Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)" - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-27, 17:11   #91
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
ja teraz mialam 1 ktg 37t5d takze spokojnie, generalnie lekarz mowil ze od 40 jest zalecenie zeby robic, po tp ale oni robia profilaktycznie od 37. Wczesniej robia jak sa jakies wskazania, skurcze albo cos nie pokojacego a tak niee
Mi kazał się zgłosić na ktg tylko dlatego ze go potem juz nie będzie. Przyjmuje w piątki a 11.11 to święto wiec po zamykane, 18 go nie ma. A ja mam termin na 24.11 także zalecił za tydzień zrobić te ktg. Pewnie jak nic sie nie będzie działo niepokojącego to każe przyjść mi 25.11.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:11   #92
bluesberry
Zakorzenienie

Ale miła wiadomość

FII OGROMNE GRATULACJE !!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:11   #93
Listopadowaa
Zakorzenienie

Oooo fiii gratuluje !!!!!
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:31   #94
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki by wszystko było dobrze

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

gratki że wszystko dobrze

czy ja jestem jedyna która póki co na ktg nie chodzi nie wiem może powinnam

ale gin mówił że nie , u mnie jest tak że póki wszystko jest ok to się ktg nie robi, dopiero jak jest już tp i nic się nie dzieje to się chodzi co dziennie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

dobrze że w ogóle zauważyłam bo bym sobie pisała sama ze sobą

co do malutkiej coś czuję ze u mnie będzie podobnie nawet jak mnie w danej chwili nie będzie potrzebowała to będę siedzieć i na nią patrzeć jak w obrazek

zdrówka dla Lurki
Ja też nie mam ktg i wątpię żebym miała ;-)
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Wiecie co... juz mi to zaczyna być obojetne, chociaż cholernie boli..
Jednak rodzinka najbardziej potrafi życie zatruć :-(

Niestety muszę się z Tobą zgodzić :-/
Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Melduje się wątkowa patologiana szczęście damska wersja norweskiego drwala poszła rodzić, więc są szanse, że może dziś pośpię, acz zobaczymy, bo jest już kolejna współspaczka.

I ogólnie mam chyba dziś kryzys, acz w 99% spowodowany przez nieprzespaną noc.
O ile pierwotnie planowałam całkowicie zdać się na siły natury, to na ten moment, jeśli za tydzień zaproponują mi oksytocynę i dziabnięcie pęcherza płodowego, to zgodzę się bez mrugnięcia okiem.

Zdecydowanie już mam dość pobytu w szpitalu, ale ok, przekiblowałam 3 tygodnie, dociągnę do miesiąca.

A w nocy uspokajałam się przy tym kawałku: https://m.youtube.com/watch?v=Q33YUxnGvwE
Wcale się nie dziwie że masz kryzys, ale już tyle wytrzymałaś, że dasz radę
Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Witam się i ja! Może ten wątek uda mi się czytać na bieżąco ☺

Co do tych używanych rzeczy, to ja też bym nigdy używanych butkow czy butelek nie kupiła.

Kurde, Wy już w 38 tyg a ja w tym tygodniu lezalam na porodowce. Trochę tęskno mi za brzuszkiem ale jak patrzę na mojego maluszka to jednak wolę jak jest po tej stronie

A z tym dr Google się zgodze, zamiast zabrać dziecko do lekarza to na fb i Google szukaja pomocy. Ja zauważyłam w niedzielę wieczorem, ze mały ma biały jezyczek a w poniedziałek już przechodzilo na dziaselka i od razu zadzwoniłam do lekarza i popołudniu już przyjmował leki.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Blue będzie dobrze.

Najgorsze takie chrapaczki, współczuję. Mi przebijali pęcherz i podawali oxy i jednak polecam naturalne skurcze, trzy razy mniej bola i parcie jest "przyjemniejsze"

Trzymam kciuki żeby tak się stało

No zapraszamy, zapraszamy ;-)
Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
kur.wa.. przeżywam jakiś kryzys i zaraz się rozryczę.. sąsiad już wierci ósmą godzinę a ja mam tego dosyć.. napie.rdala mi głowa.. nie mam siły iść na drugi spacer czy jechać gdzieś do galerii.. bo co mam siedzieć gdzieś bez sensu ;/ co można tyle czasu wiercić...

i jeszcze za każdym wkrętem dziecko mi straszy...
Znam ten ból i bardzo współczuję.
Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Podasz linka?
http://blix.pl/share/?i=NEIEJMGLHFMINN

Fiii ogromne gratulacje!
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:37   #95
zielinka_87
Zakorzenienie

Ja wlasnie wrocilam z ktg tego co po ostatnim kazali powtorzyc. Wiecie co, kazdy kto wchodzil i patrzyl na zapis mowil ze cieka po brzuchu jak szalony, a ja tego nie czulam! Wylapalam oczywiście odpowiednia ilość ruchow, ktg jest ok ale najwyrazniej na tym.etapie te ruchy juz takie sa jak brzuch sie opuszcza i lozysko z przodu. Bynajmniej u mnie chyba taka norma. W kazdym razie nie olewaja ciężarnych bo myslalam ze na tym kontrolnym ktg sprawe zakoncza a kazali mi w sobote powtorzyc.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:39   #96
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wrocilam z ktg tego co po ostatnim kazali powtorzyc. Wiecie co, kazdy kto wchodzil i patrzyl na zapis mowil ze cieka po brzuchu jak szalony, a ja tego nie czulam! Wylapalam oczywiście odpowiednia ilość ruchow, ktg jest ok ale najwyrazniej na tym.etapie te ruchy juz takie sa jak brzuch sie opuszcza i lozysko z przodu. Bynajmniej u mnie chyba taka norma. W kazdym razie nie olewaja ciężarnych bo myslalam ze na tym kontrolnym ktg sprawe zakoncza a kazali mi w sobote powtorzyc.
dobrze, że wszystko okej i że się interesują, każą powtarzać będziesz lepiej się psychicznie czuła, jak będziesz wiedziała, że wszystko okej

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:41   #97
Anettt87
Zadomowienie

Fii, gratki ogromne!

Kaga, super, że już jesteście w domku. 😄

Ja dziś ogarniam z mamą dzidziowe sprawy, prasowanie ciuszkow i pieluch zajęło chyba z 7 godzin!

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
czy ja jestem jedyna która póki co na ktg nie chodzi nie wiem może powinnam

ale gin mówił że nie , u mnie jest tak że póki wszystko jest ok to się ktg nie robi, dopiero jak jest już tp i nic się nie dzieje to się chodzi co dziennie
U mnie o ile się nic nie dzieje też nie ma zaleceń do ktg do terminu porodu.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-27, 17:41   #98
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Gratki fii
Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny sorry ze się nie odzywałam ale dosłownie nie miałam kiedy jesteśmy już w komplecie w domku Laurka jest grzeczna ;D w nocy pobudka co 3 godziny na mleczko i zmianę pieluchy wiec luzik teraz sobie smacznie śpi a ja leżę obok niej i patrze się jak w obrazek weszłam na starą cześć i dobrze że sprawdziłam czy czasami juz wątek się nie skończył bo bym pisała jak tęczowa trochę Was lecę nadrobić ale nie sądzę że wszystko się uda bo ktoś tutaj się powoli przebudza

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Ale Wam dobrze
Cytat:

Wy macie wyjątkowo niesprzyjające okoliczności, jakiś felerny czas. Rok się kończy, może ten nowy przyniesie cos dobrego?

Cytat:
kur.wa.. przeżywam jakiś kryzys i zaraz się rozryczę.. sąsiad już wierci ósmą godzinę a ja mam tego dosyć.. napie.rdala mi głowa.. nie mam siły iść na drugi spacer czy jechać gdzieś do galerii.. bo co mam siedzieć gdzieś bez sensu ;/ co można tyle czasu wiercić...

i jeszcze za każdym wkrętem dziecko mi straszy...
O rany, oby się to już miało ku końcowi. Ileż można wiercić...

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
no jesteście debeściary : jedna bez oznak zużycia, druga przynoszący szczęście nie ma jak dobry PR
muszę już myśleć nad chwytliwym hasłem reklamowym jakbym chciała opylić - ja mam pomarańczowy - może na tym oprę reklamę, może ktoś też ma uraz do różowego jak ja
Pomarańczowy to mi się kojarzy z robotami drogowymi.

Drugie ktg wyszło lepiej, ale jest ciut mało ruchów. Położna popatrzyła i mówi że wg niej wygląda ok, zapytam na obchodzie i jeszcze rano, kiedy będzie ordynator. Chciałabym wyjść do domu, skoro już niczego nie wstrzymują to na rozwój akcji mogę poczekać u siebie, bo tak mogę się jeszcze bujać przez parę tygodni. Tylko muszę się upewnić co do tych gorszych zapisów ktg, czy to jest sygnał do częstszego monitorowania i wymaga pobytu na oddziale.

Stary 2016-10-27, 17:41   #99
puffa25
Rozeznanie

Ja jutro idę na kontrolne ktg ciekawe czy moje rozwarcie się powiekszylo.😊

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:45   #100
zielinka_87
Zakorzenienie

Patrycja, moze bedziesz mogla na dochodne robic jak ja.
A ile ruchów wylapalo ktg a ile Ty? Moj mial 18 ruchow, a ja 11 wylapalam przez pol godz.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:48   #101
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
no i fajnie, super ze lepsze ktg i ze dalej każą kontrolowac
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-27, 18:02   #102
domek_z_piernika
Zadomowienie

Zielinka, super że to ktg lepsze oby tak dalej
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 18:07   #103
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrycja, moze bedziesz mogla na dochodne robic jak ja.
A ile ruchów wylapalo ktg a ile Ty? Moj mial 18 ruchow, a ja 11 wylapalam przez pol godz.
Nie mam porównania, tutaj mają aparat, który sam zapisuje ruchy, nie trzeba nic pstrykać, a i nie liczyłam ich w trakcie zapisu.
W moim odczuciu ruchy są ok, czuję jak mała się przeciąga się w brzuchu od czasu do czasu, wytyczne co do ilości spełnia. A tu mi zwrócili uwagę że na zapisie ruchów jest za mało. Więc nie wiem, mam mętlik w głowie.

Bez sensu tu siedzieć, skoro nic mi się nie dzieje, ale drugi nieprawidłowy zapis sprawia że czuję się już niepewnie. Od razu pojawią się myśli w stylu "a co jeśli coś przegapię?" Czekam na opinię lekarzy. Jakby coś ich niepokoiło, to mnie nie wypiszą...

Stary 2016-10-27, 18:14   #104
paulinika
Zakorzenienie

Hej. Cały dzień poza domem nawet nie miałam jak wejść na telefon. Najpierw z mamą w banku,potem byłam znowu w banku jako tłumacz. Już mnie tak znają w tym banku że jak będę mieć papier to mnie wezmą na tłumacza

Więc babcia (czytaj moja mama) dała mi dzisiaj gotówkę dla wnuczek i dla mnie. Oczywiście z nakazem że pierw mam kupić co do końca mi potrzebne a z resztą mogę sobie zrobić co chcę.
Więc dzisiaj kupiłam resztę co miałam kupić do szpitala,kupiłam też mleko w proszku i mleko w butelkach do szpitala. I tam pierdółki dla mnie do szpitala. W poniedziałek pojedziemy kupić jeszcze szafkę z szufladami i git.
Kupiłam też dzisiaj smoczki muszę jeszcze znaleźć I love my sister bo się Alba obrazila

I tak Wam powiem że moi tesciowie nawet nie wiedzą że mamy małe problemy z wagą, nawet nie wiedzą czy mamy wszystko...niczym się nie interesują...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 18:16   #105
paulinika
Zakorzenienie

Smoczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1477584950272.jpg (55,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2016-10-27, 18:19   #106
paulinika
Zakorzenienie

Fiii moje gratulacje!!!
Stary 2016-10-27, 18:23   #107
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie że ktg lepsze, no i że się interesują

Nadaje z auta bo dopiero do domu wracamy. Kupiliśmy nianie. Będziemy testować zaraz
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 18:25   #108
Hosenka*
Zakorzenienie

Pstryczek
jeśli wahasz dalej nad laktatorem, bo mam porównanie tego mojego Lovi z BabyOno (w nocy padł mi zasilacz, więc pożyczyłam od szwagierki BabyOno, taaaak używany - to tak odnośnie ostatnich rozmów).
Jak dla mnie idealny byłby laktator łączące te dwa.
Każdy z nich działa na innej zasadzie. W Lovi pierś jest zasysana tak jak robi to dziecko - zasysa, luzuje, zasysa, luzuje, a w BabyOno cały czas jest wsyśnięta, przez szybciej się nim ściąga. Ale z kolei przez to że sutek z brodawką są cały czas wsyśnięte to po odciąganiu bolą i łatwo je sobie zmasakrować (nawet nie ściągając na maksymalnej sile - próbowałam, ale myślałam, że mi sutka oderwie).
Jest straaaasznie głośny, to takie ciągłe buczenie, do tego silniczek montuje się na górze butelki, więc jest blisko głowy co jeszcze potęguje odbieranie hałasu. Mnie głowa rozbolała. Ściąganie w nocy odpada.
Poza tym mleko może się dostać do silniczka i brudzi wejście do niego. W Lovi silniczek nie ma w ogóle kontaktu z butelką, więc nie ma tego ryzyka.
Z innych zalet BabyOno - mniej części do mycia i montowania, łatwiejsze złożenie, zajmuje mniej miejsca, mleko nie cieknie spod lejka (muszę mieć przy piersi pieluchę tetrową albo ręcznik papierowy, Baby Ono tak mocno zasysa, że nic nie cieknie) no i cena (o połowę tańszy niż Lovi).
Lovi jest delikatniejszy, odciąganie bardziej przypomina ssanie przez dziecko (nie wiem, czy ma to wpływ na laktację czy nie), no i można go też złożyć jako laktator ręczny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-10-27 o 18:30
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 18:26   #109
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja byłam na wizycie, dzidzia nie przybrala, dalej ma tyle ile tydz temu. Jestem już w bezpiecznym tygodniu wiec gin zalecił współżycie może coś ruszy i wyjdzie Tylko teraz się boję bo 1 listopad tak blisko a ja nie chcę rodzić we wszystkich swietych!!! Chyba poczekamy i od 2 listopada bedziemy działać

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-27, 18:34   #110
Hosenka*
Zakorzenienie

Fiii - gratulacje!!!

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 18:54   #111
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja sie wziełam za moją szafę i polegałam. siedziałam pol godziny i wyciągałam z szafy ubrania, skladalam, skladalam, i do tej pory 3/4 przesegregowane. Ile ja tego mam, na co mi tyle szmat
3/4 jest za małe. Pewnie nigdy w cześć tych ubrań nie wejdę. Poukładam i zobaczymy na wiosne. Poki co do nowego mieszkania zabieram tylko to co noszę aktualnie. Pozniej bede przychodzic, mierzyć i decydować. Chyba, ze mamuska mnie z ta moją zawartością szafy pogoni Powoli przygotowuje sie do przeprowadzki. Tz mi dzisiaj nie kazał prac dziciecych ubranek ani prasować bo coś zaciera i mam zakaz wchodzenia do nas na góre To walizki tez dzisiaj nie spakuje.

A moje dziecko chyba nigdy nie spi, kopie i kopi

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

za dobre wyniki
człowiek sobie nie zdaje sprawy ile rzeczy namagazynował dopóki nie musi się przeprowadzać

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66846546]Witam w nowej części

Pstryczku, co do ułożenia to wiem jak była ułożona w lipcu, od tego czasu nawet nie mam pojęcia czy się coś nie zmieniło

Dla mnie to też przegięcie, tym bardziej, że poruszałam z lekarzem temat usg dwie wizyty temu i powiedział, że je zrobi

Nie będę się upominać ponownie tylko najwyżej pójdę prywatnie [/QUOTE]

no fajnie czyli lekarza nawet nie interesuje czy się dzidziuś do porodu ustawił czy cesarkę trzeba organizować,

Cytat:
Oo jaaa dopiero teraz zauważyłam na starym watku ze fiiii urodziła! Gratki!
wielkie gratulacje Fiii, ale się namęczyłaś bidulko, oby już było z górki

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Gratki fii

Ale Wam dobrze

Wy macie wyjątkowo niesprzyjające okoliczności, jakiś felerny czas. Rok się kończy, może ten nowy przyniesie cos dobrego?

O rany, oby się to już miało ku końcowi. Ileż można wiercić...

Pomarańczowy to mi się kojarzy z robotami drogowymi.

Drugie ktg wyszło lepiej, ale jest ciut mało ruchów. Położna popatrzyła i mówi że wg niej wygląda ok, zapytam na obchodzie i jeszcze rano, kiedy będzie ordynator. Chciałabym wyjść do domu, skoro już niczego nie wstrzymują to na rozwój akcji mogę poczekać u siebie, bo tak mogę się jeszcze bujać przez parę tygodni. Tylko muszę się upewnić co do tych gorszych zapisów ktg, czy to jest sygnał do częstszego monitorowania i wymaga pobytu na oddziale.

to taki bardziej koralowy, pastelowy kolor bardzo ładny

no i kciuki za wyjście i dobre opinie o ktg

Edytowane przez KoniKa4
Czas edycji: 2016-10-27 o 18:55
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:02   #112
000Kasia000
Raczkowanie

za tydzień rodzę
ciężko mi uwierzyć...

współczuję chrapiących dziewczyn w sszpitalu z tego też powodu wybrałam przyjęcie do szpitala na dzień porodu a nie dzień wcześniej jak to robią zazwyczaj, pamiętam jak byłam w sierpniu w szpitalu, to prawie nie spałam, bo chrapanie, skrzypiące łóżka, dziewczyny jęczące od skurczy... wiem, że po porodzie tez mnie to czeka, ale przynajmniej na poród przyjadę w miarę wypoczęta

Edytowane przez 000Kasia000
Czas edycji: 2016-10-27 o 19:03
000Kasia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:19   #113
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
gratulacje dla nowej mamusi

Kaga wrzucaj zdjęcie
Wrzucę jak kiedyś wejde na kompa bo z telefonu do klubu nie chce mi wejść

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Fiii - gratuluje kochana!!! Ale kruszynka!

powiedzcie mi czy takie "skurcze" pojawiajace sie co jakis czas, dosyc czesto, w dole brzucha to te slynne przepowiadacze? na poczatku bardzo czesto i byly silniejsze, teraz juz rzadziej i sa slabsze.....
Pytam, bo z Kuba czegos takiego nie mialam
Ja takie miałam i ginekolog powiedziała ze to typowe przepowiadacze

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:24   #114
doooti
Zadomowienie

A ma któraś z Was takie mocne kłucie jakby w szyjce/pęcherzu? Na początku myślałam ze dziecko mnie tak kopie ale ostatnio juz zwatpilam.. takie tępe kłucie jakby ktoś mi szpilke wbijal :/
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:27   #115
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
A ma któraś z Was takie mocne kłucie jakby w szyjce/pęcherzu? Na początku myślałam ze dziecko mnie tak kopie ale ostatnio juz zwatpilam.. takie tępe kłucie jakby ktoś mi szpilke wbijal :/

Ja miałam coś takiego jakby "prądy" i lekarz mówił że mały po prostu uciska mi jakieś nerwy ale chyba masz na myśli coś innego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:39   #116
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

rozumiem Cię doskonale
oby jak najszybciej się poprawiło

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:40   #117
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
ja tak mam na szczęście sporadycznie - dosłownie jakby ktoś igły wbijał, czuję to razem z gmeraniem malucha na samym dole więc wiem że albo główką naciska albo rączkami czegoś tam sobie szuka może wyjścia
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-27, 19:41   #118
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Hej. Cały dzień poza domem nawet nie miałam jak wejść na telefon. Najpierw z mamą w banku,potem byłam znowu w banku jako tłumacz. Już mnie tak znają w tym banku że jak będę mieć papier to mnie wezmą na tłumacza

Więc babcia (czytaj moja mama) dała mi dzisiaj gotówkę dla wnuczek i dla mnie. Oczywiście z nakazem że pierw mam kupić co do końca mi potrzebne a z resztą mogę sobie zrobić co chcę.
Więc dzisiaj kupiłam resztę co miałam kupić do szpitala,kupiłam też mleko w proszku i mleko w butelkach do szpitala. I tam pierdółki dla mnie do szpitala. W poniedziałek pojedziemy kupić jeszcze szafkę z szufladami i git.
Kupiłam też dzisiaj smoczki muszę jeszcze znaleźć I love my sister bo się Alba obrazila

I tak Wam powiem że moi tesciowie nawet nie wiedzą że mamy małe problemy z wagą, nawet nie wiedzą czy mamy wszystko...niczym się nie interesują...
Strasznie to miłe że Cię wspiera A teściowie, szkoda gadać...

Stary 2016-10-27, 19:48   #119
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Fiii gratuluje i zycze Wam zdrowia

Zingi, moze jakies korki do uszu by pomogly?

Tez mialam dzis KTG, bardzo ladny zapis, nic sie nie dzieje. Uslyszalam od swojego ginekologa, ze mam z porodem zaczekac do 02.11 bo wczesniej go nie bedzie w szpitalu
Na ten moment chcialabym nie urodzic 01.11 :-D

Dzis mi bardzo cukier spadl. Nie czulam sie nigdy tak fatalnie. Cala zaczelam sie trzasnac, zimne poty, zawroty glowy, ledwo sie nakulam, (tylko sobie palce podziurawilam bo nawet krew nie chciala leciec) zeby sprawdzic czy to rzeczywiscie o cukier chodzi. Balbinka wsciekla kopala mnie po zebrach z tego wszystkiego, pewnie ona to tez bardzo intesywnie odczula :-( akurat z mezem bylismy w drodze, do sklepu go po cukierki i sok wyslalam, myslalam, ze to zadziala momentalnie. Wrzucalam je w siebie jak w smietnik, ale nie pomoglo. Do domu ledwo doszlam. Od razu praktycznie usnelam. Mam nauczke na przyszlosc, zeby pilnowac posilkow.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Moze jakis maly czlowiek paluszkami probuje sprawdzic co tam mamuska ma ciekawego
A tak powaznie to tez juz to odczuwam. Teraz gdy glowka malej jest nisko, znow co chwile biegam do wc. I momentami mam wrazenie, ze zaraz mnie rozerwie od srodka.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:50   #120
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Nie jesteś jedyna bo ja też ani razu na ktg nie byłam, a chciałabym.

Tak, urodzila. Nie widziałaś bo przed chwilą napisala.

No to tyle dobrze że nie tylko ja nie chodzę, a też bym chciała, choćby z ciekawości

co do fii też przegapiłam gratulacje Kochana

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości