![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Emi stooo laaat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Znowu przerobiłam absurd polskiej służby zdrowia, wystałam się w mega kolejce do rejestracji (a raczej mąż stał, ja wolałam usiąść), ściągnęli mi jakąś młodziutką lekarkę na konsultację a ona się bardzo zdziwiła, że ciągali mnie na kontrolę już za dwa dni. Mam znowu jechać w piątek, żeby sprawdzić, czy trzeba dalej leczyć czy już jest ok. Dalej wyglądam jak kupa, czuję się niewiele lepiej, ale już tak nie zdycham. Jeszcze mąż wyskoczy do rodzinnego po zwolnienie na opiekę, bo jednak nie czuję się na siłach zajmować Wojtkiem na pełnych obrotach i w zasadzie nawet nie powinnam, żeby się nie zapomnieć, nie dotknąć twarzy a potem dziecka i mu tego syfu nie sprzedać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najsłodszego dla Emi
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1174 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Iga tez spi zazwyczaj od 20 do 7 rano ale zeby nie bylo nie jest to wynik zadnej tresury 😂 Cytat:
Cytat:
![]() Wiadomo fajnie sie spotkac z ludzmi ale czasem potrzebuje takiej niedzieli tylko we troje poleniuchowac w łóżku napic sie spokojnie kawy pobawic z Igą przespac we trojkę. Lubie czasem taki slow life 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Emi
![]()
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
dzięki mamusie za rady! Dałam Dicoflor, jabłuszko i sporo wody do popicia, mam nadzieję że przepchniemy temat
![]()
#1177 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, że mnie ostatnio też wszystko wkurza - jestem przed @, no ale luuudzie, wczorajsze hasła teściowej do mnie: - nie dotykaj tego dziecka, zimne ręce masz - taaa wymyśliła hasło, żebym nie zabrała jej Ali z rąk, bo prawie była pora jedzonka, - może pójdziecie z T. do kina, są takie maratony, wiesz? Ala by została u mnie na noc !!!? ![]() - Ty to jesteś chyba taka zazdrosna matka, że tak rzadko się z wnuczką możemy widywać - TYLKO RAZ w tygodniu ![]() - dajesz dziecku takie twarde zabawki (mowa o Sophie ![]() - zostawiasz Alę taaaak saaaamą na kocu na podłodze z zabawkami bez opieki - zaznaczam, że my mamy taki gołębnik 35m2 więc nawet jak idę do tej kuchni jak wyrodna matka zrobić sobie kawę to i tak cały czas Alę widzę, - nie za dużo tej kawy pijesz? chyba pamiętasz, że ty kp? - widziałam takie słoiczki z jedzonkiem, miałam kupić dla wnusi Cytat:
![]() Z drugiej strony jednak, że wyrodna matka martwi się każdym kwęknięciem, krosteczką, złymi wynikami badań, niteczkami w kupce, walczy o kp, kpi, mając na względzie przede wszystkim dobro dziecka a potem dopiero gdzieś tam swoje? Czy wyrodna matka zastanawia się nawet czy wyrodną matką jest? Ja wśród Majówek nei widzę żadnej wyrodnej, tutaj są same super bohaterki ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Nadrabiam Was sukcesywnie i jakaś zacofana jestem. Emi sto lat i zdrówka! Dziewczyny czy jak Wasze maluchy z rozmachem przewracają się z brzucha na plecki to je asekurujecie? Moja Ala opanowała tą sztukę ale robi to jakby z rozpędu i dzisiaj zaliczyła glebę główką tzn. kocyk, zrobiła wielkie oczy i z powrotem na brzuch. Trochę zadudniło i tak myślę, żeby sobie nic nie zrobiła w tą niezrośniętą jeszcze kopułkę, niby koc trochę amortyzuje, ale ... ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-11-14 o 13:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dla Emi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Ooo rrrrranyyy Czeko ja Ci w tym jeszcze pomoge! Coo zaaa baaabsztyyllll
![]() Mam wyniki. My są zdrowi jak konie. Tzn wg norm przy wynikach wsio jest super. Przy wolnej chwili przesnalizuje normy dla niemowlat. W dolnej granicy normy ma tylko wit D i hemoglobine. Ale najbardziej mialam szczeke przy podlodze gdy zobaczylam ze eozynofile sa w normie czyli co to nie alergia? W sierpniu byly podwyzszone ale ciagne tą diete to moze sie polepszylo??? No i moja morfologia w gornej normie ![]() ![]() ![]() Bede kp do pelnoletnosci Jogurtasa juuuupiiii ![]() A i zapodzialo mi sie z moczu. Bakterii nie ma ale odczyn do 6,5 a on ma 7,5. Czyli? Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-11-14 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Wtajemniczenie
|
Iwonia brawo!
Powietrze Wam sluzy ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Raczkowanie
|
To może powoli zaczynaj jeść normalnie I obserwuj czy nic małemu się nie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zadomowienie
|
Kaylla, my raczej tez prowadzimy nudne życie. Jedyne rozrywki do spacery po wsi
![]() Czeko, trafiła Ci się tesciowka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też nie jestem za tym, żeby w ogóle nigdzie nie wychodzić z dzieckiem, sama raz-dwa razy w tygodniu gdzieś wyjdę, czyli zaburzę rutynę:P Ale ta moja koleżanka wychodzi praktycznie codziennie gdzieś - i nie mówię tu o spacerach tylko właśnie o zajęciach zorganizowanych, spotkaniach towarzyskich, kawiarniach, do tego razem z mężem wykańczają dom, więc zdarza im się jeździć po jakichś sklepach z małym itp. W zasadzie rzadko kiedy w dzień jest tylko siedzenie w domu i spacer. I po prostu się zastanawiałam, czy czasem nie powinnam się bardziej angażować i zapewniać Majce dodatkowe rozrywki. Tyle że ja sama jestem domatorką, i wcale mnie nie ciągnie do ciągłych wyjść, zwłaszcza teraz, jak jest zimno...
Iwonia - super, że wyniki w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zadomowienie
|
Iwonia, super !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Po 4 dniach Ala w końcu zasnęła i puściła nas na imprezę 😁
Rose najlepsze życzenia dla polroczniaka Emi! 🎉 Iwonia możesz to wasze powietrze w tubkach sprzedawać skoro takie prozdrowotne, jeszcze kasiory na tym nabijesz 😆 super ze takie dobre wyniki wam wyszły! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Heh tak robie obiad i mysle. To skad sie to wszystko bierze.
Te zielone sluzowate kupy to ewidentnie na alergie wygladają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo Wy! Ja też odebrałam swoje wyniki, jestem zdrowa jak koń ![]() ![]()
![]() |
#1191 |
Moderatorka z pazurem
|
Dziekuje w imieniu córki za mnóstwo życzeń. Młoda odsypia imprezę. Dala się przetransferowac z chusta do lozeczka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zadomowienie
|
Iwonia, super toż to powietrze niemal uzdrowiskowe
![]()
#1193 |
Zakorzenienie
|
dagg, tej mieszanki nie kojarzę w ogóle, analizowany był skład tych ogólnodostępnych, ale może się zainteresuję.
Co do wyjść - jak mam okazję to wychodzę, najczęściej na spacer z koleżanką i jej córcią, a najchętniej zapraszałabym gości do domu. A najczęstsze "atrakcje" to wycieczka do rodziców ![]() A czy dziecku tak trzeba fundować codzienne atrakcje...moim zdaniem niekoniecznie. Na podstawie jednego przykładu ciężko wyciągać wnioski, ale moja siostra ciągle gdzieś ze swoim starszym latała - na jakieś spotkania, klubiki dla mam, do koleżanek i skończyło się tak, że nie mogli spędzić spokojnego weekendu w domu bo dzieciak cały czas buczał, marudził, ciągnął do wyjścia, tak jakby swoje zabawki w domu uważał za kompletnie nieatrakcyjne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
Iwona u nas zielone kupy były tydz czasu lekarze tłumaczyli to D ojrzewaniem układu pokarmowego . Podałam smecte i na trzeci dzień przeszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Iwonia gratulacje za super wyniki jestescie okazem zdrowia
![]() Właśnie wracamy od lekarza bo ten katar mi się nie podobał i tak znów infekcja i jeszcze zaatakowane gardło ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Mia, przecież to nie Twoja wina
![]() ![]() Iwonia, brawo Wy! ![]() Kocie, przeszło mi przez myśl, że takie dziecko może być non stop spragnione nowych wrażeń ![]() Ja staram się by Marysia aktywnie uczestniczyła w naszym życiu, a że jesteśmy osobami dość towarzyskimi, to faktycznie często gdzieś jeździmy. Z drugiej strony to są tylko weekendy, raczej spotkania u nas albo u kogoś w domu, ewentualnie jakieś knajpki, w tygodniu nasze dni są raczej podobne: dom, spacer, dom. Daleko mi do mamy, która umawia się tylko do południa albo musi zdążyć do domu na drzemkę... Marysia od początku prowadzi dość nieregularny tryb życia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
U nas urozmaicenia to basen, wizyty gosci-odwiedzaja mnie czasami znajomi. Jak mi naprawia auto to pewnie pojedziemy na chustowe spotkanie, to do znajomych. Nie codziennie, ale moim zdaniem fajnie jak dziecko przyzwyczaja się do ludzi itd. Lubie siedzieć w domu-teraz bez auta to tylko spacery i nie narzekam.
Zawsze podziwialam brata i bratową jak wszedzie wychodzili ze swoja pierwsza.Dziecko szczęsliwe, przyzwyczajone do ludzi, zostawalo ze mna czy moja mama bez oprorów (wcale nad nie znala dobrze, bo oni za granica mieszkaja), kontakty z ludzmi zachowane i prawie "normalne" zycie. A nie jojcenie jak mi źle, ciagle to samo w tym domu. Jak sie ma ochote trzeba wyjść, a nie że wygodniej w domu. Oczywiscie lubie lejzi dni tez.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-14 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Majlla jak podajesz platki ryzowe to wystarcza takie jak wychodza czy bardziej je rozdrabniasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Raczkowanie
|
Wystarczą takie jak wychodzą . Na początku trochę krztusila się jakby ale teraz nie ma najmniejszego problemu . Kaszel podczas jedzenia to dobry znak, że dziecko umie sobie radzić z jedzeniem . Jak zacznie się podawać wszystko w papkach bez żadnej grudki to dopiero później będzie ciężko dziecko przestawić .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem wsciekla!!! Skonczylam drzemke z Gabi (Ona spala, ja na necie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.