|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 - część III !
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Gorzej z innymi użytkownikami drogi
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Dziecko do roku czy jakoś tak niee powinno patrzeć się w lustro bo może ujrzeć w nim diabła czy cos takieego... nie wiem i moj maz nie wie ale i tak nie pozwala lustra
![]() A o krwi miesiaczkowej, ktora zwalcza kurzajki słyszałyściee? Kuzynkaa tz smarowała dziecko swoją krwią menstruacyjna bo miał kurzajki... bleeeeeee.... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
no ale 10 latka matce ufa..
zwłaszcza jak ma dość szpitala i lekarzy :/---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę niektórzy mają "dziwne" pomysły
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Ja powieszę napewno różaniec / krzyżyk w wózeczku
![]() Mi się czerwona kokardka kojarzy tylko z psami, bo jak się taką przywiąże to sygnał dla innych właścicieli żeby nie podchodzić bo pies jest agresywny (ma problemy z zachowaniem) Także jak mi ktoś zaproponuje kokardkę to powiem że dziecko nie gryzie ;DMoi rodzice jakby dostali cynk że rodzę to wsiadają w pociąg i by na porodówkę weszli!! Mają pomysł że przyjadą do Wawy spotkać się z moim lekarzem Moi rodzice nagminnie mają sytuacje że pacjenci np. smarują się smalcem z psa albo okrywają futrem z kota Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Kiedys sie smialam ze jakbym wiedziala ze oni tacy przesadni, to bym gdzie indziej męża szukała
![]() Moj mąż wierzy że w miejscach w ktorych oparzylam sie beedac w ciąży (kilka miejsc na dloniach, jaak to w kuchni pracując ) mala bedzie miaala znamiona juz zapowiedzialaam ze jak tylko urodzi sie malaa to mu udowodnie że glupoty gada, w sumie to moj maz tylko o tych dwoch rzeczach gadal to niee ma zle za to tesciowa i jej siostra... przez judasza nie patrz bo zeza dziecko będzie miało, włosów nie farbuj bo dziecko również pasemka bedziie miało.. farbuje włosy na blond, więc córka musi być blondynką Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Człowiek uczy się całe życie. Też będę odpowiadać że dziecko nie gryzie jak ktoś mi z kokardką wyskoczy ![]() Musisz szybko rodzić jak nie chcesz nalotu rodziców na porodówce. Pociągiem to ze 3h. Nie wiem ile jedzie Pendolino... Albo nie możesz ich informować że to JUŻ
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Kyiia poiformuję jak już się urodzi
A może nawet następnego dnia ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o fuj!
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, ja chcę informować jak się urodzi. Jeśli to będzie środek dnia to normalnie zadzwonię do mamy. Jeśli środek nocy to albo poczekam do rana albo zrobię zdjęcie dziecka i wyślę mamie z tekstem "cześć, mam na imię... urodziłem/łam się o tej i tej godzinie. Obecnie razem z mamą odpoczywamy/czujemy się dobrze" czy co tam akurat przyjdzie mi do głowy napisać albo prosić męża żeby pisał. A reszta rodziny dowie się w swoim czasie. Od razu poinformujemy tylko najbliższych.
|
|
|
|
#101 |
|
@}-,-'-
|
Niesamowite historie opowiadacie, można sie uśmiać ale i
siki, krew, jajka, kokardy, lustra... O niczym nie słyszałam jesteście niesamowita skarbnica wiedzy...tez bezużytecznej Haha
|
|
|
|
#102 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, mam szafeczki! Dwie, w tym tą najdroższą dorwałam w sprzedaży okazyjnej i zaoszczędziłam 250zł plus czas skręcania tych szafek do tego udało się skręcić syfon od umywalki! Idę zamontować drzwiczki i silikonować prysznic, bo dziś lecieliśmy się kąpać do dziadków jestem happy
|
||||
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Ojej próbuje Was nadrobić ale idziecie jak burza !!
Padam na twarz po pracy, chyba zrobię sobie standardowo drzemkę ![]() Strasznie męczy mnie od jakiegos czasu to że, jak to któraś z Was napisała, każdy dzień jak odbity na kalce... Praca, dom, zakupy, obiad i tak w kółko. Fakt ze tez pogoda robi swoje. Wszelkie atrakcje raczej teraz juz pod dachem bo ciągle pada i jest zimno. No ale też co robić z takim brzuchem ? Chyba tylko spać ![]() Mam nadzieję ze po porodzie jak nadejdzie wiosna życie nie będzie tak monotonne. Obydwoje z Tz mamy takie wrażenie że nam życie przez palce przecieka ale czas się ustatkować choć ciężko przychodzi to nam, ciągle żądni przygód ![]() Co do porodu, ja się jakoś nie boję chociaż ostatnio oglądałam filmiki z porodów, są okropne i nie mieści mi się w głowie jakim cudem my to dziecko rodzimy i jak wielki to musi być ból kiedy nas wręcz rozrywa "tam" Ale nie ma sensu się nad tym zastanawiać, każda mama przez to przeszła więc jak widać do przeżycia. Co do szpitala to ja juz wybrałam, największy oddział w miescie, polecany przez wiele osób choć slyszalam, że często robią cesarki a ja nie chce... Sale porodowe 1 osobowe na szczęscie a poporodowe 2 osobowe więc luzik. Nie wyobrażam sobie rodzić z kimś innym na tej samej sali oddzielonej kotarką czy jakąś lichą ścianką... A co do odwiedzin. Moja teściowa nawet ostatnio wspomniała że mogę na nią liczyć, ze jak coś ma 2 tygodnie urlopu niewykorzystane specjalnie ( to bardzo miłe z jej strony ) mysle ze sobie sami poradzimy ale wiem ze jak coś to ona mi pomoże ale nie będzie nachalna. Na szczęście moja mama nie ma możliwości wziecia wolnego no chyba ze urlop okolicznościowy ale to chyba max dwa dni. Sądzę że by za bardzo chciała się wtrącać chociaż nie w złej wierze oczywiście. Ostatnio i tak nam się stosunki baardzo pogorszyły ( nie akceptują naszej sytuacji z Tż ) przykro mi ale może postaram się to jakoś naprawić jak pojdę na zwolnienie... Wiem ze się poprostu martwi ale za bardzo to rzutuje na codzienne stosunki. W odwiedziny do szpitala na pewno wpadna moi i Tz rodzice, nie przeszkadza mi to zupełnie. Ale myslę że na tym odwiedziny się zakończą. Rodzeństwo i inni bliscy mogą wpaść jak się ogarniemy, raczej myslę że nie będą się narzucać. |
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
W porywach 2,20
Ale dziewczyny dziś heheszkujecie! I taaak się wątek rozwinął...
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahaha jak mi ktoś powie zebym zawiesiła to zrobie sobie jaja zawieszę taką wielką i wyslę zdjęcie Nie moge się doczekać tych przesądów, przynajmniej się pośmieje |
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na kurzajki krew i to mentruacyjna ?? Padłaaaaam !! hmm... mojemu Tż się zrobiły kurzajmi, poratowałabym go, co za pech nie mam okresu ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Zachęciłyście mnie żeby oglądnąć rozmowy w toku chociaz nigdy tego nie robię :P |
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
ale naskrobałyście ostatnio ![]() Ja wybrałam szpital, w którym są jedynki do rodzenia i potem sale 2-3 osobowe po porodzie. I wizyty od 9 do 19 ale tylko 1 osoba na raz. Myślałam nad innym jeszcze szpitalem, ale tam odwiedzimy przez 2 godziny dziennie i uważam, że to za mało, tata też chce być z dzieckiem na początku Ja dzisiaj zamówiłam materac i nowe krzesła, remont skończony tylko trzeba po nim posprzątać, ale teściowa ma jakąś miłą panią, która pomoże ![]() Poza tym jutro mija połowa mojej rozłąki z Tżtem, więc potem to już z górki ps. przepraszam za ignorancję, ale o co chodzi z tą czerwoną kokardą? |
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
KPZ ja też mam taką monotonię, ale staram się cieszyć z tej rutyny
Pierwszy rok życia dziecka napewno nie będzie nudny! ![]() A moi rodzice niby deklarowali że pomogą i finansowo i przyjadą i wgl. A mają dwa długie wyjazdy zarezerwowane na koniec grudnia i koniec stycznia, to chyba jednak tak poważnie o tym nie myślą. Nie będzie i tak opcji ich tu zaprosić, no ale nie wiem po co takie gadanie, jak tak naprawdę ich rozrywki ważniejsze. Ratunku, napisałam co jeszcze zostało mi do kupienia. Policzyłam i wyszła jakaś straszna suma Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Przyczepia sie taką do wózka, a nirktorzy twierdzą nawet ze do ubranka dzidzi żeby zapobiec rzucenii uroku na dziecko
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#111 | |
|
@}-,-'-
|
Cytat:
Napisz nam co sie składa na te 6tys, jak mozesz bo na pewno kazda jak to przeczyta to bedzie umierać z ciekawości
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Mam trochę ubranek, kocyki, pościel, jakieś zabaweczki sensoryczne, dla siebie ubrania do szpitala, kokon, tulika jakieś drobiazgi. Moja lista:
Wóze, fotelik, chusta/nosidełko, rożek, 3 ręczniki, kosz mojżesza, pieluchy tetrowe, flanelowe, bambusowe, przewijak, komoda na ubranka, wanienka, laktator elektryczny, wkładki laktacyjne, podkłady, podpaski, pampersy, majtki siateczkowe, 2 biustonosze do karmienia, smoczki, monitor oddechu, ceratki do przewijania, przytulanka ZAZU, termometr bezdotykowy, dokupić ubranek na 62 i kilka na 68 (na to liczę jeszcze ok 200 zł) Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#115 |
|
@}-,-'-
|
To ja moze nie bede na razie liczyć
bo nic tu nie ma podejrzanego w tej liście Przeczytałam wlasnie, ze jeśli chce sie zjeść łożysko to trzeba rodzic w domu haha |
|
|
|
#116 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kokardka "chroni" przed urokami rzucanymi przez niemiłych ludzi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Nie wiem o co chodzi, ale ten powyższy post wysłał mi się z 10 minut ![]() No nic, ta lista wyprawkowa wygląda w sumie podobnie do mojej, ale ja tych rzeczy dla mnie, typu poducha i chusta, nie wliczam do wyprawki... Może faktycznie powinnam jeszcze raz przeliczyć :P |
||
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na resztę nic nie podpowiem. Zawsze możesz popytać poszukać po znajomych, rodzinie, różnych grupach na fb. Czasami można trafić fajne rzeczy w przyzwoitej cenie
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() byłam dziś w odwiedzinach u mojej siostrzenicy i jaka ona jest malutka na prezent daliśmy szumisia i wiecie jak się wsłuchiwała w niego |
||
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Kyiia mam zamiar maks 2 tygodnie po porodzid pójść na uczelnię, więc laktator uznaję za niezbędny. Jak nie bd miała pokarmu to będę nim rozkręcać, póki co się co rano budzę z zalaną wodą/siarą bluzką
Lidka fajny prezent Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nowe wolę kupować jak już dziecko zacznie raczkować/chodzić i po prostu jego ubranka staną się bardziej wymagające
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Człowiek uczy się całe życie. Też będę odpowiadać że dziecko nie gryzie jak ktoś mi z kokardką wyskoczy

siki, krew, jajka, kokardy, lustra... O niczym nie słyszałam
jesteście niesamowita skarbnica wiedzy...tez bezużytecznej Haha 

bo na pewno kazda jak to przeczyta to bedzie umierać z ciekawości