobiście bardzo lubię swojego listonosza, mam z nim dobry kontakt, zawsze przynosi mi do domu paczki, nawet jeśli jest ich kilka. Sama obecnie czekam na kilka przesyłek, z allegro, ze sklepów internetowych, z wizażowego targowiska, siostra czeka na przesyłkę zza granicy. To tyle |
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co bedzie jak zaczna strajkowac w moim wojewodztwie,okres przedswiateczny ,a my mamy sklep internetowy.Strach pomyslec szczegolnie ze wszyscy chca towar na ostatnia chwile
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja rodzina regularnie składa takie skargi, jednak od kilka lat nie przyniosło to żadnego efektu...
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,co sie dzieje z PP,tak na serio strajkuja? Bo ja czekam na zaproszenia na moj slub,juz musze rozeslac,a ciagle nie przychodza,a byly wyslane poleconym priorytetem w srode
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nazwijmy go ogólnie sklepem cygarowym ale asortyment jest dosc roznorodny jednak zawsze w jakis sposob zwiazany z głowną tematyką.
Edytowane przez bess Czas edycji: 2006-11-25 o 19:29 |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) sklepów z podobnym asortymentem co do sytuacji sklepów internetowych - czytałam, że jeden ze sklepów jest zmuszony do wysyłek kurierem; w ten sposób dopłaca do każdej z kilkuset przesyłek dziennie po 3zł... dopóki nie skończą się strajki można ewentualnie proponować klientom odbiór osobisty - jeśli mieszkają blisko, to pewnie się skuszą... ja chciałam w ten sposób dokonać zakupów w ecospa, ale nie odpowiedzieli mi na maila, czy zgodzają się na odbiór; w poniedziałek jeszcze do nich zadzwonię; niestety nie widzę możliwości dokonania zakupu, który nigdy do mnie nie trafi lub dotrze, gdy z powodu deficytu podstawowych kosmetyków będę już obkupiona w co innego...
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mojej małej miejscowości wszystko działa tak jak powinno, ale wolę nie przechwalać
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
p.s. dostałam pozytywną odpowiedź z ecospa
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co 8zl za najlzejsza paczke prio to juz zlodziejstwo.
Wyslalam dzis babce z allegro paczke oczywiscie musialam sama do niej doplacic 2zl ( pomimo ze aukcja skonczyla sie przed swietami to teraz wplacono mi kase) Ale nie to mi chodzi... 6,5 to jeszcze w normie choc tez sporo, ale zeby 8zl (plus jeszcze opakowanie) ... Za dwa lata bedzie 10zl ![]() Mam nadzieje ze za 2lata wejdzie jakis konkurencyjna firma i PP dostanie porzadnego kopa w tylek
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. PP przegięła z cenami
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
przesadzili już z tym naprawde
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
"Pracownik poczty kradł wartościowe paczki
Blisko 100 osób daremnie czekało na paczki, których zawartością cieszyła się w tym czasie rodzina 37-letniego pracownika magazynu poczty w Katowicach. Obrotny mężczyzna umieszczał na - z wyglądu wartościowych - przesyłkach adresy swoich bliskich. Paczki trafiały w ten sposób do rodziców, rodzeństwa i szwagrów magazyniera, a ich zawartość była dzielona w rodzinie. W ten sposób podejrzani wzbogacili się m.in. o markowe ubrania, bieliznę, ręczniki, kosmetyki, płyty CD, telefony komórkowe i sprzęt gospodarstwa domowego. Jak poinformowała śląska policja, na ślad procederu natrafili sami pracownicy poczty, którzy zawiadomili funkcjonariuszy. Magazynier został zatrzymany, a prokurator objął go policyjnym dozorem. W śledztwie zebrano dowody, potwierdzające kradzież od 1998 roku 97 paczek nadesłanych z całego kraju; część rzeczy ze skradzionych przesyłek odzyskano. Zarzuty przedstawiono łącznie 9 osobom. Akt oskarżenia trafił już do katowickiego sądu. Oskarżonym grozi do 5 lat więzienia." Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/1459894,11,item.html
|
|
|
|
|
#106 | |
|
KWC
|
Cytat:
Cholerny cwaniaczek A teraz jest pewnie płacz i lament. Mamusia teraz rączki załamuje,że jej synalka skasowali, chociaż pewnie wcześniej jej się nieźle te łapy kleiły do zawartości cudzych paczuszek.. |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie jak dlugo regulaminowo powinna isc paczka piorytetowa?Bo wiadomo jak czasem bywa w praktyce. .Ale 2 czy 3 dni?prosze o odpowiedz
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- 17.00 na terenach miast wojewódzkich, - 16.00 na terenach miast powiatowych, - 15.00 w pozostałych miejscowościach (na poczcie). Do terminu doręczenia nie wlicza się dni ustawowo wolnych od pracy oraz sobót. http://www.poczta-polska.pl/normy_krajowe.htm |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie czysta teoria.. A miasto wojewodzkie to np: Warszawa tak ? To ja mieszkam w powiatowym i zawsze daje paczke do 16 a dochodzi na 3 dzien najszybciej
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
przegięcie, 8 zł za przesyłkę, która idzie tydzień
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Kur** jak boga kocham to sie zdenerwowalam..Tz wyslal mi paczke we wtorek tydzien temu i do dzis jej nie mam..Byla wyslana normalnie ale zeby tak dlugo szla..Byla dosc ciezka ale w sumie malo warta.. jestem zla
OD kiedy sklada sie wniosek o zagienieciu paczki i co tam sie pisze.. bo zrobie im halas
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
co to znaczy -byla wyslana normalnie??tydzien to za krotko ale niestety nie wiem po ilu dniach mozna zlozyc wniosek
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
No byla wyslana zwykla paczke - nie poleconym i nie piorytetem. .Jutro jest tydzien a ja jej dzisiaj nie ujrzalam.. Jutro zaczne robic halas
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie,ja w koncu dostalem buty,ktore szly ponad tydzien z dolnego slaska,wiec wszystko jest mozliwe w tej naszej poczcie
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
moze mi ktos pomoze prosze.. a ponad tydzien tzn?JA jutro mam tydzien a paczki nie dostalam dzis i jestem zla..
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
jesli nie zostala priorytetem to nie ma w tym nic dziwnego.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Hehehe moja paczka priorytetem szła tydzien
![]()
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jak dlugo idzie wlasnie nie piorytetem? PO jakim czasie moge zaczac robic halas? TZ-eta juz opieprzylam ze nie wyslal piorytetem
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie,a zwykla moze isc 1,5
nie ma reguły
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

nazwijmy go ogólnie sklepem cygarowym ale asortyment jest dosc roznorodny jednak zawsze w jakis sposob zwiazany z głowną tematyką.